![]() |
Lavkarbo calzone (bilder)
1 Vedlegg
Calzone betyr egentlig direkte oversatt fra italiensk "bukse". På norsk blir Calzone også kalt innbakt Pizza.
Fyllet kan varieres i det uendelige etter hva du liker, og har for hånden. Kylling, skinke og pepperoni er kjempegodt å ha inni, sammen med litt tomatsaus og ost. Rester av taco middagen passer også supert... Disse er kjempegreie å fryse, og perfekte å ha på lur når du har lyst på en liten godbit. Supre som lunsj og skolemat :D Oppskrift Calzone deig 4 - 6 stykker 2 egg 1/2 kopp vann 2 ss olivenolje 70 g kokosmel 1 ss fiberhusk 1/2 ts bakepulver 1 ts natron en klype salt evt. 1 ss tørket oregano eller basilikum Bland sammen egg, vann og olje. Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en smidig deig. La deigen hvile ca 20 minutter på benken. Del deigen i 4 - 6 emner. Kjevle ut deigen mellom to ark bakepapir til en pen sirkel (jeg delte deigen i 5 emner, og mine ble da ca 20 cm i diameter). Ha ønsket fyll på den ene halvdelen, og brett over den andre halvdelen. Ikke ha på for mye fyll! Heller for lite enn for mye... (Et triks er å bruke bakepapiret, og løfte over den andre halvdelen.) Klem skjøten sammen med en gaffel, eller bare bruk hendene. Stek Calzonene på 180 grader i ca 35 - 45 minutter, til overflaten er sprø og gylden. |
Sv: Lavkarbo Calzone...(bilder)
Mmmmm.....må prøves. Men kanskje med mandelmel i stedet for kokosmel. Tenker på kokossmaken...
|
Sv: Lavkarbo Calzone...(bilder)
Dette skal prøves!
|
Sv: Lavkarbo Calzone...(bilder)
Dette så veldig godt ut - virkelig spennende :)
(Og så må jeg bare få si at du tar veldig fine bilder, alt du lager ser så delikat ut :ja:) |
Sv: Lavkarbo Calzone...(bilder)
Sitat:
Kikk gjerne innom bloggen min for å se flere bilder og oppskrifter...:) |
Sv: Lavkarbo Calzone...(bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo Calzone...(bilder)
Sitat:
Men det går sikkert an å bruke mandelmel i stedet ja :) - er litt usikker på mengde siden jeg ikke har forsøkt det selv, men 110 - 140 g kanskje...:confused: |
Sv: Lavkarbo Calzone...(bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Du legger ut så mange gode oppskrifter :) Tusen takk for at du deler :)
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
oi......denne skal jeg prøve! Og så er den med kokosmel da; glimrende for en som ikke tåler mandler! Kanskje den går an å bruke som pizzabunn også??? :sikle: Savnerpizzasåveldig! Og det er den syltynne skorpa jeg savner; ikke resten:rolleyes:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
Du må kanskje forsteke bunnen litt før du har på fyll... |
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Denne skal prøves.
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Spørsmål, kan man bruke mer bakepulver istedet for natron? :)
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Flott, takk for svar! Gleder meg til å prøve, med Photo's chili som fyll! :)
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
denne så helt digg ut. skar prøve dn en gong denne uka trur je :D
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Lagde i dag. Meget vellykket! :)
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Sitat:
|
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Veldig gode og sprø! Litt vanskelig å kjevle de ut men jeg tok litt olje på matpapiret, da ble det lettere :)
Siden du er så flink å bake med kokosmel, har du prøvd å lage kanelboller eller vafler? (Jeg tåler ikke mandelmel..) |
Sv: Lavkarbo calzone (bilder)
Nydelig calzone! Jeg lagde med kun ost og skinke, og det ble litt tørt som en annen også skrev her. Det må nok pizzasaus til! Jeg var også litt for gjerrig med mengden fyll.
Anbefaler og bruke litt pizzakrydder i deigen. Neste gang blir det med kjøttdeig og ost, og minst dobbel porsjon :-) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:57. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no