![]() |
Ketolysekuren = stjålet fra Atkins?
Nå har jeg lest tråder her om denne kuren, og i ukeblader osv. Kuren er perfekt den, MEN den er jo totalt lik Atkins (før han reviderte bøkene og bla frarådet aspartam osv).
Det jeg stusser litt over, er at en mann kan skaffe seg info om en kostholdsfilosofi, forandre en millimeter på den og så "selge" den som sin egen.... Er det lov?? Kan jeg feks gi ut en bok som heter "GI-kuren" der jeg tar for meg alt Lindberg sier, + at jeg feks anbefaler å spise litt mer ost og rømme enn det Lindberg gjør, og så kan jeg tjene masse penger på det? Jeg syns det hele virker ganske så lugubert.... |
Helt enig. Virker veldig merkelig. Men finnes det rettigheter til kostholdsfilosofier da? Har Grete Roede patent på lavkalori-lavfettdietten sin? *prøver å komme seg ut av den gyngende grunn*
|
Nei du har nok rett i det... Men allikevel.. Når det er såpass likt syns jeg det skurrer litt. Iallefall når jeg leser i Hjemmet at "Torkild har selv utviklet denne dietten"!!!! :eek: Har han det ja?!
Og at han sier dette kun er en kur, og at man etterpå må over på Lindberg eller GRETE ROEDE er jo helt utrolig.... :dåne: |
Sitat:
Sitat:
|
Det er ikke noe unikt med ketolysekuren nei, men det er jo på ingen måte tyveri likevel. Kuren bygger på Hans Bassøes forskning på 70 tallet, og selvsagt Atkins. Tviler på at noe av dette er rettighetsbelagt, eller kan rettighetsbelegges - bortsett fra navnet på dietten / kuren. Hadde jo vært litt morsomt om vi måtte betale Lisens til Fedon fordi vi passer på den glykemiske belastningen i kosten vår :cool:
|
Sitat:
*løper i banken og stopper månedlige trekk* :geip: |
Sitat:
Tror det var et forskingsprosjekt på 70 tallet. Kurene er ganske like ja,men jeg sier det igjen,du kan spise kjøpedressing ol. i ketolysedietten bare du teller karbene:cool: selv om den inneholder litt sukker, og en fordel er at du det brukes soyaproteiner i stedet for det grusomme soyamelet i oppskriftene:) |
Men bruker man ikke tabletter i tillegg på ketolysekuren? Eller har jeg tatt helt feil?
|
Sitat:
Ellers så er det mange her som har peiling,fullstendig enighet om hva vi bør ha og ikke ha er vi vel ikke helt enige i om jeg ikke husker feil?????? |
Jeg går ikke på ketolysekuren, bare for å ha avklart det. Heldigvis har jeg et helt utmerket kosttilskudd.:)
|
Er han her inne?? Hva kaller han seg? Jeg har absolutt sansen for ketolysekuren og kommer nok til å kjøpe boken, men syns bare det er litt merkelig at det er så likt Atkins, og at han sier han har utviklet den. Men på den andre siden kan det jo hende det er MEDIA som har vinklet det feil, for jeg leste det i Hjemmet. Media er jo ikke akkurat lite kjent for å vri på ting.
|
Sitat:
|
Torkil P. Andersen er navnet,men har ikke sett ham på noen dager,men du kan sikkert sende private meldinger om du er interessert
|
Hehe. Neida, jeg bare lurte egentlig. :kaldsvette: :P
|
Sitat:
Denne har senere blitt forsket på og videreutviklet av flere, bl.a. Atkins. Atkins var den første "moderne" versjonen. Sitat:
Jeg har den engelske DANDR 2002 utgaven (trykket 2003) og i den står det ingenting om at man ikke kan spise kjøpedressing o.l., bacon, pølser, hamburgere eller whatever. Det står at man skal prøve å unngå produkter som inneholder sukker, men at det ikke mulig å unngå slike 100 %. Jeg har også lest Torkil sin bok 2 ganger fra perm til perm - og det er kun formuleringene som skiller. Om det står noe annet i den norske utgaven av Atkins har jeg ikke sett på, da oversetteren allerede har "ødelagt" boka i mine øyne. Hvem som helst kan kalle en "kur" eller "diett" sin, og det er ingen som har tatt copyright på lavkarbo. Men jeg er enig i at det er litt på kanten å si at den er ny og utviklet av en selv når den er så tett opptil Atkins OG FLERE ANDRE LAVKARBO RETNINGER !! Det ER forskjeller på dem alle, men forskjellene er ikke vesentlige.... Det som er postitivt med Ketolysedietten er at den er skrevet for norske forhold, den får flere over på lavkarbo. (De som ikke tør å prøve Atkins fordi den er farlig) Legen er kjekk og blir skrevet om. Og vi får flere medlemmer - som tar av !! :D |
Torkil har brukt tidligere forskning til å underbygge sitt konsept, men har omgjort mye av dette til norske forhold med norsk mat. Han har gjort mange undersøkelser og slikt selv, så jeg tror ikke vi kan si at det er kopi av Atkins. I alle fall har han holdt masse kurs her i Arendalsregionen, og vi er mange som endelig har fått hjelp til å bli kvitt fettet vårt med oppmuntringer og motivasjon fra ham. De oppskrifter som står i boken hans har han komponert selv eller hatt kursdeltakere som har eksperimentert med maten og videreformidlet dette på kursene. Vi hørte stadig kommentaren: Dette må vi ha med i boken min............:)
|
For en dum tråd jeg startet, tenkte meg ikke helt om. Håper Torkild tilgir meg og ikke syns jeg er en dust.
BEKLAGER!! :klem: Jeg skal kjøpe ketolyseboken i morgen, er veldig spent på den. :) Gleder meg til å se oppskriftene. |
Ja, det er riktig han har laget sitt eget konsept, og at alt er tilrettelagt norske forhold, men hverken dietten/kuren, fremgangsmåten ELLER maten er NYE revolusjonerende ting. Det er det mange reagerer på her, at vi liksom har lest alt dette før når vi leser boka hans. Nettopp fordi det ikke ER nytt, slik det gir seg ut for å være ! Det betyr ikke at det er mindre bra for det. Ære være Torkil for den fine jobben han har gjort !
Til og med de fleste oppskriftene finner du på nettet med littegrann variasjoner i engelske/amerikanske utgaver. Selv har jeg laget både "ertestuing erstatningen" og "potetmoserstatningen" + en del av de andre i mange år. (Lenge før boka kom ut). Jeg kaller dem ikke mine for det ! De er altså heller ikke nyoppfunnet. De er variasjoner av tidligere publiserte oppskrifter du finner i et hver amerikansk/canadisk lavkarbo forum. Der har oppksrifter blitt endret/skrevet om/omarbeidet i mange år, alt etter hva deltakerne har hatt tilgjengelig i skapet eller hva de liker. Det er flotte oppskrifter i boka, - og ære være han for det også. Lavkarbo gjør at du lager mat og spiser innenfor visse rammer og det er ikke til å unngå at tekst og oppskrifter kan bli like når man skal omarbeide karbo oppskrifter til lavkarbo, - uansett hvem som står på kjøkkenet og kokkelerer. Men det gjør dem altså ikke nye og revolusjonerende...... Selv Karen Barnaby (som er kjendiskokk og har skrevet flere lavkarbo kokebøker), henviser til forumene hun har fått oppskriftene fra og påstår ikke at hun har funner dem opp selv ! .... DET tror jeg er det folk mener. Det er ikke meningen min å "sverte" Torkil, for vi vet at han er dyktig og har gjort en stor innsats for å sette lavkarbo på kartet. Men jeg HAR lest noen lavkarbo bøker siden jeg begynte på Atkins første gang i 1982. Og jeg HAR levd lavkarbo (med visse utglidninger riktignok) i mange år. Mine kilder er Dr. Atkins New Diet Revolution (originalutgaver), 1972 utgaven, 1992 utgaven, 2003 utgaven (alle også med oppskrifter). Alle bøkene er lest flere ganger + Atkins New Diet Revolution Cookbook, Dana Carpender "500 Low carb Recipes", Karen Barnaby "Low Carb Gourmet". Har man lest disse MÅ man se likhetene. I tillegg til www.atkinsalltheway.com, www.lowcarber.ca, www.lowcarbfriends.com, www.atkins,com og en del andre bøker, forum + Slank med Ketolysekuren, som jeg leser nå for 3. gang. Vi lufter våre meninger og inntrykk bare :snill: mener IKKE å være slemme altså :) |
Skjønner dere at jeg LIKER Torkil ?? :snill:
Vel nå har jeg sagt det enda engang: JEG LIKER TORKIL JEG !! FLINK MANN OG FIN BOK :D |
Nille: det var nettopp det jeg mente ja. At han kaller det for SITT, at han har utviklet konseptet selv, når alt egentlig er kopiert fra andre lavkarbo-konsepter, bare mikset og trikset litt med. Jeg er kjempeglad for at han er med på å opplyse mennesker om lavkarbo, og han gjør en kjempebra jobb. Men han burde kanskje gå ut litt annerledes med det, så folk ikke tror han har "oppfunnet" dette selv. :)
|
Enig i at Ketolysekuren ikke er stjålet fra Atkins.:) Torkil har brukt egne og tidligere erfaringer og studier for å utvikle kuren etter etter lavkarboprinsippet på samme måte som GR har utviklet sitt etter lavkaloriprinsippet. Boken Slank med ketolysekuren gir grei oversikt over hvilke studier som er benyttet, og der er mange egenproduserte oppskrifter. Dessuten er det blitt utviklet spesielle vitamin- og mineraltabletter som passer spesielt godt for kuren. Det er også blitt laget pølser, og et nytt brødmel er under arbeide, -så stjålet er det slett ikke!
Dette er Torkils verk,- og TAKK FOR DET!:) |
Jeg er som sagt veldig glad for at flere og flere kommer med lavkarbo-bøker nå, og ketolysepølsene er jo GENIALE!! Håper bare de kommer hit til hjembyen min snart. :snurt:
|
Sitat:
|
Nå vet jeg ikke så mye om Grete Roede, men i en bok jeg har står det at hun begynte med konseptet på 70-tallet. Da var det vel rent få som snakket om lavkalori, selv om det sikkert eksisterte. Jeg syns det blir litt annerledes.
Jeg vet ikke jeg... Er usikker her. |
Sitat:
|
Ja det siste der er jeg helt enig med deg i. Men er det sant at i ketolyseboka sier han at dette kun er en kur, at man må over på Lindberg eller GRETE ROEDE etterpå?? Jeg fikk sjokk da jeg hørte det. :eek:
Ellers kan jeg jo ikke få sagt nok at jeg selvsagt er tilhenger av alle som driver med lavkarbo. Og jeg håper som sagt ketolysepølsene kommer hit!! :spent: |
Hihi, denne tråden har blitt litt søt etterhvert ;) Iset - du er grom du :klem:
|
Vi får bare være enige om at vi har forskjellig oppfatning her. :)
Jeg har akkurat sittet og sammenlignet det som står i bøkene / oppskriftene og ser hva jeg ser. Om andre mener noe annet respekterer jeg det, men jeg må få lov å ha min mening ! ...og det var mitt siste ord i den saken... :snill: ...nå har jeg andre og viktigere ting å bruke tiden min på :o |
Sitat:
Men jeg reagerer jo litt.... Nille vet iallefall hva hun snakker om. Hun er jo guru på dette området. Men det er ikke vits å henge seg opp i dette. Vi får bare være glade for at flere og flere kommer på markedet med lavkarbobøker- og produkter. :D |
Sitat:
Mener også ha lest at han helst anbefaler Lindberg,- og det er jo også en lavkarbokost, men med en noe annen vinkling. Ja, pølsene ser jeg også frem til!:D |
fritt for alle
Det er nok ikke den siste varianten av lavkarbo dietter vi kommer til å se. De går jo alle ut på det samme omtrent.
Har man kunnskapen er det bare til å skrive en bok. Nille sitter jo inne med masse kunnskap. Her er det bare til å skrive en bok og bli rik. Vi kjøper den garantert :D |
Sitat:
|
Sitat:
Hurrra for Torkil!!! |
Sitat:
|
En ting som er kjempebra med ketolysekuren er at den ikke heter Atkins, Atkins er jo farlig så det er mye bedre å begynne på ketolysekuren.
Dvs. Ketolysekuren har ikke fått den negative omtalen og forhåndsdømmingen som atkins har gjort ( så vidt jeg vet). og så er det en kur, noe som tiltrekker mange. |
Sitat:
Men allikevel velger jeg å kalle meg ketolytiker(hehe)for tida. For jeg er så glad for soyaproteinet framfor soyamelet:-) For det er i det minste spiselig:_online2l :stortsmil |
Sitat:
Dette var en interesant diskujon. Dette er Torkil. ikke noe dekknavn, men navnet mitt. Padkær Andersen er mellom og etternavn. Ketolysekuren bygger i utgangspunktet på en artikkel av Professor Hans Bassøe som på syttitallet brukte en " fettrik avmagringskost " på sine pasienter " der intet annet hadde virket". Jeg brukte disse kostråd og gikk for første gang på 20 år skikkelig ned i vekt. Da bestemte jeg meg for å skrive bok og starte kurevirksomhet, noe av det mest givende jeg har gjort i mange år. Artiklen kan finnes i Tidskrift for den Norske Lægeforening år ;1978 side 957-60. I min bok, slank med ketolysekuren, er det 63 andre referanser til vitenskaplige artikler relatert til emnet. Mange fler kunne vært tatt med! Jeg har lest Atkins bok slankerevolusjonen og boken Cut the carbs, Lindbergs bøker etc. Ingen har patent på en slankekur. Lystads bok, Endelig slank, er jo et godt eksempel på det. Det finnes ikke så mange kostholdsfilosofier. Ketose er en av dem, ketosen kan da være kostindusert, eller basert på pulver og oljekapsler, høyenergetisk eller lavkalorisk etc. Andre har varierende grad av reduksjon i karbohydrater GI er smart i så måte, mens Roede så vidt jeg kan se henger i det gammeldagse ; spis mindre fett og litt mindre karbohydrat. Hvilken kur som passer for dfen enkelte er avhengig av så mye. Jeg tilbyr min hjelp til de med størst vektproblemer. Med " slank med ketolysekuren" har jeg forsøkt å lage en bruksanvisning i kostindusert ketose som slankekur med de fordeler jeg mener et slikt opplegg har. Jeg anbefaler kuren for friske voksne personer med behov for et betydelig vekttap ( KMI over 30 ) selv om det ikke er et absolutt tall) Jo jeg selger ketolysetabletter og stix, mest fordi de er nødvendige og det er ikke så lett å komme inn i en landsdekkende kjede - derfor nettbutikken. Og - nei - Jeg har ikke alene og på egen hånd funnet ut hvilke mineraler og vitaminer som skal i tablettene, men støtter med til solid forskning på området og kjennskap til vitaminer og mineraler. Tablettene er tenkt som et enkelt tilskudd, som oppfyller behovene for nødvendige mineraler og vitaminer. Atkins foreslår så vidt jeg husker mange flere vitaminer og mineraler, jeg husker jeg tenkte, her må det bli skikkelig shoppingrunde for å allt som anbefales. Med ketolysekuren har jeg ønsket å lage et konsept der alt som trengs utover mat kan fås på et sted. Jeg trodde soyaprotein var lett å få tak i, men har nå bestillt soyaprotein fra Danmark for salt i nettbutikken til nesten halve prisen i helsekostbutikker. Bakemikset er under utvikling, men vil ikke bli lansert før det både smaksmessig og i konsistens er bedre enn brød basert på soyaprotein. Ketolysekuren tillater Alkohol, da det ikke har noen praktisk betydning om mar nyter litt alkohol i forbindelse med kuren. Teoretiske betraktninger antyder noe annet , men dokumentasjon mangler. Mange har gått ned i vekt på ketolysekuren og har ikke vært avholdne. I cut the carbs mener jeg alkohol frarådes, fordi det kan medføre at vi blir så ukritiske, at vi gir blaffen i dietten og spiser søtsaker. Slik finner jeg tullete. Når det gjelder oppskriftene er mange egenkomponerte, spesiellt ertestuingerstatning og potetmoserstatning, men når en kur innebærer mye brokoli og blomkål, er det ikke så rart, at mange retter blir nokså like. Mange kursdeltakere har bidratt med oppskrifter, og noe er lånt fra andre kokebøker og tilpasset ketolysekuren. Ketolysepølsene lager jeg ikke. Det er en slaktermester i Arendal og en Pølsemester på meny i Arendal som står for den bit. Jeg godkjenner oppskriften og karbohydratinnholdet, og leverer klistermerker som dokumenterer dette. Min filosofi med ketolysekuren er, at den skal væøre enkel, maten skal kunnekjøpes i en vanlig butikk, man skal kunne spise mest mulig likt det man har spist tidligere. Derfor har jeg laget egen oppskrift for pizza. Den er jeg kanskje alene om ??? Kanskje ikke? Vennlig Hilsen Torkil P. Andersen |
Sitat:
Nei noen sladding blir det ikke tale om. Men at du har fått dem billigere undrer meg. Og kan du opplyse navnet på kromtabletten med gjærbundet krom og kalsium ? Det finnes krompicolinat som er billigere, men det er mistenkt for å kunne være kreftfremkallende. Lykke til med kuren Torkil Andersen |
Bra svart, Torkil! :ja:
|
Sitat:
Jeg synes det er fint du tar opp denne debatt. Jeg har forventet dette spørsmål om relasjonen til Atkins.Det måtte jo komme opp. Ikke mange utenfor forskermiljøet vet om Professor Hans Bassøes store innsats for personer med fedme og spiseforstyrrelser. Jeg meren ikke jag har skrevet at jeg har oppfunnet ketogene dietter, hva hjemmet skrev i sin artikkel står jo for deres regning. Men at jeg har laget et Norsk og komplett konsept mener jeg jeg kan ta lidt av æren for. Vennlig Hilsen torkil Andersen |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:07. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no