![]() |
Sellerirotpuré
Er du lei av blomkålmos, brokkolimos? Da kommer du til å elske meg nå:p hehe
Jeg lagde nemlig sellerirotpure i dag, og det er noe av det beste jeg har smakt til å erstatte potetstappe altså. Jeg har aldri vært noe fan av blomkålmos pga den kornete konsistensen. Og ofte suppeaktige som den blir. Men denne her blir fløyelsmyk, smaker nyyyyydelig og passer til all kjøtt, fisk, pølser osv osv. Prøv den og du er hekta, jeg lover:D hehehe Altså, du tar følgene: Så mye sellerirot du ønsker, jeg brukte en 300 grams rot brutto. Etter den er skrelt osv blir det igjen 250 gram ca tipper jeg. 1 dl fløte (ikke sikkert du bruker alt) God klatt smør, event kryddersmør er også nydelig her Salt & Pepper. Litt revet muskattnøtt (Kan sløyfes) Skrell selleriroten (som på en kålrot, bruker kniv og skjærer av ytterste laget). Så deler du roten i passe store terninger. Hiver dem i en kjele med vann som dekker dem godt. Ha over lokk og kok i ca 20 min til dem er helt møre. Mens disse koker setter du på en kjele og varmer opp fløten. La den stå og småkoke like lenge som roten. Da tykner den ganske bra. Når selleriroten har kokt ferdig heller du av vannet. Så bruker du en stavmikser eller rotknuser(hva kalles det?) og moser det helt glatt. Hell over LITT og LITT fløte mens du rører. Viktig å se at konsistensen ikke blir suppe her. Tilsett smøret og rør inn det til den har smelta. Smak til med salt og pepper og event litt muskatnøtt:D Server varm. Mmmmmmmmmmmmmmmm-->> <<--arius :D |
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
MEN jeg har lagd meget vellykket blomkålmos et par ganger de siste ukene, men da gjør jeg det på denne måten: Jeg kjører blomkålen i foddisen i rå tilstand. Den blir dermed ikke så "utvannet" som den kan bli når man koker den først. Så jeg moser, har en klatt smør oppi, litt fløte og koker opp. Blir tykkere konsistens da.. MEN saken er den at jeg er ikke akkurat fan av blomkålmossmaken..:o |
Sv: Sellerirotpure
Tror jeg skal prøve meg på en melkefri versjon av dette engang:)
|
Sv: Sellerirotpure
:sikle:
|
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
Oppskriften høres forresten deilig ut :) |
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
Selleriroten har veldig lite stivelse, også veldig lite KH. Så det kan man spiser på ketolysen også. Utrolig digg. Samme er det jo med løk også, vokser under jorda, men den kan vi også spise i moderate mengder:) |
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpure
Det er veeldig godt og blande blomkål og sellerirot når man lager mos :)
|
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
Jeg elsker smaken jeg da. Men sambo sier den også er utrolig god. Kanskje smaken dempes litt av fløten og smøret? Men har laget pomfri av den i frityrkokern og. Utrolig digg det også;) Dessuten har jeg vært borti flere ganger at blomkålmosen blir veldig skarp på smak også. |
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpure
Sellerirotpurè anbefales på det sterkeste!!!:sikle:
|
Sv: Sellerirotpure
1 Vedlegg
Tenkte å vise min sellerirotpure.. med fløte og gressløk og masse smør... spiser den med svin og biffsnadder i fløtesaus.. nom nom :p
|
Sv: Sellerirotpure
Sellerirotpuré er snaddermat. Det er kjempegodt til stekt klippfisk med litt sprøstekt bacon til... mmm!
|
Sv: Sellerirotpure
Skal prøve dette på mandag. Har vært på 3 butikker for å få tak i sellerirot. Utsolgt eller dårlig kvalitet. Synd:(
|
Sv: Sellerirotpure
Eg slaar eit slag for denne middagsretten!
Kan forresten fortelle at systera mi ogsaa gjekk paa rema her ein dag etter at eg var innom og spurte etter heil sellerirot, og spurte etter det samme. Dama reagerte med at jah, dei hadde hatt nokon innom siste veka som ogsaa hadde spurt etter det, saa kanskje dei skulle ta det inn likevel :heia: Saa eg seier berre, det er mogleg! :D Ta kontakt med dei og spoer om aa faa heil sellerirot som ikkje er gjort noko med, og spre gjerne det gode ord og faa andre med! |
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpure
Hehe, takk kanuttten! :blomster: Eg sit og skriv paa ein ipad, og den er litt knotete!
|
Sv: Sellerirotpure
Det var siiinnsykt digg å bruke en boks med tine krydderost pepper i stede for fløte. Koker bare sellerrioten mør som vanlig og moser den. Tilsetter smør og en boks med krydderosten fra tine og blander dette godt. Utrolig nydelig smak:D Nam nam
|
Sv: Sellerirotpure
Nå skal jeg endelig få testa ut dette! Uten fløte eller ost for min del, da. Jeg synes ikke sellerismaken er så veldig skarp. Men nå er jeg spent! Bitene koker nå.
|
Sv: Sellerirotpure
Mmm! Muskat og smør, Photo! :)
|
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpure
Herregud! Jeg tror jeg konverterer til Sellerirotmenigheten. Amen!
|
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpure
Jeg elsker sellerirot i alle former. Synes den er helt grei som mos uten noen tilsetninger og jeg. Bare kokt og most - men er jo ekstra godt med en slant fløte og en kladd smør.
|
Sv: Sellerirotpure
Skal prøve den i dag, som tilbehør til røyka torsk med bacon! :D
|
Sv: Sellerirotpure
Sitat:
Det var kjempegodt, virkelig myye bedre enn potetstappe. :) |
Sv: Sellerirotpuré
Nå har jeg prøvd å lage blomkål-sellerirotmos, 1 ganske stor blomkål og 250 g sellerirot. Det ble kjempegodt! Kokte det en god stund, hadde i smør, salt og pepper og moste med stavmikser. Nammenam! :D
|
Sv: Sellerirotpuré
Bare et lit tips for de som handler i Sverige av og til og som ikke alt vet det. Der har de hele fine røtter - til mye lavere pris enn her hjemme.
Sellerirot er godt :ja: |
Sv: Sellerirotpuré
Sitat:
:ja: Har eg også høyrt. Ser jo kor fine og store dei er her nede.. Har i det minste fått dei til å ta inn utan plastikk rundt på den lokale Remaen heime i Norge. |
Sv: Sellerirotpuré
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpuré
OH MY LORD, ny favoritt. Dette her bare MÅÅÅ dere prøve:
250 gram sellerirot som kokes heelt møre (ca 20-25min) 0,5 boks snøfrisk smøreost med RØDLØK og TIMIAN!!! 1 stor ss smør salt og pepper Kjør alt sammen med stavmiksern til fin pure. Dæven døtte rulle, spiste dette til opphakka kyllingfilet, baconterninger, nydelig saus og litt grønnsaker til. Det var så godt. Og den pureen var heeeeelt fantastisk!!! |
Sv: Sellerirotpuré
Sitat:
|
Sv: Sellerirotpuré
Har høyrt dei held seg rimeleg bra, ganske lenge, men har aldri hatt behov for å ta vare på dei så lenge, så er ikkje sikker kor lenge. Då eg kontakta Bama for å spørje kvifor i all verda dei delte røtene opp og pakka i plastikk, så sa han som svarte at det var vanleg at folk forvella og fraus ned. Eg spurte ikkje om akkurat det, men han svarte det i alle fall. ;)
|
Sv: Sellerirotpuré
Her står det også noen tips om hvordan man forveller og fryser ned.
Ser det står sellerirot nedpå lista der over grønnsaker som er fint å frovelle og fryse:) http://matoghobby.blogspot.com/2009/...grnnsaker.html |
Sv: Sellerirotpuré
...
|
Sv: Sellerirotpuré
Jeg kjøpte nylig i Sverige for 14.90 SEK pr kg for hele røtter :D Kjøpte med meg noen kilo jeg da det er jo så godt :)
|
Sv: Sellerirotpuré
Det er ikke er rotgrønnsak, men en utvekst på en stangsellerilignende grønnsak.Har lite karbohydrater.
|
Sv: Sellerirotpuré
Jeg fant til 25 kroner kiloen på en innvandrerbutikk i dag! Har laga meg en hel kilo puré! :D Om nom nom!
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:08. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no