![]() |
Magesyre og kunstig søtning
Har kommet til at de merkelige magesmertene jeg har hatt i det siste, og som har eskalert de siste ukene, rett og slett kommer av overproduksjon (eller noe sånt) av magesyre, evt. at den lurer seg litt opp av magesekken ved press på magen. Har funnet ut at jeg reagerer på søtt (har ikke vært helt lavkarbo nei...) og på te. På te! :hylgrine: Jeg som glatt kan drikke halvannen liter i løpet av en dag... Men jeg skjønte jo at all den smådrikkingen av te ikke kunne være bra i lengden. :rolleyes:
Prøver meg på fruktte/urtete men det blir ikke det samme. :( Tenker å holde meg helt unna svart te i noen uker og så se om det går bra i små kvanta. Men jeg leste også ett eller annet at kunstig søtning er ugunstig for magesyreproduksjon og da sliter jeg for jeg må ha littebitt søtt i teen. Må vel rote meg til å bestille noe stevia på iherb kanskje. Kjapp levering? Betaler man med paypal eller visa? |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
jeg har det motsatte problemet, for lite, magnesium kan du prøve, det nøytraliserer syra.
jeg er nødt til å ta det(magnesium) utenom måltidet for at det ikke skal gå utover fordøyelsen av maten. om du drikker te til måltidet utvannes syra, det er det jeg gjør, og det er jo ikke så lurt. |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
For noen kan også stress, for mye fett, syrlige matvarer osv trigge "oppstøt". Jeg får det ofte når jeg trener, og i perioder hvor jeg stresser litt ekstra. Jeg har kjøpt noen billige tyggetabeletter på apoteket som døyver det litt..
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
Nå har jeg i alle fall bestilt stevia på iherb, men vet ikke helt hva jeg skal bruke det til om jeg ikke kan drikke te. :confused: |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
stevia kan brukes i bakst, sjokolade etc.
å spise rett før leggetid, er det det du gjør? |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
hvordan drikker du din svarte te da? med natreen og fløte? jeg blir kvalm om jeg drikker den bar, men kan drikke masse om jeg bruker soyamelk oppi, og natreen
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Du kan prøve drikket et glass med eplecidereddik før måltidet. Det skal reduserer syra.
Utspedd cider seff. :p Skal også funke med sitronvann. |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
Men om jeg reduserer syreinnholdet i magesekken på den måten, vil ikke da kroppen fortsette å produsere bare mer syre og problemet opprettholdes? Eller vil syretilførsel gjøre at kroppen roer ned syreproduksjonen? Det høres jo mer logisk ut. |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
visse nøtter, som hassel, para og mandler skal redusere magesyre, grønnsaker også, og ja, melk er ikke så lurt men soyamelk og mandelmelk går fint. Akupunktur kan gi energi til magen, for mye magesyre er nemlig tegn på for lite energi/svekket mage. Søte ting styrker magen, men ikke kunstig søtning, men mer ting som minimais, gulrot etc.
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Var hos legen i dag og fikk resept på ranitidin (150 mg) tabletter som skal tas ved behov. Jeg glemte å spørre om disse kan tas forebyggende - om jeg vet jeg skal i et selskap der det serveres kaker og te f.eks.? Kan jeg da ta en tablett før jeg drar i håp om at det skal hjelpe?
Oppdaget i dag at når jeg spiser noe surt, f.eks. en kiwi, så går det fint å spise en sjokoladebit etterpå. Skulle jo teste ut tablettene tenkte jeg og spiste to ruter melkesjokolade, men fikk jo ikke vondt da selvfølgelig! :p Ellers prøver jeg meg frem med kostholdet for tiden. Spiste en pose med nøtter, rosiner og tørkede tranebær i går, det var mye rosiner i den posen. og fyttikatta! Hadde vondt i en times tid etterpå! Har aldri reagert på rosiner tidligere, men det er ikke noe stort tap akkurat det da. :) |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Du er klar over at for lite magesyre har samme symptomer som overproduksjon? Og at for lite/for svak magesyre antakelig er vanligere enn overproduksjon? Når du sier at det å spise syrlige ting først hjelper så tenker jeg "lav" heller enn "høy"...
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
Om dette blir en permanent tilstand - og det kan det lett bli om man pøser på med syrenøytraliserende og problemet er omvendt - så kan man bane veien for h.pylori og få magesår. http://articles.mercola.com/sites/ar...-too-much.aspx http://www.healthenlightenment.com/reflux.shtml Sure oppstøt er det altså to meninger om - skolemedisinens: mener at det er overproduksjon -> bruke syrenøytraliserende for å dempe - "andres": det er som regel et symptom på gjæring igjen som følge av for lite magesyre Jeg vil nå si at sånn som magen din oppfører seg når den får surt... peker i retning alternativ 2. Blir du verre av melk - som er syrenøytraliserende - så vil jeg kalle det enda en pekepinn. Det beste er nok at du tester ut dette selv - gjennom å se hva som hjelper og hva som ikke hjelper? Og kanskje du bør få sjekket at du ikke har magesårsbakterien om du ikke allerede har gjort det. |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Re: Magesyre og kunstig søtning
Sitronvann anbefales for å gjøre kroppen mer basisk, ja. Selv om sitronvann smaker surt er det uansett mer basisk enn magesyre, så hvis du drikker det til maten vanner du bare ut magesyra. Til og med ren sitronsaft er mer basisk enn "frisk" magesyre.
Ville heller unngått å drikke noe som helst i forbindelse med måltider, og unngått meieriprodukter, ihvertfall i store mengder.. Drikker du noe med PH tilsvarende den som skal være i magen vil det uansett ødelegge tenna dine veldig kjapt. Kanskje det finnes noe tilskudd eller apotekremedier som hjelper magen å produsere mer syre? |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Jeg hadde en periode hvor jeg slet med å bryte ned maten... Da brukte jeg disse:
http://www.bigvits.co.uk/product.asp...id=19&tid=&bid= De inneholder også Hcl (saltsyre = magesyre). Etter en periode ble jeg så god at jeg har droppet dem. |
Sv: Re: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
De fleste har for lite magesyre, også de med reflux eller hva det heter. magnesiummangel kan være årsak til at det er for lite og de fleste har for lite magnesium i kosten. På lavkarbo er det viktig at alle tar tilskudd av det. Ikke magnesiumoxid,da, men en annen type. Leste nettop at sink-klorid hemmer utskillelsen av magesyre.
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Må protestere litt her;
Jeg lever lavkarbo, max 25 karber pr dag og har levd lavkarbo i to år etterhvert. Alle prøver tatt hos meg viser at magnesium ligger øverst eller over referanseområdet, selv om jeg ikke har tatt noe tilskudd. De siste månedene har jeg tatt multivitamin som også innehplder magnesium og da er jeg godt over referanseområdet. Siden en av de beste kildene til magnesium i kosten er grønne grønnsaker som iallefall jeg mumser i meg daglig med god apetitt, så blir det feil og si at vi lavkarbere må ha tilskudd av det. Magnesium-mangel er forøvrig ikke vanlig http://www.apotek1.no/kost-og-ernaer...aler/magnesium Til TS Om du koker og spiser to rødbeter (ikke tilsette noe som helst salt eller krydder eller andre ting) og det som kommer ut når du er på do er helt rødt, ja da er det iallefall helt sikkert at du har for lite magesyre. I en mage med nok magesyre vil fargestoffene i rødbete bli forandret, men er det ikke nok magesyre, så kommer fargestoffet ut igjen. |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
Problemene er forøvrig ikke der så lenge jeg passer på å ta en liten slant eplecidereddik i et glass vann hver morgen. :) |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
En annen faktor med hvordan man bestemmer magnesiummangel er at blodprøvene kun forteller om serumbalanse, ikke om vevsbalansen. Man kan godt ha et velbalansert eller høyt nivå i blodet og mangel i vevet. Har man f.eks d-vitaminmangel eller andre problemer som påvirker reseptorene vil man neppe kunne ta opp magnesiumen selv om den når blodet. En annen faktor er at høyt kalsiuminntak vil kunne delvis blokkere magnesiumopptaket. Skal man ha en noenlunde pålitelig magnesiumprøve med hensyn på hva som skjer i vevet må den tas intracellulært. En av de største konsentrasjonene av magnesium finner man i sjokolade. Så for oss legfolk uten tilgang til disse prøvene er det faktisk ikke så dumt å rett og slett prøve med supplementering. Magnesiumoverskudd, når det tas oralt, gir de fleste en kjapp tur på do, så det er ikke regnet som farlig. Og enten kjenner man virkning (søvn, muskelavspenning, indre ro, reduserte muskelkramper er mest vanlig) eller ikke. Er det ingen virkning kan man bare slutte igjen. |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
http://www.healthaliciousness.com/ar...-magnesium.php http://www.algaecal.com/magnesium/ma...ich-foods.html :) Men det kommer selvfølgelig også an på mengdene man spiser av de ulike tingene. |
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Uansett om det er frø, nøtter eller grønne grønnsaker; det er jo typisk lavkarbomat alt sammen :)
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Sitat:
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Ja, dessuten er det ikke sånn at man bør forvente å merke noen spesiell virkning av et tilskudd med en gang. Har man lite magnesium i kroppen kan det ta tid å bygge opp lagrene. Hvilket merke og hvilken form man tar tilskudd har noe å si, for ikke så snakke om mengden. jeg synes jeg må ta tilskudd av en annen grunn også og det er at jeg spiser mye ost som inneholder mye kalsium, antagonisten til magnesium. Magnesium er viktig for å få tømt seg og for å avslappe musklene (og det er viktig for meg) + mye mer.
|
Sv: Magesyre og kunstig søtning
Da får jeg anse meg selv som heldig, for blodprøvene viser at jeg ligger enten helt øverst eller over topp på referanseområdet.
Brød, knekkebrød, energibarer og annen bakst (som jeg spiser daglig) inneholder enten frø eller nøtter (oftest begge deler), og grønne grønnsaker spiser jeg daglig til middag. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:15. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no