![]() |
NAM! Pommes Frites ala LCHF
Å. He. Re. Gud. Jeg har dødd og kommet til mathimmelen! Lagde dette til kveldsmat nå, og det var så godt at jeg rett og slett MÅTTE dele det med en gang :eek: Synes faktisk det var _bedre_ enn vanlig pommes. Er helt ekstatisk nå! :D
Man tar sellerirot, rensker og kutter opp i biter som ser ut som pommes frites. NB: Ikke for tykke! Heller litt tynne enn for tykke. Så varmer du rundt 3 dl olje i en manne, og koker de i rundt 12 minutter. Skal bli godt brune. Etterpå, og dette er selvsagt valgfritt, la jeg de spredt utover et bakepapir og drysset litt ost på. Hadde de i ovnen til osten var så vidt smeltet over. Puttet på tallerken og hadde litt sukkerfri ketchup til. :sikle: :sikle: :sikle: Fant denne og mange andre oppskrifter her :) http://carbcounter.blogg.no/13038110...ips_selle.html |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Ågud, fikk så lyst på løvbiff og pommes når jeg så dette, at jeg sprang til butikken med en gang! :D
Gleder meg til å smake på! |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Hmmm.... Mon tro om man kan frityrsteke jordskokker også jeg.... *vann i munnen*
Skal forresten prøve sellerirotfrites i dag til biffen! :D |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Jeg lager også dette mye....det som er litt dumt er de ikke blir crispy slik som ekte pommes frites.....iallefall ikke hjemme hos meg....
Får dere andre dem til å bli crispy uten å bli brent? |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Mine ble ikke helt crispy, nei, men jeg synes ikke det gjorde så mye. Smaken var så god at jeg synes det veide opp i massevis :) Men jeg skal prøve å steke de litt i smør etterpå neste gang jeg lager dette, for å se om det kan gjøre de litt sprøere utenpå. Det vil jeg i grunnen tro at kommer til å fungere :) Kanskje det går og steke de fra starten av også. Altså rå. Her er det bare å prøve seg frem! :)
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Jeg fløtegratinerer disse ofte....det smaker også godt! Gjerne sammen med litt blomkål for en litt rundere smak....
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Høres deilig ut :) Vi tenkte vi skulle prøve det i morgen til søndagsmiddagen :)
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Steker de alltid i masse meierismør i stekepanna, hiver gjerne i løk og chilli på slutten.
Hender også at jeg tar de over i ildfast form for å gratinere dem litt der, i fløte og med maaasse ost på toppen :D Veeeeldig godt! Definitivt sambo"s favoritt-tilbehør ja :D |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Disse ble kjempegode! Definitivt en fullverdig erstatter for pommes! :D
I dag skal jeg prøve meg på å fløtegratinere sellerirot, har vært fryktelig skeptisk til sellerirot før (lukter så rart), men nå tror jeg jammen jeg har fått en ny älsklingsgrønnsak! :D |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Hvilken olje kan man bruke til å "koke" dem i?
Dette må jo prøves. Pommfri er et av få høykarbo savn... Takk for påminnelsen :D |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Jeg bruker en billig rapsolje.....jeg kaster oljen etterpå og steker dem derfor ikke i den dyre.....
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Til vanlig bruker jeg smør eller extra virgin olivenolje. |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Åh, ja. Jeg hadde aldri smakt sellerirot før jeg prøvde den ut etter en liten trend her på forumet, og nå er den en klar favoritt, både som "pommes frites" og fløte/ostegratinert. SÅ GODT! :sikle:
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Hei, hva med å gjøre slik en gjør når en lager fries av poteter, nemlig å la dem trekke i rennende i vann en stund? Når en gjør dette skyller vekk stivelsen i poteten. Legg potetene i en bolle og sett den under vasken. La det renne kaldt vann en god stund, gjerne en 20-30 minutter. I starten ser man at vannet blir ganske grumsete, det skal være helt rent når all stivelsen er vekk. Om dette fungerer for sellerirot er usikkert, for sellerirot tror jeg inneholder mye mindre stivelse enn poteten, men jeg skal i allefall prøve. Har noen andre erfaring med dette "trikset"? :) |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Extra virgin olivenolje bør vel ikke brukes til steking og frityr? Denne oljen er kaldpresset og blir "ødelagt" ved så høye temperaturer, men jeg jeg å ha fått med meg. Da kan en spare mye penger ved å kjøpe vanlig olivenolje, tror jeg :) |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Kjør på - dette er veldig godt! Til og med små barn liker dette når den sier det er fløtegratinerte POTETER ;) |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Nam! Har akkurat laget dette til lunsj. Sammen med litt kylling og en liten salat. Det var skikkelig snadder! Jeg har også fått opp øynene for sellerirot etter jeg startet på lavkarbo :smile:
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Herregud.. Fløtegratinert sellerirot tror jeg rett og slett er på topp 5 av det diggeste jeg noengang har spist til middag.. Helt fantastisk! :D
Takk for oppskrift, og inspirasjon! |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Gjøre dette for å få de til å bli crispy uttenpå? Var det det du mente?:) |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Jeg prøvde skivet sellerirot i stedet for poteter i noe moussaka/lasagneaktig og det ble knallgodt det også. :ja: Det er sikkert godt med sellerirot i baccalao også. Må teste.. |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Hvilken oppskrift bruker dere når dere lager fløtegratinert sellerirot? :) Bruker dere ostehøvel eller kniv forresten? Regner med det er å legge sellerirot og ost lagvis, og helle over litt fløte og ost på toppen? Eller steker dere roten først i smør og krydder? Halp!
:P |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Dette må jeg teste til pølsene mine i morgen:sikle: Spent!
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Åh, ja gjør det! Kjempegodt! :D
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Jeg legger sellerirot og ost lagvis deretter fløte. Ikke så mye ost og IKKE ost på toppen før formen er omtrent ferdig. Salt og pepper. Jeg bruker som nevnt estragon i tillegg for da blir det en slags bernaisesmak av det hele. Gjerne ha i hvitløk også. :sikle: |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Hvor mye fløte? Litt i bunn, eller sånn at det dekker opp halvveis, eller sånn at det dekker alt? Vil ikke at det skal bli for flytende..
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Med ferdigstekt sellerirot bruker jeg såpass med fløte at det dekker mengden sellerirot ganske akkurat :) |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
kan man putte de i prityr koker? jeg bruker ikke frityr olje, men vanlig steke olje i frityr gryta, 0 karber i den olja..
? men det er jo seleri rot, vokser ikke det under bakken da? trodde ikke man skulle ha ting som vokste under bakken? |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
Det er hovedregel at vi ikke skal spise grønnsaker som vokser under jorda, men noen unntak finnes. Som feks sellerirot og løk feks. Er bare litt over 3kh pr 100 gram i sellirota:) Samme gjelder jordskokk også, men det pga inulin som karbohydrat i den:) Marius |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Var skeptisk til dette siden jeg hater selleri, aldri prøvd sellerirot før og tenkte med meg selv at all skrøyten om disse var overdrevet. Men herregud så godt det var, og ja, bedre enn vanlig pommes frites :)
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Ah, gjett om det skal prøves...Vi er attpåtil så heldige å ha frityrkoker....Til vi begynte på LC var pommes med ost en av mine store svakheter på mix-kiosken her vi bor....
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Jeg har klart å få den sprø flere ganger på rad nå. Hurra. Smaker som skikkelig froes, bare enda bedre.
Jeg skreller først sellerirota, så kuttes den i staver. Ikke for tjukke. Så tar jeg 1-2 dl olje i en bolle, tilsetter salt, pepper og provance krydder. Blander det godt sammen. Så dypper jeg sellerirot stavene og sauser dem skikkelig inn. Legg dem så med ene bredsiden ned på steke brett med bakepapir. Stek dette i ovnen på 230 grader. Tar ca 20-30 minutt på ene siden. Ta ut brettet og snu alle stavene. Skal være ganske mørke på den siden som var ned og nåmer opp.,putt tilbake i 10-20min til. Følg med dem nå, skal bli bra farge på begge sider. Når dem er ferdige tar du dem over i en bolle og krydrer med pomfri krydder og litt mer salt. Nam nam. Sprø herlig og sunt |
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
Sitat:
|
Sv: NAM! Pommes Frites ala LCHF
nei varmpresset olje er ikke bra...men varmer du den kaldpressede opp til over 200 grader så blir den som varmpressed altså ødelagt.. olivenolje tåler vel kansje bare 190 grader ..husker ikke helt hvor marmt de forskjellige oljene tåler
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:37. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no