![]() |
Dagbladets forside 04.01.12
Hørte fra en kompis at det stod i Dagbladet om en som hadde blitt syk av lavkarbo. Noen som har sett/lest dette og kan forklare meg hva saken innebar?
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Aner ikke, men mange av oss blir jo skikkelig dårlig av mel og sukker også, uten å skrike opp i avisen om at kostholdet staten anbefaler med masse korn og gjerne 10g sukker hver dag og frukt mm gjør oss dårlige.
Jeg så overskiften, men husker ikke ordrett, men det var jo som alt annet, en mulighet for dagbladet for å trykke lavkarbokosthold ned i søla. |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Det sto et eller annet ala lavkarbo førte til smertehhelvete. Jeg tenkte jeg skulle sende de en mail og spørre om de vil slå opp min historie også: fulgte statens råd, ble uhelbredelig syk! :rolleyes:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
... jeg har hatt kronisk væske i mellomøret og bihulebetennelse i 18 år som følge av statens anbefalninger om korn...
Fant ut i fjor at korn gir meg væskeansamlinger i vevet som i sin tur gir meg (iallfall) disse plagene (og som muligens har bidratt til lavt stoffskifte)... Så enhver må dessverre finne ut hva som passer for den enkelte - masseanbefalninger passer best trykket på dopapir... |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Leste ikke gårsdagens, men i dag står det om forskningsprosjekt som viser at lavkarbo kan gi bedre helse... dvs lavkarbo med lik fordeling av protein/karb./fett. Fedon var med så ikke overraskende at det ikke virker som alternativet "ekstrem lavkarbo" inngikk i forsøkene og likevel ble det ikke anbefalt... men de konkluderte vel selv med at det trengs mer forskning som grunnlag for å gi ernæringsråd.
Og så er det reklame for lørdagsdagbladet: Er lavkarbo skadelig for barn?? Kan jo bli interessant å se hva "konklusjonene" blir her... |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Så såvidt på saken når jeg stod i kø i butikken, og det handlet om en svært overvektig kar som begynte på lavkarbo og fikk problemer med gallestein.
Så vaar det et intervju med en eller annen lege som forutså at det snart kom til å strømme folk til fastlegene med tilsvarende problemer etter å ha begynt på lavkarbo.... Verden vil bedras! |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Om ikke annet får de meg til å le.
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Å himmel! Hva med alle de grete roede deltakerene som får gallestein da? Stod det noe om de?
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Det er slettes ikke uvanlig at galleblæren begynner å produsere så mye galle at det blir tolket som at det er det som utløser stein i overgangen til et lavkarbokosthold om man har levd magert i forkant. Det er jo den magre livsstilen som gjør at det blir for lite galle og det dannes stein, økt fettinntak vil i sin tur tvinge steinene ut. Jepp, verden vil bedras! :cool:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Jeg fikk nettopp en telefon fra sjefen min ang dette. Har vært syk i forbindelse med infeksjon i skjoldbruskkjertelen og "skyhøyt stoffskifte" (endokrinologens ord), og klarer ikke riste av meg utmattelsen som har fulgt med. Sjefen mente nå at det jo kunne skyldes lavkarbo'n, fordi det sto det jo om i Dagbladet...:confused: Bortsett fra utmattelsen har ejg aldri hatt det så bra som nå. Magen er i form, leddene er mye bedre og migrenen er bedre. Kan noen forklare meg hvorfor jeg skulle bli utmattet av å spise mer grønnsaker og fisk enn jeg gjorde før?? Mulig det er en eller annen grønnsak jeg ikke bør spise, men er det sannsynlig at utmattelsen skyldes kostholdet? Dette ble visst egentlig mer enn svar på tråden...sorry:o
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
La meg gjenta: Staten mener jeg, som er diabetiker og dermed "karbohydratintolerant" skal spise 437.5g sukker hver dag. Ved normalt blodsukker har man ca 4-5g sukker i hele blodstrømmen. Hvordan kan folk påstå at dette er sunt er hinsides meg, men håpet for menneskeheta henger i et tynt snøre.. xP |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
Du har nok mye erfaring, men spiser du nok fett for tida? Og nok proteiner? Eller har matlysten falt en del i forbindelse med sykdommen? |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Burugla nede på min jobb er nok hellig overbevist om at det er lavkarboen som er årsak til at jeg har vært syk i over to år. :(
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
Sitat:
:lol: |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Jeg leste den.
Det var en overvektig kokk så vidt jeg husker. Han startet med egenkomponert LCHF, fulgte altså ikke en spesiell retning. Hadde bare lest litt på nettet. Fra før var han glad i fete sauser og fet mat... Og så fikk han magesmerter og problemer med gallen. Slutta etter 2 uker på "dietten"... |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Her fins en god kommentar til oppslaget i Dagbladet:
http://lilalife.no/wips/754299265/b/...ete-for-vidar/ |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
her ;) Lilalife (Line) har skrevet om det :)
Smertehelvete for Vidar I dagens papirutgave av Dagbladet kan du lese om Vidar som opplevde smertehelvete etter han la om til lavkarbo, og overlege Ronald Mårvik som advarer mot motedietter. Vidar har i flere år vært plaget med gallestein og opplevde at dette ble forverret etter at han la om til low carb high fat. Vidar kan fortelle at han hadde hatt en usunn livsstil i mange år, og veide 160 år før han la om til lavkarbo. Gallesteinplagene var der lenge før han la om til LCHF, men de ble forverret. Hvorfor? Gallen http://lilalifeblog.webhosting.seria...le-300x220.jpg Levercellene produserer circa en liter galle i døgnet og skiller denne ut i små kanaler som møtes i en stor gallegang. Når det ikke er mat i tolvfingertarmen lagres og konsenteres galle i galleblæren. Gallen sin hovedoppgave er å virke som emulgator på fett/den fordøyer fett. Når mat med fett kommer ned i tolvfingertarm trekkes galleblæren sammen, gallen tømmes ut i tarmen via papilla vateri(lukkemuskel). Det er en naturlig årsak til at kroppen produserer galle. Nemlig for at den skal fordøye fett. Hva skjer når vi ikke spiser fett? Galleblæren skiller ikke ut galle, og jeg er i den formening om at det er da problemene med gallestein oppstår. Mange spiser fettfri mat på hverdagene, sprekker, frotser i fett og sukker. Dette bli sjokk for kroppen, inkludert galleblæren. Har du over perioder spist veldig mager kost, må du la kroppen få tid til å omstille seg. Går man fra magert til LCHF over natten kan det uten tvil by på problemer. Her er en av hovedgrunnen til at jeg advarer mot motekurer og ekstremdietter, og støtter overlege Ronald i hans uttalelser om:
Vær smart!
Hva har vi lært?
Smil fra http://lilalife.no/sites/l/lilalife....s/signatur.jpg |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Svogeren min er skikkelig ¨ute¨ etter å ta alle som spiser lavkarbo,inkludert meg. Legger hele tiden ut på fjesboka nedlatende sitater fra media og såkalte kostholdseksperter. Her om dagen publiserte han et bilde av svett bacon med diverse syrlige kommentarer om lavkarbo. :sint:
I begynnelsen ¨gasset¨ jeg meg opp og tok til motmæle :krangle:, når har jeg gitt opp og lar han kjøre på. Syns det er helt merkelig at enkeltpersoner er så fanatisk i mot lavkarbo. Rett før han starter et opptog i sentrum. |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Vel, jeg utviklet overvekt og gallestein av diverse lavKALORI kurer opp igjennom årene. Usunn livsstil vil noen si, men faktum er at jeg har kjempet mot disse kiloene siden jeg var ca. 14.
Gallesteinen kom (ifølge naturterapeut) - at dersom man ikke får nok fett i kosten som skyller gallen ut (diverse lavkalorikurer), blir det liggende igjen og krystalliserer seg. Ja, jeg fikk også problemer når jeg begynte å spise fett igjen (minus 25 kg Fedon) - og ja, jeg måtte operere. I den perioden fra jeg ble syk til jeg ble operert gikk jeg opp 10 kg. Jeg spiste bare brød og mager annen mat. Jeg spiste lite - men la på meg allikevel??? Gallestein og blære er borte - og jeg spiser nå lavkarbo. Har gått ned ca 20 kilo og er friskere enn noen sinne - og vet dere, alle blodprøver er supre! Det var de ikke for et år siden :) Min justering er: jeg spiser nøyaktig det samme som før, unntatt brød, ris, pasta, potet. Mer grønnsaker/salat. Mer fett (mest olivenolje, frø) og ikke sukker... Jeg har ikke vondt i kroppen lenger - jeg har ikke veskeansamlinger i kroppen lenger, jeg har ikke bihulebetennelse, andre betennelser osv. Den som ikke tror det kan la være - takk og lov for at jeg tok bort gallesteinen og fikk fortsette med lavkarbo! |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Likte den artikkelen fra sunthjem!! :) :) :)
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Jeg har hele veien hatt problemer med fet mat (siden-95). Ingenting har endret seg etter at jeg la om til lavkarbo (fedon), jeg vil heller si at jeg reagerer mer på mat med fett nå enn før. Jeg la om til lavkarbo i 2007.
Jeg utviklet forøvrig også høyt stoffskifte i høst (betennelse i skjoldbruskkjertelen), og jeg synes magen har forverret seg nå. Uansett skal jeg nå utredes for gallestein/betennelse i galleblæren. Jula har definitivt ikke vært god for meg! Men jeg tenker, at om man har problemer med galleblæren, vil kanskje ikke et LCHF-kosthold være det beste? Jeg har prøvd i perioder å legge om til LCHF, og kan bare glemme det, jeg blir så utrolig dårlig av fettet! Spesielt animalsk fett, ribbe er desidert det værste. Så jeg holder meg til noe mer karbohydrater (50 -100) og mindre fett. Dog mye mer fett enn i hin hårde dager før man visste om lavkarbo. Har litt smør på lavkabobrødet, og koser meg med ost. Ellers er det olje og nøtter fettet kommer fra. |
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Sv: Dagbladets forside 04.01.12
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:29. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no