Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Generell ernæringsdebatt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Vet du hva dette er? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47861)

Nerthus 15-09-11 10:14

Vet du hva dette er?
 
http://img.photobucket.com/albums/v3...sGF/godmat.jpg

Anyone? ;) jeg skal fortelle det litt lengre ned etterhvert om ingen gjetter riktig ;)

Photobscura 15-09-11 10:29

Sv: Vet du hva dette er?
 
Kaviar?

Photobscura 15-09-11 10:29

Sv: Vet du hva dette er?
 
Ektoplasma?

Photobscura 15-09-11 10:30

Sv: Vet du hva dette er?
 
Jordbæris? :snill:

smgj 15-09-11 10:32

Sv: Vet du hva dette er?
 
Jordbæris?

lille_trille 15-09-11 10:34

Sv: Vet du hva dette er?
 
Hm....... hvis det hadde vert jordbæris så hadde de vel ikke pakka den i pappesker? Tror det er et lurespørsmål.
Mine B-12 vitaminer som jeg best. på iHerb er rosa. Kan det vere noe slikt?

Hint, hint???

Student88 15-09-11 10:43

Sv: Vet du hva dette er?
 
Hm, likna på noko sukkerkliss. Sånn, skumgummisnop som berre er sukker?

Olive Oil 15-09-11 10:51

Sv: Vet du hva dette er?
 
Kan det være masse til disse trykkfaste isolasjonsplatene som brukes under fundament og slikt?

ireile79 15-09-11 10:51

Sv: Vet du hva dette er?
 
Karamell eller XXL skumgodt :D

Supah 15-09-11 10:55

Sv: Vet du hva dette er?
 
Det ser litt ut som softis med jordbærsmak! :stortsmil


Men jeg vil kanskje likevel gjette på at det er en form for malt kjøtt eller noe sånn ekkelt.. Men rett i pappesker? Nei kanskje ikke :p

Photobscura 15-09-11 10:57

Sv: Vet du hva dette er?
 
Ikke MUK, vel?

Olive Oil 15-09-11 11:09

Sv: Vet du hva dette er?
 
Polyestermasse som skal bli til rosa fleecedresser? :o

Supah 15-09-11 11:20

Sv: Vet du hva dette er?
 
Nå har jeg funnet ut av det, men siden jeg egentlig jukset så skal jeg ikke røpe det :p

lille_trille 15-09-11 11:37

Sv: Vet du hva dette er?
 
Resultatet av tarmskylling fra en som går på extrem høykarbomat???:eek:

Nerthus 15-09-11 13:13

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1207989)
Ikke MUK, vel?

Jepp MUK... Manuelt ubeinet kylling... grunnlaget for chicken-nuggets... hentet fra denne websiden ;)

Sitat:

The process works a little something like this:
There's more: because it's crawling with bacteria, it will be washed with ammonia, soaked in it, actually. Then, because it tastes gross, it will be reflavored artificially. Then, because it is weirdly pink, it will be dyed with artificial color.



Nå innrømmes det at det ikke brukes så mye ammoniakk lengre, men det er uansett ganske disgusting spør du meg...

Takke meg til nygrillet kylling fra varmdisken i butikken ;)

lille_trille 15-09-11 13:26

Sv: Vet du hva dette er?
 
Kjenner jeg ble litt uvel :wacko:

Bønna200 15-09-11 13:27

Sv: Vet du hva dette er?
 
ÆÆÆsj! En stund til det blir nuggets på meg:p

Photobscura 15-09-11 13:39

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sikker på at det ikke er ektoplasma? :p

Jeg synes det er litt mye pes rundt MUK, jeg. Ok, kanskje ikke det mest delikate, men i gamle dager brukte man ALT på dyret, marg som tunge og tarmer og what not. Det er respekt for naturen. Nå skal liksom alt være pent og stilt etter en kresen gane. Jeg har ingenting i mot MUK, så lenge matvarer er merket med det. Synes pølser med MUK kan smake vel så godt som pølser av rent kjøtt. Da er det langt verre med all denne potet-, mais og soyadritten de sper ut med.
Just my two cents. ;)

Bønna200 15-09-11 14:00

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1208141)
Sikker på at det ikke er ektoplasma? :p

Jeg synes det er litt mye pes rundt MUK, jeg. Ok, kanskje ikke det mest delikate, men i gamle dager brukte man ALT på dyret, marg som tunge og tarmer og what not. Det er respekt for naturen. Nå skal liksom alt være pent og stilt etter en kresen gane. Jeg har ingenting i mot MUK, så lenge matvarer er merket med det. Synes pølser med MUK kan smake vel så godt som pølser av rent kjøtt. Da er det langt verre med all denne potet-, mais og soyadritten de sper ut med.
Just my two cents. ;)

Det er jo i grunn riktig at man bør bruke hele dyret. Men jeg klarer bare ikke innvolder og sånn...
Fikk servert nyrepai i England en gang for ca 15 år siden. Sliter fortsatt med tanken på at jeg spiste nyrer...

Photobscura 15-09-11 14:05

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bønna200 (Innlegg 1208153)
Det er jo i grunn riktig at man bør bruke hele dyret. Men jeg klarer bare ikke innvolder og sånn...
Fikk servert nyrepai i England en gang for ca 15 år siden. Sliter fortsatt med tanken på at jeg spiste nyrer...

Mmmm, nyrer! Og lever, og lunge og og og ... Hehe. Hva er det egentlig med oss som gjør at enkelte deler av kjøttet er verre enn det andre og gir folk sperrer for å spise det? Jeg synes faktisk det er litt merkelig. Men så elsker jeg innmat, da. Spiser elg/reinstunge hver jul, f.eks. Snadder. Og sylte? Det er jo grisehodekjøtt. Både vi og økologien hadde hatt godt av at vi ikke la så mange egenskaper til det vi spiser ...

Bønna200 15-09-11 14:22

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1208154)
Mmmm, nyrer! Og lever, og lunge og og og ... Hehe. Hva er det egentlig med oss som gjør at enkelte deler av kjøttet er verre enn det andre og gir folk sperrer for å spise det? Jeg synes faktisk det er litt merkelig. Men så elsker jeg innmat, da. Spiser elg/reinstunge hver jul, f.eks. Snadder. Og sylte? Det er jo grisehodekjøtt. Både vi og økologien hadde hatt godt av at vi ikke la så mange egenskaper til det vi spiser ...

Har problem med sylte og, jeg:o
Jeg veit ikke hva som gir meg disse sperrene, men det er som en fobi på en måte.
Folk har gitt meg mat de har sagt er noe annet og jeg har spist og det var godt. Men når de sier hva jeg egentlig har spist får jeg nesten angstanfall og er kvalm i ukesvis etterpå.

Sothøna 15-09-11 14:28

Sv: Vet du hva dette er?
 
Jeg er oppvokst med slaktinga hjemme,
der alle deler av dyret ble brukt til noe :ja:

Vil ikke si det var bare fordel å se på at blodpølsa ble til :o

Men jeg spiser det meste, men har bare ikke lyst til at andre skal sitte og fortelle meg hvilken del av dyret jeg sitter og spiser på :o

Og så er jeg veldig rar på det viset at kjøttet må i fryseren en tur først,
jeg vil ikke ha kjøtt av nyslakta dyr :nei:

Og som noen sa litt lenger opp her,
vi vet ikke riktig alt de putter i annen mat heller,
tror nok vi hadde mista lysta på div hadde vi sett prosessen det er igjennom først :ja:

smgj 15-09-11 14:38

Sv: Vet du hva dette er?
 
Greit å kunne spise alt av dyret. Det er også greit at framstillingsmetodene og tilsetningene er kjent. Jeg spiser gjerne lever, hjerte, oksehale, svor og tunge - men jeg sliter mer med industrielt framstilte "matetterlikninger"...

Jeg ser på det som et varselsignal når maten trenger kunstig tilsatt smak - selv om jeg ser at det er en glidende overgang fra krydder.

Uansett synes jeg mat bør merkes slik at enhver kan velge selv.

Catwoman 15-09-11 16:32

Sv: Vet du hva dette er?
 
Mmm, gryte lagd på elghjerte lager jeg hver höst! Gött det :sikle:
Og er også oppvokst med at vi brukte "alt" på grisen. Värt med på å lage alt fra blodklubb til sylte. Sylte... Gleder meg til julesylta jeg :D

Carisma 15-09-11 16:41

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Sothøna (Innlegg 1208168)
jeg vil ikke ha kjøtt av nyslakta dyr :nei:

Da vi slakta gris gikk "fisken" rett i panna til middag husker jeg :D

Sothøna 15-09-11 17:11

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Carisma (Innlegg 1208262)
Da vi slakta gris gikk "fisken" rett i panna til middag husker jeg :D

Da hadde ikke jeg spist middag den dagen:o

FrkMarge 15-09-11 17:41

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Carisma (Innlegg 1208262)
Da vi slakta gris gikk "fisken" rett i panna til middag husker jeg :D

Hva er "fisken" på en gris?????:confused::confused::confused:
trodd jeg hadde hørt det meste jeg med en far som er slakter og pølsemaker, men griser med fisk har jeg ikke hørt om.

Ellers spiser jeg nesten alt selv. Blodpølse liker jeg ikke, men det har med smaken å gjøre ikke at det er blod.
Lungemos og tunge er noe av det beste jeg vet :sikle: Og jg har vært med på å lage det:p

Carisma 15-09-11 18:01

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av FrkMarge (Innlegg 1208297)
Hva er "fisken" på en gris?????:confused::confused::confused:

Indrefileten

marionilona 15-09-11 18:56

Sv: Vet du hva dette er?
 
Må innrømme at det så skikkelig digg ut... Helt til jeg leste hva det er. Hehe... Men spiser MUK jeg da...det så bare så fantastisk rosa og søtt ut. Nam... Jeg stemmer for å finne på no lavkarbo-digg som ser sånn ut. Nam...

mysil 15-09-11 21:41

Sv: Vet du hva dette er?
 
Jeg har ikke problemer med å spise innmat, levergryte er skikkelig snadder :) Hvis jeg skal gå å tenke på hvilken del av dyret ting er fra så hadde jeg nok aldri spist pølser som er stappa i tarmer :)

Photobscura 15-09-11 21:53

Sv: Vet du hva dette er?
 
For å sitere filmen De Grønne Slagtere angående pølser; Jeg vet ikke om noen større fornedrelse enn å bli drept for så å bli stappet inn i din egen tarm. :cool:

Sorry, jeg kunne ikke dy meg ... :_plystre:

smgj 15-09-11 22:07

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1208570)
For å sitere filmen De Grønne Slagtere angående pølser; Jeg vet ikke om noen større fornedrelse enn å bli drept for så å bli stappet inn i din egen tarm. :cool:

Sorry, jeg kunne ikke dy meg ... :_plystre:

Å så bli drept ... og 50 % kastet?


(Den som kun tar spøk for spøk og alvor for alvor har i grunn forstått begge deler like dårlig - elns.)

mysil 15-09-11 22:26

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1208570)
For å sitere filmen De Grønne Slagtere angående pølser; Jeg vet ikke om noen større fornedrelse enn å bli drept for så å bli stappet inn i din egen tarm. :cool:

Sorry, jeg kunne ikke dy meg ... :_plystre:

Hehe, godt sagt :)

Imp 15-09-11 22:39

Sv: Vet du hva dette er?
 
Hvis "fisken" på en gris er indrefilet, skjønner jeg ikke hvorfor du ikke spiser det Sothøna???

Syns det er drøyt jeg, at enkelte ikke vil spise deler på dyret bare fordi det er ekkelt. Kyllingbryst, oksekjøtt, svinefilet...alt er muskler. Hjertet er en muskel. Tunga er en muskel. Den eneste forskjellen er at det -ser- litt annerledes ut. Ja, og positive forskjeller kan være at det er mer næringsrikt, i alle fall leveren!

Rart, jeg har barna i hva man kan kalle en alternativ barnehage, men de syns det er ekkelt å spise kjøttdeig med tanke på alle innvollene oppi der...

Photobscura 15-09-11 22:49

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av smgj (Innlegg 1208602)
(Den som kun tar spøk for spøk og alvor for alvor har i grunn forstått begge deler like dårlig - elns.)

Et klokt sitat!

Jeg tror mye ligger i at mange av oss har fjerna oss fra naturen i stor grad. Vi plukker opp kverna kjøtt i butikken, liksom.
Jeg vokste opp med partering av rein på stuebordet hjemme, og sløya min egen fisk nesten før jeg kunne gå. Jeg har aldri vært særlig fin på det når det kommer til mat. :)

Sothøna 15-09-11 22:54

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Imp (Innlegg 1208692)
Hvis "fisken" på en gris er indrefilet, skjønner jeg ikke hvorfor du ikke spiser det Sothøna???

Syns det er drøyt jeg, at enkelte ikke vil spise deler på dyret bare fordi det er ekkelt. Kyllingbryst, oksekjøtt, svinefilet...alt er muskler. Hjertet er en muskel. Tunga er en muskel. Den eneste forskjellen er at det -ser- litt annerledes ut. Ja, og positive forskjeller kan være at det er mer næringsrikt, i alle fall leveren!

Rart, jeg har barna i hva man kan kalle en alternativ barnehage, men de syns det er ekkelt å spise kjøttdeig med tanke på alle innvollene oppi der...

Nei, tror kanskje du missforsto meg litt,
jeg spiser ikke nyslaktet kjøtt før det har vært i fryseren en tur,
det var ihvertfall det jeg mente å si ;)
Jeg spiser det meste, men ikke mens jeg holder på å pakke kjøttet.

Mannen min driver med jakt, og når han kommer hjem med kjøtt og holder på med pakkinga, så elsker han å steke seg noen smakebiter, men det greier ikke jeg. Det bare MÅ ha vært i fryseren først :o

Nerthus 16-09-11 09:10

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1208711)
Et klokt sitat!

Jeg tror mye ligger i at mange av oss har fjerna oss fra naturen i stor grad. Vi plukker opp kverna kjøtt i butikken, liksom.
Jeg vokste opp med partering av rein på stuebordet hjemme, og sløya min egen fisk nesten før jeg kunne gå. Jeg har aldri vært særlig fin på det når det kommer til mat. :)

Ganske så enig! Jeg er så heldig og være oppvokst med at fisken henter man fra havet, ikke i butikken fordi pappa er oppvokst ved sjøen - og vi brukte hver gang vi var der og fiske fisk, lage fiskemat, fange krabber og koke og fryse - sånn at hele vinteren var vi dekket med hvitfisk av alle slag inkludert fiskekaker, fiskeball og saltfiskball... kjøper svært sjelden fisk i butikken, det er så dårlig kvalitet på den sammenlignet med den jeg har hentet opp og renset og filetert selv...

Da farmor levde og var i form hentet vi også poteter, gulrøtter, kål, rabarbra, solbær, jordbær, rips og stikkelsbær rett fra åkeren utenfor huset når vi skulle ha middag! :D Det var stas for meg og søstra mi det!

For min del handler det om respekt for maten når jeg er med og fisker fisken selv, sløyer den, kaster innmaten til måkene, bærer det opp til huset, og bruker timer på å filetere og lage fiskemat. Samme med krabbene - de kokes jo levende - og kan jo oppfattes som dyreplageri, men jeg gjør det så effektivt som mulig, og jeg skal jo SPISE maten med stor nytelse! Jeg takker gjerne høyere makter for å ha gitt meg fangsten og jeg - litt som indianarene gjorde ;)

Takker farmor og pappa for å ha lært meg alt dette :)

Vi skal snart ha krabbelag her - fanget store flotte krabber med enorme klør i sommer, som ble kokt og fryst direkte når de var kjølnet. Skal klistre avispapir på bordet, hente fram verktøy, finne fram ei bøtte med hvitvin, lage aioli og salat og sitte og drikke vin, skravle masse og pilke fram kritthvitt krabbekjøtt - NAM!

Catwoman 16-09-11 09:12

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nerthus (Innlegg 1208912)
Ganske så enig! Jeg er så heldig og være oppvokst med at fisken henter man fra havet, ikke i butikken fordi pappa er oppvokst ved sjøen - og vi brukte hver gang vi var der og fiske fisk, lage fiskemat, fange krabber og koke og fryse - sånn at hele vinteren var vi dekket med hvitfisk av alle slag inkludert fiskekaker, fiskeball og saltfiskball... kjøper svært sjelden fisk i butikken, det er så dårlig kvalitet på den sammenlignet med den jeg har hentet opp og renset og filetert selv...

Da farmor levde og var i form hentet vi også poteter, gulrøtter, kål, rabarbra, solbær, jordbær, rips og stikkelsbær rett fra åkeren utenfor huset når vi skulle ha middag! :D Det var stas for meg og søstra mi det!

For min del handler det om respekt for maten når jeg er med og fisker fisken selv, sløyer den, kaster innmaten til måkene, bærer det opp til huset, og bruker timer på å filetere og lage fiskemat. Samme med krabbene - de kokes jo levende - og kan jo oppfattes som dyreplageri, men jeg gjør det så effektivt som mulig, og jeg skal jo SPISE maten med stor nytelse! Jeg takker gjerne høyere makter for å ha gitt meg fangsten og jeg - litt som indianarene gjorde ;)

Takker farmor og pappa for å ha lært meg alt dette :)

Vi skal snart ha krabbelag her - fanget store flotte krabber med enorme klør i sommer, som ble kokt og fryst direkte når de var kjølnet. Skal klistre avispapir på bordet, hente fram verktøy, finne fram ei bøtte med hvitvin, lage aioli og salat og sitte og drikke vin, skravle masse og pilke fram kritthvitt krabbekjøtt - NAM!

Dekker du på til en til? :o:sikle:

nellie 16-09-11 09:12

Sv: Vet du hva dette er?
 
Glad jeg ikke klarer sånt lenger, etter at kyllingkjøttboller var det siste jeg spiste før jeg fikk omgangssyken, sist:p

Nerthus 16-09-11 15:49

Sv: Vet du hva dette er?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Catwoman (Innlegg 1208913)
Dekker du på til en til? :o:sikle:

Sure! :D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:06.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no