![]() |
Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Hei!
Jeg er ganske ny på dette forumet. Jeg ble så glad da jeg fant det, og tenkte "endelig noen som tenker i samme bane som meg" MEN ... splenda, natreen, sukralose, aspartam ... :confused: Dette er jo kunstige søtningsstoffer som er kreftfremkallende og direkte skadelig for kroppen! Visste dere at Splenda/sukralose er laget av SUKKER og tilsatt KLOR? :eek: Dessuten tuller mange av de med blodsukkeret, så det blir vanskelig å bli kvitt søtsuget (som vel må være målet??) Jeg mener ikke å peke nese her, men jeg ble bare så overrasket. Jeg trodde lavkarbofolk var opptatt av å ta vare på kroppen sin, ikke bare telle karber... Fun light, produkter uten sukker, lettprodukter osv - sjekk innholdsfortegnelsen neste gang! Det inneholder nesten garantert sukralose eller aspartam. Det finnes SÅ mange naturlige søtningsmidler der ute som smaker sinnsykt godt, som har lav GI og ikke er skadelig for tenna. Jeg nevner: - Palmesukker (istedet for brunt sukker, smaker nydelig karamell) - Palmenektar (istedet for sirup til pannekakene) - Yaconsirup (istedet for honning, sirup, karamellsaus, osv) - Yaconpulver (jeg bruker i hjemmelaget sjokolade f.eks, gir nydelig smak) - Steviapulver (veldig søtt, så det holder med en liten dæsj) - Steviadråper (kommer med mange smaker, til å søte usøtet yoghurt, te osv) - Sukrin/sukrinmelis (omtrent som sukker) - Dadler/banan/frukt (til hjemmelaget konfekt, smoothies osv) - Agavenektar kan også brukes istedet honning, men det er litt strid om hvor sunt det er for blodsukkeret. Det er i alle fall bedre enn sukker og kunstig søting! :) :o |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Jeg bruker sukrin fordi det er det mest naturlige stoffet, bortsett fra stevia da, har ikke kommet så langt at jeg har prøvd det ennå. Ellers er jeg enig med deg i alle disse kunstige sakene, kjemikalie-søtstoffer kan umulig være sunt! Men jeg bruker suketter i teen da... :o
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Jeg har brukt sukrin, men har nå prøvd bjørkesøt, og det var mye bedre. Naturlig produkt (xylitol) som fås kjøpt på: www.kinsarvik.no
Styrer unna kunstig søtning så langt eg klare!! |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Jeg er enig med deg i prinsipp, og bruker stort sett bare stevia selv.
...Men jeg vil ikke bebreide noen for å bruke splenda/natreen/etc - det er vanskelig å alltid være perfekt, selv om man vet hva man skal og ikke skal spise. :) For meg blir det en atkins-bar eller et glass pepsi max i ny og ne, og på samme måte en sigarett i ny og ne; ikke fordi jeg ikke vet eller forstår at dette ikke er de lureste valgene, men fordi jeg får en viss nytelse ut av det, og lar det veie tyngre enn hva som er helsemessig optimalt. Iblant bestemmer jeg meg for å bevisst kutte ut alt det kunstige, fordi jeg har lyst til det. Det kan være greit å ha i bakhodet at veldig mange av brukerne her på forumet trekkes hit og engasjerer seg først og fremst på grunn av et ønske om å gå ned i vekt - mens det å prioritere "renest mulig" mat kanskje ofte følger senere, etterhvert som man kjenner effektene av den første kostomleggingen. Og nye forumbrukere dukker opp hele tiden, så spørsmål om søtemidler, ferdigprodukter og erstatninger dukker også opp "hele tiden". :cool: |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Ps: Koden NEB207 gir det 5$ i rabatt |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Nå er ikke sukrin det jeg bruker mest av, for det kan ha litt spesiell smak... Men prøv palmesukker f.eks... Mmm! Mye bedre enn brunt sukker og er helt super å bruke i desserter, i sjokoladekuler, i kaffe, te osv! Nydelig karmamell-smak! |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Kjempe flott innlegg :)
Er nok ikke altfor flink selv.. Drikker altfor mye funsaft, og bruker suketter i teen. Har ikke bakt så veldig mye med sukkererstattning før de siste dagene... Har hatt natreen i skapet, men har vært skeptisk til å bruke det. Kjøpte sukrin for en ukes tid siden, for har lest at dette skal være bedre, så da blei det både muffins og kjeks-baking i helga :) |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Jeg må bare få signere deg jeg 157,det er faktisk vanskelig å tenke fornuftig otg riktig om alt, til enhver tid. For min del er det litt en ting av gangen tankegang-jeg skal ned i vekt nå, så tar vi det derifra.:)MEn det er meg, respekterer andre syn på dette med søtning, for all del, dere er flinke dere som holder dere helt unna så klart:) |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Ja, jeg tåler ikke sukrin selv, reagerer nesten like ille på det som maltitol. :p Så bare det at det er naturlig betyr ikke at alle kropper liker det, dessverre.
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Jeg drikker kun ferskpresset juice eller smoothie uten tilsatt sukker og ikke fra konsentrat, aldri saft. Prøv flytende stevia i teen, du trenger bare en dråpe så den er veldig drøy! Og MYE bedre for kroppen enn natreen! |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Får man kjøpt flytende stevia på helsekost? |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Flytende stevia kjøper jeg på Iherb.com :) |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Her er litt forskjellig flytende stevia: http://www.iherb.com/Search?kw=stevia+liquid#p=1&src=0 Denne har jeg prøvd, gir god vaniljesmak: http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-...-ml/11070?at=0 Man trenger bare 1-2 dråper i en stor te, for dette er SØTT! Ps: Bruk koden NEB207, så får du 5 dollar i rabatt første gang du handler! Da blir det gratis frakt og litt til :D |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Tror ikke de har åpnet opp igjen for å selge stevia i Norge ennå, så det tror jeg du må bestille fra utlandet. Høres spennende ut med smaksvarianter emilia. |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Åh, ja, jeg har en pakke med sånne porsjonsposer stevia med french vanilla-smak, også fra iHerb. Bruker den til eggemelk og kokosmelk-kakao, liker den veldig godt. :)
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Er det ikke sånn at mange uansett reagerer på SØTSMAK da? Så om man bytter ut med ditt og datt, stevia her og sukrin der, så opprettholder man fortsatt et søtsug.
Sikkert greit å velge de "sunnere" variantene, men det fikser ikke akkurat problemet. |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Hei,
Vel, for mange går kostholdendringene i små skritt. Min erfaring her fra forumet er at en del eksperiementerer mye i begynnelsen, men så lærer man underveis og det er langt i fra alle her inne som bruker mye søtningsmidler til hverdags. Ikke alle greier å snu alt på en gang for mange av oss kan det ta litt tid før vi har greid å redusere/slutte med de ugunstige søtningsmidlene. Videre, så er det en del av det du nevner som ikke kan brukes på ketogene dietter. Så må man jo også ta i betraktning at dette forumet er ett av de en så lenge få stedene der man kan finne gode oppskrifter på lavkarbo vennlige kaker, godterier etc. som man kan bruke til fest og høytid. Så mengden oppsrifter med søtningsmidler behøver ikke nødvendigvis bety at det er de oppskriftene som blir oftest benyttet. Mente jeg hade hørt om yacon før, tror jeg ville tenkt meg om to ganger før jeg brukte det: Sitat:
Sitat:
Stevia er vel fortsatt ikke tillatt som menneskeføde i Norge. Dadler/bananer/frukt – svært få lavkarboretninger inkluderer frukt og helt ualktuelt for meg som spiser ketogent. |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Vel, jeg skjærer ned på forbruket mitt. Før brukte jeg gjerne 10 natreen tabletter om dagen, i tillegg til Fun Light. Jeg unner meg et glass Fun Light imellom ennå. Det blir ikke hver dag.
Jeg har kjøpt Sukrin, men jeg er enig med dere som sier det er "kaldt". Jeg fikk endelig somlet meg til å bestille Stevia. Jeg får prøve å lage egen saft av pressede sitroner og Stevia. Jeg har bakt en kake i løpet av 3 uker, til å ha med i selskap, den spiste jeg to små stykker av. Jeg er veldig interessert i å finne sunnere kaker og godterier for ungene til lørdagskosen. Jeg har inntrykk av at middagen går enklere for de fleste, enn frokost og kaker.... derfor blir det mange innlegg om det. |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Vel - arnakristin sier egentlig det jeg mener, jeg har mer enn nok i starten med å få kostholdet til å fungere om jeg ikke skal "ta fra meg" søtsmaken også ;) En ting av gangen! Bruker natreen flytende - de andre har jeg ingen særlig erfaringer med :)
(Etter 15 mnd så kan jeg vel snart ikke ta den der " i starten av kostholdsendring" lengre...??) :cool: |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Det er flere som har sagt det før, men selv tenker jeg også en ting av gangen. Jeg går på en relativt streng diett hvor det brukes en del søtstoffer, og vet med meg selv at dette hadde vært utrolig vanskelig uten disse. Om lettbrusen hjelper meg å holde meg unna sjokoladeplaten tror jeg nok det er en større helseverdi for meg.
Slutter først med sukker og pasta og brød og øl og frukt (som jo er sukker,,,), så tar jeg søtstoffer etterhvert, når jeg er trygg nok på kostholdet Nerthus: jeg kommer nok til å bruke søtstoffer lengre enn 15 mnd;) endring tar tid! Forresten så har selleri hjulpet meg et par ganger søtsuget har vært på sitt værste. MEN, det er absolutt et poeng at man skal tenke over hva man putter i seg selv om det ikke påvirker blodsukkeret. Men det er jo mange ting som er naturlig som ikke er bra, sukker for eksempel? :p |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Jeg ble selv kvitt søtsuget på den måten. :) Og så er det jo greit å redusere risikoen for kreft ;) |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Tror ikke vi skal legge sånn all verdens i om visse søtstoffer forebygger kreft eller ei. Er snakk om minimale påvirkninger.
Kreft får du av å ligge i senga, hvis du er disponert for det. |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Sjekk ut: Superlivsstil.blogspot.com, siljesreise.com, mjuuugly.blogg.no og love-eat-pray.blogspot.com for mange gode tips. Det er mange flere blogger enn disse, men her er det i alle fall mange gode, sunne tips for lørdager :) Det er jo bare å tilpasse for lavkarbodietten. |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Jeg har i alle fall mistet helt suget etter junk, søtt og salt etter at jeg begynte med naturlig søtning og kuttet sukker og kunstig søtning. Jeg lager meg fortsatt søte ting, fordi det er godt, men jeg har IKKE søtsug. |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Det kan jo diskuteres i det vide og det brede hva og hvor mye som er farlig. Alt er farlig om man overdriver:)
Jeg bruker Stevia, sukrin og innimellom Fruktose og trives med det:) Har ikke problemet med at en smak av søtt gjør at jeg må-ha-mer, heldigvis. Og det hadde jeg ikke når jeg helte nedpå med Splenda heller. |
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
|
Sv: Hvorfor bruker så mange kunstig søtning?
Sitat:
Bytt ut alt sukker/kunstig søtning med noe med veldig lav GI. SøtSUGET forsivinner, vanlig godteri smaker VONDT og mørk, sunn sjokolade smaker plutselig godt. Det er verdt å prøve det, jeg lover. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:19. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no