Karen B's New York Cheesecake
Karen B's New York Cheesecake
Dette er en deeeeeeilig ostekake - den skikkelig amerikanske sorten. Serverte den i bursdags selskap i dag. Og til og med de som IKKE liker ostekake spiste. 2 små stykker igjen i kjøleskapet ! Skal kose meg med dem i morgen tenker jeg....:p Bunn: 1 kopp (2,4 dl) mandelmel (finmalte mandler) 1 ts kanel 4 ts Splenda eller Natreen (pulver) en klype salt 2 ss usalta smelta smør 1 eggehvite av et stort egg Fyll: 1.1 kg kremost (5 1/2 pk. Philadelphia a 200 gram) 1/2 kopp (ca. 1.2 dl) rømme 1 1/4 kopp (ca. 3 dl) Splenda eller Natreen 2 ts friskpresset sitronsaft 2 ts vanilje ekstrakt en klype salt 2 store eggeplommer 6 store egg Å lage bunnen:
5 netto karber, 0,8 gram fiber, 13,7 gram protein, 44,7 g fett, 473 kalorier Tips: Hold kniv under/i varmt vann, og tørk av før du skjærer. Gjenta dette for hvert stykke og du får fine jevne glatte stykker. Jeg serverte med både piska krem OG bærsaus laget av 50/50 jordbær/bringebær + rørte bringebær/blåbær (to alternativ bare fordi jeg ikke hadde nok bærsaus !) Det var knallgodt !! :sikle: |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
åh det hørtes kjempe godt ut skal lage det til neste helg jeg for da får jeg besøk :) gleder meg og så flott at du la inn khd innholdet !! føler meg så mye tryggere da !!
:suss: |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
du brukte vel ikke philadelphia light ?? :o ( kanksje litt vel humoristisk spørsmål :lol: ) for den orginale finnes i 300g pakninger de fleste steder ....
også brukte du vel seterrømme nøtta ble plutselig veldig nøyaktig her .... *hm det har aldri skjedd før* |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Oisann! Den så skikkelig god ut!
Kanskje jag må lage den til bryllupet mitt, sånn at jeg kan spise kake også? (Jeg ELSKER ostekake!!!) |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
Og JA, det er seterrømme som skal brukes ! Den bør også serveres med bær/bærsaus av et eller annet slag..... Er også ganske mektig, så et stykke (del kaka i 12) holder fint pr person. Det lønner seg å dele den opp på forhånd, med varm kniv (se tips underst) og ikke la folk gå løs på kaka sjøl !! Da blir det ekkelt og kladdete !:) |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
Hvis du vil ha en noe friskere, - litt lettere type kan du prøve de to andre ostekakene jeg har posta oppskrift på. Key Lime Cheesecake (med gelelokk) og Fedons utsøkte ostekake - versjonen med appelsinsaft er best. Til begge ville jeg ha laget bunnen til Karen's - den er uten tvil best av alle jeg har laget !! |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Må man ha natren pulver? har bare candarell og flytende natren går det?
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Her må du prøve deg frem Helene. Originalen er med Splenda og/eller canadisk "brown sugar twin" - begge disse er "pulver". Ingen har så vidr jeg vet prøvd med flytedende. Men siden det bare er smaken det er snakkom skulle jeg tro det vil funke ! Men ha det oppi når alt det andre er blandet....
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Dytter på denne, andre som har prøvd den? Jeg ELSKER New York Cheesecake og har bakt den mange ganger, men bare den originale med sukker og mel i. Denne må absolutt prøves! :sikle: Må vente til jeg får litt penger inn på konto, det er jo en dyr kake å mislykkes med, hehe.
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Dytter på. Vurderer å lage denne til pappa sin bursdag...
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Denne så god ut, og ikke minst lett å lage!
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Ser ut som dette kan være kaka jeg har leita etter! :sikle: Tror du det går bra å halvere oppskrifta? Er ikke så flink til å bake kaker, og det blir jo litt å punge ut i kremost hvis det går galt.. Får neppe spist den opp før den blir dårlig uansett (rettelse: BURDE ikke spise en hel kake alene, for at det er "for synd å måtte kaste den" :p).
Hvordan blir det med steketida da, tror du? Hvis jeg bruker en bitteliten form, eller lager en lavere kake.. Usikker på hvor små former jeg har.. :confused: |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Ingen som vet, eller har lyst å gjette..? Tenkte å lage denne i morgen!
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
Oppskriften sier form på 20-22 cm. Det er jo en liten form i utgangspunktet, og med så mye ost regner jeg med at den vil bli ganske høy. Tror kankje jeg vill kuttet ned fra 1,5 t til 1 t (Ikke skyld på meg hvis det går dritt :eek:) Lykke til :) |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Hehe.. takk skal du ha! :) Tror jeg prøver på det, får heller skrubbe rein ovnsdøra og følge med litt ekstra så den ikke blir brent.
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Ingen som har testet ut denne oppskriften enda? :) Jeg synes den så utrolig fristende ut, men som nevnt over her er dette en litt dyr oppskrift å mislykkes med :(
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Det går ann å lage en bitteliten porsjon og lage i muffinsformer også!:) Da blir det ikke så dyrt.
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Uff, har glemt å kjøpe rømme hver gang jeg har vært på butikken, så har ikke blitt noe kake på meg enda.. :(
Tror dere det går greit å bruke creme freiche istedet? |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
Kjør på :p |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
kan denne fryses?
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Skal prøve med CF, og teste med et lite stykke hvordan den blir etter frysing. Ser også for meg at det ikke kommer til å gå så bra, men like greit å prøve hvis ingen vet sikkert :p
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Denne ble bare UTROLIG god! Tror jeg har funnet meg en ny favorittkake :sikle: Lagde halv oppskrift (hel bunn og halvt fyll) i 20 cm form. Creme Fraiche istede for rømme, og byttet ut halvparten av Natreen med sukrin. Denne ga hvertfall meg ny tro på at lavkarbobakst ikke trenger å smake "lavkarbo" :D
Den ble heller ikke så lav som jeg var redd for, egentlig grei høyde syns jeg. Stekte i 1 time og tror det var passelig. Måtte åpne døra etter 45 min for å sjekke selv om det ikke er "lov", og det gikk fint! |
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Sitat:
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Ja, denne kan nok være et godt alternativ for de som ikke er så glade i vanlige ostekaker og andre "sukkersøte" kaker også. Jeg er ganske sær sånn sett, liker nesten ingen kaker, men denne syns jeg var super! Mulig jeg ville kuttet litt ned på søtninga neste gang tilogmed, med bærsaus til trenger man ikke så fryktelig mye søtt i kaka syns jeg. Kan jo smake seg fram på røra hvor søt man vil ha den, for røra var også kjempegod, men det tenkte jeg ikke på før etterpå.
|
Sv: Karen B's New York Cheesecake
Står her at noen byttet ut halvparten med sukrin. Går det an å bare bruke sukrin? Det er der eneste jeg har og jeg er helt ny på dette med lavkarbo så aner ikke hvordan jeg kan bruke det.
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:17. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no