![]() |
Røsti"poteter" - (Bilder)
I dag hadde jeg så lyst på poteter, eller noe a al poteter. Jeg har sett en del på kokke programmer og i de ene så lagde de røsti. Det så utrolig godt ut, og jeg fant ut at i dag skulle jeg prøve en forenklet utgave.
Du trenger:
http://theshrinkingline.com/WordPres...8/P1080686.jpg I panna har du både smør og olje, ha den på høy varme og legg hauger med blandingen i panna. http://theshrinkingline.com/WordPres...8/P1080687.jpg Bruk en stekespade til å dytte haugene litt sammen etterhvert som osten smelter. http://theshrinkingline.com/WordPres...8/P1080688.jpg Etterhvert som de begynner å få god farge under, snur du de. http://theshrinkingline.com/WordPres...8/P1080690.jpg Serveres med med ønsket tilbehør. Jeg valgte stekt laks og rå paprika. Smakte nydelig. http://theshrinkingline.com/WordPres...8/P1080692.jpg Smakte utrolig godt, og helt klart en ny favoritt som skal lages ofte. |
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Knuppen Odinzee vel! :suss:
Dette kommer helt sikkert samboer til å sette pris på! :D |
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
HELT genial oppskrift!
Jeg elsker røsti-poteter (FØR ja - hehe). Hva med og prøve disse med kremost med dill og røykalaks på... det hadde jeg som "tapas" rett i 40-årsdagen min, må jo smake minst like godt som de med poteter ;) |
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Detta så veldig godt ut, mange år siden jeg åt pannerusk sist :)
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Nam :sikle:
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Da er de allerede testet! Bortsett fra at stekepanna mi skal i søpla (alt setter seg fast :( ) var dette meget vellykket!
Sambo var hjemme for å spise lunsj, han gumlet og åt :p Resten av blandinga havnet i en ildfast form og inn i stekeovnen, om resultatet der blir bra, er det enkelt å lage opp større porsjoner :D |
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Så hyggelig at det var godt. Og jeg er helt enig. Og man kan variere litt med smaken i forhold til hvilken ost man bruker.
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Hva slags forhold brukte du mellom sellerirot og ost? 50/50?
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
:sikle: Må teste!
MEN hva med å prøve lage noe klubblignende (raspaball) av finraspet sellerirot, ost og litt fiberhusk?? Har fryyyyyyktelig lyst på klubb og saltkjøtt! Skal jaggu meg prøve i morgen. |
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
aj aj aj, dette så godt ut. skal testes i dag!!!! nam nam
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Sitat:
Takk for tips om røsti, Odinzee, skal testast! |
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Dette var heelt nydelig. Brukte tine sin 4 ost. Utrolig nam nam! Anbefales
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Så bra at det smakte.
Jeg bruker ca 50/50 av hver, kanskje litt mer ost, liker ost hihi |
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Skulle kjøpe sellerirot i dag, men dei hadde ikkje ei rot som såg OK ut. Ikkje hadde dei ferdig raspa i dag heller, tomt tomt tomt. Seinare i veka, tenkjer eg! :)
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
de har bare puslete norske sellerirøtter med grass på her for tiden.. ingen belgiske importerte. så dette må nok vente til dem selger sellerirot man ikke kaster 80% av.. men gjemmer den i abbonerte tråder så lenge :)
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Dette så helt nydelig ut! Må testes til middag i morgen:)
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Hurraaaa :D :D
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Ååå dette må testes ut.
|
Sv: Røsti”poteter” - (Bilder)
Nam!!!
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Det var kjempegodt, takk for god oppskrift, dette blir det mer av:)
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Inspirert av disse stekte jeg nettopp hakket løk, (masse) revet norvegia, hvitløk, salt, pepper og tørket persille oppå kavli skivet ost med skinke. NAM!
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Hvor lenge steker dere disse?
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Til de har god farge. Er litt avhengig hvor varm panna blir. Jeg hadde på max og det tok vel 10min totalt ca. Men følg med
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Disse ble DRITGODE!!! Nam, nam!! Brukte også den revne osten fra Tine med 4 smaker.....Herlig med noe Crispy!!! Blir garantert en gjenganger her hos meg!!!
Lurer på en ting.....lurte på å lage opp en større porsjon å ha stående i kjøleskapet og bare steke opp etter behov....men hvor lenge vil blandingen holde seg i kjøleskapet mon tro? Osten er jo grei skuring, det er sellerirota jeg bekymrer meg mest for.... |
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
ÅI!! Dette skal garantert prøves :D
Å nå skjønner jeg hvorfor folka på Rema ikke skjønte hva jeg spurte etter da jeg skulle ha røsti poteter for noen mnder siden :P |
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Da har jeg også prøvet dette tipset! Og det ble skikkelig godt! Måtte faktisk vokte maten min så ikke den forsvant fra panna før jeg fikk forsynt meg :p
Den deilige lukten tiltrekte seg flere nysgjerrige familiemedlemmer :D Dette kan jeg trygt lage til kveldskos for resten av familien også ja. I dag kjøpte jeg mere sellerirot på Obs! De har 40% på alt av frukt og grønnsaker. LØØØP og KJØØØP!!!:D |
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Åhhh, det var skikkelig snadder!
Lagde de akkurat nå, med Rema sin gulost(landlord?). |
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Lagde disse som fredagskos sammen med soppstuing og stekt egg, nydelig godt :) takk for oppskrift!
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Disser er ypperlig til frokost ja.
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
For en god idè! :heia:
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
dette var kjempe kjempe kjempe KJEMPE! godt!
men noen som kan gi meg råd om steking? tror mine ble stekt litt for lenge..jeg gjorde det fordi de liksom satte seg fast i panna.. jeg trodde jeg var god til og steke men her ble jeg bare talentløs:P |
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Disse blir jo litt sånn sprø hvis de får steke lenge nok.....lurer på om det kan smake godt som pizzabunn??
Dette er mitt absolutte tilbehør til middagen for tiden!!! Kjempegodt! Hva krudrer dere med? Jeg er kjedelig og bruker bare salt / pepper - men kunne godt tenke meg noen tips til litt mer spennende smak innimellom....er kjekt å kunne variere.... |
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Til nå har jeg bare brukt pepper, bruker sterk ost så syntes det blir salt nok. Men det finnes sikkert mange andre krydder man kan bruke.
Jeg steker mine ganske lenge så de blir sprø å gode, godt når noe knaser. |
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Sitat:
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Her er det mange varianter man kan bruke, og forskjellige oster setter og forskjellig smak.
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Nam, dette så virkelig godt ut!
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Disse må prøves!!!
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
I dag kjøpte jeg ingredienser og skal prøve denne til biffmiddag i morgen. Gleder meg!
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Gleder meg til å teste disse :D Sellerirot er fantastisk :) Her må det vel være mulig å hakke opp ingrediensene sammen i minihakkeren som følger med stavmikseren kanskje?
|
Sv: Røsti"poteter" - (Bilder)
Jeg vet ikke om jeg hadde hatt bitene for små, det er ikke mange ingredienser og siden osten smelter så må sellerirot bitene holde ting sammen, noe som ikke er så lett når det er for smått
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:45. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no