![]() |
Mislykkede osteknekkiser?
Jeg tar skivet ost, legger på bakepapir og har dem i ovnen på broil (var det jeg leste på det amerikanske forumet, jeg kan jo ikke bruke en gassovn) og de smaker herk. Smaker en kombinasjon av brent og beskt - noen steder er de litt mørke, men de lyse partiene smaker også skikkelig stramt. Osten jeg brukte minner om jarlsberg på smak.
Hva er galt? Har dere tips? |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
I ovnen steker jeg de på rett i underkant av 180grader. Sakte, slik at de tørker og ikke blir brent. Husker ikke hvor lang tid, men sånn at du ser at osten er tørr i fargen.
Ellers er osteknekkiser i microen best, syns jeg: http://forum.lavkarbo.no/picture.php...151150&thumb=1 (trykk på bildet for å komme til oppskrift og større bilde) |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Hvordan oppbevarer du disse ostechipsene/knekkebrødene? I kjøleskapet? Blir de seige om de ligger noen dager?
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
I tett boks i romtemperatur. de holder seg lenge :ja:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
I vanlig elektrisk stekeovn setter du de inn på vanlig over og undervarm og steker til de ser sprø ut, brune ostechips er ikke godt.. |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
MYE bedre i mikro ja. Disse chipsene i seg selv er verdt å ha en mikro i hus.
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
:) |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Får de desverre ikke til å ligge så lenge............... ;) Veldig raskt gjort å lage i mikroen ja.
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Micro :p
Jeg makket lenge i ovnen - men bare noen ble sprø og noen ble myke. Så det var verdt forsøket med micro...:) Full effekt i 2 minutt funker bra for 4 kavli ferdigskivet ost. 1 000 w |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
I hvor mange min. steker dere disse?
I vanlig elektrisk stekeovn. Uten grill -funksjon ? |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Jeg får heller ikke paprika-osten til å bli bra. Den må ha mye kortere tid enn de andre i allefall, ellers blir den svidd. Men den nye bacon-varianten til kavli i microen er helt genial. Blir skikkelig fluffy og sprø :)
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
Men prøv Taffelost tomat pimiento - den er 2-åringens favoritt her, og en god nr. 2 for meg også, etter jalapeñoen. Taffelosten er mild og god på smak, og blir crispy og fin. Kanskje ikke like "fluffy" som kavli-osten. |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Paprikaosten fikk heller ikke jeg til. Sikkert på grunn av paprikabitene og fuktigheten fra de. (Dessuten er det mer karber i paprikaosten enn i de andre ;))
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Så... alle har micro?
Noen som har prøvd å lage ostechips/'knekkebrød' i vanlig, gammaldags steikeovn..? Steke i 5 min? eller? |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
Pass på, pass på! De blir fort svidd!:eek: Har prøvd den varianten også, men kan ikke fordra svidd ost, så for meg er mikro best. Men man kan lage mange fler av gangen i stekeovn, da! |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Pleier å holde med 6-7 min på 200 grader med varmluftsovn. Steker dem på bakepapirkledd rist - blir bedre da synes jeg:rolleyes:
Tykke "knekkebrødskiver" av ost har jeg ikke tatt steketiden på:o |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sliter litt med å få til chips/knekkis av vanlig Norvegia jeg (ferdigskåret fra first price var vel de jeg har prøvd nå sist). Og hva med Gräddost, noen som har fått til ostechips/-knekkis med den?
Så her er det inntil videre bare kavli sin jalapeno-ost og taffelost tomat som brukes jevnlig. Jeg bruker micro forresten, om det har noe å si. Kan selvsagt prøve i stekeovnen hvis noen har bedre erfaring der. |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Ja, jeg fant ut det med så mye lengre tid på Norvegia i natt (!) da jeg testet litt. Osten rant sammen også, så må ha mye mer avstand mellom osteskivene. eller bare la det hele smelte sammen til en stor knekkis, og så bryte opp etterpå. Prøvde uten å krydre da, og det ble utrolig kjipt på smak... Får prøve med litt krydder før jeg evt. gir opp Norvegia.... De andre ostene har jo som regel blitt vellykkede :)
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Jeg skjærer Norvegia i sukkerbitstore biter og legger dem på bakepapir. Har dem i mikroen, lengden på tiden varierer litt, men jeg har dem alltid så lenge i at de er sprø. Alt fra 1:40 min til 2:00 min. Er de ikke helt tørre og srø etter den tiden har jeg dem bare en 20 sek lengre til de blir. Fungerer veldig fint for meg iallefall.
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
Kan brukes igjen og igjen! |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
Bakepapir (ikke matpapir) er jo laget for bruk i stekeovnen, altså høye temperaturer. Lager ostechips/-knekkis nesten hver dag jeg, på bakepapir i micro. |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
Tømmer du av fettet underveis? |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
vet ikke om fettet damper eller hva som skjer..
når jeg titter inn i mikroen, ser jeg at det er fett rundt osten.. og det bobler.. 2 min senere, da de er ferdige, er alt helt tørt. ikke noe vått. :):) |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
Jeg skal kutte i fett nå, så da blir det nok en stund til det blir osteknekkiser igjen - men dersom denne vrien ikke funker, så skal jeg prøve processed cheese. Swiss cheesen blir forøvrig veldig god da... :D |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
De smelteostene jeg har her er vel middels fete, 27% mener jeg det sto på den ene. Gräddost og en del andre oster er vel oppe i 38%. Jeg vet jo ikke hvordan den swiss cheesen din lå an i så måte.
Ikke at jeg helt forstår bakgrunnen for å kutte i fettet når du går på lavkarbo da. (Ikke ment som kritikk, bare undring) |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
Naa ligger jeg paa ca 5%karbo, 35-40% protein og resten fett. Noe skjer iallefall, magen min er endelig gatt litt tilbake :) |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Ah, OK! Bra at du finner det som fungerer for deg. Jeg er sannelig ikke sikker på hvor mye fett jeg får i meg, sånn i prosent. Men for meg funker det jeg spiser nå, og jeg er så lite glad i sånne nøyaktige beregninger, for min egen del... hehe
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
De siste osteknekkis/-chipsene jeg har laget, av Kavli Jalapeño, blåser seg ikke opp, blir bare flate og rare. De blir sprø da, men vanligvis så blåser de seg opp, og blir bedre i konsistensen.
Jeg har i samme tidsrom laget ålreite chips av Taffelost Tomat (ikke ferdigskivet), så jeg tror ikke det er microen min som er årsaken heller...(?) Noen andre som har opplevd dette, og evt. noen som kan forklare hvorfor de blir sånn? |
Sv: Mislykkede osteknekkiser?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:32. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no