Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Savner dere Smash-sjokoladen? Se her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27456)

SunnhetMedSirrup 15-08-09 21:40

Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
det gjør jeg! og jeg prøvde meg framm på kjøkknet, og fikk til en som du knapt merker forskjell på!!

ing:
sjokolade (her er anternativ, den nederste har kun 1 karb pr. 100g.)
http://www.sukkerfritt.com/index.html
bacon svor/snack
bakepapir
FREMGANGSMÅTE:

grov-hakk/knus baconsvoret, og smelt sjokoladen i mikroen.
bruk en lang og ikke så bred ( en brødform til ovnen ) form, og dekk hele med bakepapirtil toppen og litt over. legg baconsvoret oppi, og fyll på med rundt en halv/1 cm opp med sjokolade.
legg i sjøleskapet for ca 1-2 timer.
ta ut av kjøleskapet, og løft opp bakepapiret varsomt. ta det av sjokoladen, og gjør hva ellers du vil med den. ( kaste den, kansje? )
der har du sjokoladen :)

les: jeg skriver ikke hvor mye av hver, for det kommer an på formen din, og hvor mye crispy du egentlig vil ha i sjokoladen. men en god ting er 1/3 av sjokoladen er baconcrisp. :)


Deilig! :_punk:

arkine 15-08-09 22:21

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av SunnhetMedSirrup (Innlegg 754704)
det gjør jeg! og jeg prøvde meg framm på kjøkknet, og fikk til en som du knapt merker forskjell på!!

ing:
sjokolade (her er anternativ, den nederste har kun 1 karb pr. 100g.)
http://www.sukkerfritt.com/index.html
bacon svor/snack
bakepapir
FREMGANGSMÅTE:

grov-hakk/knus baconsvoret, og smelt sjokoladen i mikroen.
bruk en lang og ikke så bred ( en brødform til ovnen ) form, og dekk hele med bakepapirtil toppen og litt over. legg baconsvoret oppi, og fyll på med rundt en halv/1 cm opp med sjokolade.
legg i sjøleskapet for ca 1-2 timer.
ta ut av kjøleskapet, og løft opp bakepapiret varsomt. ta det av sjokoladen, og gjør hva ellers du vil med den. ( kaste den, kansje? )
der har du sjokoladen :)

les: jeg skriver ikke hvor mye av hver, for det kommer an på formen din, og hvor mye crispy du egentlig vil ha i sjokoladen. men en god ting er 1/3 av sjokoladen er baconcrisp. :)


Deilig! :_punk:

er den sjokoladen karbofri også, den selges forøvrig på Meny

SunnhetMedSirrup 15-08-09 22:36

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
lagde den istad, har litt igjenn i kjøleskapet :)

men ble litt mett av middagen ..

Bacon Tex-Mex Pizza med Naco! (lavkarbo, selvfølgelig :)

StoreLilleMeg 15-08-09 22:56

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Husk å sjekke at dere bruker den "riktige" bacon-crisp'en.
Er flere forskjellige sorter i handelen.
Bacon-crisp, bacon-svor og bacon-digg såg jeg senest idag. 2 av de hadde masse carber, den tredje var nesten carb-free :)

Men dette hørtes godt ut :)

SunnhetMedSirrup 15-08-09 23:04

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
jeg har en sån stoor pose ( 200g ) som det står euro shop eller noe på..

pr 100g=0,2 karb

StoreLilleMeg 16-08-09 00:06

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av SunnhetMedSirrup (Innlegg 754744)
jeg har en sån stoor pose ( 200g ) som det står euro shop eller noe på..

pr 100g=0,2 karb

Supert :)
Bare å pælme nedpå, hehe....

SunnhetMedSirrup 16-08-09 00:15

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
nemlig det jeg har gjort i hele kveld... pælma innpå.. *kvalm*

føler meg faktisk gangske uvell.. egentlig ikke så rart. . .

arnakristin 16-08-09 00:27

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Hei,
Selv om det er lite kh i baconsvor så husk at salt binder vann i kroppen og den til Euroshopper er forferdelig salt. …altså ikke lurt å spise dagen før veiing!

Sjokoladen fra sukkerfritt kan spises, men husk at noen reagerer på maltitol – søtningsmidlet som brukes. Jeg foretrekker heller en bit mørk sjokolade 70 % eller mer enn de sukkerfrie utgavene.

Nannah 16-08-09 00:31

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Den til Euroshopper har en tendens til å være harsk...
Har ennå ikke funnet en pose som var spiselig etter min smak...blæææ

ÅH, super ide foresten :D:D

SunnhetMedSirrup 16-08-09 00:42

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
heldig vis er det ikke veiedag ;) men det er jo vann isåfall - god tanke når du vet det ikke er fett :eek:

Mr. Muscle 16-08-09 01:24

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Jeg er skeptisk til søtstoffer generelt sett. Mange tror de kan hive nedpå med sukkeralkoholer i den tro at dette ikke påvirker blodsukkeret.

De fleste øker blodsukkeret etter mine "google-søk". Maltitol er er blant annet et av disse.

http://lowcarbdiets.about.com/od/nut...a/maltitol.htm

Andre skumle: Sorbitol og Xylitol (med hhv. 13 og 7 i GI)

De jeg har funnet som sikre er: Aspertam, Acesulfam K og Sukralose (GI 0)

Tror jeg leste at Mannitol er sikker også, men ikke siter meg på det.

Mr. Muscle 16-08-09 01:30

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Bommet, GI på Xylitol og Sorbitol skal bytte plass

Ellers kan denne siden gi svar på hva GI'en er på diverse søtstoffer:

http://lowcarbdiets.about.com/od/wha...aralcohols.htm

StoreLilleMeg 16-08-09 14:13

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mr. Muscle (Innlegg 754788)
Jeg er skeptisk til søtstoffer generelt sett. Mange tror de kan hive nedpå med sukkeralkoholer i den tro at dette ikke påvirker blodsukkeret.

De fleste øker blodsukkeret etter mine "google-søk". Maltitol er er blant annet et av disse.

http://lowcarbdiets.about.com/od/nut...a/maltitol.htm

Andre skumle: Sorbitol og Xylitol (med hhv. 13 og 7 i GI)

De jeg har funnet som sikre er: Aspertam, Acesulfam K og Sukralose (GI 0)

Tror jeg leste at Mannitol er sikker også, men ikke siter meg på det.

På wikipedia står det at maltitol har "mindre utslag" på blodsukkermålinger.
Om sorbitol står det at dette regnes for ufarlig. Men at overdreven bruk kan ha lakserende effekt.
Xylitol skal også være helt ufarlig. Og spesielt de som har diabetes kan bruke dette da det ikke trengs insulin for å ta dette opp.

http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Sukkeralkoholer

Jeg er ikke redd for søtstoff.

Mr. Muscle 16-08-09 16:17

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av StoreLilleMeg (Innlegg 754956)
På wikipedia står det at maltitol har "mindre utslag" på blodsukkermålinger.
Om sorbitol står det at dette regnes for ufarlig. Men at overdreven bruk kan ha lakserende effekt.
Xylitol skal også være helt ufarlig. Og spesielt de som har diabetes kan bruke dette da det ikke trengs insulin for å ta dette opp.

http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Sukkeralkoholer

Jeg er ikke redd for søtstoff.

Maltitol har mindre utslag på blodsukkermålinger enn sukker, det er helt riktig.
Maltitol gir 75% av blodsukkerstigningen til sukker. Det er allikevel for mye for de flese på lavkarbodiett.

Sorbitol og Xylitol er ufarlig, men det var heller ikke poenget mitt. Blodsukkerstigningen er lav og kan benyttes av diabetespasienter, men det finnes bedre alternativ

Iset 16-08-09 17:29

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Men hvorfor er det maltitol som oftest brukes i barer, sjokolade, drops og lignende ment for lavkarbo-dietter? Atkins sine barer er jo søtet med dette og viser til at man da kan trekke fra maltitolet fra produktet og dermed sitte igjen med svært lite netto karbohydrater?

arnakristin 16-08-09 17:58

Sv: savner dere SMASH SJOKOLADEN? se her..
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av SunnhetMedSirrup (Innlegg 754781)
heldig vis er det ikke veiedag ;) men det er jo vann isåfall - god tanke når du vet det ikke er fett :eek:

Dette var bare en liten opplysning med tanke på hvordan enkelte her inne reagerer på vektstagnasjon og små oppganger :eek: Noen samler nemlig mye vann ved stort saltinntak :rolleyes:

Mr. Muscle 17-08-09 01:02

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset (Innlegg 755026)
Men hvorfor er det maltitol som oftest brukes i barer, sjokolade, drops og lignende ment for lavkarbo-dietter? Atkins sine barer er jo søtet med dette og viser til at man da kan trekke fra maltitolet fra produktet og dermed sitte igjen med svært lite netto karbohydrater?

Det er ikke godt å si, sjekk gjerne ut kilden i min tråd http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27464
her står det at maltitol har GI.
Noen har gjerne et blodsukkerapparat og kan sjekke det ut.

Mulig det ikke selger godt nok uten?

Ivory 18-08-09 22:17

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Hva med å blande litt hakkede salte peanøtter i smeltet sjokolade, la det stivne og lage biter? Må da bare bli helt nydelig....:love:

Borealis 19-08-09 00:44

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Jeg lager 86% sjokolade, litt fløte, cocosa (smeltes og blandes) og peanøtter....namme! Evt kokosmasse, litt pulverkaffe/sterk kaffe....kun fantasien setter grenser;)

PS! Men tror jeg skal teste denne LK smash`n ....:sikle:

Bixen 19-08-09 11:05

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Nam nam!!! TUSEN takk! Denne smaker jo faktisk som Smash! Lagde med kokesjokoladen fra Sukkerfritt! Ikke ille å kunne nyte "Smash" med mindre enn 1 gram karber! :p

Anitra 19-08-09 12:05

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Dette hørtes nydelig ut. Problemet for meg er at jeg reagerer på maltitol, får løs mage med en gang! Men skla vel klare å overleve det for å smake ;)

Bixen 19-08-09 13:07

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Anitra (Innlegg 756619)
Dette hørtes nydelig ut. Problemet for meg er at jeg reagerer på maltitol, får løs mage med en gang! Men skla vel klare å overleve det for å smake ;)

Får du det av alle? Jeg blir dårlig av Cavalier sine, men ikke de fra Sukkerfritt. (heldigvis!:rolleyes:)

monkadonka 19-08-09 17:47

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
namm,namm,namm...
*tuuuuusen hjertlig takk*

Emmie 19-08-09 18:53

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
ååååh - du og du , denne må prøves ut til helgen !!:p

SunnhetMedSirrup 19-08-09 19:03

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
koselig :D
har hver gang jeg har gått forbi smashen i butikken sikklet :eek:

*gammel vane, tro ? ;)

Tutte 20-08-09 00:34

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Åhh ! Denne må prøves til helgen ! :)

Gracella 20-08-09 11:06

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av SunnhetMedSirrup (Innlegg 756769)
koselig :D
har hver gang jeg har gått forbi smashen i butikken sikklet :eek:

*gammel vane, tro ? ;)

Tro meg; det smaker ikke godt lenger...:(.
Etter en tid uten sukker, så smaker nesten ingen sjokolade godt mer... Vi har esker med sjokolade som jeg kjøpte inn til jul i fjor - gledet meg masse til å spise de igjen - men de gav meg ikke det kicket jeg ville ha.
Derimot var hjemmelaget marsipan med cognac noe som gikk unna :o...

(Men den smashen din høres god ut :))

Photobscura 20-08-09 13:09

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Jeg vil tro at den smash-varianten kan bli ekstra god med skikkelig mørk kvalitetssjokolade og ekte baconsvor :D. Smash deLuxe, liksom!
Jeg har en fritt-fram-dag i uka, ikke med høykarbomat, men ting som jeg kan finne på å crave på, særlig om jeg er fyllesyk :p men som til vanlig stopper vektnedgangen for meg, som baconsvor, mørk sjokolade, nøtter, meieriprodukter o.l. Oftest bruker jeg ikke den dagen i det hele tatt, bare fint å vite at den er der.
Men om jeg skulle føle behov for det en søndag, så tror jeg at jeg skal teste denne :)
Kan jo like greit mekke den i papir-muffinsformer. Knuse baconsvor og strø i bunnen og helle sjokolade smeltet i vannbad over.

Anitra 20-08-09 14:37

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Jeg prøvde denne i går, men smeltet sjokoladen i vannbad, noe som IKKE gjorde den rennende. Så konsistensen på sjokoladen ble for tykk, slik at jeg ikek fikk dekt alt ordentlig,men måtte blande det inn. Bortsett fra det så smakte det helt greit ;)

Carisma 20-08-09 14:39

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Da tok du nok av sjokoladen for tidlig. Hvis den fortsatt er for tykk kan man også blande oppi bittelitt fløte for å få det mer rennende.

SunnhetMedSirrup 20-08-09 14:43

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
yupp . fløte funker ;)

Anitra 20-08-09 14:52

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Ahhh..da skal jeg prøve igjen :)

Photobscura 20-08-09 15:01

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Jeg får fint sjokoladen flytende, men jeg må bare vente lenge nok. Har den over en kjele som står på det laveste på kokeplata.

irjan 21-08-09 23:40

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Mmmmm. Fantastisk! Jeg brukte 80% sjokolade og bacon-svor med 0 karbo. I tillegg hadde jeg i litt cocosa.
Etter at den hadde stivnet, tok jeg den frem til temperering og delte i små ruter.
Perfekt med en liten rute til kaffen. Herrlig!

Takk for godt tips.:p

SunnhetMedSirrup 21-08-09 23:51

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
prøvde litt cocosa i jeg og , syntes at da kom fett smaken tilbake.. liksom den jeg har i all annen mat.. hver dag.. :o

så denne syntes jeg er best ren! :D

Gracella 22-08-09 11:49

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
NAM!!!!!

Lagde i går og det var kjempegodt!!
Skal lage mer hvor jeg blander sukkerfri sjokolade og 70%, det må jo bli en innertier :D
(Og så blander jeg oppi litt fløte for å mildne sjokosmaken)

Carisma 22-08-09 11:52

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Laget i går med anton bergs sukkerfrie (endelig fikk jeg brukt den til noe! :D). Ble litt for mørk sjokolade syns jeg, men trøkte i meg en god porsjon likevel ja :o
Skal definitivt prøve igjen med lysere sjokolade

Ella-A 22-08-09 22:40

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Hvilken type baconsvor-ting har dere brukt?

Nannah: jeg har aldri likt baconsvor eller noe lignende, men har du smakt de fra Maarud i en sort pose med gullskrift? De er litt krydra så de er kjempegod :D Regner kanskje ikke med at de er gode i denne sammenhengen, men kanskje.. :)

Bixen 23-08-09 11:07

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Jeg brukte den lille posen fra Maarud. Syntes det smakte godt; de andre typene liker jeg ikke!

Snehvit 24-08-09 10:21

Sv: Savner dere Smash-sjokoladen? Se her
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av SunnhetMedSirrup (Innlegg 754704)
det gjør jeg! og jeg prøvde meg framm på kjøkknet, og fikk til en som du knapt merker forskjell på!!

ing:
sjokolade (her er anternativ, den nederste har kun 1 karb pr. 100g.)
http://www.sukkerfritt.com/index.html
bacon svor/snack
bakepapir
FREMGANGSMÅTE:

grov-hakk/knus baconsvoret, og smelt sjokoladen i mikroen.
bruk en lang og ikke så bred ( en brødform til ovnen ) form, og dekk hele med bakepapirtil toppen og litt over. legg baconsvoret oppi, og fyll på med rundt en halv/1 cm opp med sjokolade.
legg i sjøleskapet for ca 1-2 timer.
ta ut av kjøleskapet, og løft opp bakepapiret varsomt. ta det av sjokoladen, og gjør hva ellers du vil med den. ( kaste den, kansje? )
der har du sjokoladen :)

les: jeg skriver ikke hvor mye av hver, for det kommer an på formen din, og hvor mye crispy du egentlig vil ha i sjokoladen. men en god ting er 1/3 av sjokoladen er baconcrisp. :)


Deilig! :_punk:

Denne var bare SUPER god!!! Og smakte HELT som Smash! Kjæresten var superoverrasket!!! TUSEN TAKK FOR OPPSKRIFT!!!

Og for dere som lurer, jeg brukte baconcrisp fra euroshopper som jeg hakket i foodprosessoren, la i bunnen på store muffinsformer, og så helte jeg over Cloetta melkesjokolade (sukkerfri) som jeg hadde smeltet over vannbad. Ristet litt på formene så sjokoladen la seg rundt baconsvore... NAMNAMNAM!!!!:D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:12.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no