Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Wok som kineserne! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50377)

Marella77 13-01-12 20:06

Wok som kineserne!
 
Her kan du lese hvordan du skal wok´e som kineserne! Men jeg lurer på en ting: Det er anbefalt å bruke soyaolje eller rapsolje til steking... Hvordan er det i forhold til Lavkarbo? Selv bruker jeg denne olivenoljen til steking/wokking. Står at den tåler høy varme, men stoler ikke på det... (Ybarra olivenolje).

Ps, noen som vet om dette er den samme, bare i økonomipakke?

Hva steker dere i? Noen som vet en som er 100 sunn? (utenom cocosa? Liker ikke den smaken!!)

langaard 13-01-12 20:14

Sv: Wok som kineserne!
 
Jeg bruker kaldpressa raps:)

Bik 13-01-12 20:16

Sv: Wok som kineserne!
 
Raps.
Ang cocosa, så finnes den både med og uten kokossmak :)

Gerd 13-01-12 20:17

Sv: Wok som kineserne!
 
Rapsolje.

Dietta 13-01-12 20:17

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av langaard (Innlegg 1282493)
Jeg bruker kaldpressa raps:)

Kaldpressa raps er bra. Bruker det her i huset også :)

Marella77 13-01-12 20:19

Sv: Wok som kineserne!
 
Veeet dere den er 100% trygg? At den ikke blir omdannet til noe farlig ved høy temperatur? For ved wokking, så er det jo veldig HOT!

Ps, har dere bilde av akkruat den oljen dere bruker? Om dere googler på bilder, og limer inn link?

Har hørt om cocosa pure... Er den den beste å bruke?

langaard 13-01-12 20:21

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1282498)
Veeet dere den er 100% trygg? At den ikke blir omdannet til noe farlig ved høy temperatur? For ved wokking, så er det jo veldig HOT!

Ps, har dere bilde av akkruat den oljen dere bruker? Om dere googler på bilder, og limer inn link?

Har hørt om cocosa pure... Er den den beste å bruke?

Cocosa pure er super og steke i , og den tåler HØY varme:)

Dietta 13-01-12 20:22

Sv: Wok som kineserne!
 
Sjekk ut denne, mulig du finner alt om det meste her: http://www.tv2.no/gmn/disse-matoljen...e-3349480.html

Marella77 13-01-12 20:23

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av langaard (Innlegg 1282500)
Cocosa pure er super og steke i , og den tåler HØY varme:)

Hvorfor bruker ikke du den da? (Mener ikke å høres frekk ut... :) )

Marella77 13-01-12 20:25

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1282502)
Sjekk ut denne, mulig du finner alt om det meste her: http://www.tv2.no/gmn/disse-matoljen...e-3349480.html

Tusen takk :) Men det står: Til matlaging som innebærer veldig sterk varme: som wok, frityrsteking og høy varme på panne bør du bruke klarnet smør. Gi smør et oppkok og la melkedelen synke og fettdelen flyte på toppen.
Hvordan skiller man dette fettet fra melkedelen? Setter det kaldt å skraper det av eller? Noen som har prøvd dette?

langaard 13-01-12 20:26

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1282503)
Hvorfor bruker ikke du den da? (Mener ikke å høres frekk ut... :) )

Bruker den når jeg har den i hus, bestiller den fra iherb:D

Mariann S 13-01-12 20:26

Sv: Wok som kineserne!
 
Eg brukar kaldpressa raps. Denne.

Marella77 13-01-12 20:27

Sv: Wok som kineserne!
 
Og så står det: Alternativt er kokosfett, eller en blanding av klarnet smør/kokosfett/olivenolje eller rapsolje.

Men det står ikke hvilken olivenolje...

Dietta 13-01-12 20:28

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1282506)
Tusen takk :) Men det står: Til matlaging som innebærer veldig sterk varme: som wok, frityrsteking og høy varme på panne bør du bruke klarnet smør. Gi smør et oppkok og la melkedelen synke og fettdelen flyte på toppen.
Hvordan skiller man dette fettet fra melkedelen? Setter det kaldt å skraper det av eller? Noen som har prøvd dette?

Det er vel dette som kalles gee. Jeg har aldri laget det, men vet at man kan få kjøpt det i spann gjerne på invandrerbutikker.

Marella77 13-01-12 20:28

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1282508)
Eg brukar kaldpressa raps. Denne.

Tusen takk Mariann!! Smaker rapsolje noe? Hvorfor foretrekker du raps fremfor olivenolje?

Marella77 13-01-12 20:30

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av langaard (Innlegg 1282507)
Bruker den når jeg har den i hus, bestiller den fra iherb:D

ok, da skal jeg prøve å bestille den... Om den ikke smaker noe, og er tryggest å bruke, så er jo det topp! Blir stressa av alt det stekte smørret jeg har brukt, som kan være kreftfremkallende!!

Dietta 13-01-12 20:32

Sv: Wok som kineserne!
 
Det skal ligge et innlegg et eller annet sted her inne med alle anbefalingene til Lindberg om oljer. Tror det var Gerd som linket til det nylig i en eller annen tråd. Løper litt til og fra pc'n for øyeblikket, så har ikke tid til å lete. Men det er bare noen dager siden det ble lagt inn altså :)

Dietta 13-01-12 20:33

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1282514)
Tusen takk Mariann!! Smaker rapsolje noe? Hvorfor foretrekker du raps fremfor olivenolje?

Rapsolje smaker helt nøytralt. Olivenolje smaker pfy.... (kan ikke fordra oliven)

Mariann S 13-01-12 20:33

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1282514)
Tusen takk Mariann!! Smaker rapsolje noe? Hvorfor foretrekker du raps fremfor olivenolje?

raps gir ingen smak, men det innbiller eg meg at olivenolje gjer. Kanskje eg tar feil. det viktigaste for meg er at den er kaldpressa.

Marella77 13-01-12 20:35

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1282520)
raps gir ingen smak, men det innbiller eg meg at olivenolje gjer. Kanskje eg tar feil. det viktigaste for meg er at den er kaldpressa.

Er kaldpressa det samme som extra virgin?

Gerd 13-01-12 20:35

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1282520)
raps gir ingen smak, men det innbiller eg meg at olivenolje gjer. Kanskje eg tar feil. det viktigaste for meg er at den er kaldpressa.

Raps er smaksnøytral, olivenolje er nok litt smak i..
Og så tåler raps høyere varme enn olivenilje.

Marella77 13-01-12 20:35

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1282519)
Rapsolje smaker helt nøytralt. Olivenolje smaker pfy.... (kan ikke fordra oliven)

:D hehe

langaard 13-01-12 20:41

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Dietta (Innlegg 1282519)
Rapsolje smaker helt nøytralt. Olivenolje smaker pfy.... (kan ikke fordra oliven)

Det er sant, prøvde og lage majones med olivenolje en gang.Fytterakkern:eek:

Mariann S 13-01-12 20:42

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1282521)
Er kaldpressa det samme som extra virgin?

Sitat frå Wikipedia: Extra virgin olivenolje kommer fra første olivenpressing, inneholder ikke noe mer enn 0,8 % aciditet,
og blir ansett for å ha overlegen smak. Det tillates ikke raffinert olje i extra virgin olivenolje.
Altså kaldpressa :) Det er også den som står berre virgin på.

Dietta 13-01-12 20:45

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1282534)
Sitat frå Wikipedia: Extra virgin olivenolje kommer fra første olivenpressing, inneholder ikke noe mer enn 0,8 % aciditet,
og blir ansett for å ha overlegen smak. Det tillates ikke raffinert olje i extra virgin olivenolje.
Altså kaldpressa :) Det er også den som står berre virgin på.

Og dess mere virgin den er, dess værre smaker den :eek:

Dietta 13-01-12 20:45

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av langaard (Innlegg 1282532)
Det er sant, prøvde og lage majones med olivenolje en gang.Fytterakkern:eek:

Ha, ha. Da er vi to. Fyttekatta det var det værste..... :eek::eek::eek:

Marella77 13-01-12 20:52

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1282534)
Sitat frå Wikipedia: Extra virgin olivenolje kommer fra første olivenpressing, inneholder ikke noe mer enn 0,8 % aciditet,
og blir ansett for å ha overlegen smak. Det tillates ikke raffinert olje i extra virgin olivenolje.
Altså kaldpressa :) Det er også den som står berre virgin på.

så da er kaldpressa = ekstra virgin da? Skjønte ikke det sitatet fra wikipedia. Det stod jo ikke der at det var det samme?

Mariann S 13-01-12 20:54

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1282546)
så da er kaldpressa = ekstra virgin da? Skjønte ikke det sitatet fra wikipedia. Det stod jo ikke der at det var det samme?

Første pressing=mekanisk pressing=kaldpressing. Ja på ditt spørsmål :)

Marella77 13-01-12 20:56

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1282534)
Sitat frå Wikipedia: Extra virgin olivenolje kommer fra første olivenpressing, inneholder ikke noe mer enn 0,8 % aciditet,
og blir ansett for å ha overlegen smak. Det tillates ikke raffinert olje i extra virgin olivenolje.
Altså kaldpressa :) Det er også den som står berre virgin på.

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1282549)
Første pressing=mekanisk pressing=kaldpressing. Ja på ditt spørsmål :)

ok, takk, da slår jeg meg til ro med det :D Men det eneste jeg ikke skjønner, er at jeg har hørt at det er den extra virgin-oljen man skal bruke i salater...

Gerd 13-01-12 21:01

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Marella77 (Innlegg 1282551)
Men det eneste jeg ikke skjønner, er at jeg har hørt at det er den extra virgin-oljen man skal bruke i salater...

extra virgin, virgin, jomfruolje = kaldpressa. Da er ikke oljen vunnet ut med varme. Olje som er vunnet ut med varme er siste rest av produktet, og ikke så bra som kaldpressa.
Jeg bruker kaldpressa olje til allt.

kamp 13-01-12 21:02

Sv: Wok som kineserne!
 
Hvor lenge woker dere blomkål og brokkoli? Wok skal liksom gå så fort...

Marella77 15-01-12 20:26

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Gerd (Innlegg 1282556)
extra virgin, virgin, jomfruolje = kaldpressa. Da er ikke oljen vunnet ut med varme. Olje som er vunnet ut med varme er siste rest av produktet, og ikke så bra som kaldpressa.
Jeg bruker kaldpressa olje til allt.

Tusen takk Gerd :)

Marella77 15-01-12 20:32

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av kamp (Innlegg 1282557)
Hvor lenge woker dere blomkål og brokkoli? Wok skal liksom gå så fort...

Jeg syns ofte det tar litt tid med blomkålen og brokkolien... Men om du kutter i veldig små biter, og har på høy varme, så tar det kanskje 5 minutter? Må bare prøve seg frem... Jeg pøser på med olje, vet ikke om det er riktig da??? Men jeg syns ikke wok går fort! Tar meg over en time å lage en stor wok-gryte, og da steker jeg i 3 panner samtidlig. Tar en evighet å kutte opp alt, samt å steke!

nellie 15-01-12 21:01

Sv: Wok som kineserne!
 
Skal wokking utføres på høy varme?

Oljer som smaker=virgin. Oljer som ikke smaker=varmpressa.

Marella77 15-01-12 21:25

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nellie (Innlegg 1283613)
Skal wokking utføres på høy varme?

Oljer som smaker=virgin. Oljer som ikke smaker=varmpressa.

Ja, på høy varme... :) Men må huske å røre hele tiden!

nellie 15-01-12 21:26

Sv: Wok som kineserne!
 
Okei!:)

Mariann S 15-01-12 21:27

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nellie (Innlegg 1283613)
Oljer som smaker=virgin. Oljer som ikke smaker=varmpressa.

Det er ikkje rett.... kaldpressa rapsolje er heilt smaklaus :)
Med olivenolje stemmer det nok.

nellie 15-01-12 21:33

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mariann S (Innlegg 1283631)
Det er ikkje rett.... kaldpressa rapsolje er heilt smaklaus :)
Med olivenolje stemmer det nok.

Og med kokosolje.. Og varmpressede ca alle oljer som linfrøolje, sesamolje osvosv.

Rapsolje har en viss smak!:) Hvertfall i munnen min. Ganske nøytral, men ikke helt smakfri, nei. Det kan sikkert komme litt ann på produsenten også.

nellie 15-01-12 21:38

Sv: Wok som kineserne!
 
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6152
Her er det fler som er enig.:p

Mariann S 15-01-12 22:36

Sv: Wok som kineserne!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av nellie (Innlegg 1283636)
Og med kokosolje.. Og varmpressede ca alle oljer som linfrøolje, sesamolje osvosv.

Rapsolje har en viss smak!:) Hvertfall i munnen min. Ganske nøytral, men ikke helt smakfri, nei. Det kan sikkert komme litt ann på produsenten også.

Eg skal gi meg eg ;), kan vere den har litt smak... men den setter ikkje smak til retter når det steikes i den :) Eg brukar Oldelia, kaldpressa raps.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:34.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no