![]() |
MUK ... Vet du hva det betyr?
Du kan lese om det her:http://hanseloggretel.blogspot.com/2...det-betyr.html
|
Sv: MUK...vet du hva det betyr?
Satt akkurat og leste blogginnlegget hennes jeg også og er fornøyd med at jeg ikke spiser endel av det som er muk'et.
|
Sv: MUK...vet du hva det betyr?
|
Sv: MUK...vet du hva det betyr?
Så bra da:)
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Fysh! Mista fulstendig lysta på farseproduktet hvertfall :p
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Hva er problemet? Det er da ren mat uten tilsetningsstoffer. Flott å få utnyttet større del av dyret til mat. I riktig gamle dager kan jeg love deg at menneskene satt rundt leirbålet og MUK'et så mye næringsstoffer de kunne fra et dyr.
- |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Oprah tok det opp en gang. Så har hørt om det før. men fikk ikke lyst på kebab nei.....:rolleyes:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Hehehe dette har jeg visst om lenge. Jobba nemlig på Prior i sin tid og har vært innom Gilde. Kan trygt si det sånn at jeg rører ikke kyllingkjøttdeig/pølser og pølsene til Gilde slutta jeg og spise for mange år siden lenge før jeg begynt med lavkarbo.
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Jeg bare stusser litt over dette:
Sitat:
(Og jeg spiser ofte kebab, jeg - tallerken fra gatekjøkkenet med 100% rent storfekjøtt og grønn salat... mmm) |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Jeg synes MUK er ekkelt.
Og dessuten er det dårligere vare enn rent kjøtt, men pga den manglende merkingen tar de seg like godt betalt for MUK som for kjøtt. Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
Grunnen til at det ikke er lov å lage MUK av sau/Storfe er sykdommer. Kugalskap, scrapi og alt det der greiene setter seg i beinmargen. Selv er jeg også skeptisk til kyllingfarse ettersom de maler oppi hele kyllingskrog, er liksom ikke så glad i kyllingbein selv i oppmalt tilstand |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
Ekkelt fordi det ser ekkelt ut, eller fordi det inneholder noe som er usunt for oss? Eller fordi du syns det er ekkelt å tenke på hva du egentlig spiser? - |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Jeg er også litt forvirret ang dette. Som flere er innpå her; hva er så galt med det?
Vil det ikke bare si at MER av dyret blir utnyttet og mindre blir kastet? |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Er ingenting galt i det, jeg personlig synes bare det er litt ekkelt å tenke på. Flott at det blir utnytta altså!
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
så for min del så vil jeg ikke spise beina til noen dyr!:rolleyes: |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
http://no.wikipedia.org/wiki/Kebab |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
Noe annet når det gjelder kyllingkebab, selvsagt. |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
Mekanisk utbenet kjøtt kan heller ikke betegnes som fjørfekjøtt/svinekjøtt i ingredienslisten, ifølge forskrift om merking av næringsmidler. MUK brukes ofte i kebab, kylling/kalkunpølser, samt andre ferdigbehandlede kjøttprodukter. http://no.wikipedia.org/wiki/Mekanis...net_kj%C3%B8tt Jeg vil ikke si at MUK er et rent produkt....det er bein,brusk og annet slakteriavfall fra grise og fjørfe som er kvernet sammen til en masse. Jeg rører iallefall ikke MUK kjøtt. Jeg holder meg til rene råvarer. |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Aldrig hørt om før, men merkelie greier!
Vil i værtfall ikke spise det nå! |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Man bruker da kniv for å få andre kjøttvarer også, her bruker man bare litt kraftigere kniver å får med litt ekstra godis. Så lenge beinmarg ikke inneholder karbo eller er skadelig ser jeg ikke problemet. Og det er vel en mer dyrevennlig tankegang og bruke alt på dyrene istedet for å kaste det, ikke at jeg tenker så mye på dem da vi alikevel kaster i oss kilo på kilo med kjøtt ;)
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
kebab fri for MUK = Kebab av kjøtt, ikke farse. Jovisst kan vi velge å spise MUK, men poenget mitt som forbruker er at jeg vil ha et valg. Jeg vil vite hva jeg spiser. Jeg vil at maten skal merkes med hva den virkelig inneholder. Det er hele poenget. Det finnes så mye juks med maten idag. Juks som er igangsatt kun for å tjene penger. Klart det er fint at vi utnytter hele dyret, men det gjorde vi da før i tiden også, uten å jukse! Dengang kunne man kjøpe lungemos av innmat, ikke av gamle pålegsrester som i dag. Sylte var laget av kjøttet fra grisehode, i dag er det like mye kyllingrester som gris i sylta. Vi har krav på renest mulig mat, og er den ikke ren har vi krav på å få vite hva det er vi spiser. |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Jeg har ingenting imot det, men mener at forbruker har rett på riktig informasjon om produktet de spiser. Og jeg syns også at kiloprisen på ett slikt produkt skal være mindre enn på f.eks filet og lår.
Personlig knasker jeg knoklene :o av kyllinglår når jeg spiser. Og det er bra at man bruker hele produktet. Det var jo slikt man gjorde før. Kokte suppe/buljong på beinrester. Men mange besvimer jo hvis de finner en liten beinbit i hamburgeren sin, så hver sin smak. :) Men nå kjører jeg lavkarbo og der er pølser ikke inkludert. |
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Selvfølgelig enig med at det bør merkes
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Ifølge velinformerte og pålitelige kilder (i dette tilfellet min datter på snart 16) står det (skrevet med liten skrift) bak på pakken med kyllingkjøttdeig at det er MUK. Men den som de selger på Rema1000 er ikke MUK, heller ikke Priors kalkunkjøttdeig (ifølge samme kilde).
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
Sitat:
|
Sv: MUK ... Vet du hva det betyr?
For min del ser jeg ikke helt problemet med MUK - så lenge det merkes (slik at jeg kan unngå det). Greit å utnytte mest mulig av dyrene, men siden kvalitet er dårlig, burde det selvsagt være billigere enn rene kjøttstykker.
Jeg kommer uansett ikke til å spise det, jeg får hetta av biter av andre ting i maten enn det som burde være der. Og da mener jeg HETTA - klarer fortsatt ikke spise kyllingvinger, tre år etter at jeg bet i en uventet bruskbit. Kyllingkjøttdeig er rett og slett guffent i min verden. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:13. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no