![]() |
Kan fløte bli til sukker?
Jeg skulle prøve å lage fudge i går etter en oppskrift jeg fant her inne, da jeg plutselig begynte å lure på om noe i fløten eller smøret kan omdannes til sukker når det kokes så lenge? Karamellprosjektet ble litt mislykket, og skilte seg, men smakte utrolig søtt i forhold til mengden sukrin...Blir melkesukkeret eller noe annet i fløten spaltet til sukker under kokingen? Leste et sted at det er det som skjer når man koker brunost - og at det er det som gir brunosten den karamellaktige smaken.. Eller kan jeg trygt prøve på nytt uten å frykte karbohydrater?
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Melkesukker er sukker, og vil i likhet med vanlig sukker (sukrose) spaltes til glukose. Begge to er disakkarider, det vil si at det spaltes en gang.
For å si det enkelt; karbohydrater er karbohydrater, uansett om det kommer fra sukker i godteri eller stivelse i brød. Den eneste forskjellen er kompleksiteten og hvor lang tid kroppen bruker på å spalte de enkelte sukkerartene. |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Jaja, beklager hvis spørsmålet var uklart. Det jeg mente å spørre om var om all denne kokingen av fløte og sukker kan gjøre at karbohydratinnholdet endrer seg...
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Jeg mener at laktose kan brytes ned ved koking, men dette vet jeg ikke for sikkert. Da brytes laktosen ned til galaktose og glukose i tilfelle. Det har nok lite å si, egentlig. Det er ikks SÅ mye sukker i fløte. Jeg mener å ha hørt at enkelte med laktoseintoleranse tåler kokt melk bedre, men dette er bare litt sånn løse historier, har jeg inntrykket av.
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Det som skjer når du koker karamell er blant annet at det meste av vannet i fløten fordamper. Hele massen blir redusert, men sukkermengden er konstant. Derfor blir ferdig produkt svært søtt, for det er nesten bare flytende sukker igjen... pluss endel fett.
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Tror ikke at det er noe du trenger å ta så mye hensyn til, egentlig. |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Hei! Du er kunnskapsrik og vil gjerne utnytte det igjen..:)
Dette med kunstig søtning opptar meg en del. Leste timevis på nettet om dette og ble bare forvirret. Maltidoxin finnes i Splenda? Det har jo nesten samme GI som ren sukker? Bruker en del søtning og vil veldig gjerne fortsette med det men reduserer sterkt om det påvirker karboinntaket. Da blir kostholdet mye verre å etterleve i hverdagen for meg. Sukrin er vel sikker? liker bare ikke den isende smaken, splenda er jeg nå veldig usikker på, natreen flytende/tabletter er sikre? og pulverform fy-fy? Hjelp, please!!! Noe har man jo plukke opp i løpet av nesten fem år! ;)[/quote] |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Her vil jeg gjerne komme med litt erfaring! :) Personlig blir ikke min vekt stoppet av malitol, MEN, magen kan bli ganske rumlete... Den ble ikke det i starten, men nå etter flere måneder har den begynt å si ganske kraftig i fra:p Natreen går også helt greit, ikke merket noen "vektbrems" der:) Jeg tåler ikke veldig bra sukrin, jeg blir oppblåst, samt at jeg får utrolig vondt i hode av det:confused::confused: Det vet jeg om flere som gjør også..... |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Og hvis da laktosen blir brutt ned, så trenger man vel ikke enzymet laktase, som melkeintolerante mangler?
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Gerd har linket. De har også lansert lettrømme og mager yoghurt. Hadde vært mer fornøyd med seterrømme og tyrkiskstyle yoghurt. Men det betyr at landet vårt kommer litt fram fra bakevja! Fornøyd :D
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Hurra! Jeg er også laktoseintolerant (men jeg tåler melk i små mengder), og jeg har alltid brukt laktosefri matfløte i stedet for kremfløte, og slått til med kremfløte og magevondt de gangene jeg bare må ha krem :o Men laktoseredusert kremfløte altså, hurra :heia:
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Jeg syns sukrin og stevia er den beste komboen for god søtsmak. Og ja, hurra for kremfløte. Jeg har faktisk sendt mail til Tine om det :D Så kanskje de hørte på meg ;) |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Stevia er vel kunstig? Eller? Alt dette var så klart for meg... til jeg begynte å lese hva de "vise menn" skriver. Da ble jeg bare forvirret. Ønsker bare å vite hva skal jeg bruke til kremfløtekosen, kakene etc.
Hva med mørk sjokolade med maltitol? Det bruker jeg også enkelte dager. Drikker veldig sjelden brus (takk og pris for det). Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Om jeg førstår riktig, kan jeg bruke stevia og flytende/tabletter natreen uten større bekymring. Splenda og strø-natreen må jeg være mere forsiktig med?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Her er en oversikt fra diabetesforbundet: http://www.diabetes.no/S%C3%B8tnings...r.9UFRvO2X.ips
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Oi. Her har det kommet mange bra svar allerede.
Men, ja. For å si det enkelt (?!): Splenda er forsåvidt kunstig, men det er laget av sukker, man kan si det sånn at det er skallet av sukkeret som er igjen etter en slags blekningsprosess. Det har like mye kh, men vekta er en tiendedel av sukker. Noe av problemet med Splenda er at det ikke brytes ned i vann, og kan sånn sett være potensielt miljøfiendtlig. Natreen har jeg ikke så mye peiling på, men det inneholder bl.a aspartam som for mange kan gi helseproblemer, som muskelplager og mye annet. Det er helkjemisk. Stevia er utvunnet av steviaplanten, og er helt naturlig. Du kan få den i ekstrakt eller i pulver (knuste blader). Den er søt, men smaker ganske ulikt sukker. Maltitol er heller ikke direkte kunstig søtning, ettersom den er uvtunnet av mais, men for mange brytes den ned i tarmen og øker blodsukkeret, for noen brytes den ikke ned i tarmen, men virker da heller lakserende og kan gi gass. Sukrin, eller eritrythol er også et naturlig søtningsmiddel og lages av bl.a sopp og bær og framstilles gjennom en fermenteringsprosess. Jeg tror vel det sammen med stevia er av de få søtningsmidlene som ikke har karbohydrater i seg. Vel, ved siden av aspartam, men min personlige mening er at det er gift for kropppen. Til syvende og sist så handler det vel om smak og behag. Man mister fort søtsuget på lavkarbo, og mange opplever at behovet for erstatninger stort sett er noe som betyr mest i starten av en kostholdsomlegging. |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Maltitol har jo en lav/middels GI, men det virker som om det er ganske indviuelt hvor mye av det den enkelte tar opp i tarmen. |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Er jeg helt på bærtur? Håper det...:) |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Du kan lese om hvordan man lager Splenda her! |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Leste den nå og igår, og det er jo bra og betryggende lesing. Likevel, når jeg fant frem flere som påsto at splenda er jo bare maltodextrin og påvirker blodsukkeret, tom represanter fra splenda i England innrømmet det, ble jeg betenkt. Nå har jeg lært at jeg trenger ikke greve så dypt hver gang, kunne bare ha godtatt.... Har vanskeligheter med "sånn-er-det-bare".
Skal kose meg med splenda i fremtiden også. Bruker sukrin, natreen og nå vil jeg gjerne vite hvor kjøper jeg stevia... Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Dette var en lærerik tråd om kunstig søtning :lesebok:
Siden det er flere som har skrevet om laktoseintoleranse, våger jeg meg frempå med at par kommentarer. Datteren min er laktoseintolerant, men hun tåler joghurt og andre syrnede melkeprodukter. Melkesyren hjelper til med å spalte laktosen. Vet ikke om det gjelder for alle da, noen er mer intolerante enn andre. Vil også tipse om Kerutabs, som er tabletter med enzymet laktase, som spalter laktosen for deg så du kan spise hva du vil!!! Softis, krem, kaker osv :D |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Husk at stevia er mye søtere enn sukrin. Bruk kun noen dråper (jeg synes dråpene er lettere enn pulver å dosere). |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
Jeg bruker ikke noe særlig med søtning. Har steviadråper som jeg i grunn bare bruker når jeg skal ta joddråper, ellers smaker det helt grusomt. Som å drikke sykehus! :p Noen sier forresten at sukrin blir bedre med tid. Om du f.eks lager en kake som får stå i kjøleskap over natta, så forsvinner den isende følelsen. |
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Man kan kjøpe stevia i pulver på helsekost i norge også, men jeg har enda ikke funnet en god type i Norge.
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Skal bestille splenda i stedenfor flytende natreen og bruke sukrinmelis til kaker etc. Kansje hjelper det med tid... den kalde metalsmaken er ikke god. Derfor begynte jeg med splenda blandet med sukrin.
Er noenlunde opptatt av at maten sunn også.... og så var det søtsakene...:) Sitat:
|
Sv: Kan fløte bli til sukker?
Takk! Skal bestille nå.
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:58. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no