![]() |
Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Kjæresten min har straks bursdag og han elsker sjokoladekake. Hadde jo vært koselig om jeg kunne ta en bit også, så vil gjerne prøve en ketolysevennlig oppskrift :)
På forhånd TUSEN TAKK!! :p |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Denne er visstnok nyyydelig:
BLACK SUNDAY 250 gram smør 250 gram kokesjokolade 1 dl sterk kaffe 2 dl natrenea eller splenda 4 egg Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Bland i sukker og sammenpiskede egg med en stålvisp. Hell deigen i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kviv ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den! |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
*sikle,sikle*
Tusen takk skal du ha!! |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
kan denne fryses?? fikk så himla lyst på den nå.. men kan jo ikke spise en hel slik en da gitt...
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Den så god ut! Hvor mange karber blir det i denne? ca 125 i hele kaken? Blir jo litt per stykke.
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
250 g mørk sjokolade (kan sikkert bruke anton?..det blir i såfall =ca 11 karbs. hvis du bruker 86% dark premium blir det = ca 50 karbs her) kaffe (drikker jeg ikke, så jeg hadde sløyfet den) 2 dl splenda: står "less than 1 g" på hele pakka... regn 1 karb for sikkerhets skyld ;) 4 egg = ca 4 karb. Med anton sjokolade burde hele kaka ha ca 17.5 karbs. Med Freia 86% dark premium har den 67.5 karbs. Eller?... |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
kan jeg bruke den sukkerfrie anton berg sjokoladen? de småe som ligger i sjokoladehyllene i butikken?? eller er det en spesiell anton berg kokesjokolade??
drikker heller ikke kaffe så da sløyfer jeg den.. heller bruke bare vann...tror jeg skal teste denne en dag!! |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Jeg vet i hvertfall at det helt fint går an å smelte den Anton Berg lille sukkerfrie sjokoladen, så den burde gå an å bruke i kaken og. Bare husk på det med at noen får magesjau av malitol....
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
I en slik kake bør man bruke kaffen det står på pk, det blir ikke smakende kaffe av den, men den får en kraftig og god smak :) Uten tror jeg den kan bli litt tam... Og for de med litt ekstra guts er det godt med litt chili i kaken, det er knall godt :D
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
Jeg vil ikke anbefale å bruke særlig mye mindre enn 70% sjokolade i den. Jeg har blanda 86 og 70%, det ble veldig bra. I tillegg smelta jeg resten av den mørke sjokoladen og helte over kaka og strødde på hakka hasselnøtter. Jeg burde egentlig ikke tenke på den kaka en gang, for den er så god at jeg fint kunne ha spist hele alene om jeg hadde sjansen :rodme: |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Jeg har ikke rund kakeform jeg, men to sånne avlange brødformer. Kan jeg lage "formkake"-fasong på denne kaka? Og hvor stor form tilsvarer denne oppskriften i såfall? En brødform eller to?
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
Forøvrig anbefaler jeg silikon kakeformer på det sterkeste! Kjøpte min (tror den er 20cm) på Coop obs til kr 69,-... |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Nå er Anton Berg handlet inn, så får prøve la de ligge i fred til jeg skal bake...
Håper kaken faller i smak hos min kjære :p |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Takk for kjempebra oppskrift, denne skal prøves!! :)
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Nå står kaka i ovnen og jeg venter i spenning :p
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Åh, så bra :)
Hvordan ble kaka? :spent: |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
den er kjempegod! er den eneste sjokoladekaka jeg har turt å lage, og siden jeg ble såå fornøyd med den har jeg ikke turt å prøve meg på noen andre enda hehe jeg bruker forresten 1 dl splenda i steden for to, merker ingen forskjell :) |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Jeg prøvde den med anton berg sjokkis og en liten dl fløte i stedet for kaffe (jeg drikker ikke kaffe, og liker ikke kaffesmak generelt) men antok at en dl med noe væske måtte til, så da ble det en liten fløteskvett. Kaka ble knallgod!!! Men kan nok gå litt ned på steketemperaturen og litt opp i antall minutter, for den ble ikke ordentlig gjennomstekt. Skjønner at den skal være "saftig" altså, og ikke tørr-gjennomstekt, men det får være grenser ;)
ANBEFALES!!! Denne blir min redning i div. bursdager utover våren :D |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
2 dl splenda: står "less than 1 g" på hele pakka... regn 1 karb for sikkerhets skyld ;)
på min splenda står det at det er 97,7 g karbo per 100 gram. nå veier ikke 2 dl veldig mye, men det blir vel mer enn 1 karbo...??? eller er jeg helt på jordet nå? |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Men om Anton Berg sjokkisen går ut?
Noen anbefalinger til annet sjokkis som kan brukes? Kan f.eks den Cavalier (el hva den heter) like fint brukes og bli like god? |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Har ikke smakt den ennå, så må nok vente til den har godgjort seg en natt i kjøleskapet :p
Jeg brukte forøvrig den mørke sjokoladen fra Sukkerfritt kjøpt på Rema. Smeltet helt fint den. |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Hadde med denne til svigers i dag,- og den gikk rett hjem :) Svigerfar tok til og med en dæsj krem på toppen :D
Hadde litt lagd litt for sterk kaffe,- så den ble kalt for cappocino kake... får prøve med svakere kaffe neste gang. Skal hvertfall lage denne flere ganger :) |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Nei uff, dere må ikke bruke de fra sukkerfritt, de smaker jo helt forferdelig!
Jeg bruker helst bare veldig mørk sjokkis jeg, så gir jeg eff i om det ikke er sukkerfritt, det finnes flere typer som har ganske lavt sukkerinnhold. Da kan jeg uansett ikke spise særlig mye av den før jeg blir litt rar. Men jeg lager denne kaka en gang i halvåret eller noe, så det er ikke så ofte jeg behøver å bekymre meg for min karbofølsomhet :p Men heller det enn maltitolmage ;) |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Har skikkelig dilla på Black Sunday om dagen!
Dette er nesten sjokaladekonfekt! Folk kan beholde den kjipe langpanna si for seg selv! :cool: MMMmmm... |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Jeg brukte den mørke fra Sukkerfritt( Rema).
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Jeg brukte den mørke 70% fra Freia, men det var litt tilfeldig egentlig. Jeg lagde forresten halv porsjon den første gangen da jeg skulle se om jeg likte den. I en liten paiform. Mektig kake! Neste gang skal jeg blande inn hakkede valnøtter!
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Blir det ikke altfor mye karbo med en vanlig mørk sjokkolade?
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
Hei! Jeg prøvde meg på sjokoladekaken i helgen. 1. Veide 2 dl. med splenda, som veide 18 gram. Dvs 17-18 karbohydrater i kaken.:rolleyes: 2. Jeg fikk ikke denne kaken til å smake noe godt i det hele tatt. Blandet 70 % og 86 % sjokolade. Ellers lagde jeg den på måten som beskrevet i oppskriften. Den ble skikkelig besk og våt. :( Hva gjorde jeg feil?:confused: |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Jeg stekte den forøvrig i en liten brødform og stekte den lenger enn det står i bruksanvisningen. Lot den også avkjøles og "tørkes" på rist i flere timer.
|
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Sitat:
Hadde tenkt og lagde den men nå begynner vi vel og komme opp i ganske så mange karber totalt i kaka:( |
Sv: Har du en nydelig sjokoladekake å anbefale meg?
Hvorfor ikke bruke Sukrin, det fås kjøpt på helsekosten og Smart Club.
- Den smaker og ser ut som sukker - Kalorifritt og karbofritt - 100 % naturlig, finnes i bl. a. frukt. - Gir ingen blodsukkerstingning (null GI) - Trygt for diabetikere - Tannvenlig. Nå må jeg si jeg ikke har prøvd den, men det går sikkert an, sikkert andre som har mer erfaring med det enn meg. Kun brukt den i smotthie med bær: 50 gram frosne skogsbær + glass vann + 2 ss Sukrin. :spisesnak |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:28. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no