![]() |
Hjeeelp!! Matgal er matlei!!
Off!! Er så vanvittig matlei!! Det ble lixom litt sånn at jeg hengte meg opp i noen matvarer, også har jeg spist de litt for mye.. Så nå er det flere ting jeg ikke greier å spise uten å bli kvalm.. Det jeg ikke greier mer er: Kylling!!! Egg!! Løvstek! Taco (uten tortilla elelr skjell), boksetomater.. Jeg har så lite fantasi når det gjelder mat.. Spiste lixom løvstek til lunsj hver dag, også plutselig greide jeg ikke det mer.. Også spiste jeg egg til frokost, i alle mulige former, nå klarer jeg nesten ikke å spise min egen hjemmelagde vaniljeis fordi jeg vet det er to egg i den. Klarer ikke speilegg, hardkoktegg, bløtkokt egg, posjert egg, eggerøre, omelett.. Ikke noe som har med egg å gjøre.. Samme med kylling.. Ikke kylling fileet, ikke grillet kylling, ikke kyllingvinger. Også fikk jeg helt dilla på tacokrydder (uten sukker), putta det på alt.. Og nå hadde jeg taco til middag i dag.. Holdt nesten på å brekke meg!! :(
Blir så motløs av det.. Moren min presterte å si at kanskje kroppen min ikke tålte lavkarbodiett siden jeg ble kvalm av alt mulig... Også savner jeg pizza.. Savner enkle middager.. Savner å kunne lage poser, gryteretter, pakker... Hva sitter jeg igjen med av det jeg pleier å spise....?? Pølser... Ja, det er vel stort sett det... Og eat har så lite oppskrifter.. Og de de har er så kompliserte.. For meg som var vant til at halve ukas meny bestod av utemat som pizza, kinamat, kebab, biff o.l. fra shapper rundt huset mitt.. (bor midt i byen) Har ikke lyst til å gi opp, for det går jo så bra med vekta.. Men jeg kan jo ikke akkurat slutte å spise... Eller, jeg KAN jo det da... ;);) Men det vakke DET som var målet med denne kostomlegginga.. Trenger litt råd, litt oppbacking, litt gode mattips.. I det hele tatt.. Håper det er noen som kan hjelpe meg litt...?????? Fortvila.... |
Har du prøvd MHMs frokostpannekake?
Torkils pizzabunnoppskrift? Hm.. komme på mere.. Finnbiff? Kokt torsk med eggesmør og grønnsaker? Fylt paprika? |
GRØNNSAKER
Muskat |
fårikål! nyyydelig :ja:
|
cottage cheese med kanel og søtstoff
|
Fisk? Laks marinert i pressa lime og moset chili, ingefær og hvitløk, foreksempel?
Piren har kommet og er perfekt og fast akkurat nå. Marinerer du kjøttet sånn at det ikke smaker likt hele tida? Varierer du grønnsakene dine? Lager du deg deilige salater av middagsrester og dressing, kanskje i kombinert med hakka egg og legger på en blandet grønn salat og spiser til lunch? Dessuten - ta deg en tur på www.atkins.com og sjekk oppskrifter!!! |
Sitat:
Takk for svar da.. :) |
Sitat:
|
Sitat:
vet ikke hva slags søtestoff jeg skal bruke.. Har spurt kurslederen min med tanke på te, men han sier bare at jeg må vende meg til å drikke te uten søtstof.. Og på dessert oppskriftene dems står det vanlig sukker...??? :confused: |
Sitat:
masse gode tips her :D |
pannekaka
er dette den berømte pannekaka?? ;) ;) ;)
* 3 egg (srt L) * 100g Cottage Cheese * 1ss Store havregryn * 2 ss avokadoolje * 2 ts kanel * 1ss splenda * 1/2 ts vaniljesukker * Stekt i 2ss smør |
Sitat:
Du legger et lag med kål, et lag med kjøtt, ett lag med kål osv til pannen er full, heller på litt vann og lar det koke noen timer mens du passer på at ikke vannet koker inn...:) oppskrift: http://forum.lavkarbo.no/showthread....ht=f%E5rik%E5l |
Gulasj! Oppskrift finner du her inne.
|
hurtigmiddager
Jeg får vel bare vende meg til at det tar lang tid å lage middag da... Men kunne jo vært kjekt med noen hurtigmiddager... Som ikke tar så lang tid, og som ikke krever så mye jobb.. Sånn av og til... Samboeren min sa nettopp at jeg bare hadde laga enkle middager, og nå måtte jeg bare finne meg i å lage vanskelige, siden jeg hadde spist meg lei på de lette... ;) Men det er vel noe sant i det han sier.... :o
|
Wook?
Kutte opp kål i strimler og flake gulrot og kålrot med ostehøvvel og steke under lokk med litt vann og kalkunkjøtt og tandorikrydder. visj, wosj, ferdig middag;) |
Sitat:
det hørtes deilig ut.. men er det ikke ganske mye karber i både gulrot og kålrot..? |
Kjøttdeig med krydder, stekt sammen med løk og sjampinjong og en dasj med fløte i has i en ildfast form med ost på toppen. Inn i ovnen 10-15 min på 200 grader: nydelig........
Indrefilet av svin i strimler surret i smør og med en dasj av fløte oppi, lagt på en seng med dampet brokkoli og revet ost på toppen, gratinert i ovnen etterpå....... Biff med fløtesaus (hjemmelaget) og potetmoserstatning laget av blomkål og sellerirot - nydelig....... Bringebærfromasj til dessert..........hjemmelaget med natrena, fløte og gele..... |
Matgal, jeg har funnet noen ferdigsauser som kan sprite opp måltidene litt. Se her inne: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3971
|
Tusen takk til alle som har kommet med gode tips.. Det ekke så mye som skal til.. Bare litt nye ideer, så smiler livet igjen.. Er noe dritt at man skal føle seg så motløs... ;) I kveld tror jeg jeg skal lage pizza.. :D Det har jeg aldri gjort før.. Laga pizza.. Hehe.. ååååå, jeg gleder meg..!!!!!!!! Hihi..
Jeg har ikke noe i mot å få flere gode tips altså.. :D ;) |
Sitat:
men jeg bruker hverken splenda eller vaniljesukker - men natreen og vaniljeessens :) |
Prøv cottage cheese med Heistad jordbærsyltetøy i. Det er godt det :)
|
Sitat:
1 pk finnbiff (eller kjøttdeig som jeg faktisk liker bedre....:o ) 1 boks seterømme 1 pk snøfrisk med einerbær eller soppsmak (eller naturell) H-melk eller fløte (evt + vann - ca 3-4 dl) En stor løk i skiver Sopp i skiver Atkins tykningspulver eller biiiittelitt maizenna, evt johannesbrødkjernemel Stek finnbiffen og legg i en gryte. Stek sopp og løk og ha i gryten. Ha rømmen i stekepanne og surr den med sjyen fra kjøttet/grønnsakene. Hell den i gryten. Ha i melk eller fløte og osten. Kok i ca 10 minutter, og ha i tykningsmiddelet. La det koke videre i 5-10 minutter. Server med blomkålpure, rosenkål og sukkerfritt tyttebærsyltetøy. :sikle: |
Hvis du lager mange lavkarbo-pizzabunner, så kan du jo fryse dem, så slenger du bare på kjøtt, ost og annet fyll. Middag på en-to-tre det! Og så kan du jo lage rundstykker av pizzabunn-deigen, og ha det til lunch med skinke,ost, paprika, salat, agurk og evt tomat. Lag mange - frys ned. Sparer masse tid på det.
|
Sitat:
|
Kan noen som faktisk har et brukanes kjøkken lage en 4-5 pizzabunner til meg og sende dem hit? :cool: :D
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:21. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no