![]() |
Fårikål!
Idag hadde vi fårikål til middag! Herlig!
Fårikålkjøtt/lammebog Kål Salt og Pepper Litt soyamel om du vil jevne litt Ingen poteter! :D |
Fårikålmiddag
:ja: http://smileys.smileycentral.com/cat/15/15_1_70v.gif Helt enig! Fårikål er bare såååå godt!!!
Har hatt en del middager av det i det siste. Uten poteter selvsagt. Sau og lam er fin mat. Hilsen Cirkis http://smileys.smileycentral.com/cat/29/29_1_9.gif |
Som erstatning for potet bruker jeg kokt blomkål.
Sausmat uten poteter er litt vanskelig synes jeg. Men fårikål går greit, med masse kål. |
Kanel, har du blomkålen oppi gryta sammen med det andre da, eller ved siden av?
|
Sitat:
Har du forresten prøvd å koke et blomkålhode, sette det i ovnen etterpå med bacon og ost over? Nyydelig..! |
Nei, det har jeg ikke, men det hørtes kjempegodt ut! Skal kjøpe blomkål og bacon neste gang jeg er i butikken! :)
|
Sitat:
:D |
Nå skal jeg lage meg fårikål!
Men jeg lurte på.. hva skal man legge nederst, kjøtt eller kål? Mener å huske sist jeg lagde det, at det var så innmari viktig av en eller annen grunn..? |
Får-i-alt
Jeg får litt mageproblemer av både kål og får, så dette er jeg VELDIG forsiktig med. Men hvis jeg bare har en av delene går det greiere. Derfor lager jeg gjerne fåregryter med alt mulig av grønnsaker. Og da er oppskriften: Se hva du har av grønnsaker. Vask, kutt og legg det i gryta, ha i godt med krydder. Ha i kjøttet. Bland alt. Ha litt vann, eller noen bokser med tomater. Kok lenge, til alt er en skikkelig mølje. Spis.
:D :D kjempegodt! Muskat |
Sånn, da har jeg satt til på.
1.3 kg lam 1.7 kg kål salt pepper 0.5 liter vann Begynte med å legge kjøtt nederst, også kål, osv. Kokte opp vannet i vannkoker, og helte over. Satte på styrke 3 av 6. Hvordan vet man at det er ferdig? Når kjøttet ikke "tar" benet lengre? |
Sitat:
Mofe: ja, da er den ferdig..;) jeg pleier la det stå noen timer da... gjerne litt for lenge...:cool: |
Det eneste butikken hadde var frossent kjøtt.. Men jeg puttet det oppi allikevel jeg, for jeg er så ivrig på denne middagen ;) Satte opp varmen litt, så den skulle koke, og nå koker den..
Hm.. ja.. er tydeligvis i fårikål-skravle-humør idag! :lol: |
Jeg har også laget med frossent kjøtt,- det går så bra så... men du må nå gi det hvertfall to timer....;)
|
Nå begynner det jammen meg å lukte godt her! :ja:
|
Får jaggu litt lyst på det selv,jeg fordro ikke fårikål før,men kanskje jeg liker det nå...:p
|
Nå er jeg akkurat ferdig med å spise fårikålen... fyttiKATTA det var godt! :ja:
Blir nok mere på meg i dag, og tror det er nok til en porsjon til kjæresten, OG til frokost til meg imorra :) |
*har satt på fårikål igjen*
:p |
Drar opp denne tråden for å minne dere alle på at nå er det fårikåltid igjen!
*spise sin med god samvittighet* |
Fårikåldama! :p
Skulle nesten hatt en poll over hvem som liker og ikke liker fårikål her, og kansje til og med en som nyanserte styrken av å like og misslike. ;) Tar du på deg oppdraget eller? |
Will do! :D
|
Kort innpå..
Hvor mange karber er det i fårikål,når man bare bruker får/lam,kål.vann.salt og pepper??
|
Kål er jo stivelse..som er karbiser..trodde ikke det var noe å spise på LavKarbo diett? Men dere vet nå vel best :p
|
Sitat:
|
Hodekål: 5.2 karber pr 100 gram
|
Snille Nille :dulte:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:19. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no