![]() |
Fjonkens lavkarbopasta
PASTA PRONTO!
2 porsjoner 2 store egg eller 3 små 225 g soyaproteinpulver. ( Jeg brukte vege fuel fordi den har 0 karber) 25 g 100% glutenmel 1/2-1 ss rapsolje 1/2-1 ts salt 1-2 hvitløksfedd Basilikum etter smak Vann Olje, egg, salt, krydder og presset hvitløk piskes lett sammen. 3/4 av det sammenblandete melet tilsettes. Kjøres i kjøkkenmaskin til det blir en ball, evt kna sammen for hånd. Resten av melet tilsettes og knaing/kjøring fortsetter til deigen er jevn og glatt. Blir deigen tørr kan litt vann tilsettes litt om gangen til fast, glatt og uklisset konsistens oppnås. Deigen skal verken klistre, eller smuldre. Ved klistring tilsettes ørlite soyaproteinmel. Ved smuldring tilsettes litt vann. Deigen deles i 2 og pakkes i plast og legges i kjøleskap 1 times tid. Strø bordflaten med litt soyaprotis og kna deigen på ny og kjevle den ut til en tykk leiv. Kjør leiven gjennom pastamaskin til ønsket tykkelse og bredde og alt det der.. Fersk pasta legges i fosskokende lettsaltet vann og skal fosskoke uten omrøring i 2-3 min. Serveres straks og da gjerne med en utvalgt lavkarbo pastasaus.. Per porsjon er det 6 g karber og da er porsjonene ganske rause. |
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
åssen smaker dette a? smaker det soya og egg eller? eller tar krydderer vekk smaken?
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Og smaken ?? Smaker det soya ? Kan jeg bruke myseprotein, - siden jeg ikke makter engang spor av soya smak lenger ? Uansett, det skal prøves - det er sikkert. Hvis jeg nå bare kan finne igjen pasta maskina mi......
Dette var spennende Fjonken. Da skal jeg snart supplere med min pastasaus oppskrift "Agli Aspargi" !! :sikle: |
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Helt nøytral pastalignende smak. Ikke smak av egg eller soya.. men litt for tamt med bare 1/2 ts salt i hele porsjonen.. Så derfor skal jeg prøve med litt mer salt neste gang.
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Dersom myseproteinen har samme egenskaper som soyaproteinen går det sikkert bra å bruke det som basismel, men du må supplere med glutenmel i tillegg..
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
yummi. må nesten teste. for egentlig så tåler jeg ikke hvete. men jeg har ikke cøliaki, så i teorien så skal jeg tåle gluten. hmm. gleder meg til jeg kommer hjem jeg. men jeg gleder mest til å reise nå da. ;)
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Og gjett om det blir lavkarbolasagn med tida her i gården.. !!! Men det blir neppe før etter jeg har gjennomført min 2-3 ukers Nille..
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Herlighet???? Dette er jo intet mindre enn fantastisk!!! :dåne:
SKAL PRØVES! Må bare få kjøpt pastamaskin først. Men når man lager lasagneplater, trenger man maskin da eller er det bare å kjevle ut rektangler? |
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
Ei god kjevle kan gjøre samme nytten som ei pastanaskin, det er bare å tenke på flatbrød- og skjenninbaketradisjonene her i landet. Tynnere deig enn det de lager, tror jeg neppe egner seg som pasta... ;) |
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Dette er jo helt supert! Flott at du har eksperimentert deg fram til denne oppskriften og at du deler den med oss. Ja for det er vel du som har slitt og strevd deg fram til denne oppskriften kan jeg tenke meg. I så fall, et godt stykke arbeid. Flinke Fjonken:D Takk skal du ha.
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
Deretter er det bare å kjevle den ut, tørke den og knuse den til pulver igjen i en morter. For husk, det er glutenet i hvetemelet som gjør at deigen blir seig og holder sammen- ikke stivelsen...:) |
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
(Torkil har testet ut myseprotein, - og jeg var med på testen. Det har vært noen import/tollproblemer - vet ikke av hvilken art). Ang pastamaskin. Man klarer seg godt med kjevle, - men det funker best med tynn kjevle, da kan du rulle hele leiven runt kjevla til slutt, trekke ut kjevla, og så skjære i tynne "skiver" - og vips så har du lang fine jevne strimler av pasta. Bruker du tykk kjevle kan du bruke sån liten "rulledings" vi bruker på sirupssnipper til jul..... Da får du fine pyntekanter på pastaen også. Selv bruker jeg pastamaskin pga. giktiske armer/hender. Det ble for hardt for meg å bruke kjevle - Se forresten på Jamie Olivers Italia i reprise på lørdag. Da er han med i pastabakekonkurranse i en liten landsby.... da får dere se donnaer med teken på kjevla ! |
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Spennende oppskrift Fjonken! Er skrevet ut og skal testes ved anledning, pasta er en av de tingene jeg har savnet :D
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Sitat:
Eneste jeg ikke er 100% fornød med er tyggekonsistensen. Men det kan jo komme etterhvert som jeg justerer oppskriften og prøver den ut mer. Mulig jeg hadde i litt for mye olje.. derfor jeg har satt 1/2 til 1 ss fordi sånne pastasaker må finjusteres for hver gang man lager det. Det har noe med fuktighetsnivået i melet å gjøre og størrelsen på eggene spiller også inn.. Så man må bruke litt skjønn når man baker pasta. Uansett om det er lavkarbo eller høykarbo.. |
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Så bra, Fjonken!! Trodde jeg hadde arkivert pastamaskinen for godt, men nå skal den sannelig hentes fram igjen :D :D!!!!!
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
man kan bruke ketolyse bakemiksen og? istedenfor både soyaprottis og glutenmel? i hvilket forhold tror dere?
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Er det ikke bakepulver i den da? Tror neppe det blir vellykket i en pastadeig.
Prøv heller Formel 90 som er nøytralt myseprotein og eggeprotein. Du får kjøpt det her..: http://www.kostshop.no/mail_reply_success.asp eller var det her... http://www.internutrition.no/index.php Har ikke brukt det i pastadeig, men det er helt topp å bruke i vaffler.. og smaken er så likt hvetemel som man kan komme. |
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
nei trokke det er bakepulver i bakemiksen t torkil, bare myseprotein og glutenmen..
|
Sv: Fjonkens lavkarbopasta!
Litt på siden men; Har noen av dere kjøpt proteinpulver i Sverige? Ser de selger mye av det på Svinesund.. Kanskje det er billigere?
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:29. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no