![]() |
Sellerirot. Er det sesongvare?
Eller, kan man få tak i den i butikk hele året?
Sikkelig dumt spørsmål, men jeg har akkurat oppdaget denne rotfrukten og aner nada om den. |
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
den norske er. men jeg fant sellerirot fra belgia i februar, så den er nok import utenom sesong.
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
I følge frukt.no er det norsk sesong frå august til april.
Det er etter mi meining ein skam at sellerirota blir oppdelt og lagt i plast her i landet. Eg vil ha heil sellerirot, UTAN plast, som ingen har skore i. Då held ho seg lenger også. Eg har sagt frå på nokre butikkar, og har til og med vore i kontakt med bama. Dei sa det er mogleg å bestille heil rot til butikken, men også at det noko slikt som "ikkje er marknad for heil sellerirot". Kanskje vi lavkarbofolket kan gjere noko med det? Sellerirot til folket! :D |
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Det står ikke noe om hvor du bor, men over grensen - i alle fall på Nordby - har de hele røtter hele året. Pleier være fine.
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Hvordan bruker dere disse sellerirøttene? Jeg har bare pleid å bruke det i lapskaus før, og det er jo fymat nå...
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Takk for tips! Det er to asiamatsjapper her, men eg har ikkje funne sellerirot der enno. Generelle innvandrarsjapper har eg ikkje funne, det må eg nesten forhøyre meg om.
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Irriterer meg også grønn av den oppdelinga. Men dette med grønnsaker over og under bakken, gjelder det ikke for sellerirot? Hva med persillerot, pastinakk, jordskokk?
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sei frå i butikken, om det er fleire som klagar, kanskje dei etterkvart høyrer etter?
Sellerirota veks over bakken faktisk... Eg har saksa frå brimiland.no: "Sellerirot er klassifisert som rotgrønsak, men er eigentleg ein oppsvulma del av stilken som veks over bakken". Jordskokk er vel lov (dia-venleg då den inneheld inulin), persillerot og pastinakk er vel ganske høge i karbohydrat, trur eg. Har ikkje brukt dei sjølv. Sellerirot er nydeleg som stappe, enten rein eller i blanding med blomkål, med plenty muskat i, ein kan vel prøve å fløtegratinere det, det går an å lage "røsti" ved å raspe og blande med ost, og så steike (finst oppskrift på forumet). |
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
Rettelse, ny feil følger: Sellerirot inneholder nok ikke inulin :) |
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Hm, ser at sellerirot har 2,8 g kh/100 g ifølge diett.no, jordskokk 12,9.
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Har retta opp innlegget :)
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Men dere som teller karber, hvordan legger dere inn jordskokk hos diett.no for eksempel? Er det andre ting som inneholder inulin?
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Irriterer meg over oppdelt sellerirot jeg også. Og nå har prisen gått opp.
MEN nå har knutekål kommet i butikken!!!!! Og på mega kostet den16kr her om dagen! Knutekål synes jeg er enda bedre til røsti og fløtegratinering. Og smaken er mye mildere. Så her i huset går det i knutekål nå, gjelder å følge med på sesongvarene. Knutekål i røsti sammen med litt revet løk, stekt lenge over svak varme gir en røsti som ikke langt unna smaken på de med poteter. Jeg bruker ost i en 1ts johannesbrødkjernemel og et egg til en kvart knutekål. |
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Du får nok kjøpt importert vare hele året, men den norske er best og er du heldig får du den til en grei pris nå på høsten.
Min lokale butikk hadde sellerirot til kr 8,-/9,- pr stk for noen uker siden og jeg bunkret. De hadde til og med forsatt bladverket inntakt. Sellerirota holder seg godt i lagring, så det går godt an å kjøpe en del hvis man kommer over tilbud. Min favoritt er sellerirotmos. Jeg koker selleriterninger i fløte og moser det med stavmikser. Rører inn litt smør og krydder etterpå og bruker den på samme måte som potetmos. Kan også blande inn litt blomkål. Ellers finner du oppskrifter her på røstiselleri, sellerizza (selleri i pizzabunn) og du kan også bruke selleriroten fritert ala pommes frites. Pluss til wok, lappskaus mm selvfølgelig. |
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Jeg irriterer meg også over de forbaska sellerirotbitene i plast. De er ikke engang skrella, da kunne jeg skjønt det. Har noen ganger funnet hel sellerirot uten plast på Rema 1000 og på Coop Extra. Bruker også endel ingefær, og i min nærbutikk selger de den innpakka i plast - og det er nesten uten unntak mugg på. Kjøper derfor store biter på innvandrerbutikk. Der finner jeg også hvitløk i "store" nett - i hvert fall mye større enn de i butikken, men til ca samme pris.
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Eg seier det igjen, sei frå om irritasjonen i butikken, kanskje det kan skje noko! Send epost til bama og klag! Er vi mange nok som gjer det, så kanskje det hjelper...
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Sitat:
|
Sv: Sellerirot. Er det sesongvare?
Bare et hjertesukk fra meg - fordi det irriterte meg :p:
Her mente damen på Rema at den hele kostet mer per kilo enn den oppdelte. Dette var tidligere i høst. Jeg tenker den i utgangspunktet er verdt mer, men siden det ikke er noe jobb forbundet med oppdeling og innpakning kjøper jeg ikke helt den forklaringen.. Den var bare feilmerket mente hun, det sto 17kr per stk. Men hele skulle de koste 38 kr per kilo. For det kom frem i kassen. Etterpå har jeg bare kjøpt i Sverige. 11 sek per kilo sist, og stor og fin rot. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:04. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no