![]() |
Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Det prøvde jeg i dag fordi jeg hadde en illusjon om at det da ville blitt helt som "vanlig" fruktyoughurt bare litt sunnere...
... hvor feil man kan ta :eek: Var et prosjekt til guttungen dette da håp om å unngå "Sprett" med tilsatt ditt og datt...:rolleyes: Jeg tok et beger youghurt naturell og en moden banan og kjørte på med stavmixeren i den tro at dette skulle bli bra... Det ble det ikke! For det første ble den helt flytende, tynnere enn drikkeyoughurt:eek: For det andre smakete den skikkelig surt:( Jeg haadde oppi noen ss med sukrinmelis og 1/2 ts vaniljepulver... enda er den sur (mye surere enn vanlig youghurt), men noe bedre. Hva i himmelens navn har de i youghurten for å få den kremet og SØT???:confused: |
Sv: tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Kjøpeyoghurt er jo sukkerbomber!
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Jeg har laget yoghurtblanding til samboen med jevne mellomrom. Bruker tyrkisk eller gresk yoghurt, og flytende natreen. Natreen er helt genialt i slike tilfeller. Deretter en stor håndfull blåbær og/eller bjørnebær (opptint om den skal spises der og da, blir godt om du kjører de i mikroen så de er litt varme). Bland i yoghurten. Det blir faktisk så godt at jeg synes det nærmer seg fruktyoghurtene jeg pleide og spise før :)
Har også brukt mango skåret i småbiter siden han er stor fan av mango :) Kjører ingenting i blender, synes det skal være litt biter i "fruktyoghurten" :) |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Eg brukar tyrkisk yoghurt og søter med tagatesse. Har så oppi bær som nerthus. Om eg feks brukar ei moden pære, finhakkar eg den med kniv først.
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Flott, tusen takk. Da kjøper jeg bare den jeg finner, og er de der begge 2 blir det elle melle................
:D |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
Da blir det prinsessemat på mannen snart... ;) |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
Ser at tyrkisk har 5,8 g karber/100 g og gresk har 5,1 g karber/100 g |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
Tusen takk for tilbakemelding :) |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Jeg har litt dilla på yoghurt for tiden. Da bruker jeg Tines yoghurt naturell, tilsetter en teskje eller to med Natreen pulver, og rører dette sammen. Deretter tilsetter jeg en liten håndfull blåbær (Rema selger noen pakker med 125gram ferske blåbær som er helt nydelige). Har også prøvd med fersk ananas skåret i små biter, godt det også. Jordbær er også veldig godt i yoghurten. Bringebær har jeg også prøvd, men synes at stenen i disse ødelegger litt. Jeg vil anbefale deg å skjære opp frukten i stedet for å mose den, da beholder du konsistensen.
Jeg brukte tidligere Splenda, men Natreen gir bedre smak. Nydelig! |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Sitat:
Og ettersmaken gjør meg sånn matt og rar i munnen leeeenge etterpå!:( |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Det er ikke noe alternativ å skjære opp frukten her i gåreden - da blr den ikke spist nemlig :(
Hele poenget er at han ikke vil ha youghurt med "klumper" |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd...
Mos frukten i hurtigmikser, bland i youghurten med gaffel. Da holder den konsistensen.
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Banan i hurtigmikser blir flytende uansett, det er en grunn til at det står mos med gaffel i banankake;)
Her i huset spiser ungene tyrkisk eller gresk yoghurt med syltetøy( enten hjemmelaget rørt uten sukker eller sånn med mindre sukker, ikke syltetøy med aspartam). |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Hm det har jeg aldri hørt om før :(
Lager aldri banankake for det har jeg aldri vært veldig glad i, så det der har jeg aldri fått med meg. Søren også. Da MÅ jeg kjøpe "sprett" for å få bananyoughyrt da jo :( (er det som er favorittsmaken her i gården nemlig) |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Men gjør det noe om bananen er flytende hvis youghurten er tjukk da? Bruk tyrkisk youghurt, den er mye tjukkere enn naturell.
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
Og den kan en fint mose med fesk stavmikser. Eg blander den i tyrkisk yoghurt eller creme fraiche sammen med hakka nøtter, nam nam. 20 gram tagatesse til 400 gram bær, akkurat passe søtt :) |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
Jeg puttet rett og slett 1 stk banan og en bøtte youghurt naturell i en beholderen og moste det sammen med stavmikseren. Det ble rennende nesten som vann:( Og det hjelper meg ikke med all verdens andre bær og frukter som det går bra med - det MÅ være banan:o |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
For det første synes jeg du uansett skal prøve tyrkisk yoghurt, her i huset er i allefall liten og stor enig i at den er MYE mildere enn yoghurt naturelle. Forøvrig det som tine mm tilsetter for å få tykkere yoghurt er melkepulver. Så jeg ville finmosa banan og hatt i, og den tyrkiske yoghurten blir jo uansett ikke rennende selv om du moser banan i hurtigmikser, for yoghurten i seg selv er kjempetykk. Og den metter mere enn yoghurt naturell.
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Jeg bruker å knuse banan i blenderen først, så blander jeg den sammen med youghurt, også har jeg oppi litt Lecithin, som gjør at det blir mere kremete. dette lar jeg stå i noen minutter. Det blir veldig godt
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
Men hva er Lecithin? Og hvor får jeg tak i det?:confused: |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
|
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Jeg hadde brukt litt mindre banan, og kjøpt bananessens på panduro elller liknende sted, og hatt i en dråpe. Da får du mer "banansmak" som ikke blir så sur, mer aromatisk. Blir uansett mer frukt enn i kjøpeyoghurten. Jeg synes natreen og tagatesse er gode søtningsmidler til meieriprodukter. Og man skal absolutt bruke faste, kremete yoghurter som anbefales over i tråden, og ikke den tynne suppa til Tine.
Et tips om det blir for syrlig, er å bruke 1 del kesam og 2 deler gresk/tyrkisk yoghurt. |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Sitat:
Ja der ser man hvor lite man vet:rodme: Da er konklusjonen: *Mos bananen alene, og kanskje litt mindre banan... *Bruke tyrkisk youghurt istedenfor Tine's *Kjøpe bananessens Skal oppdatere tråden når jeg får prøvd ut dette jeg:p |
Sv: Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...
Og kjøp gjerne Tagatesse! Ganske drøy i bruk er den også :)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:18. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no