![]() |
Marsipan
Oppskrifter med tanke på julen.
Marsipan · 500 g mandler skoldes, tørkes og males fint. Blandes med · 350-450 g fruktosemelis · (1 ts tragant) Kan utelates! · 1 ss eggehvite, lett pisket. Trill for eksempel kuler og pynt med valnøtter, rull i kakao/kokos, dypp i sjokolade osv. Fylte aprikoser ?* · 20 myke dessert aprikoser · 100-150 g marsipan · 100 g kokesjokolade Skjær et snitt i hver aprikos. Rull små kuler av marsipan og stikk inn i hver aprikos. Trykk aprikosen igjen og ta bort overflødig fyll. Smelt sjokoladen og dypp snittflaten på aprikosen i sjokoladen. La stå kjølig til sjokoladen er stivnet. Aprikosmarsipan ?* · 100 g skållede mandler, malte · 100 g tørkede, myke aprikoser i skiver · 50 g fruktosemelis kjøres sammen i hurtigmikser/ foodprosessor. Tilsett · 1-2 ts eggehviter og kjør videre til den samler seg og får marsipankonsistens. Form pølser og dypp i smeltet sjokolade. Eller bruk som fyll i marsipanbrød. |
Hurra! Marsipan!
Men hvor får man kjøpt fruktosemelis? |
Flott!! Cavalier har også en ferdig masripan som smaker utrolig godt, den er uten sukker (og anbefalt av Lindberg). :D
|
Sitat:
|
Her er marsipanen, Lise! -Jeg tillater meg fruktose jeg vet du!
|
Sitat:
Hva er tragant? |
Et bindemiddel som fås på apoteket. Har aldrig brukt det selv. Hjemmelaget marsipan kan jo bli litt 'sprø', smulete, tipper traganten gjør den smidigere.
|
okei. :)
Men når du skolder mandlene- da har du dem nett nedi og utav igjen når det koker, også skreller dem etterpå ikke sant? |
Sitat:
|
Sitat:
|
Sitat:
|
(uprøvde, men fristende)
Fylte aprikoser ?* · 20 myke dessert aprikoser · 100-150 g marsipan · 100 g kokesjokolade Skjær et snitt i hver aprikos. Rull små kuler av marsipan og stikk inn i hver aprikos. Trykk aprikosen igjen og ta bort overflødig fyll. Smelt sjokoladen og dypp snittflaten på aprikosen i sjokoladen. La stå kjølig til sjokoladen er stivnet. Aprikosmarsipan ?* · 100 g skållede mandler, malte · 100 g tørkede, myke aprikoser i skiver · 50 g fruktosemelis kjøres sammen i hurtigmikser/ foodprosessor. Tilsett · 1-2 ts eggehviter og kjør videre til den samler seg og får marsipankonsistens. Form pølser og dypp i smeltet sjokolade. Eller bruk som fyll i marsipanbrød. |
Sitat:
..og du.... de fylte aprikosene var bare geniale! :blomster: ..vi har lurt litt på å male nøtter og putte inni (har prøvd med hele nøtter, men det falt bedre i smak hos foreldrene enn hos poden, og siden han er hektet på aprikoser, så vil jo vi gjerne ha i ham noen proteiner i samme slengen...:) ) ..marsipan,og forsegle med sjokolade..... *vann i munnen* |
Enig, Lise - herlige oppskrifter! :blomster: til Guro!
Men du, jeg tror ikke du kan erstatte fruktosemelisen med Stevia altså. For melisen skal jo være en del av konsistensen i marsipanen, og ikke bare søtsmak... så jeg tror ikke det blir vellykket. :nei: |
Joda, vi laget i fjor med eggehvite og steva,- ble nydelig godt! :ja:
|
Åh, sier du det?! :) Så bra, da! Kanskje jeg skal prøve det... :)
|
Sv: Marsipan
og for oss som ikke bruker stevia eller fruktose så er det best med?
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
bruker flytene natren til det meste, men det har jo en helt annen konsistes :p
|
Sv: Marsipan
Sitat:
Ikke bruk flytende, det er helt feil konsistens. Jeg ødela 1/2 kg skoldede, malte mandler i fjor.....:o - ikke bra ! |
Sv: Marsipan
åh marsipan...jam-jam..gleder meg til jul..bare MÅ ha litt marsipan da altså..kommer nok til å kjøpe jeg da siden det finnes en type uten sukker....
prøvde å lage sjøl et år,men blei ikke så vellykka at det gjør noe..smakte jo godt.men bare datt fra hverandre :-( |
Sv: Marsipan
Jeg skal iallefall kjøpe litt Cavalier-marsipan i jula. :D Sukkerfri og kjempenydelig på smak. Må bare passe på å begrense meg, så ikke jula ender opp i et smertehelvete på toalettet. :o
|
Sv: Marsipan
Nå har jeg vert å kjøpt meg targant, sån at den ikke faller fra hverandre.. så på mandag eller noe sånt skal jeg lage marsipan :D
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Sitat:
Ellers har jeg sett den på Dropsen og Candygirl, men den kjeden tror jeg kun finnes her i Stavanger/Sandnes, er ikke sikker... Iallefall kan du se i de største dagligvarebutikkene, snopeforretninger og helsekost. De selger også KONFEKT av dette merket, den er SINNSYKT god, men du får altså veldig vondt i magen om du går berserk. :p |
Sv: Marsipan
|
Sv: Marsipan
lagde marsipan i går, men den smaker ikke så mye ( ikke at noe smaker så mye for tiden fordi jeg er forkjølt), lurer på om jeg tok for lite sukker i? er ikke så lett å gjøre sukker erstattning om til gram.
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
dyppa de i 86% faktisk... var det jeg hadde..
|
Sv: Marsipan
Jeg ville nok ventet og smakt på dem en gang til etter du blir frisk, for forkjølelse demper jo smaken på det meste. Jeg var på julebord en gang jeg var sterkt forkjølet (mannen tvang med omtrent med, han ville ikke gå alene..) og INGENTING smakte noe...
Så vent litt og smak på dem, kan hende de smaker kjempegodt. :D |
Sv: Marsipan
jepp, kan ikke spørre thomas heller for vi ligger her lite dett begge to :p
|
Sv: Marsipan
Heyy.... jeg lurer veldig på en sak! Jeg har forsøkt ved flere anledninger å lage fruktosemelis, men jeg får noen grå klumper i den? Er det noen andre som har opplevd det? Jeg lurer på om det er metall fra knivene i blenderen? :confused:
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Sitat:
https://www.drlindbergs.no/page/inde...1&parentid=218 |
Sv: Marsipan
Prøvde å finne ut hvor mye de tar i frakt og forsendelse. Har du peiling på det, Iset??
Det er fristende å kjøpe den marsipanen, det blir jo så lettvint... Men hvis det koster en hel masse i frakt, blir den jo litt dyr da... Noen som vet om noe sted i Bergensområdet som selger den? |
Sv: Marsipan
jeg har funne den mange steder.. helskosten på sartor fek. ( en av life'ene der ute) finner den sikkert i sentrum og.. har ikke sett etter den fordi jeg var så UTROLIG skuffa.. den var jo piteliten og kosta kjempe masse.. str var lignende en sån sukkermasipan pinne med sjokolade utenpå..
|
Sv: Marsipan
Takk skal du ha Helene. Skal se etter den. Må prøve den i hvert fall. Men jeg har litt lyst til å prøve å lage marsipan med splenda. Tror Nille hadde prøvd på det med godt resultat???
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Jeg liker ikke kjøpemarsipan, men hjemmelaget, som heller ikke er for søt: Nammenam. :ja:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:26. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no