Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Lavkarbo generelt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ett år med lavkarbo (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29971)

Chunky 31-12-09 03:04

Ett år med lavkarbo
 
Om en uke (5. januar) har vår familie levd lavkarbo i nøyaktig ett år. En ting er at både jeg og madamen har gått fra å være over grensen til fedme til å bli slanke igjen. Er selvfølgelig svært lykkelige for det isolert sett. Men det viktigste er hva lavkarbolivet gjør med den mentale og fysiske helsen, og livsgleden generelt. Jeg har merket meg at stadig flere på forumet lurer på når og hvordan de kan starte å spise "normalt" igjen, eller hvordan de best kan planlegge for utskeielser. Andre lurer på hvordan de kan fortsette å gi øvrig familie "normal" mat samtidig som de selv slanker seg. Jeg vil også driste meg til å påstå at langt flere spør om oppskrifter på diverse erstatninger for usunne karbohydrater, heller enn gode oppskrifter på GOD mat. Hvorfor er det slik? Innebærer lavkarbolivet noen form for forsakelse, mindre matglede, fravær av "kos" eller helsefare? Svaret er et soleklart nei til alt dette. Tvert i mot. Det handler bare om kunnskap. Lavkarbo er sunt, det er godt, og det åpner for mye mer spennende mat enn etter min mening et dødstrist lavkalorikosthold. Noen som har smakt bearnaise med frisk estragon, fløte og meierismør side om side med en (sukker)posevariant med margarin og skummet melk? Jeg vet i hvert fall hva jeg velger.

I vår familie spiser vi altså lavkarbo, både store og små. Vi teller ikke lenger karbohydratene, men ved å fjerne kanskje 10-15 matvarer fra den anbefalte norske handlelisten, i tillegg til alt av halvfabrikata, begrenser karboinntaket seg ned mot et ketogent nivå helt av seg selv. Mer skal det ikke til. Vennene til barna våre sier de ikke får bedre mat noe annet sted, Vi praktiserer åpent hus, og har daglig besøk av haugevis av "kresne" ungdomsskoleelever som langer innpå sunn og deilig lavkarbomat.

Så her har jeg laget en liten (men på ingen måte utfyllende) 10-punktsliste over hva lavkarbolivet har gitt oss:

1. Normal og stabil vekt
2. Kraftig forbedrede blodverdier og andre måleparametre for god helse
3. Ufattelig mye mer energi og overskudd
4. Mine Menieresanfall (øresykdom/øresus/svimmelhet) har forsvunnet helt
5. Snorkingen er historie (sammen med andre kroppslyder)
6. Madamen har blitt tilnærmet 100% frisk fra Fibromyalgi
7. Sexlivet... :rolleyes:
8. Bedre selvfølelse, mer utadvendte og sosiale
9. Barna gjør det enda bedre på trening (8-10 timer per uke) og på skolen
10. Tro det eller ei, men et mye lavere matbudsjett enn før, og det til tross for at vi lager alt fra bunn av med rene råvarer

Dette var bare noe av uendelig mange fordeler ved lavkarbo. Ville bare dele dette med nye medlemmer. Og glem alt dere har hørt om å ta pause etter 6 måneder, opptrapping, og annet tullprat. Pause fra hva? Opptrapping TIL hva? Dette er kostholdet vi er skapt for å spise. Av de tre næringsstoffene kan vi ikke leve uten fett og proteiner, men mennesket kan (og har) levd fra vugge til grav uten karbohydrater. For egen del gikk jeg ned 27 kilo på 6 måneder, for deretter å holde meg helt stabil på normalvekt i ytterligere 6 måneder, uten å forandre på noe som helst når målet var nådd. Sjefen i huset har tilsvarende resultater. Barna var slanke i utgangspunktet, og har ikke forandret seg i det hele tatt. Og slik har vi definitivt tenkt å fortsette.

Så lykke til, alle 2010-startere. Dette er til de grader verdt å bruke tid på å sette seg inn i!

Photobscura 31-12-09 10:06

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Hyggelig å høre fra deg igjen, Chunky! Og for et nydelig og inspirerende innlegg!
Jeg roper høyt og klart ''Ja'' på alle punkter!

Godt nytt år!

A-p-o-c 31-12-09 11:26

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Så flott og inspirerende innlegg! Gratulerer så masse også med alt det dere har fått til, du/dere har jo vært kjempeflinke! :blomster:

Jabba 31-12-09 11:52

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Herlig innlegg!!!!

frifuggel 31-12-09 12:49

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Herlig :D Ønsker dere et godt nyttår!

Anne 31-12-09 13:08

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Innspirerende og nyttig innlegg. :ja:

Takk :klem:

Godt nytt år!

Imse 31-12-09 13:16

Sv: Ett år med lavkarbo
 
G0d nytt lavkarb0år Chunky!

Jeg er egentlig enig i alt du sier, men jeg synes faktisk det er greit å ha en 0ppskrift på lavkarb0kake, pizza 0sv. i bakhånd. Dette er mat jeg spiser sjeldnere enn en gang i måneden. Eller synes det faktisk er mange g0de 0ppskrifter på g0d mat her. 0stelasagnen er g0d, det er j0 ikke lasagne 0g heller ikke i mine øyne er erstatning f0r lasagne, men en knakende g0d gryterett!
0g er det galt med knekkebrød av kli 0g linfrø? Det er j0 ikke en erstaning f0r meg, men n0e jeg kan legge 0sten på f0r mindre klin når jeg k0ser meg med vin 0g 0st. Ikke n0e kan erstatt saltkjeks:D

Ellers baker jeg ikke lavkarb0brød, hele p0enget er j0 å spise rent kjøtt, fett 0g grønnsaker. 0g jeg er ingen brødspiser, jeg har skeiet ut i hele jula 0g har ikke spist n0e brød, f0r det liker jeg ikke..

Chunky 31-12-09 14:11

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger! Jeg er selvfølgelig 100% enig med Imse i at det er massevis av gode oppskrifter på god og naturlig mat på forumet. Vi henter mye inspirasjon og nydelige oppskrifter fra denne utømmelige kilden. Oppskriften til lasagne fikk jeg f.eks. av photo - og det er en rett vi har brukt ofte, og i mange varianter. Til 40-årsdagen min la madamen seg virkelig i selen, og stod i to hele dager og laget mengder med lavkarbokaker og godis til selskapet, det aller meste hentet herfra. Det var nesten litt rørende at hun hadde brukt timesvis på å tråle blogger etter oppskrifter, og hun fikk virkelig vist gjestene hva som er mulig. Bloggen til Dreamy (http://lenabeatrice.net) kan også anbefales for inspirasjon.

Jeg ville bare fremheve det positive og enkle med lavkarbo siden mange tror det er trist og tungvint. Det handler mest om en mental endring til hva som er normalt. I det siste har jeg derfor lagt meg til et sånt spørsmålstegnuttrykk (saueblikk) og spiller litt dum når noen spør om jeg har begynt å spise vanlig igjen. Svarer at ja, vi spiser helt vanlig og helt normalt. Det kalles forresten lavkarbo, og kan anbefales på det varmeste :)

Charlott 31-12-09 14:43

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Knallbra! :D

Rin 31-12-09 15:03

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Veldig fin lesning! God inspirasjon for året som kommer. :)

Dietta 31-12-09 15:05

Sv: Ett år med lavkarbo
 
SUPERT INNLEGG :D:D

Dette var akkurat som om jeg skulle ha skrevet det selv. :D Jeg ser heller ikke på lavkarbo kosthold som en diett eller slankekur. Det er rett og slett bare en måte å spise på. Jeg er så lei av alle som spør meg om "dietten" min, for det er jo ikke en "diett", bare et normalt kosthold hvor enkelte ting er utelatt. Prøver å forklare at det blir det samme med mennesker som har matallergi/intoleranse, det er enkelte ting man utelater fra kostholdet, og værre er det ikke.

Igjen, supert innlegg. Tror jeg skal printe det ut og vise det til enkelte venner etc. Hi, hi

Timona 31-12-09 15:08

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Supert, takk for inspirerende innlegg!
Så fint at hele familien er med på å spise lavkarbo, det gjør det hele endel enklere.
Jeg har to kresne tenåringer og en mann som heller ikke vil "omvendes". Men håper å få de med på laget i 2010 ;)

Lykke til videre, og Godt Nyttår :)

Jabba 31-12-09 15:16

Sv: Ett år med lavkarbo
 
For mange som spiser "vanlig" - dvs brødmat og poteter osv er jo det vi driver med en diett - så det er ikke så rart at de kaller det for det heller. Til å begynne med gjorde også jeg det. Jeg tenkte også til å begynne med at jeg etterhvert kunne vende tilbake til poteter og pasta - men i mye mindre mengder selvfølgelig. Men nå - etter over et år på ketolyse begynner jeg å innse at det faktisk er mulig å leve permanent lavkarbo. Ikke ketogent - det blir for strikst resten av livet (altså max 15 karber til dagen). For meg altså ! Helt sikkert noen som velger å leve ketogent og ikke har problemer med det.
For meg har det altså tatt lang tid å venne seg til tanken på å leve lavkarbo - men nå gleder jeg meg til jeg er ferdig på ketolyse (altså ferdigslanket) slik at jeg kan gå over til lavkarbo. Da kan jeg spise litt mer matvarer enn nå og hver matvare jeg kan plusse på lista mi over "lovlige" ting å spise er gøy!

Jeg tror også at det å endre livsstil i matveien krever mye mentalt - det tar nok litt tid å forsone seg 100% med at kostholdet er og skal forbli "annderledes" i forhold til slik vi spiste tidligere.

Så jeg forstår de som kaller det en diett - og dem som lurer på når jeg er ferdig. Mange må nok prøve selv og få kjenne selv på kroppen hvilke fordeler et lavkarbokosthold har før de blir overbevist at det går an å leve permanent slik.....

Photobscura 31-12-09 15:59

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Om folk henviser til kostholdet ditt som diett, så kan du bare brife med litt latin. Diett kommer av dieta som betyr livsstil :D

Supera 31-12-09 17:17

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Fantastisk innlegg! Jeg prøver å omvende familien, men har ikke helt nådd frem hos alle enda.

Moren min vil gå ned i vekt og rømme er noe av det beste hun vet og ser all den gode maten jeg lager og fortsatt går ned i vekt. Prøver også å fortelle henne at det er sunt, men det er hun dessverre ikke like interessert i... Hun skal begynne på lavkarbo veldig snart.

Lillebroren min (15 år) har forlengst skjønt at dette er sunt og synes at jeg lager så utrolig god mat. Hovedgrunnen til at jeg vil at han skal spise lavkarbo er at han har ADHD, men han synes at han trenger å gå ned i vekt. Det vil ikke jeg høre noe om, for han vokser som bare det!

Faren min derimot... "Han er slank og sunn, så han trenger ikke å spise lavkarbo". Han er sånn type som mener det er en direkte sammenheng mellom overvekt og usunnhet og at slank = sunn. Det var vanskelig for ham å skjønne at det ikke var noe galt med blodprøvene mine når BMI'en min var 45. Meeen han er på gli. I går sa han: "Jeg må lese litt mer om dette her før jeg bestemmer meg"! Vel "bedre uten brød" ligger i stua, så det er bare å lese. :snill:

Tror jeg må vise dem dette innlegget!

Orkide 01-01-10 14:53

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Kjempe flott innlegg.

Her i huset er det kunn eldstemann på snart 19, som ikke vil spise lavkarbo.
Han spiser vanlig brødmat på jobb, og middag som vi lager. Da får han ris i tillegg.

Men så har vi han på snart 17, han syntes dette er super god mat. Han er også ivrig på å være med på å lag mat. Det er super bra, for skal jo ikke bo hjemme resten av livet, så da er det jo bra han vet hvordan han skal spise.

Jeg lager også veldig lite erstatninger av alle slag, men brød syntes jeg det er kjekt å ha i frysern.
Baker som regel 2 brød som skjæres opp i skiver, og de kan vare i 2-3 mnd. Synes det er kjekt å ha om man skal på overnatting, er ikke alle som synes det er kjekt at man "mauler" pålegg.
Men det kan gå uker uten at vi spiser brød. Vi bruker dette bare i nødsituasjoner.

Den dummeste kommentaren jeg vet er:
Holder du på med de lavkarbo greiene enda, det går jo ikke an å leve sånn resten av livet. Det er jo så ensformig.

Vi må vel regne med noen kommentarer så lenge det er uvitenhet blandt folk. Det er synde, og til tider slitsomt og skulle forsvare sine egene valg.

Når noen sier, du må jo spise poteter spørr jeg bare til bake:
Om du tar en stor bunt blomkål og brokkoli, eller en potet og litt grønnsaker. Hva har mest mineraler og vitaminer? Da har de skjelden et godt argument.

Vettel 01-01-10 16:58

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Veldig bra innlegg!

Reba 02-01-10 22:54

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Kjempeinspirerende å lese! :)

Gleder meg til dette faktisk har blitt en livsstil! *fersking enda*

kiwo 02-01-10 23:48

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Dette var til stor inspirasjon.
Selv starter jeg igjen for fullt på mandag. Har spist litt ekstra karboer nå i jula, men ønsker å gå over til ren lavkarbo nå på nyåret.
Har hatt problem med ikke å gå ned, men nå skal jeg jobbe skikkelig med det, og teste ut og finne ut hva som skal til for at vekta skal gå ned.:D

Dietta 03-01-10 00:13

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 809248)
Om folk henviser til kostholdet ditt som diett, så kan du bare brife med litt latin. Diett kommer av dieta som betyr livsstil :D

Aha, man lærer litt nytt hver dag :D Gjett om jeg skal bruke den. Takk skal du ha !!!! lol

Chunky 03-01-10 00:30

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Oj - her var det veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Vil bare si til de som måtte ha dårlig samvittighet etter jula at vi også har skeiet ut. Dette er ingen religion. Barna har fått kaker og julestrømpe med vanlig godteri, og jeg har spist 2 hele Ben and Jerry iskrem m.m. :)

Det som betyr noe er selvsalgt hvordan man lever i hverdagen. Stress er antageligvis den viktigste showstopperen for vektreduksjon, og dårlig samvittighet burde nesten hatt en egen skala på vekta. Det finnes faktisk en veldig god vitenskapelig forklaring til hvorfor det er slik, men jeg har bestemt meg for å styre klar av lange, og for de fleste, uforståelige biologidiskusjoner i 2010. Ble nok av dem i fjor :) Men mitt beste råd er i hvert fall å forsøke å stresse ned. Om det tar 3 eller 20 måneder å nå idealvekten, so be it. Livet skal tross alt leves hver eneste dag i mellomtiden. Og lavkarbolivet er i hvert fall ernæringsmessig bedre enn alle andre alternativer, med god margin.

Så finn frem til en god innvandrebutikk med grønnsaker, en rimelig halalslakter, og en god gammeldags fiskehandler, så blir 2010 et sunt og godt år med en ny verden hva angår helse og matglede.

Karbosara 03-01-10 00:49

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Flott innlegg! Du traff spikeren på hodet!:heia:

Kanutten 03-01-10 01:37

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Chunky (Innlegg 810041)
Oj - her var det veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Vil bare si til de som måtte ha dårlig samvittighet etter jula at vi også har skeiet ut. Dette er ingen religion. Barna har fått kaker og julestrømpe med vanlig godteri, og jeg har spist 2 hele Ben and Jerry iskrem m.m. :)

Det som betyr noe er selvsalgt hvordan man lever i hverdagen. Stress er antageligvis den viktigste showstopperen for vektreduksjon, og dårlig samvittighet burde nesten hatt en egen skala på vekta. Det finnes faktisk en veldig god vitenskapelig forklaring til hvorfor det er slik, men jeg har bestemt meg for å styre klar av lange, og for de fleste, uforståelige biolodigdiskusjoner i 2010. Ble nok av dem i fjor :) Men mitt beste råd er i hvert fall å forsøke å stresse ned. Om det tar 3 eller 20 måneder å nå idealvekten, so be it. Livet skal tross alt leves hver eneste dag i mellomtiden. Og lavkarbolivet er i hvert fall ernæringsmessig bedre enn alle andre alternativer, med god margin.

Så finn frem til en god innvandrebutikk med grønnsaker, en rimelig halalslakter, og en god gammeldags fiskehandler, så blir 2010 et sunt og godt år med en ny verden hva angår helse og matglede.

Halal er da ikke nødvendig??? Kjøtt er kjøtt... Om noen ber over dyret når det blir slaktet har da vel ikke noe å si for smaken??

Chunky 03-01-10 01:47

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 810047)
Halal er da ikke nødvendig??? Kjøtt er kjøtt... Om noen ber over dyret når det blir slaktet har da vel ikke noe å si for smaken??

Nei, men det er vanligvis mye rimeligere og bedre kvalitet på varene enn det som er masseprodusert og pakket i plast. Det er i hvert fall min erfaring. Det var også et poeng å pirke litt i fordommene som er der ute :)

Kanutten 03-01-10 02:22

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Chunky (Innlegg 810049)
Nei, men det er vanligvis mye rimeligere og bedre kvalitet på varene enn det som er masseprodusert og pakket i plast. Det er i hvert fall min erfaring. Det var også et poeng å pirke litt i fordommene som er der ute :)

Gilde leverer halalkjøtt som er pakket i plast. Har selv kjøpt det mange ganger.

Photobscura 03-01-10 10:04

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Enig med Chunky (men jeg skjønner poenget ditt også, Kanutten!), og det spiller ingen rolle om det er halal (enn annet for prisen), ferskvare fra slakter rocker :)!

Kanutten 03-01-10 12:10

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Jepp, enig jeg også; ferskvare er desidert best! Kjøper helst det jeg også, og er i tillegg så heldig å ha en bror som er både grisebonde og storfebonde. :D
Men jeg må innrømme at jeg ser ikke alltid på prisen, det går mye i indrefilé i dette huset...:o

Photobscura 03-01-10 12:17

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Jeg gjør nok det :o. Blir mye first price og Nordfjord-kjøttdeig. Men lammekjøtt og sånn kjøper jeg på Halal-forretning. Fersk, billig og god :)

Kanutten 03-01-10 12:22

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Halalkjøtt er faktisk dyrere her nordpå enn ikke-halal. Kanskje etterspørselen er for liten??

Photobscura 03-01-10 12:28

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Det er godt mulig. Er nok en større tetthet med muslimer i Oslo, ja!

Chunky 03-01-10 13:46

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Selvfølgelig spiller det ingen rolle om kjøttet er bedt for. For min del kunne man gjerne danset Grease Lightening til Ernst Rolf-sanger under tilberedningen, så lenge jeg får topp kvalitet til en fornuftig pris.

Et par eksempler. I høst hadde Maxi pangtilbud på fersk lammekjøttdeig til 79 kroner kiloen. Halalbutikken hadde derimot fast pris til 49 kr/kg for mindre utspedd deig. Mens Maxi selger 10 stk brekkbønner i celofan til 25 kroner, får du en kilo for samme prisen på innvandrerbutikken. Jeg handler vanligvis et par fulle bæreposer med grønnsaker i uka. Det koster meg sjelden mer enn en hundrelapp. Halalbutikken har også mye spennende kjøtt som er vanskelig å oppdrive andre steder, eksempelvis geit - noe av det mest undervurderte kjøttet i norsk landbruk. Og jeg tør påstå at faglærte slaktere har en helt annen yrkesstolthet enn tenåringer i ferskvaredisken.

Her hvor jeg bor er det for øvrig ingen norske slaktere, men tre halalbutikker. Utrolig nok velger alle jeg kjenner å kjøpe dyrere fryst kjøtt på Kiwi eller kjøtt fra ferskvaredisken på Ultra til fantasipriser.

Men det ser ut til at vi er enige om poenget - at fersk og naturlig mat er bedre enn det som har vært gjennom industrikverna.

Ramah 03-01-10 13:49

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Hei Chunky, jeg og min familie runder også ett år i februar. Når jeg nærmet meg mitt mål brukte jeg mye tid og energi på å finne ut hvordan jeg skulle gå over til "normal" kost. Men "heldigvis" brukte min kjære lengre tid på å gå ned i vekt, så vi fortsatte med lavkarbo, og vi har det storveis bra på lavkarbo.

Det beste er kanskje at jeg føler at jeg har fått en metode å holde vekta. Dersom jeg skeier ut et par dager - som nå i jula med pepperkaker, kransekkake, vafler og multekrem, så er det ikke noe problem å gå tilbake til det jeg nå definerer som normalkost - omelett til frokost og lavkarbo. Og på noen dager så normaliserer vekta seg igjen. Det virker som kroppen stoler på at den får nok næring av meg selv om jeg ikke spiser karber.

Det vi liker best med "dietten" vår er at vi har gått ned ved å legge om kosten i stedet for å kjøpe en eller annen kur i pille- eller shake-form. Vi koser oss begge når tv-reklamene nå er fulle av slankeprodukter i alle former og farger, og vi vet at på lavkarbo går man ned i vekt uten å sulte og uten å betale for noen vidunderkurer som ikke virker.

Chunky 03-01-10 13:58

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Jeg kunne ikke vært mer enig. Vi hadde også planer om et mer Lindbergish kosthold, men etter hvert ble det mindre og mindre behov for å kopiere noe som helst.

Jeg klarer fortsatt å la meg provosere av enkelte TV-reklamer, men stort sett bare rister jeg på hodet og ler av at markedsføringsloven tydeligvis er ettertrykkelig fastklemt under en steintung kostholdspyramide signert Christian Drevon.

Shrinking Line 04-01-10 10:38

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Kjempe bra innlegg. Jeg var av de som tenkte at dette var en diett, men det er nå en livsstil, helt klart. Og etter å ha begynt å lese "bedre uten brød" er jeg enda mer overbevist.

Takk for innlegget.

Brimstone 04-01-10 23:13

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Chunky (Innlegg 810149)
Selvfølgelig spiller det ingen rolle om kjøttet er bedt for. For min del kunne man gjerne danset Grease Lightening til Ernst Rolf-sanger under tilberedningen, så lenge jeg får topp kvalitet til en fornuftig pris.

Off topic, men der fikk jeg dagens største latter. Takk Chunky! :lol::lol::lol:

Kanutten 04-01-10 23:18

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Hmmm Ernst Rolf gir mørere kjøtt enn Travolta....

Ledestjerne 28-01-10 22:12

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 810047)
Halal er da ikke nødvendig??? Kjøtt er kjøtt... Om noen ber over dyret når det blir slaktet har da vel ikke noe å si for smaken??

Halal er dyremishandling! Utruleg at det er lovleg i Norge, som liksom skal ha så sterkt dyrevern!!

Carisma 28-01-10 22:21

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Ledestjerne (Innlegg 823380)
Halal er dyremishandling! Utruleg at det er lovleg i Norge, som liksom skal ha så sterkt dyrevern!!

Fordi dyret ikke blir skoldet levende som i tradisjonell norsk slakting? :rolleyes:

Å kutte strupen er mye mer humant enn mange andre avlivingsmetoder som foregår.

Kanutten 28-01-10 23:13

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Carisma (Innlegg 823386)
Fordi dyret ikke blir skoldet levende som i tradisjonell norsk slakting? :rolleyes:

Å kutte strupen er mye mer humant enn mange andre avlivingsmetoder som foregår.

Dyra blir da ikke skoldet levende! Bror min er grisebonde og jeg har aldri hørt eller sett at han har skoldet noen! De blir skutt med slaktemaske enten på slakteriet eller på gården..

Carisma 28-01-10 23:22

Sv: Ett år med lavkarbo
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 823406)
Dyra blir da ikke skoldet levende! Bror min er grisebonde og jeg har aldri hørt eller sett at han har skoldet noen! De blir skutt med slaktemaske enten på slakteriet eller på gården..

Jeg er oppvokst med griseoppdrett, så jeg veit at de man slakter selv blir ikke det. Men det hender titt og ofte det skjer feil på slakteriene....

http://www.dagbladet.no/2009/03/17/n...gilde/5330277/
Sitat:

direktøren kan ikke garantere at ikke norske griser igjen kan bli kokt levende.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:12.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no