![]() |
Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Nøttebunn med smørkrem
(Modifisert fra Annes nøttebunn med eggekrem ) Bunn 5 stk eggehviter 4 stix(ts) Splenda (Kan bruke mer, men jeg syns det er søtt nok) 250 gr mandler Smørkrem 4-5 stk eggeplommer 1,0 dl kremfløte 3stix(ts)Splenda, 50-100 gr smør ( alt etter om du liker smørsmak 5-10 dråper vaniljeessens etter smak Pynt Smelta 70 % eller 86 % sjokolade 1. Mal mandlene i en mandelkvern, eller sammen med søtningsmiddel i en foodprosessor eller blender. Stivpisk eggehvitene, og vend dem forsiktig inn i mandelblandingen med en slikkepott. Ikke for lenge så eggehviten faller sammen 2. Smør en rund form på f.eks. 24 cm, legg bakepapir i bunnen, og fyll den med mandelrøra. Stekes ved 160 grader i ca 30-35 minutter på nederste rille. Avkjøl. 3. Rør sammen plommene, fløte, søtningsmiddel og vaniljeessens i en kjele. Varm det opp over svak varme, og rør hele tiden til fløten og eggeplommene tykner. Ta kjelen av plata, og rør smøret i terninger inn i kremen. Rør kremen til den blir jevn og glatt. Avkjøl. 4. Ha smørkremen over mandelbunnen i formen, og glatt det utover. Pyntes med smeltet sjokolade. Oppbevares kaldt. Kan også fryses. Totalt karber denne oppskrifta blir ca 33 |
Sv: Nøttebunn med smørkrem Lavkarbo
33 karber på hele kaka??? Det er jo råbra!
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem Lavkarbo
Noterer og noterer, skal lages i morgen...
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem Lavkarbo
Dette var en kjempefin ide for bursdagskake til min mann i neste uke. Mange takk.
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem Lavkarbo
Kaka er god, ikke for søt. Mektig. :D
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem Lavkarbo
:sikle: funker på ED tro ..... ikke det nei.... hihihi:p:o
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem Lavkarbo
Mmm høres ut som sånn suksesskake? Jeg ELSKER suksesskake.
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem Lavkarbo
Dette var opptur for meg. Skal inn blandt mine favorittoppskrifter. Takk skal du ha.:hungry:
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Super oppskrift! Lagde denne men tok litt bakekakao i fyllet og bittelitt raspet sukkerfri 70% sjokolade i. Litt sjokolade dilla :( Men så lenge det er lav karbo, så går d jo bra :)
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Jeg gjorde tydeligvis noe alvorlig galt, for for meg smakte den fælt! Bunnen ble for tørr, og fyllet smakte hverken fugl eller fisk. Får gi den en sjanse til.
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Hørtes digg ut!
Men tørr bunn, og fyll som smaker hverken fugl eller fisk hørtes ekkelt ut, håper den blir bedre neste gang du prøver, Pentax. :) |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Lurer på om den bunnen der kan brukes til ostekake? Høres perfekt ut!
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Sitat:
Sorry, måtte bare ... :rodme: |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Sitat:
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
:lol::lol:
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Laget denne i går kveld da vi var kjempefysne på snadder. Hadde ikke sjokolade, så løsningen ble litt smeltet smør med kakao og splenda som jeg dryppet over med en skje.
Ble kjempegodt :spisesnak, men søtmonsen her ville ha i ltt mer splenda. |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Lagde denne bunnen i går, og brukte ikke smørkrem, men prøvde å lage eggekrem på.
Ohhh, og jeg må bare si at mandelbunn med eggekrem på lavkarbobasis ikke vil bli gjentatt... Bunnen var veldig tørr og var ikke søt i hele tatt. Og lavkarbo-eggekrem var en katastrofe. Men det finnes andre kaker å prøve:) |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Denne kaka er fantastisk god! Lagde den i helgen!
Takk for oppskrift Gerd!!! |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Sitat:
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Hvor mange gram er det i splenda stix?
Jeg må bruke natreen, så jeg vet ikke hvor mye jeg bør bruke da:) |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
1 stix tilsvarer 1 ts, ca 0,5gram :)
Jeg bruker samme mengde natreen som splenda :ja: |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Sitat:
Meeeen er den søt nok for meg tro :p |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Den er ikke mye søt altså... Var veeeldig forsiktig med søtstoff i starten. :)
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
hva gjør vi feil da ,, vi som får tørr bånn
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Jeg har ikke fått tørr bunn de gangene denne er laget.
kanskje prøve å steke bunnen på litt svakere varme? Ovnene kan være forskjellige :ja: |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
:):):)
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
ok får prøve en gang til
blander du eggevitten godt inn med mandlene så det blir seigt |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Sitat:
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Arkine: Jeg blander forsiktig mandlene inn i eggehviten så ikke eggehviten faller sammen. :) (ikke omvendt, for da ramler eggehviten fortere sammen)
Amariel: 2 dl. natreen virker mye, men ser på natreen-glasset at det er riktig dosering da.... Jeg er bare så forsiktig med søtstoff....:o |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Sitat:
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
ok får prøve neste gang,, syns jeg var forsiktig når jeg blandet eggevitten ,men sikkert ikke forsiktig nok
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og rør godt til massen blir blank og seig. Bland de grovmalte mandlene forsiktig inn i massen. Hell massen i en smurt form, og stek i rund form 24-25 cm ved 150°C, i ca. 40 min (nest nederst i ovnen). La bunnen avkjøle.
Slik lager mølleren sin nøttebunn... Jeg skal gjøre det på den måten med natreen istede for sukker:) Lurer på hvor mange karber jeg får i kaka med så mye natreen,.. hmmm |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
hva med sukrin som noen snakker varmt om her
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Jeg har ikke prøvd sukrin, mn det er sikkert en god ide :)
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
*kremt* Nå føler jeg at jeg kupper denne tråden her, men jeg må bare nevne at den oppskriften jeg brukte nå virker perfekt..
4 egg hviter 200 g nøtter (jeg blandet litt, men tok mest mandler og litt hasselnøtter) 13 g natreen Stekes i 40 min på 150 grader.. Den står å steker nå, å jeg smakte på den før jeg satt den i ovnen.. Perfekt søtet etter min smak:p |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Sitat:
|
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
1 Vedlegg
Jeg måtte smake på en liten bit av bunnen, å den smaker faktisk som kransekake, seig og god.. Nyyyyydelig!
Den står og avkjøler seg litt nå, så jeg skal snart begynne på fyllet:sikle: Jeg tror det blir sånn ca 10 gram natreen 1 dl Kremfløte 4 eggeplommer Vaniljedråper 50 g meierismør Det ble nok noen flere karber i denne kaka, siden jeg tok så mye ekstra natreen.. ca 20 karber med søtt ble det:) Fyllet var litt rennende, så det bli litt gris rundt kanten.. Men den smaker sikkert nydelig alikevel |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
:sikle:
Jeg skal til Porsgrunn førstkommende helg, baker du én til da eller :D Trenger oppdatering av smak på bunn og fyll sammen :spent: |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Jeg syns den smaker nydelig! Klarte selvfølgelig ikke å la være å smake før mamma kom :p
Litt kunstig smak av natreen, men den overlever jeg:) |
Sv: Nøttebunn med smørkrem, lavkarbo
Sitat:
Eg reagere på at det brukes splenda i ei kake som skal være lavkarbo. Har en pakke splenda her, og der står det at det inneholder 100 g karbo pr. 100 g! Da er det jo like "giftig" som sukker! Er det ikkje bedre å bruke sukrin? Skal lage kake til en konfirmasjon til helga, og skal frakte med på fly, så tenkte en mandelbunn ville være tingen, som eg kan pynte hos søstra mi! Bær og krem er vel ok, dersom man ikkje vil lage smørkrem? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:13. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no