Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Mislykkede osteknekkiser? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28219)

Margrethe 15-09-09 22:13

Mislykkede osteknekkiser?
 
Jeg tar skivet ost, legger på bakepapir og har dem i ovnen på broil (var det jeg leste på det amerikanske forumet, jeg kan jo ikke bruke en gassovn) og de smaker herk. Smaker en kombinasjon av brent og beskt - noen steder er de litt mørke, men de lyse partiene smaker også skikkelig stramt. Osten jeg brukte minner om jarlsberg på smak.

Hva er galt? Har dere tips?

Gerd 15-09-09 22:17

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
I ovnen steker jeg de på rett i underkant av 180grader. Sakte, slik at de tørker og ikke blir brent. Husker ikke hvor lang tid, men sånn at du ser at osten er tørr i fargen.

Ellers er osteknekkiser i microen best, syns jeg: http://forum.lavkarbo.no/picture.php...151150&thumb=1 (trykk på bildet for å komme til oppskrift og større bilde)

Margrethe 15-09-09 22:27

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gerd (Innlegg 770522)
I ovnen steker jeg de på rett i underkant av 180grader. Sakte, slik at de tørker og ikke blir brent. Husker ikke hvor lang tid, men sånn at du ser at osten er tørr i fargen.

Ellers er osteknekkiser i microen best, syns jeg: http://forum.lavkarbo.no/picture.php...151150&thumb=1 (trykk på bildet for å komme til oppskrift og større bilde)

Takk skal du ha. Jeg lurer på om jeg finner noe taffelostaktig her borte.

Gerd 15-09-09 22:28

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Margrethe (Innlegg 770532)
Takk skal du ha. Jeg lurer på om jeg finner noe taffelostaktig her borte.

Bruker også vanlig hvitost. Har prøvd ridderost, det ble litt skarpere i smaken, men kjempegod variasjon :ja:

Egg hver dag 15-09-09 23:12

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Hvordan oppbevarer du disse ostechipsene/knekkebrødene? I kjøleskapet? Blir de seige om de ligger noen dager?

Gerd 15-09-09 23:15

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
I tett boks i romtemperatur. de holder seg lenge :ja:

Egg hver dag 15-09-09 23:23

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gerd (Innlegg 770551)
I tett boks i romtemperatur. de holder seg lenge :ja:

Tusen takk for svar :)

Imse 16-09-09 11:46

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Margrethe (Innlegg 770520)
...... har dem i ovnen på broil (var det jeg leste på det amerikanske forumet, jeg kan jo ikke bruke en gassovn).....

I gassovner kan man ha grillfunksjon som brukes istedenfor overvarme. Gassovner har veldig ofte IKKE overvarme, derfor sto det kanskje broil.

I vanlig elektrisk stekeovn setter du de inn på vanlig over og undervarm og steker til de ser sprø ut, brune ostechips er ikke godt..

Iset 16-09-09 11:49

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
MYE bedre i mikro ja. Disse chipsene i seg selv er verdt å ha en mikro i hus.

Minni1 16-09-09 13:42

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset (Innlegg 770764)
MYE bedre i mikro ja. Disse chipsene i seg selv er verdt å ha en mikro i hus.

Signerer denne .

:)

Tiki 20-09-09 12:31

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Får de desverre ikke til å ligge så lenge............... ;) Veldig raskt gjort å lage i mikroen ja.

Paris 20-09-09 14:09

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Micro :p

Jeg makket lenge i ovnen - men bare noen ble sprø og noen ble myke. Så det var verdt forsøket med micro...:) Full effekt i 2 minutt funker bra for 4 kavli ferdigskivet ost. 1 000 w

chili 30-09-09 00:11

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
I hvor mange min. steker dere disse?

I vanlig elektrisk stekeovn. Uten grill -funksjon ?

Filakia 30-09-09 10:09

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Paris (Innlegg 772362)
Micro :p

Jeg makket lenge i ovnen - men bare noen ble sprø og noen ble myke. Så det var verdt forsøket med micro...:) Full effekt i 2 minutt funker bra for 4 kavli ferdigskivet ost. 1 000 w

Min micro har max 750 (eller var det 850?) watt. Bruker da 3 minutter på 4 ferdigskivede kavli (f.eks. jalapeno). Fikk ikke like bra resultat med alle de ulike kavli-ostene jeg har testet (bl.a. sliter jeg med å få til paprika-osten til gode knekkis, mye bedre resultat med Taffel tomat)

mette_er_mett :-) 30-09-09 11:24

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Jeg får heller ikke paprika-osten til å bli bra. Den må ha mye kortere tid enn de andre i allefall, ellers blir den svidd. Men den nye bacon-varianten til kavli i microen er helt genial. Blir skikkelig fluffy og sprø :)

Filakia 30-09-09 11:40

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av mette_er_mett :-) (Innlegg 776657)
Jeg får heller ikke paprika-osten til å bli bra. Den må ha mye kortere tid enn de andre i allefall, ellers blir den svidd. Men den nye bacon-varianten til kavli i microen er helt genial. Blir skikkelig fluffy og sprø :)

Ja, den ble bra her også. Men jeg foretrekker visst oftest jalapeño på smak. Evt. den med rosepepper. Det er bare en smakssak, for "teknisk sett" ble den med bacon bra, synes bare ikke den smaker så godt som de andre.

Men prøv Taffelost tomat pimiento - den er 2-åringens favoritt her, og en god nr. 2 for meg også, etter jalapeñoen. Taffelosten er mild og god på smak, og blir crispy og fin. Kanskje ikke like "fluffy" som kavli-osten.

Gerd 30-09-09 11:40

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Paprikaosten fikk heller ikke jeg til. Sikkert på grunn av paprikabitene og fuktigheten fra de. (Dessuten er det mer karber i paprikaosten enn i de andre ;))

chili 03-10-09 20:45

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Så... alle har micro?

Noen som har prøvd å lage ostechips/'knekkebrød' i vanlig, gammaldags steikeovn..?

Steke i 5 min?
eller?

Kitt 03-10-09 20:49

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av chili (Innlegg 778143)
Så... alle har micro?

Noen som har prøvd å lage ostechips/'knekkebrød' i vanlig, gammaldags steikeovn..?

Steke i 5 min?
eller?

200 grader 10-15 min eller til de begynner å bli mørke i kantene!
Pass på, pass på! De blir fort svidd!:eek:

Har prøvd den varianten også, men kan ikke fordra svidd ost, så for meg er mikro best. Men man kan lage mange fler av gangen i stekeovn, da!

bondetuppa 06-10-09 15:47

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Pleier å holde med 6-7 min på 200 grader med varmluftsovn. Steker dem på bakepapirkledd rist - blir bedre da synes jeg:rolleyes:
Tykke "knekkebrødskiver" av ost har jeg ikke tatt steketiden på:o

Filakia 12-10-09 01:03

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sliter litt med å få til chips/knekkis av vanlig Norvegia jeg (ferdigskåret fra first price var vel de jeg har prøvd nå sist). Og hva med Gräddost, noen som har fått til ostechips/-knekkis med den?

Så her er det inntil videre bare kavli sin jalapeno-ost og taffelost tomat som brukes jevnlig.

Jeg bruker micro forresten, om det har noe å si. Kan selvsagt prøve i stekeovnen hvis noen har bedre erfaring der.

Carisma 12-10-09 10:44

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Filakia (Innlegg 781644)
Og hva med Gräddost, noen som har fått til ostechips/-knekkis med den?

Gräddøst er for feit, så den blir bare en dam med rennende fett for min del... Norvegian trenger omtrent dobbelt så lang tid som kavli-ostene.

Filakia 12-10-09 12:45

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Ja, jeg fant ut det med så mye lengre tid på Norvegia i natt (!) da jeg testet litt. Osten rant sammen også, så må ha mye mer avstand mellom osteskivene. eller bare la det hele smelte sammen til en stor knekkis, og så bryte opp etterpå. Prøvde uten å krydre da, og det ble utrolig kjipt på smak... Får prøve med litt krydder før jeg evt. gir opp Norvegia.... De andre ostene har jo som regel blitt vellykkede :)

Minsten 12-10-09 14:35

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Jeg skjærer Norvegia i sukkerbitstore biter og legger dem på bakepapir. Har dem i mikroen, lengden på tiden varierer litt, men jeg har dem alltid så lenge i at de er sprø. Alt fra 1:40 min til 2:00 min. Er de ikke helt tørre og srø etter den tiden har jeg dem bare en 20 sek lengre til de blir. Fungerer veldig fint for meg iallefall.

beths 12-10-09 17:02

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Minsten (Innlegg 781868)
Jeg skjærer Norvegia i sukkerbitstore biter og legger dem på bakepapir. Har dem i mikroen, lengden på tiden varierer litt, men jeg har dem alltid så lenge i at de er sprø. Alt fra 1:40 min til 2:00 min. Er de ikke helt tørre og srø etter den tiden har jeg dem bare en 20 sek lengre til de blir. Fungerer veldig fint for meg iallefall.

Bakepapir i microen? tar ikke det fyr da?

Carisma 12-10-09 17:38

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av beths (Innlegg 781900)
Bakepapir i microen? tar ikke det fyr da?

Matpapir tar fyr, ikke bakepapir. :ja:

Kitt 12-10-09 17:38

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av beths (Innlegg 781900)
Bakepapir i microen? tar ikke det fyr da?

Neida, går så fint atte!:D
Kan brukes igjen og igjen!

Filakia 13-10-09 01:36

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av beths (Innlegg 781900)
Bakepapir i microen? tar ikke det fyr da?

På ingen måte! :)

Bakepapir (ikke matpapir) er jo laget for bruk i stekeovnen, altså høye temperaturer.

Lager ostechips/-knekkis nesten hver dag jeg, på bakepapir i micro.

Margrethe 13-10-09 02:10

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kitt (Innlegg 781912)
Neida, går så fint atte!:D
Kan brukes igjen og igjen!

Mitt bakepapir blir fullt av fett og om jeg prøver steke flere på samme papiret etterpå, så blir de mye bløtere enn de første.

Tømmer du av fettet underveis?

Filakia 13-10-09 02:33

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Margrethe (Innlegg 782083)
Mitt bakepapir blir fullt av fett og om jeg prøver steke flere på samme papiret etterpå, så blir de mye bløtere enn de første.

Tømmer du av fettet underveis?

Hvorvidt bakepapiret blir fettete eller ikke avhenger av typen ost. Med Norvegia kaster jeg bare papiret etter bruk. Om jeg derimot bruker Kavli sine skivede oster (f.eks. Jalapeno) eller Taffelost tomat, så blir ikke papiret nevneverdig fettete. Kanskje litt fuktig bare, så jeg legger det papiret til side til "tørk" men bruker det igjen senere. Skal jeg da lage flere "runder" med chips rett etter hverandre, så bytter jeg papir, men tar altså vare på det til gjenbruk neste dag.

Margrethe 13-10-09 03:16

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Filakia (Innlegg 782084)
Hvorvidt bakepapiret blir fettete eller ikke avhenger av typen ost. Med Norvegia kaster jeg bare papiret etter bruk. Om jeg derimot bruker Kavli sine skivede oster (f.eks. Jalapeno) eller Taffelost tomat, så blir ikke papiret nevneverdig fettete. Kanskje litt fuktig bare, så jeg legger det papiret til side til "tørk" men bruker det igjen senere. Skal jeg da lage flere "runder" med chips rett etter hverandre, så bytter jeg papir, men tar altså vare på det til gjenbruk neste dag.

Jeg har stort sett laget av swiss cheese, smaker som jarlsberg og er nok ganske fet.

SunnhetMedSirrup 13-10-09 07:40

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
vet ikke om fettet damper eller hva som skjer..

når jeg titter inn i mikroen, ser jeg at det er fett rundt osten.. og det bobler..


2 min senere, da de er ferdige, er alt helt tørt. ikke noe vått.

:):)

Filakia 13-10-09 17:10

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Margrethe (Innlegg 782087)
Jeg har stort sett laget av swiss cheese, smaker som jarlsberg og er nok ganske fet.

De ostene jeg har brukt (Kavli ferdigskivede og Taffel) er alle av typen "smelteost". Norvegia er mindre vellykket, og tar lengre tid, og medfører fettete bakepapir, lengre tilberedningstid, og ikke så godt resultat (etter min smak). Iflg. min Clue-ordbok er "processed cheese" en oversettelse for smelteost. Kanskje du bør se etter en "processed cheese" der borte, og se om den oppfører seg bedre på bakepapiret?

Margrethe 14-10-09 05:30

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Filakia (Innlegg 782314)
De ostene jeg har brukt (Kavli ferdigskivede og Taffel) er alle av typen "smelteost". Norvegia er mindre vellykket, og tar lengre tid, og medfører fettete bakepapir, lengre tilberedningstid, og ikke så godt resultat (etter min smak). Iflg. min Clue-ordbok er "processed cheese" en oversettelse for smelteost. Kanskje du bør se etter en "processed cheese" der borte, og se om den oppfører seg bedre på bakepapiret?

Takk for tipset.

Jeg skal kutte i fett nå, så da blir det nok en stund til det blir osteknekkiser igjen - men dersom denne vrien ikke funker, så skal jeg prøve processed cheese.

Swiss cheesen blir forøvrig veldig god da... :D

Filakia 14-10-09 20:22

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
De smelteostene jeg har her er vel middels fete, 27% mener jeg det sto på den ene. Gräddost og en del andre oster er vel oppe i 38%. Jeg vet jo ikke hvordan den swiss cheesen din lå an i så måte.

Ikke at jeg helt forstår bakgrunnen for å kutte i fettet når du går på lavkarbo da. (Ikke ment som kritikk, bare undring)

Margrethe 14-10-09 21:08

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Filakia (Innlegg 782825)
De smelteostene jeg har her er vel middels fete, 27% mener jeg det sto på den ene. Gräddost og en del andre oster er vel oppe i 38%. Jeg vet jo ikke hvordan den swiss cheesen din lå an i så måte.

Ikke at jeg helt forstår bakgrunnen for å kutte i fettet når du går på lavkarbo da. (Ikke ment som kritikk, bare undring)

Jeg maa kutte i kalorier for aa gaa ned i vekt. Til naa har jeg spist 2000-2500 kcal uten at vekten rorer seg, saa naa kutter jeg til ca 1500 kcal. Da blir det rett og slett for lite matmengde dersom 70-80% skal vaere fett. Fett er fryktelig kaloririkt...

Naa ligger jeg paa ca 5%karbo, 35-40% protein og resten fett. Noe skjer iallefall, magen min er endelig gatt litt tilbake :)

Filakia 14-10-09 22:50

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Ah, OK! Bra at du finner det som fungerer for deg. Jeg er sannelig ikke sikker på hvor mye fett jeg får i meg, sånn i prosent. Men for meg funker det jeg spiser nå, og jeg er så lite glad i sånne nøyaktige beregninger, for min egen del... hehe

Margrethe 15-10-09 01:21

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Filakia (Innlegg 782895)
Ah, OK! Bra at du finner det som fungerer for deg. Jeg er sannelig ikke sikker på hvor mye fett jeg får i meg, sånn i prosent. Men for meg funker det jeg spiser nå, og jeg er så lite glad i sånne nøyaktige beregninger, for min egen del... hehe

Ikke jeg heller, men da jeg hadde gått opp en tomme over hoftene og to cm i livet etter en måned på ketolyse, da fant jeg ut at jeg ikke kan spise så mye kalorier og fett som alle andre. Jeg veier meg ikke da, men buksen er bittelitt løsere idag. Jeg tror egentlig bare det er vann, men det er lov å håpe at det funker.

Filakia 04-11-09 10:53

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
De siste osteknekkis/-chipsene jeg har laget, av Kavli Jalapeño, blåser seg ikke opp, blir bare flate og rare. De blir sprø da, men vanligvis så blåser de seg opp, og blir bedre i konsistensen.

Jeg har i samme tidsrom laget ålreite chips av Taffelost Tomat (ikke ferdigskivet), så jeg tror ikke det er microen min som er årsaken heller...(?)

Noen andre som har opplevd dette, og evt. noen som kan forklare hvorfor de blir sånn?

Filakia 06-11-09 20:20

Sv: Mislykkede osteknekkiser?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Filakia (Innlegg 791334)
De siste osteknekkis/-chipsene jeg har laget, av Kavli Jalapeño, blåser seg ikke opp, blir bare flate og rare. De blir sprø da, men vanligvis så blåser de seg opp, og blir bedre i konsistensen.

Jeg har i samme tidsrom laget ålreite chips av Taffelost Tomat (ikke ferdigskivet), så jeg tror ikke det er microen min som er årsaken heller...(?)

Noen andre som har opplevd dette, og evt. noen som kan forklare hvorfor de blir sånn?

Ingen som vet?


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:32.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no