![]() |
Hjelp - Ketose og diett
Hei.
Noen som har en "ferdig" diett å hjelpe meg med. Jeg trenger å komme i ketose, men trenger hjelp til å sette opp en ukes diett men mengde og næringsinntak. Hadde satt stor pris på å få høre om erfaringene dere hadde når dere prøvde dette. Takk, Mizzlola:) |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Henger meg på denne jeg også;) Vil gjerne ha tips her om noen har:D
|
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Har dere lest dere opp på dette? Hver kropp er forskjellig, og folk har behov for ulik mengde karbohyrater/fett for å komme i ketose. Kjøp ketostix på apoteket, les dere opp på hva ketose er, og sett igang :)
Legg inn daglig inntak på diett.no, så får dere oversikt over næringsinntak. Det ligger også flere oppskrifter her inne på ketose-mat |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Står en del forslag til dagsmenyer i ketolyseboka, les den.
Kunnskap er viktig. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Spørsmålet var jo om noen hadde forslag til en ukeplan. Noen som vil dele sine matinntak? I dag har jeg spist en babybell ost, råkostsalat av kål og en gulrot, og to skiver laks med ca 4ss rømme. Er det nok?
|
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Sjekk ut Gerd sin profil, hun har ukemenyer liggende sammen med masse oppskrifter og sånt. Ellers er et enkelt tips: Velg protein til hvert måltid. Feks frokost, lunsj og middag. Jeg kan feks spise 100g stekt torsk med en ts pesto og en stor håndfull grønnsaker (kokt, most, gratinert osv). En kyllingfilet med stekt sopp og litt kokt brokkoli og blomkål feks. Eller hjemmelaget ratatouille. Eller blomkålris (raspet blomkål med litt smør og salt og pepper i mikroen i et minutt). En entrecote med tilhørende grønnsaker. Krabbe, reker, annen fisk - også med grønnsaker. Legg til en passe mengde fett. Stek maten i smør eller cocosa. Ha litt rømme til laksen, eller en skvett fløte i stekesjyen etter at du har stekt entrecote. Omelett med feks paprika, sopp, skinke og litt ost er også perfekt. eller et par kokte egg med litt smør? For mengde, prøv deg fram. Finn den mengden du må spise for å holde deg mett til neste måltid. Anbefaler at du kjøper ketolyseboka for en grundig innføring, for jeg har en liten mistanke om at kunnskapsnivået ikke er helt på topp ennå ;) Sjekk også ut nybegynnertråden i signaturen min for flere tips! |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Jeg har prøvd å lese den, og har faktisk lest endel om ketolyse.. hehe, det virker ikke slik for jeg synes det er litt komplisert da....
Men det var jo noen andre her inne som anbefalte å kjøpe hodekål fordi det var sunt, og billig...:S Når jeg har spist en gulrot, så har jeg hatt i meg for mye karbo for en dag da? Proteinene fikk jeg vel av rømmen? Spist nesten en hel boks nå.. hehe... Og enda en bit laks... |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Kan jeg med god samvittighet lage men en deilig kopp kakao av kokosmelk (1 karb) og to skjeer kakao? :S Enn sukker da? Ei teskje??
|
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Hovedinntaket av proteiner bør ikke komme fra rømme! Og en hel boks er alt for mye i en omgang. Laks er bra for proteiner. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Frokost Lunch Middag Kvelds Tran, 2 egg 1 kotelett Kaffe med cocosa Te med cocosa remulade pizzaSALAT 2 koteletter 2 egg med majones pizzasalat Te med cocosa pizzasalat 2 ts kryddersmør græddost |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Det blei jo helt bort i natta. GR
Frokost: To egg med majonaise eller remulade. 1 kopp te med 2ts cocosa, en kopp kaffe Lunch: 2 egg med majonaise, litt grønt. Middag: En kotelett, pizzasalat, remulade, 2ts kryddersmør. Kvelds: Græddost Inn i mellom alt dette: Te med cocosa hver gang jeg er litt slapp/fryser på beina/ar sugen. Så bytter jeg ut middagene mine med flg: Et kyllinglår, fisk, svinefilet, karbonader(hjemmelavede) Grønnsaker: Alt som vokser oppå bakken, unntatt mais. Fløte ser ut til å gi meg stopp. Ost går greit. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Kakaopulver: supert! Altså KAKAO, ikke Oboy eller Nesquick eller noe sånt, men rent kakaopulver. Sukker: NEI! Sukker hører overhodet ikke hjemme på et ketolysekosthold! Bruk sukrin (helsekost, kanskje noen meny-butikker har begynt å føre det?), stevia (iherb) eller annen søtning, men ikke sukker. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Min dagsplan, igår ihvertfall :)
Frokost: Kyllingfilet surret i spinat og smør. Stekte meg også ett egg ved siden av for å holde meg mett litt lengre Lunsj: Lavkarbobrød med salat og ost over godt med bremyktsmør (må jo spise det da gubben skulle være snill med meg ;) Ellers går jeg for salat i kantina på jobb, evt medbrakt salat) Middag: Kylling igjen (tilbud på butikken ;)) Men nå med baconost saus (fløte og baconost rørt ilag og varmet med kyllingen). Squash raspet opp med ostehøvel og stekt i varmovnen sammens med kryddersmør i ca 30min. Ellers putter jeg litt hvitløk, chili og paprike i det meste jeg steker - litt for å få tilstrekkelig med karbo. Hadde litt salat på siden, så det ikke skulle bli så mektig. Kvelds: Litt tørrfisk (æ e nordlænning æ...) Ja det var da mitt tips ;) |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Nerthus beskriver det egentlig veldig greit - det er lett å sette sammen korrekte måltider når du velger 1 type protein (egg, kjøtt, fisk) + grønnsaker (som vokser over jorda - og "salat" er veldig lite næringsrikt, men det hjelper godt om du bruker for eksempel paprika i salaten. Hodekål ER godt og sunt, men gulrot blir feil) + fett. Velg gjerne en proteinkilde med naturlig fett i seg, tilbered grønnsaker med smør, fete meieriprodukter, olje, eller annet. (Eller noen biter nøtter, for eksempel.) Du bør IKKE "hoppe over" fettet om du har tenkt å få igang en skikkelig fettforbrenning i kroppen.
Spis når du er sulten, til du er mett. Med et kosthold som holder blodsukkeret jevnt og stabilt, trenger du ikke å følge noen regler om å spise mange små måltider ofte. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
og drikk nok vann! MYE mer enn det man gjør på et "vanlig" karbokosthold. 2-3 liter daglig kanskje
|
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Jeg er fremdeles litt usikker på om du forstår poenget med lavkarbo;) Sukker og søtsaker er off-limits. Pasta, ris, brød og potet likeså. Deretter kommer feks bønner, linser mm (fedon). Grønnsaker skal være hovedkilden til kh på ketolyse. Rømme er ikke en proteinkilde, tenk "tyggemat" som biff, entrecote, kjøttdeig, laks, annen fisk, kylling osv. Cottage cheese er også rik på proteiner og lav på kh. Spiser du en kyllingfilet og en haug med grønnsaker og litt smeltet smør eller ost eller fløte i stekesjyen har du et "perfekt" ketolysemåltid. Jeg ville kuttet "kakaoen" i starten, og spist uten "søtsaker" de første par ukene. Spist MYE protein og grønnsaker og naturlig med fett ved siden av. Kjøp deg ketolyseboka er mitt forslag - ellers risikerer du at dette går i vasken fordi du spiser for mye kh OG for mye fett - går opp i vekt og skylder på at lavkarbo ikke virker ;) (som så mange andre...) Kunnskap er makt, så sett deg inn i blodsukker og insulinutskillelse - som er hele poenget med lavkarbo. JO mer sukker og økt blodsukker jo mer insulin skilles ut. Så lenge insulin skilles ut i stor grad, er det nesten fysisk umulig for kroppen din å hente ut energi fra fettlagrene. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Når du tror sukker er ok, om enn i mindre mengde, er det på tide å lese litt teori..
Sukker er overhode ikke ok, men det finnes gode alternativer. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Jeg tror jo ikke det er ok, men jeg spør jo for å være sikker.. Men hva slags andre gode alternativer snakker du om??
|
Re: Hjelp - Ketose og diett
Vel.. Det er jo en del som bruker sukker/fruktose i mindre mengder til helgekos o.l., fordi de vil unngå kunstig søtning eller lever etter Fedon eller andre lav-GI-dietter. Det er ikke så svart-hvitt at ingen på lavkarbo noengang kan unne seg litt godis! Men ikke til hverdags, uansett hvor flink du syns du har vært den dagen, da går det skeis.. Vil du gå på ketose-diett, bør du velge kalori-frie søtstoffer, eller unngå søtstoffer helt. Uansett, Mizzie.. Du bør virkelig velge deg ut en kostholdsfilosofi du kunne tenkt deg å følge og sette deg skikkelig inn i denne, om det så er Atkins eller Fedon eller noe annet. Det finnes også mange gode bøker der ute, hvis du syns det er vanskelig å finne fram i "nett-jungelen".
|
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Det står jo hele tiden i disse forumene at folk brukes splenda og sukrin og drikker funlight og pepsi max, men der er jo mange andre stoffer kroppen deff ikke har godt av. Det eneste naturlige som du nevner her er jo fruktose, men frukt skal man jo unngå.. Så hvordan kan denne kosten være supersunn? Før i tiden spiste de etter jordbruksamfunnets regler og der var det stivelse, fruktose og alt, likevel var de slankere enn nå. I dag, så trener man ræva av seg og blir ikke det slag tynnere. Man går jo fort opp i vekt med en gang man kutter en slik diett, for å sette det hele på spissen...
|
Sv: Hjelp - Ketose og diett
sukrin har kroppen ikke vondt av? Det er da naturlig søtning, ikke kunstig.. ingen som anbefaler aspartam eller splenda her, men det er opp til hver enkelt hva dem vil drikke.. Før i tiden spiste dem sikkert både mindre og var mer aktiv hele døgnet.. og spiste ren ubehandlet mat.. klart man går opp om man hiver innpå med fet karborik mat og snop og junk.. det gjør vel de fleste..
|
Re: Hjelp - Ketose og diett
Nåvel.. Så mye fruktose var det vel ikke her i "gamle dager", akkurat. Folk hadde mindre penger å bruke på mat, de var mer aktive og all maten var laget fra bunnen. Så det argumentet er i beste fall kraftig forenklet, men jeg orker ikke gå inn på den diskusjonen nå.
De fleste her er vel enig i at kunstig søtning ikke er spesielt sunt. Det er heller ikke sukker eller fruktose, men hva som er "the better of two evils" kan jo diskuteres.. Et godt og naturlig alternativ til kunstig søtning er jo stevia, men all søtning, naturlig eller ei, kan ha negativ påvirkning på vekta og gi økt matsug/søtsug. Det ideelle er jo å holde seg unna all søtning, både kunstig og naturlig. Når kroppen blir avvent søtsmaken forsvinner også mye av suget, og du blir fornøyd med naturlig søt mat, som bringebær og mandler. Det er jo det aller sunneste :) |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Folk spiste ikke mindre enn før, det er bare tull å si.
Men de var mere aktive, likevel gjør ikke folk annet enn å trene nå... Jeg skjønner bare ikke hvordan frukt og grønnsaker kan være skadelig å spise?Skjønner det inneholder endel kaber, ja... men alle vet jo hvor mye vitaminer og næringsstoffer det er i slik mat... Man har jo spist gulrot, poteter og massevis av frukt i alle de år... og folk har faktisk ikke være fetere enn de er nå og likevel sluttet med slik mat.. Tror filosofien i å ha et kosthold som passer kroppen er å være aktiv og spise moderat av ALT. Så har man jo blodtype dietten som mange sverger til. Alt har en sammenheng. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Vil tro de ikke dytta inni hodet hele tiden før ja.. Og at de ikke gumla snop og junk hele tiden feks mens de såg tv.. Hvem sier at det er skadelig med grønnsaker? Er dessuten ingen som tvinger deg til å spise lavkarbo, det er jo et valg hver enkelt får ta. Vi som er her inne spiser stort sett lavkarbo og er fornøyd med det...
|
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Tror ikke du har lest deg nok opp på hva lavkarbo kan være.. å droppe loff, pasta, sukker og ris og heller satse på sunne grønnsaker, bær og ren mat kan vel umulig være usunt spør du meg :)
|
Re: Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Det er vel ingen som har sagt det er skadelig å spise frukt og grønnsaker? Frukt i begrensete mengder kan være helt OK. Vil du spise frukt, for all del, spis frukt. Mange på lavkarbo spiser en frukt om dagen uten problemer. Myndighetene anbefaler vel også at maks 2 av "5 om dagen" er frukt? Alt med måte.. Grønnsaker kan du da spise så mye du vil av, men f.eks. poteter, gulrøtter og mais er ganske fattige på næringsstoffer sammenlignet med mange andre grønnsaker. De gir altså lite næring som kroppen trenger per karbohydrat og per kalori. Det samme gjelder frukt. Derfor anbefales ikke dette - ikke fordi det nødvendigvis er FARLIG, men fordi disse karbohydratene kunne vært bedre brukt på mer næringsrik mat. Lavkarbo handler om å gi kroppen mest mulig naturlig mat, og mest mulig næring per karbohydrat, slik at man unngår "tomme karbohydrater" og tull og rask kroppen ikke trenger... Grønnsakene som har flest næringsstoffer er faktisk veldig lavkarbovennlige, og disse bør du spise til hvert måltid. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Jeg mener ikke å skape en utrivelig tråd her.. mener bare at det må være noen ulemper med et slikt kosthold også.. slik som med alt annet.
Har lest om hva lavkarbo er. Er jo ikke det som er greia først og fremst her da.. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Folk var generellt tynnere før, fordi de ikke hadde tilgang på industriprodusert mat. De spiste naturlig mat produsert fra bunnen av, og var heller ikke redde for fett. Fedmeepidemien i Norge, og verden, har kommet de siste femti åra hvor fetthysteriet har rådet og lettprodukter og ferdigmat med raske karbohydrater mer og mer har tatt over for den naturlige maten. I tillegg har vi drevet rovdrift på jorda, slik at grønnsaker og frukt er langt fra så næringsrike nå som de var før. Og dyrene mates med soya og andre uhumskheter som forstyrrer omega 6-3 balansen.
Uansett, sukker er ikke sunt fordi det gir veldig rask blodsukkerstigning som fører til at kroppen skiller ut insulin, som igjen gir fettlagring. Og om du trener og trener og ikke går ned har du sannsynligvis for mye insulin i omløp. Ved å legge om til lavkarbo vil du stabilisere blodsukkeret og dermed også insulinitskillelsen. Dersom det er kommet så langt som til insulinresistens kan det ta litt tid før dette retter seg opp. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Går du tilbake til Norge før jordbruksrevolusjonen, ser du relativt lite karbohydrater i kosten. Ser du på Norge etter 1905, så ser du et samfunn som ikke spiser brød, frem til omlag 1929. Grøt var de man spiste av korn, og kornet var Bygg og Havre. Hvete har dårlige vekstforhold her i landet. Jordskokk har hatt en bra plass som lavGI karbokilde i mange år. Poteten kom til Norge i 1757. Ser du på nyere mathistorie, ser du en tendens fra 1945 og frem til i dag, der fettinntaket i befolkningern går drastisk ned, inntaket av raske karbohydrater stiger dramatisk og midjemålet øker. Samtidig blir det mindre kroppsarbeid for hvermansen. Potet er relativt nytt her i landet. Frukt er relativt nytt her i landet. Sydhavsfrukt er helt nytt. Økonomi til å kjøpe ubegrensede mengder frukt, sjokolade,smågodt,pizza etc. er et historisk helt nytt fenomen. Jeg tror den jevne Nordmann og Nordkvinne spiser mer i dag enn han/hun noensinde har gjort, samtidig som han/hun beveger seg mindre. |
Re: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Ser du har valgt ketolyse som kostholdsfilosofi, men jeg syns ikke det stemmer helt overens med den filosofien du forfekter her i tråden? Etter hva du skriver vil jeg tro Fedon eller South Beach kunne passet deg bedre, hvis du vil fortsette å spise litt frukt, ha et godt utvalg grønnsaker, samt andre karbokilder som ikke er tillatt på ketolyse. Det er også viktig å påpeke at ketolyse ikke er ment som et kosthold du skal leve på resten av livet... Det er en slankekur som kanskje ikke vil gi kroppen optimal mengde av alle næringsstoffer, og derfor anbefales det å ta visse kosttilskudd i tillegg. Å spise mindre enn optimalt med næringsstoffer over en periode, er uansett sunnere enn å være overvektig eller leve på søppelmat, hvis du ser det på den måten. Slike ekstreme ketosedietter anbefales ofte kun en begrenset periode, alt fra 2 uker, til flere måneder hvis man har mye å ta av. Noen finner ut at de trives best i ketose og fortsetter med det selv når de har nådd målvekta, og det er ikke nødvendigvis noe galt i det, men da blir det desto viktigere å spise masse grønnsaker og næringsrik, naturlig mat. Som regel øker man mengden karbohydrater etterhvert, og får da også et større utvalg frukt og grønt. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Jeg tenker ikke bare på Norge. Ganske naivt å tenke på Norge i et lite nøtteskall når det kun er et lite land i en maurtue. Dette er faktisk et verdensproblem. Risen for eksempel har blitt brukt i maten fra flere 1000 år verden over. Jeg er ikke enig i at fettinntaket i maten har blitt mindre etter 1945. Tvert i mot. Og dette i sammenheng med raske karbohydrater. Men det er ikke grunn nok til at folk skal tro det er sunt å spise mye fett, mye protein og null karbo.
Det er jo opp til hver enkelt om man skal kjøpe junk food eller ha i seg raske karbo. Der er det vel latskapen som rår. Akkurat som nå som alle skal slanke seg mest mulig på kortest mulig tid. Man er rett og slett blir for late som mennesker og vi ha de raskeste, enkleste løsninger. Nå har man hatt studier på dette med kostholdet, og spurt generasjoner bak oss. Før trengte de ikke spise så ofte som vi gjør, for maten var variert og mettet lenge samtidig som folk var i form. Mellommåltidene bestod av frukt. Og før var det også flere som drev med jordbruk, dermed var maten lettere tilgjengelig. Mulig helsa til menneskene var svakere før, men altså ... tror du folk gikk å stilte seg i legekøen for ingenting før? Nei, det var altfor dyrt å be en lege om hjelp. Ernæringsmessige årsaker var det neppe. Poteten ble innført pga av mangel på c-vitaminr og kalium blant annet, men nå skal man jo ikke spise appelsiner heller lenger. I tillegg har det kommet endel om at kålen ikke inneholder så mye næring. Men det gjør det faktsik. Det inneholder bla glukosinolater og pektin. Fiber er også viktig å få i seg. Og de som har lest leksa si vet også hvorfor. Brødet kommer helt tilbake fra middelalderen. Så når alle kutter ut viktige næringskilder og erstatter de med enkelte matvarer, så sier det jo seg selv... Den varierte kosten er den som burde få flest til å tenke på å bevare helsa. Og ikke en kost som har mangel på "alt" av næring. Mulig jeg vet lite om lavkarbo, men ernæring bør kanskje andre her også lese om. Man blir ikke ekspert av å lese ei bok om lavkarbo, tro meg. Hvis man tenker på konsekvensene over lavkarbo hysteriet som er i dag, så kan det faktisk være svært helseskadelig. For mye fettinntak kan føre til en del hjertesykdommer. Det kan gå ut over nyrene, Forskning viser også at de som spiser karbohydrater faktisk er slankere enn de som ikke gjør det. Og da snakker jeg ikke om karbohydrater som ikke er bra. For mye av det gode er og blir for mye. Men mettet fett som mange lever på. Søk opp konsekvenser av å spise for mye fett!! Jeg tror spesielt Norge kommer til å bli rammet av et stort helse problem om 10-20 år. Folk kommer til å slite så mye med helsa og det kommer til å bli et økonomisk problem. |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Og med dette mener jeg ikke at det ikke fungerer på noen. Det er faktisk de som ikke har noen valg og er nødt å gå ned i vet fortest mulig, og som allerede har et helseproblem. Men seriøst, ikke diskuter med meg for at jeg sier folk har blitt slappe, egoistiske og late.
Og tar etter trenden på akkurat dette... |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Hvis du mener lavkarbo er så usunt og grusomt, hvorfor er du på dette forumet da? :rolleyes: selvpining?
Forøvrig vil ikke Norge ha et helseproblem bare om 10-20 år, vi har et massivt heleproblem nå! Nettopp derfor har en del av oss valgt å endre kosthold for helsas skyld, ikke primært fordi vi er dumme og late og vil bli raskt tynne som du sier. Og tror du virkelig vektnedgang er eneste grunn for å spise lavkarbo? Har du lest om dette noe annet sted enn i vg? |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Der kom den! Noe som tyder på at folk ikke orker ta en debatt for en debatt...
Det at det er umulig å diskutere en ting i dagens samfunn og finne kilder som tyder på forskning viser jo bare om hvor mange bedrevitere det er der ute.. Vg'n er det vel du som leser iom at du vet hva som står der. Jeg for min del lesser mye bøker og fakta basert på forskning. Og ikke kom med at flesteparten endrer kostholdet sitt pga å bare bli sunne, for det er i hvertfall ikke en ærlig mening i forhold til en lavkarbo diett. Enda en gang henviser jeg til et søk på hva fett faktisk gjør med kroppen. Umettet, mettet, flerumettet osv... |
Re: Hjelp - Ketose og diett
Du henviser til et søk? Hvis du tror Google er en pålitelig kilde, skjønner jeg deg plutselig litt bedre.
|
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Legger meg på været.
Så får jeg bare håpe "at han roe sæ" |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Jeg har levd lavkarbo siden sept-09, min helse har bedret seg betraktelig, nøye fulgt opp av lege med bla blodprøver. Som en bonus har jeg gått ned 26-27 kilo. Frukt spiser jeg ikke, det er mer c-vitamin i paprika enn hva det er i en appelsin feks. Kostholdsvalg får være opp til hver enkelt. jeg vet i allefall hva som funker for akkurat meg og min kropp :) |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Mange mennesker som sliter med overvekt, gjør det fordi de har over lang tid inntatt store mengder karbohydrater, både av rent sukker og av stivelse. Noen utvikler tilslutt sykdommer - i mitt tilfelle morbus chrons. Kroppen min håndterer tilslutt ikke det konstant svingende blodsukkeret som inntak av kh gir, og faller i en sykdomstilstand. Kutter man de verste kh-kildene får man et balansert blodsukker, redusert insulinutskillelse og med det lettere tilgang til fettlagrene på kroppen (Dette antar jeg du har lest og forstått, hvis ikke sjekk ut nybegynnertråden i signaturen min og les den til du forstå - det er alfa og omega for lavkarbokostholdet). For å gå ned i vekt, må mange svært overvektige kutte MYE kh, men det anbefales alltid her inne å spise variert og godt med grønnsaker. Frukt i seg selv inneholder MEST sukker - og de næringsstoffene man finner noe mengde av i frukt, finner man MER i mengde av i grønnsaker, slik at frukt er ikke essensielt for å innta riktig næring. Når man er ferdig med å gå ned i vekt, kan man ofte øke på med kh, og gjerne spise en frukt om dagen - men har man hatt problemer med overvekt pga kh-inntaket, MÅ man alltid passe på inntaket for resten av livet. Det må du også om du går på Grete Roede kur.... stort sett ALLE slankekosthold MÅ man endre kosthold etterpå for å holde vekta, lavkarbo er ikke noe spesielt i dette tilfellet. Det som kanskje er spesielt - er at spiser man BÅDE kh og mye fett - legger man raskt på seg. Dette skyldes kroppens måte å håndtere kh og fett på - og du kan lese mer om det også i nybegynnertråden. Fordelene ved å velge vekk matvarer KROPPEN IKKE HAR BEHOV FOR - er for min del symptomfri chrons. Mange blir kvitt migrene, kan redusere diabetes-medisinen, får mindre ledd- og muskelverk, mer energi, mindre humørsvingninger osv. Er man frisk og rask og aktiv, MÅ man ikke spise lavkarbo, selv om det for alle vil ha helsemessige fordeler ved å kutte rent sukkerinntak siden dette bare gir energi - ingen næring kroppen trenger. Du som har så mange påstander om skadevirkninger - link de opp så jeg kan lese. Den aller nyeste forskningen har avvist feks mettet fett som årsak til økning i hjerte- og karsykdommer, og hevder at det sannsynligvis er KARBOHYDRATENE som har skylden, men at dette må forskes nærmere på. Studier med "lavkalori" kontra "lavkarbo" dietter viser i ALLE tilfellene at faktorene som sier noe om hjerte-/karsykdom bedret mye mer i lavkarbotilfellene enn i lavkaloritilfellene... dette selv om de på lavkarbodiett gjerne har fått beskjed om å øke kh inntaket etter bare 3-4 måneder -mens lavkalorikandidatene spiste like mange kalorier hele året. Jeg har også lest enormt mye... sjekk ut lege Espen Rostrup sin blogg (www.espenrostrup.com) for henvisninger til mange nyere studier vedrørende lavkarbokosthold. Han er hjertelege ved Haukeland sykehus... Man skal være skeptisk når man leser studier og forskningsresultater, det viktigste er at man leser forutsetningene og metodikken for gjennomføringen. Ofte holder ikke den helt mål i forhold til konklusjonen som gis... Det er sunt og friskt med kritiske røster - men du må være klar over at du er en av mange som jevnlig kommer innom for å kritisere, sette ting på spissen og skaper litt bølger. Altså, du er ikke unik i å komme med kritikk og man kan bli litt lei - siden det ofte er slik at de som kommer med kritikk ikke har grunnkunnskap om lavkarbo, ikke har erfaring SELV med lavkarbo, og plukker ut argumenter for kritikken basert på tilfeldige søk på internett... Mange av oss her inne har mange års erfaring med lavkarbokosthold, og vi har spist oss friske og i mange tilfeller også varig slanke. Vi har lest ENORMT mange sider på nett, i bøker, studier og diskutert opp og ned med hverandre diverse påstander om lavkarbo. Jeg vedder glatt fløteboksen min på at vi kan klare - på en saklig måte - å plukke studiene du henviser til i så småbiter at man vil lure på hvordan de kom fram til noen konklusjon i det hele tatt ;) Og så til det viktigste: Vi har mange års lavkarboerfaring - men de aller fleste har også tiårs erfaring med ANDRE kosthold... husk det også, det er ikke slik at vi kun har spist lavkarbo og that's it. Jeg har prøvd ALT i over 20 år.... og jeg mener ALT! Jeg kan GR sitt kosthold på rams, og vet fremdeles hvor mye kalorier det er i forskjellige matvarer, og hva som er magert og ikke... Jeg har også variert av og til mens jeg har spist lavkarbo for å kjenne hva som skjer i kroppen, med den erfaring at jeg har fått bekreftet at min kropp ikke håndterer kh annet enn fra grønnssaker og med lav GI over tid. Dermed er det ikke slik at når du nå kommer med kritikk, så hiver alle seg over dette i forsvar uten grunnlag. Det ligger mye erfaring og kunnskap i tilbakemeldingene du får, så mitt råd er at du linker til alt som er grunnlag for påstandene dine, så kan vi heller diskutere på DET grunnlaget, enn "noe er leste på internett". Viktigst? At du med din kritikk husker å respektere andre menneskers valg, kunnskap og erfaring, så skal nok vi her inne respektere at du er kritisk :) Ydmykhet når man erkjenner at man har mindre kunnskap enn andre i en diskusjon kan også være greit å ha med seg ;) ps - ønsker du kilde til god info om næringsstoffer og hvor du finner de, sjekk ut www.friskogfunksjonell.no, skrevet av en masterstudent i ernæring. Lett og enkelt å forstå :) |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Sitat:
Svært mange av brukerene her på forumet har gjort nettopp det, nemlig lest seg opp på relevant litteratur og satt seg inn i enorme mengder kunnskap om akkurat dette kostholdet. Jeg ser du avviser at mengden fett i kostholdet vårt gikk ned etter verdenkrigen, for du mener ikke det? Kom med fakta og tall basert på forskning så skal jeg støtte deg. Det er viktig å ha kunnskap om det man vil diskutere, kommer ikke langt med at jeg synes og jeg tror og jeg mener for jeg fant det i et søk på nettet, når det faktisk er brukerer her på forumet som sitter inne med enorme faktakunnskap basert på relevant forskning. Bl.a er Torkil Andersen, legen bak ketolysekuren. Jeg går på lavkarbo for helsa sin skyld, selvfølgelig begynte jeg med dette i håp om å gå ned ( etter mange år med lavkalori og mye trening), men mest for helsa sin skyld. Jeg var overvektig for det at kroppen min var blitt syk etter mange år på et "normalt norsk kosthold". De aller fleste som begynner på lavkarbo fortsetter med det i en eller annen form. Jeg synes det er litt rart at du kommer inn i denne tråden og vil henge deg på for å få lett tilgang til dagsmenyer som jo TS ber om, for så og snu på flisa og mene at lavkarbo er helt feil. I flere av innleggene dine avslører du gang på gang at du er kunnskapsløs når det gjelder lavkarbo og da er vel det kanskje bedre å lese seg opp litt fremfor å krangle som en trassig 4-åring?? :D |
Sv: Hjelp - Ketose og diett
Har ikke sagt om at det er feil. Sier at det passer sikkert for noen. Men slike trendbølger med "bedrevitere" har jo mennesker faktisk en tendens å være. Og funker det for noen så skal jo alle ha. Uten å faktisk tenke på konsekvensene av det. Mennesker er og blir vanedyr.
Kunnskapen min er basert på flere års studier. Og jeg har dessverre ikke inntrykket av at det gjelder mange av trådene her inne. Som regel så svarer folk basert på ting som står på nettet, og misforstå meg rett, mange som ikke vet hva de snakker om. Jeg ville ha tips på hva en slik diett er basert på og hva man kunne spise. Og jeg er fremdeles ikke overbevist om at det er det er det sunneste alternativet. Det er en grunn til at ernæringsfysiologene advarer mot lavkarbo. Mettede fettsyrer skader faktisk hjertet og blodårene. Og å utelukke karbohydrater har også konsekvenser for metabolismen. Så har man tarmhelsen som man bør tenke på. Helsedirektoratet er for den tradisjonelle matpyramiden. Så kan det virkelig være at alle disse tar så grundig feil?? Det var noen som nevnte i denne tråden at før i tiden, så var det mye sunnere mat, folk lagde mat fra bunnen av, så hvordan kan det ha seg at du mener fettprosenten i kostholdet gikk ned etter krigen?? Rett etter krigen var det mange som fikk tilbud om å gå på direkte fettkurer. Senere ble det mere vanlig å oppdrive junkfood med mye fett... Samt tradisjonell mat inneholdt også mye fett den gang. Fet fisk ble enklere å få tak i, julematen, fårikål, osv.. Jeg har faktisk lest boken Frisk med lavkarbo. Den har jeg liggende her hjemme. Men det betyr faktisk ikke at det er sunneste måten å ha i seg næring på. Selv om jeg også kan se fordeler med det, så skjønner jeg egentlig ikke hvorfor folk vil kutte viktige næringstoffer i fra maten for en diett som går ut på å spise mye fett- du må jo si deg enig i at mye fett ikke er bra for kroppen? Når dette er sagt. Tror jeg helt sikkert på at det er NOEN her inne som har lest og har mange år erfaring med dette, Og som har funnet ut at det funker for de. Og jeg kan også skjønne at dette er ment som et kostholdsprogram som ikke skal vare over tid, men som man har en stund slik at man får kartlagt kostholdet sitt og blir obs på hva man spiser. - Men det er fremdeles ingen langtidsstudier som viser at lavkarbo er gunstig. Og jeg mener det er bra å få dette opp i lyset, men at det absolutt bør forskers mye mere på det. Jeg har vært medlem siden 2008 og sett mange av trådene her inne som tyder på svært lite erfaring, og forsvart med angrep mot de som kommer med reelle spørsmål. Synes jo også det er rart at folk ikke er mere skeptisk enn det de er. For det er noe som heter at det er for godt til å være sant? |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:37. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no