![]() |
Brelett
Jeg savner BRELETT veldig!! Har kuttet ut det helt pga av jeg har lest at margarin er betennelsesfremkallende... Men er det virkelig så farlig om man spiser litt brelett på et lavkarbo-brød-måltid om dagen?
Kan det hemme vektnedgang også? Noen med peiling? Setter pris på svar :) :) :) |
Sv: Brelett
Ja, Brelett er godt. Liker du ikke Bremykt, da? Den er sunnere. Brelett inneholder litt karbohydrater, ikke mye. (3g pr 100g) i motsetning 0 i smør. Det er først og fremst fremstillingsmetoden som ikke gir et sunt resultat. Flerumettet fett som er ubehandlet(kaldpresset) er ikke usunt om du får riktig mengde i forhold til de andre fettstoffene. Og om du spiser litt, det er jo bedre enn mye. Om jeg elsket brelett og ikke smør og bremykt hadde jeg spist det selv i små mengder. Det er lagd av bl.a rapsolje og smør, hva med å blande det sammen selv og få et sunnere produkt uten karbo??? Bremykt er lagd av rapsolje og smør også.
|
Sv: Brelett
Neida. Bremyk og smør er bedre/sunnere enn Brelett, men det skjer ikke noe drastisk med deg om du spiser Brelett innimellom.
Savner faktisk Brelett selv innimellom. Har ikke smakt på fire år, men.:p Byr meg liksom i mot med margarin. Hjernevasket.com. |
Sv: Brelett
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Brelett
ps, har en spørsmål til:
Jeg har kjøpt kaldpresset raps olje, fra Helios. Der står det at det egner seg ikke til steking. Har ikke flere her inne anbefalt kaldpresset rapsolje? |
Sv: Brelett
Jeg kjøper kaldpresset fra Odelia , og det er flere typer, bl.a en som egner seg for steking. http://www.odelia.no/2/4/5/produktene.html
|
Sv: Brelett
Sitat:
|
Sv: Brelett
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Brelett
Sitat:
|
Sv: Brelett
Sitat:
(Må ikke kaset fett vet du - for da kommer lavkarborottene og tar deg :p) |
Sv: Brelett
Marella, du kan steke med kaldpresset rapsolje også, trenger ikke kaste den.
|
Sv: Brelett
Men er brelett margarin egentlig? er den ikke laget på melkeprodukter?
|
Sv: Brelett
Sitat:
http://www.fjordland.no/page?id=2205&key=230080 |
Sv: Brelett
OKay, margarin tilsatt smør ja.
|
Sv: Brelett
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Jeg snakker om denne. @Dietta: hehe... nei, skal iallefall ikke kaste det ut i vasken... @Gerd: Takk for tipset til den Rapsoljen, har vært å kjøpt den i dag, og brukte den til steking av kylling. Funket fint! :) Ps, skal ikke kaste de andre oljene... NÅ har jeg oljer til jeg blir gaaaaamaaaal! ;) |
Sv: Brelett
Sitat:
|
Sv: Brelett
Sitat:
Takk for svar igjen Yrla :) |
Sv: Brelett
Sitat:
|
Sv: Brelett
Sitat:
|
Sv: Brelett
Hei,
Takk for henvendelse og interesse for Odelia kaldpresset rapsolje. Sammen med Nofima Mat (tidligere Matforsk) har vi utviklet en egen teknologi for fremstilling av Odelia Steking. Oljen gjennomgår en ytterligere prosess etter kaldpressing, hvor vi fjerner pro-oksidanter (smak, farge, lukt) slik at oljen tåler høyere temperaturer. Odelia Steking tåler 180 grader, til sammenligning tåler en vanlig kaldpresset rapsolje 120 grader. Vennlig hilsen Morten Hoff Daglig leder Norsk Matraps BA |
Sv: Brelett
Mon tro hvor varmt det blir i en stekepanne når den står på det nest varmeste? Noen som vet?
|
Sv: Brelett
Jeg har en i familien som også sverger til brelett - men han ble faktisk nesten frelst av det franske importerte smøret i butikkhyllene nå/da det var smørkriiiise. Det smaker litt saltere enn det vanlige, og det gjorde visst hele forskjellen for ham. Ikke sikkert det gjelder for alle, men tenkte det var verd å nevne. :cool:
|
Sv: Brelett
Ja, det er mer salt i margarin. Jeg salter vanlig smør. Jeg salter "alt" og da.Brelett med olivenolje, ikke raspolje, er god. Farlig god, synes jeg. Bremykt er godt men skulle likt en av smør og olivenolje. Hvorfor finnes ikke det da?:).http://www.kk.no/835126/smor-er-sunnere-enn-olivenolje
|
Sv: Brelett
Sitat:
Sitat:
Sitat:
Ps, det er litt dumt også da, at det er så godt. For da kan det bli litt mer av Lavkarbo-brød, og så går jeg kanskje opp i vekt igjen... Ps2, Du har helt rett, det er mer salt i det. Tror det er derfor det er bedre :) Vet du hvar det franske importerte smøret heter? Sitat:
|
Sv: Brelett
Da jeg slutta med margarin brukte jeg faktisk olivenolje rett på rundstykkene. Smakte godt med salt på:)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:16. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no