![]() |
Hvor mye penger brukes på mat?
Etter at vi begynte på lavkarbo ser jeg at matbudsjettet har gått opp.
Litt fakta: 2 voksne og 2 barn hhv jenter 9, 12 år. Begge voksne er på lavkarbo (mellom 50-200 gr kh daglig), ungene spiser ikke lavkarbo. Vi handler 1 gang pr uke nå, tidligere 1 gang pr mnd. Det kjøpes inn vanlig godteri, potetgull osv osv til ungene, mens vi voksne lager eget godteri. Men ungene spiser også "vårt hjemmelagede" innimellom. Bruker i snitt ca 11-12 000,- pr mnd til handling på Rema 1000. Det går særdeles mye i ytrefilet, indrefilet, entrecote, kyllingfileteer, kalkunfileeter, masse bra kjøttpålegg. Jeg spiser ca 1 boks med makrell i tomat hver gang jeg spiser en brødskive. Dvs opptil 4-5 bokser pr uke samt et utall av sardiner i oljebokser. Grønnsaker bruker vi fantastisk mye av og har antakelig doblet innkjøpet der ift tidligere. Typisk 4-5 pakker med egg pr uke (12 stk pr pakke) går det også med og enorme mengder med grønn te (kjøpes via iHerb da) I tillegg handler vi mye vitaminer, mineraler og slikt noe fra iHerb. Stort sett alt av ting og tang som er sært handles hos lokale helsekostbutikker (det man ikke får på iHerb) Poenget mitt er at jeg spiser færre måltider nå, ca 3 pr dag, enkelte dager bare 2 også. Kona spiser ca 3 måltider i snitt. Klabert, vi spiser indrefilet/entrecote/ytrefilet osv flere ganger i uka nå, men jeg synes at lavkarbo ER en dyr levevei hvis jeg ser rent matematisk på det. Tidligere brukte vi kanskje rundt 8-10 000,- på handebudsjettet vårt. Andre med samme erfaringer eller har dere redusert på matbudsjettet/handlebudsjettet etter lavkarbo? Sammenlikner vi oss med andre venner og bekjente så har vi et sinnsykt forbruk på mat og pålegg etc. For ikke å snakke om all den tid kona bruker foran grytene siden alt, og da mener jeg alt, lages fra bunnen av. Tilogmed tomatsuppen, tomatsausen er laget fra bunn av. Så strømmen har også økt kraftig. Jeg tror derfor at å leve mest mulig rent og hjemmelaget ER forbeholdt de med temmelig stabil økonomi, men jeg ser jo at f.eks Hellstrøm på TV klarer det utroligste på lite penger. Merker også at når jeg reiser så spiser jeg alltid på restaurant for å slippe å lage mat (noe som er vanskelig på hotell) og klabert, da koster jo restaurantmat noe mer enn hjemmelaget, men dette påvirker jo ikke handlebudsjettet på hjemmefronten. Hva mener dere? ER lavkarbo dyrere for dere nå sammenliknet med FØR? |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Har vel økt med ca 1500 kr i måneden. ( Men er ikke rart dere har høye matutgifter med det forbruket deres. fileet/biffer i hytt å pine jo ;) )
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Nope. Vi handler lurt, tilbusvarer som fryses ned etc. Entrecotè, indrefilèt og denslags hører med til sjeldenhetene her. Hender de har slikt til halv pris på ICA, da kjøper jeg det som er og fryser ned.
Lager også absolutt alt fra bunnen av, men det gjorde jeg stort sett før også, pga kjip matallergi. Så her er matbudsjettet rimelig uforandret, heller litt ned enn opp. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Handler når jeg ser tilbud og i Sverige av og til.. Bruker alt mellom 500 og 1200 i uka. Som oftest et sted midt i mellom. En VELDIG storspist mann, en ganske storspist meg og en normalspist toåring.
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Mitt matbudsjett ligger på 2500-3000 kr. Er bare en person. Jeg er veldig bevisst på å handle på tilbud, men synes det er mye penger altså. Jeg lager også all mat fra bunnen av. Men grønnsaker og rent kjøtt koster. Det gjør også rømme og fløte.
Men så tenker jeg at det er en fin investering i helsa. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Vi handler selvsagt også på tilbud, men rent kjøtt som smaker godt er jo ofte dyrt synes jeg. Kjøttdeig feks kjøpes ikke, nesten bare vann der ift karbonadedeig bla. Men slutt på det også n, kun kylling og kalkundeig her i huset.
Hva er alternativet til det reneste kjøttet på oksen da? Tips mottas med takk. Fisk som laks, ørret koster jo en god del også. Fisker ikke denne type fisk selv dessverre. Jeg fatter bare ikke hvordan man kan leve bare på rent kjøtt, de gode fiskene og hvitt kjøtt uten at det koster skjorta....Jo Sverige er greit for de som bor nærmere enn 20 mil til grensen. Her bruker vi 3 timer en vei.... |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Tror ikke budsjettet vårt er særlig mye høyere nå. Det er så mye vi ikke kjøper lenger at det vi sparer der, gjør opp for at endel andre ting er dyrere. Handler på tilbud, stabber i fryseren og reiser til Sverige meg jevne mellomrom :)
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Med untak av brødbaking, så bruker jeg ikke mer tid på kjøkkenet nå. Har alltid foretrukket å lage maten fra bunn av:) Pengemessig så lever vi billigere nå faktisk, joda, vi kjøper bedre og dyrere råvarer, men, vi sparer alle pengene vi tidligere brukte på godter, kaker, brus, bensinstasjonkaffe og pølse og snacks.
Er også opptatt av å handle når det er tilbud, utrolig mye å spare hvis man er litt bevisst. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Jeg bruker mindre nå enn før, fordi nå kjøper jeg ikke godteri lenger, kun litt mørk sjokolade. Men jeg er student, så jeg kan ikke bruke så mye heller, så lavkarbo godteri, lager jeg sjeldent, siden jeg ikke har råd til å kjøpe inn alt det man trenger.
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Det finnes jo mange flere deler av slaktet enn ytrefilet og entrecote da. ;)
Handler nesten ikke biff jeg, men mer grytekjøtt og en god del svinekjøtt, bruker vel rundt +/- 2500,- på mat tenker jeg. Har ikke tilgang på Sverige men prøver å følge med på tilbud og kjøper en del billigere deler av oksen osv. Karbonadedeig er jeg glad i, og kjøper heller det enn kjøttdeig. Vet ikke hvor reelt det er men jeg føler i allefall at jeg får mer igjen for pengene med karbonadedeig siden den ikke krymper så vannvitting under steking. Laks er ikke spesielt dyrt å kjøpe frossent. Tror jeg. Begynte å lure nå. :confused: |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Vi skulle sikkert gjerne spist "rent kjøtt som smaker godt" hver dag, men vi bruker etter det vi har tilgjengelig av midler.:) Har man råd til luksus hver dag, så spiser man luksus hver dag, har man ikke råd til det så spiser man noe annet. Kommer vel helt ann på hva man er vant til. Synes jeg spiser luksus hver dag, selvom det ikke er så ille mye indrefilet og sånt som kommer ut av kjøkkenet her.
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Kjøper på tilbud, og da kjøper jeg masse. Kiwi har helgetilbud og når det er rene produkter (uten marinader) så kjøper jeg inn masse. KJøper sjelden indrefilet og spiser ikke så veldig mye pålegg, går mest i ost og egg. Fløte koster det er uten tvil! Men jeg prøver å spinke og spare ved å være illojal og handle i flere butikker og da på tilbud. Det finnes billig kjøtt som nakkekoteletter, svinekoteletter og kylling filler i frysedisken på coop og nå fortiden kjører de 3 for 69 kampanjen og der kjøper jeg fenalår, roastbeef og laks.
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Min erfaring er akkurat den samme som ts, matbudsjettet har gått opp med innføringen av lavkarbokosthold. Det til tross for at jeg stort sett handla halvfabrikata samt masse snop hver dag før i tiden. SIFO anslår et rimelig forbruk for meg å være 2020 kr pr måned. Før brukte jeg kanskje 2500 kr, nå beregner jeg ca 3000 kr.
Maten jeg spiser er ikke spesielt fancy, jeg kjøper sjeldent dyrt kjøtt f.eks. Jeg føler derimot pengene forsvinner som dugg for solen når jeg handler meierivarer, for det går det mye av. Ost, rømme og fløte er ikke billig. Grønnsaker er ikke billig det heller. Og for ikke å snakke om all tiden det tar! Jeg lurer på hvor mange timer jeg bruker i gjennomsnitt pr måned på kjøkkenet. Jeg lager som oftest flere porsjoner i slengen, så fryser jeg ned og tar opp ettersom det passer. Men uansett bruker jeg mange ganger mer tid på matlaging nå enn før. Til syvende og sist er det dog verdt det pga alle helsefordelene. Vektnedgang, bedre fordøyelse, finere hud, stabil energi, mer stabilt humør, færre og mindre alvorlige depresjoner, fravær av spiseforstyrrelser, null hodepine, etc. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Nei, vi bruker ikke mere penger på mat. Vi er 2 voksne og 3 barn( 5,7 og 9 år) og 2 hunder og katter i kosten( jeg regner dere mat inn i matbudsjettet). Vi bruker da 4-5000kr på mat. Vi kunne ha brukte mere, men dette er det meste vi kan strekke oss til. Men alle spiser grønnsaker til de fleste måltider og det er sjelden de andre spiser noe halvfabrikata, vi pleide å lage mat fra bunnen av før jeg la om kosten også, det er billigere og man får mere skikkelig mat for pengene. Vi spiser rent kjøtt, fisk og fugl, grønnsaker, fløte/rømme/smør/kokosmelk og fete oster.
Jeg synes uansett 11000kr for en familie er sjukt mye penger jeg, men mulig Hypah sine barn er så store og spiser mye. Jeg har enda ingen erfaring med tenåringsgutter evne til å kaste innpå med mat. Selv er jeg ganske småspist, forskjellen er at nå spiser jeg mat og ikke vomfyll som gjør meg regelrett dårlig. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Ja, Imse, jeg synes også 11000,- er mye penger på mat, det var derfor jeg lurte på andres erfaringer. Neida, våre unger er småspiste vil jeg si, skulle ønske de spiste mer faktisk siden de er så innmari tynne. De spiser på en vanlig dag 1 skive til frokost, kanskje 1,5 skiver til lunsj. Knapt en halv kyllingbrystfilet til middag og stort sett en god del grønnsaker. Mine er mer glad i grøntfor enn annen mat. Så blir det gjerne en fullkorn cherrios eller pittelite havregryn til kvelds. De spiser oss ikke ut av huset kan man si....
Vi handler også mye svinefilet og lammekjøtt, men da gjerne lammelår, skiver og slikt no. Selvsagt kjøper vi mest mulig på tilbud og da hamstrer man gjerne noe da, det innrømmer jeg. Er det kyllingfilet på tilbud, så hiver vi nedi 8-10 pakker ja. Men når jeg ser SIFO sine beregninger og hvordan økonomene på "Luksusfellen" setter opp matbudsjett for en familie på 2 voksne og 2 barn så ligger vi ikke mer enn rundt 3000,- over dette pr mnd. Men disse 3000,- kom altså som en følge av lavkarbo..... Kona lagde mye mat fra bunnen av tidligere også, kjøttdeig anser hun som "restavfall" så vi har vel alltid kjøpt kyllingkjøttdeig/kalkunkjøttdeig eller evt karbonadedeig, så på den fronten er det ikke variasjon. Den største forskjellen fra før til nå er kanskje at det lages større mengder av retter i dag som fryses ned. Veldig kjekt å ha ferdig kjøttsuppe, blomkålsuppe osv osv i ferdige porsjonspakninger i frysen. Men som andre sier, det er ganske så dyrt å lage eget godteri så der har det nok økt noe. Nå spiste ikke vi veldig mye godter fra før så tror kanskje at der har vi økt budsjett ja. Vi drikker jo ikke brus heller, kanskje en flaske farris eller 2 hver på meg og kona. ungene får jo gjerne en cola light eller pepsi max i helgene. Jeg fatter det bare ikke, vi spiser jo det samme som dere andre her inne ser jeg..... :confused: |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Jo!!! Jeg kom på noe som har endret seg drastisk!!!
Vi kjøpte jo 2 stk rasekatter av typen Bengal. De eter jo kun spesialfor fra veterinær siden de er innekatter, og det koster jo skjorta!!! Der har vi det, det utgjør sikkert en tusenlapp pr mnd vil jeg tro. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Men at det er biff tilsvarende på minimum fredag og lørdag uansett, ja det stemmer nok. men kona er flink til å variere tilberedningen, så det blir ikke ensformig synes jeg. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Vi spiser 1-2 måltider om dagen, men er voksne begge to. Handler en del i Sverige.
Vi er ikke i nærheten av et slikt budsjett. Vi spiser en del ost på Nannah sine knekkebrød, men ellers bruker vi ikke (eller i alle fall veldig sjelden) pålegg. Jeg synes det er utrolig dyrt. Men tenker - både prismessig og kvalitetsmessig - hvorfor ikke lage eget? Egen ribberull - svinestek, hjemmelaget roastbiff eller kalkunbryst i skiver og frosset i passe porsjoner? Hjemmelaget sylte, eggesalat eller skinkesalat? Hjemmelaget ferskost av youghurt, men det er kanskje ikke så billig? Selv synes jeg hardkokt egg i skiver er godt også :) Hel spekemat som dere skjærer opp selv er heller ikke så dyrt. Kald kokt laks med majones er også godt :sikle: Hva med å kjøpe høyrygg innimellom og koke? Med den karbokvoten dere ligger på burde sursøt løksaus et godt tilbehør. Om dere ikke er totaltavholdende i forhold til hvetemel. Søtning kan jo eventuelt testes ut med noe annet enn sukker. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Vi er to voksne og bruker i gjennomsnitt 500 kr på mat i uka. Mye mindre enn hva vi gjorde før. Da levde jeg lavkcalori og det er dyrere enn lavkarbo. Hva beløpet hadde blitt på høykarbo vet jeg ikke, for jeg har aldri spist "det billigste" liksom, men den sunneste varianten.
Vi verken kjøper eller lager godis, her holder det med maten. Av og til en plate sjoko fra Sukkerfritt. En gang i måneden, kanskje? Har også to katter som spiser speaialfor. Men den dyrere maten er mye drøyere, så det har faktisk blitt billigere enn billigforet. De spiser kanskje for 250 kr måneden. Men vi beregner ikke dyreforet i vårt matbudsjett. Har ganske mange, så de har sitt eget budsjett. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Eneste jeg bruker mer penger på på lavkarbo, er ost og andre meieriprodukter. Men bruker jo mye mindre penger på annen mat enn før, så jeg tror faktisk det går ganske opp i opp.
Tenkt på om dere trenger all den dyre maten da? Så lenge proteinbehovet deres er dekket har det jo ikke noe for seg å kaste innpå med dyrt kjøtt og fisk og fjorten egg om dagen. Da kan det jo fint erstattes med billigere (og fortsatt sunn) mat. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Vi er foreldre med tre gutter på 14, 16 og 18 år. Vi har et matbudsjett på 6000 kr hver måned. Hverken mer eller mindre. Kyllingkjøttdeig kjøper jeg ikke, for det smaker søppel (synes jeg da), men jeg kjøper kjøtt og maler kjøttet selv. Vi spiser fisk, kjøtt, grønnsaker og egg i normale mengder og har mange ganger erfart at det dyreste er ikke synonymt med det beste.
Jeg finner ofte oksehøyrygg med ben på tilbud. Da kjøper jeg stort. Jeg kutter kjøttet, maler endel til fet kjøttdeig, noe kjøtt blir brunet til småstek eller grytekjøtt. Beingrinna koker jeg vel og lenge sammen med ymse grønnsaker og fryser deretter kraften i isterningposer. Laks får man ofte kjøpt rund til 30-40 kr kilo. Det samme med sei. Det går fint an å leve billigere enn 11000 kr pr mnd for fire stk. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Ellers vil jeg hinte at om dere er kjøttglade så kan det lønne seg å se seg om etter gårder som selger halve (parterte) dyr rett til forbruker. På samme måte kan man få hjort f.eks. Selvfølgelig er ikke alt da nødvendigvis like renskåret som det man finner under plast i kjøledisken og kan kreve litt mer etterarbeid, men som regel er det også rimeligere. Og man kan få med sånne udda biter som hjerte, lever, tunge osv. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Ellers så er det vel litt rart at dere kommer opp i så mye. Jeg har også rasekatt, men han eter ikke for mer enn 400 kroner i måneden, sammen med "kona" si. Kjøper Royal Canin i Sverige. Og helt enig med Bønna at det er billigere med dyrforet. Kjøper vi kattemat i butikken spiser de gjerne to pakker i uka. Går opp i opp. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Mi bruker heller ikke så mye mer penger, har ikke regnet på det, men jeg ser alltid etter det billigste....
så mi ligger på no lunde det samme. Man handler etter lommeboka, tenker jeg da....:rolleyes: |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Masse gode tips her ser jeg. Oksehale spiser vi ikke, blir vel mye arbeid....
men griseknoker spiser vi mye av (relativt iallefall). Utrolig godt å koke kraft suppe og kjøtt på knoker. men du og du hvor seigt det er, selv etter å ha kokt i flerfoldige timer på lav varme. Dog, noe av det aller beste jeg får servert er kokt torskerogn med masse majones på ei lavkarboskive...mmm nam nam. Synd rogn er sesongavhengig, for rogn må være fersk rett fra havet synes jeg. Liten avsporing: Men, ikke tenk penger nå, hadde dere kjøpt mer renskåret kjøtt, biff, pålegg og flere lammelår om dere la oss si fikk handle for hva dere ville i butikken for resten av livet gratis? Eller hadde dere fremdeles kjøpt en halv hjort, gris eller slikt no og ordnet maten selv? Se nå bort fra sjarmen med å skyte sin egen hjort, rein, elg gris osv da. Det er noe annet :) Jeg kjøper ikke ryper for å si det sånn, de skytes selv (bra ikke familien er avhengig av selvskutt rype......da hadde vi antakelig sultet ihjel her...haha) |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Er student i Dk så bruker omkring 200kr uken på mat. Nå skal det sies at prisene her er mye snillere enn i norge. Fikk sjokk da jeg kom hjem i høsferien og skulle lage mat til meg, min bestemor og fattern og brukte 300kr på en middag. Skal si bakoversveis fikk en ny mening da jeg sto i kassa!
Foruten det lager jeg all mat fra bunnen av, ned til den minste dressing. Får ikke nok av hjemmelaget mat og blir inspirert hver dag til å eksprimentere med alt mulig snadder:D |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Men å gå på restaurant var like dyrt som i Norge den gang. I matbutikken var det noe billigere ja, men jøje meg, tror allikevel jeg skulle levd temmelig sparsommelig med bare 200 kr i uka på mat, selv den gang i Danmark. Du er herved kåret til trådens mest økonomiske ! :) |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Vi kjøper halv hjort (og sånn) og dykker etter kamskjell selv, og driver generelt ganske mye matauk. Ikke på grunn av økonomien, men fordi Husets Herre er matnerd og det faktisk blir kjedelig med standard muskelkjøtt og kjølediskutvalget i lengden. Vi dyrker også litt tomat, gresskar, jordskokk, mynte, rødbeter og gressløk. Bredde er tingen, og da er faktisk det å lage mat også fra de udda delene og de mer ukjente/glemte grønnsakene en del av morroa. Nå sist fikk vi en gårdsand av en kamerat. Det skal bli gøy; andebryst, andeconfit og antakelig suppe på skroget. I sommer fikk vi f.eks "for mye" makrell og da prøvde vi oss på varmrøking i den pensjonerte kulegrillen. Det ble bra og så hev vi oppi tomatsaus og hadde hjemmelaget makrell i tomat i frysen. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
for å spore tilbake til tråden: Hvor mye koster en halv hjort og det å dykke etter kamskjell da? Fryktelig lite kamskjell i innlandet her jeg bor....men mye rein. Kan dog bli dyrt å ta en rein hjem for oss som ikke lovlig eier den.
Elg og hjortejakt er vel noe av det dyreste maten man kjøper her i landet også så fremt man ikke eier terrenget selv... Er nok billigere å kjøpe ferdig elg og hjort i disken da. Rypene mine koster ca 3000,- pr stk al inkludert. Mye billigere å kjøpe ei rype til 200,- i kjøttdisken da.....så det å skaffe sitt eget vilt er svindyrt. |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Det er litt morsomt, hvordan du skriver tråder. Jeg tror alle her inne har skjønt at du har ræva full av penger:rolleyes:.
Men uansett, tilbake til temaet. Vi bruker egentlig ikke så mye penger på mat pr uke. Det jeg merker er at hvis vi er litt slakk på det å følge matbudsjettet og handler en gang pr dag så bruker vi utrolig mye mer enn hva vi gjør når vi lager en plan for ei uke om gangen. Vi bruker sånn ca 5-700 kr i uka på mat. Noen ganger er vi oppe i 700 kr pga det blir kjøpt inn f.eks frossen kyllingfilet (som da holder til to uker). Bare for å være på sikre siden så kan vi vel si 3000 kr i mnd. Da har vi unnet oss mat ute på byen også ;) (Og vi har et høyt matbudsjett ifh til de aller aller aller fleste jeg kjenner - vi er tross alt studenter med ekstrajobber.) Det er en fordel å planlegge handelen og handle der hvor det er rimeligst. Masse kan fåes på innvandrerbutikker:D. Og velger man rema fremfor meny har man ofte tjent inn noen kroner bare pga det. Maten vi spiser inneholder veldig sjeldent biff o.l, men vi spiser sunt. Masse kylling og karbonadedeig (jeg kan til og med spise kjøttdeig, null problem:p). |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Når jeg var 21 år og student så syntes også jeg alle andre hadde ræva full av penger.....det jeg glemte var vel at de også hadde ræva full av lån....øh, men det var ikke så nøye... Men nei, jeg har da ikke ræva full av penger. Tror det er få i Norge som faktisk har det. For å være studenter synes jeg dere har et brukbart forbruk på mat ja. Men som du sier, å handle hver dag er svært fordyrende. Meny er definitivt dyrere enn Rema 1000, men ferskvaredisken og utvalget hos Meny synes jeg er definitivt bedre. Men nå finnes jo Rema 1000 butikker som har alt også. Men fremdeles ingen som har svart på om de ville fortsatt i samme tralten på matbudsjett om de fikk maten gratis/eller 4 doblet sin inntekt, eller om også de da ville valgt produkter som tydeligvis er ansett som luksus (biff, lam, fileter osv osv) |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Jeg hadde spist på akkurat samme måte som før.
|
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Rett og slett fordi jeg liker maten jeg lager :ja: Og ser ingen grunn til å endre på det :) |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Jeg vet ikke helt hva jeg skal mene. Jeg syns trådstarter motsier seg selv hele veien. Først handles det en gang pr mnd på Rema og tydligvis en hel masse kylling kjøttdeig som siden handles i spesialbutikker.
Så brukes det alt for mye strøm på dette kostholdet fordi kona lager all mat fra grunnen av. Etterpå kommer det fram at det gjorde hun før også. Så kommer plutselig kattematen inn i bildet som forklarer hvorfor det har blitt så dyrt, rent bortsett fra at kattematen tydligvis nå blir kjøpt hos veterinær. Barna spiser jo nesten ikke mat og da sitter vi igjen med to voksne mennesker som spiser for masse penger. Jeg greier ikke helt å ta dette matbudsjettet alvorlig, jeg blir rett og slett litt lattermild.:liste: |
Sv: Hvor mye penger brukes på mat?
Sitat:
Quota deg fra julegavtråden : "Men ja, kona og jeg har vel utbetalt rundt 120 000,- i desember mnd sånn ca etter skatt, så vi har da til pålegg på brødskiva vi." DET kaller JEG for rævva full av penger............ Tipper de fleste her inne har utbetalt mellom 30 -50 k en plass i måneden til sammen.....:cool: |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:17. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no