![]() |
Skaldeman live på Dagbladet.no
Hei igjen
Skaldeman er blitt en sann norgesvenn! Han har sittet nå i fire timer på dagbladet.no og svart nysgjerrige nordmenn! http://www.dagbladet.no/dinside/2006/01/18/454712.html Snakket med Dagbladet i sted, dette var rekord, hans story er blant Dagbladet.No's mest leste, mest tipsede og mest printede saker! Utrolig gøy! Vi trykker nytt opplag til uken tror jeg - da skal jeg ta med en link til lavkarbo.no et eller annet sted i boken. -- Hilsen Jan |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
FLOTT!! Nå har jeg lest hele diskusjonen der, og jeg er nesten bare litt vantro over alle de teite tilbakemeldingene. Men det var jo endel gode også, godt å se at han får mye støtte!
Skaldeman gjør en fantastisk jobb for lavkarbofilosofien nå, jeg er helt imponert! Han gjør dette skikkelig kjent for Ola Nordmann, jeg er så glad for det! Snart har "alle" hørt om ham og slipper å få hakeslepp når jeg forteller hvilket kosthold jeg foretrekker. :snill: Heia Skaldeman!!! (Får boka i posten før helga, gleder meg enormt!). |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Utrolig mange gode svar av Sten Sture, men jeg reagerte på at han ikke skrev noe positivt om ketolysedietten når den kom opp. Den er jo så og si identisk med Skaldeman.
3 deler kjøtt og en del fett syns nå jeg er relativt magert jeg da. I starten på min Atkins diett spiste jeg tre deler fett og en del protein. Det virket det også;) Skjønner ikke helt hvorfor Sten Sture har fått inntrykk av at Atkins er lavfett. Han sier det kanskje for å vekke oppsikt. Men for all del, utrolig mange gode besvarelser av Sten Sture. Morsomt at han fant ut av dietten ved å prøve å spise seg ihjel:D |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
|
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
? :) |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Det var vel helst fordi han som spurte, la det frem som at det skulle være en kur, og ikke en diett.
Kur er kur, men diett er jo livsstil. Diett direkte oversatt betyr faktisk livsstil ;) |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Om jeg hadde fulgt ketolyse, OE, eller Skaldeman så hadde jeg nok spist akkurat slik som jeg gjorde da jeg startet med Atkins, da jeg startet med Atkins var det ingen restriksjoner på hverken ost eller fløte. og det er nettopp ost og fløte som har vært nistematen min.
Hadde det ikke vært for Nille så hadde vel ingen i norge hatt restriksjoner på ost og fløte på Atkins diett. |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
|
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Mig gör det ingenting om folk följer Atkins, Montignac, Fedon, Lutz, Kwasniewski eller Skaldeman. Alla råden är bättre än de som ernaeringsinstituttet ger. Vad ketolysekuren är vet jag icke. Jag hade aldrig sett namnet innan jag gick med på den här listan. Men jag har sett kloka inlägg av Torkil, så den är säkert bra.
Sten Sture |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Skaldeman på Kanal 24 nå
|
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Leste med stor interesse Dagbladet i går. Det var flotte svar av Skaldemann og jeg tror det hjelp til å få folk til å forstå litt mer.
Det morsomste var egentlig de som sa "men dette er jo det samme som Atkinsson". Hvordan kan de vite det da ?? Hvis de sier Atkinson (etc.) så kan de vel umulig ha lest DEN boka. Da ville de vel visst hva gubben het !! :p Stå på SSS - dette er bra !! :D PS Regner med at boka mi ligger i postkassa i dag eller i morgen (sier Bokkilden). Gleder meg til å lese |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Jeg får også boka idag eller i morgen, fra Bokkilden. :hyper: |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Jeg leste endel av svarene hans, og de var gode - men jeg reagerte endel på et spørsmål, en som spurte om datteren på 12 burde følge et slikt kosthold (hun var overvektig) - men da SSS at han syntes barn burde spise karber, fordi de trengte rask energi.
Det kan jo hende han mente at de burde følge noe ala Lindberg, men det kunne misforståes som at lavkarbo IKKE var noe for barn, og at de burde spise brødskiver og frokostblanding.. :) |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Växande ungar kan gott äta bra karbohydrater, ganska mycket sådana också. Frukostblandningar ska ingen människa äta, oavsett ålder. Sten Sture |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Kolla den här länken förresten. Nu händer det saker!
http://www.mao.no/SamboWeb/side.do?rom=Tipaatopp /SSS |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Så bra!! :ja: |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
|
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
så bra, bare slått av sjokoladefabrikken og en til. Gratulerer Sten Sture.
Jeg bet meg merke til at en på dagbladet hadde startet med lavkarbodiett for ti år siden men trengte ikke noen spesiell diett lengre for å holde vekten. Det er jo verdt å få med seg, jeg har også lagt merke til at jeg ikke legger så lett på meg som jeg gjorde første året jeg begynte på dietten. Hvis jeg er flink lenge nok så trenger jeg kanskje ikke bekymre meg for overvekt og utilpasshet lengre.:snill: |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Hahaha - du knuser ibsen! Grattis, Skaldeman! Kjempegøy å se når en av "våre" går til topps! Vi heier på deg! |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Ja, det är jättekul. (Så länge det nu varar.) Det har varit mycket uppmärksamhet i pressen de senaste dagarna och sådant ger direkt utslag på nätet. Men snart händer det något annat och då kommer en ny tillfällig uppstickare... Sten Sture |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
:eek: ...mener du med det å si at jeg er den eneste her i landet som har lest boka Kristian ? :p Kult ! :D Du tillegger meg større ære enn jeg fortjener. Tror nok det er en par tre stykker til ! Også har du glemt HP stakkar. Slik som han har jobba med å oversette den NYE versjonen da ! Det gjelder å holde seg oppdatert vettu Kristian. Når Atkins utga nye oppdaterte versjoner av filosofien sin, etter bl.a. erfaringer med rundt 70000 pasienter i over 20 år, så syns jeg jo at det er greitt å følge de nye "retningslinjene", siden det viste seg at de funket bedre. Men jeg syns jo også at om noen vil følge Atkins anno 1982 (det har jeg også gjort) eller Atkins anno 1992/1999 (det har jeg også gjort) - så må de vel det - og det gjør jo "hele Norge" takket være en gammel dårlig oversettelse. Men da må de jo gjøre Atkins sine erfaringer på egen hånd og kaster kanskje bort masse tid med det ? Ikke vet jeg.:rolleyes: Men nå når jeg leser Skaldemann og HAR lest alle Atkins sine bøker + Ketolysekuren, så finner jeg mange likheter -, men også massevis av forskjeller. Det ER ikke helt samme diett. De anbefaler ikke helt det samme. Selv Atkins 1982 milevis forskjellig fra Skaldemanns. Den viktigste er at Atkins og Ketolyse (som er mye mer like) poengterer viktigheten av grønnsaker, - noe som kommer helt i annen rekke hos Skaldemann. Men dette ser man jo først når man har lest alle bøkene nøye.... og siden jeg har litt igjen av Skaldemann sin bok skal jeg heller rette denne påstanden om jeg tar feil :o For mange vil Skaldemanns måte uvilsomt virke best. Men alle er forskellige, være kropper reagerer forskjellig. Som jeg har sagt 100-vis av ganger: Vi må finne VÅR måte. Og som Ziggy så flott poengterte; Noen liker mora, andre liker datteren, - noen tar for seg av begge :p ....og det er slik det skal være ! |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Min kosthållning är mycket lik det William Banting, Blake F Donaldson och Jan Kwasniewski anbefaller. Jag har inga anmärkningar mot deras recept. (Även om Banting naturligtvis är präglad av sin tid.) Lutz är mycket bra, men jag skulle inte gå ner i vikt med hans brödenheter. Atkins sålde en massa konstgjord skräpmat, det är min huvudinvändning, annars är nog receptet bra. (Jag har dock inte läst hans böcker.) Montignac är bra, men mindre effektiv för riktigt tjocka. Fedon är för rädd för mättat fett, det gör hans kost mindre hälsosam, annars ser det mesta bra ut. Jag tror att ketolysekuren är bra, utan att ha läst något närmare om den. Men Torkil verkar vettig. Här är invändningen att det handlar om en "kur". Det är självklart ett bra säljargument, men det är bättre att leva hälsosamt än att genomgå kurer. Sten Sture |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Lutz anbefaler at man inntar OPPTIL 6 brødenheter, eller 72 gr. karber- ikke at man skal/må innta så mange karber... Det betyr at også han ligger svært nærme det Kwasniewskis anbefalte for over 35 år siden når det gjelder inntaket av de ulike næringsstoffene. |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Sten Sture |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Nille, jeg mener ikke at du er den eneste som har lest den amerikanske utgaven , men det var du som bringte den på banen.
I Atkins nye slankerevolusjon står det ikke noe om viktigheten av å spise grønnsaker men en liste over karbohydrattallene i frukt og grønnsaker. I kapitelet for folk som ikke går ned blir det foreslått å kutte ut grønnsakene også for å se om det hjelper. Det som ikke er tillat er kaffi og en rekke søtstoff. Dietten fungerte utmerket for meg og derfor var dette riktig for meg. Derfor har jeg ikke tenkt å følge de nye rådene. Jeg føler at de nye begrensningene gjør mer ugang enn gagn. Jeg betviler ikke at enkelte bør ha begrensninger på meieriprodukt, men det bør ikke være begrensninger for alle for det men heller en anbefaling om å begrense det en periode for å se om det hjelper på vektnedgangen. Jeg er slett ikke enig i at den norske utgaven er en dårlig bok, den var utmerket for meg som liker å vite hvorfor ting virker. Hadde ikke den boken vært så overbevisende godt skrevet hadde nok ikke jeg klart å følge dietten. |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Og jeg har full respekt for at du gjør det som funker for deg på DIN måte - det er ikke noe galt med det ! Grunnen til at jeg syns den norske utgaven er dårlig er ikke bare på grunn av at den er basert på 1992/1999 utgaven av Atkins, men fordi oversetteren har oversatt feil og tatt seg noen saftige friheter her og der. (om det er på grunn av manglende språk/mat kunnskaper vet jeg ikke...) Den er kort sagt full av feil som ikke finnes i den engelske originalutgaven fra 1992/1999. Dvs. det står ting der som Atkins aldri har ment eller sagt .... Derfor leser jeg som regel alltid originalen om jeg kan språket godt nok. |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Av dette kommer da at en brødenhet ikke automtisk er det samme som en brødskive... man kan selv velge hvordan man inntar karbene, dvs i hvilken form, og hvor mange... men som Lutz påpeker, så må man prøve seg fram til hva som er optimalt for ens egen kropp... for som du selv vet, og har påpekt i boka di, så tåler vi ulike mengder med karber.. Derfor tror jeg heller ikke at forskjellen mellom det du kom frem til ligger særlig langt fra hva Lutz og Kwasniewski kom fra til for over 35 år siden... Ziggy |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Altså, du mener jeg ikke har fulgt Atkins diett men dietten til den norske oversetteren. Husker ikke navnet men vet at han er lege. Jeg vet at han la inn ting som ikke var i originalutgaven, men da var også det presisert i boken.
|
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Jag har faktiskt inte läst Kwasniewski heller, bara bläddrat. Och jag gillade det jag såg där också. Min okunskap om vad andra skriver är enorm. Men det stör mig inte. Det enda jag hämtat från någon annan är Montignacs råd om att dricka vinet efter maten. Det har jag testat själv i några år och det fungerar bra. Allt annat i min bok är självuppfunnet. Att det liknar Lutz, Kwasniewski, Banting etc beror på att de också har rätt... Sten Sture |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Jaja... det var det derre med høna og egget da... og øynene som ser... hehehe...:p |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Föärstår inte det där med hönan och ägget.
Alla som provar på sin egen kropp, noggrant nog, kommer att komma fram till samma sanning. Den sanningen kommer att vara motsatsen till vad ernaeringsinstituttet predikar. Konklusion: Alla som hävdar att de presenterar något nytt har fel. Det finns bara en sanning. Det finns bara en verklighet. Sten Sture |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
"Hva kom først... høna eller egget???" Har dere ikke dette uttrykket i Sverige??? Poenget mitt er at ikke alle trenger å gå over til vårt kosthold, deres kropper tåler fremdeles den belastningen som et karbokosthold påfører dem, mens andre kan synes å ha gener som er tilpasset et slikt kosthold, og det er ikke umulig... da mutasjoner foregår kontinuerlig og sørger for at menneskeheten sakte... meget sakte... tilpasser seg et endret miljø enn det våre forfedre levde i... men vi snakker som sagt om et svært lite mindretall her... Synes derfor denne oversikten oppsummerer denne problematikken på en god måte jeg... Sitat:
I bunn og grunn så tror jeg vi er ganske så enige jeg, Sten Sture... vi snakker jo her tross alt bare om nyanseforskjeller... men ikke for det... de er såvisst viktige de og... for det er jo gjennom meningsbrytnig at ny kunnskap utvikles...:) |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Men når det er sagt, spiller det jo liten rolle om jeg syns oversettelsen er mangelfull og dårlig. Det aller viktigste er at den funker for de som prøver. Og det har den jo gjort for deg. Atkins sa selv at han bare lagde et utgangspunkt. Det er bare de første 14 dagene som er virktige for å sette igang prosessen og det er derfor den er så streng. Den er optimalisert i den siste versjonen. Men der er jo bare 14 dager !! Etterpå står alle mye friere, både til mengder og mattyper. Det er ingen som spiser nøyaktig det samme. Man spiser det man liker. Til slutt har alle laget "sin egen versjon" - ved å følge det anbefalte mønsteret finner en ut akkurat hva og hvor mye akkurat en selv kan spise uten å gå opp i vekt - og det er meningen bak filosofien. Noen kan spise så mye nøtter, ost, fløte, fett en bare orker uten problem. Andre finner ut at en eller flere matvarer skaper problemer, og må ta hensyn til det. Det finnes ikke noe fasitsvar eller EN riktig måte å gjøre det på etter induksjonen. Det finnes like mange måter som det finnes mennesker. Som Skaldemann sier; alt som funker er riktig ! |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Dette er en tilstand som kan ramme oss alle, og skyldes de cellebiologiske prosessene som til enhvert tid foregår inne i kroppen vår, uansett hvilket kosthold vi følger... Poenget her er derfor at man ved å følge et lavkarbokosthold reduserer risikoen for denne uønskede utviklingen, og er den kanskje den faktoren som i framtiden er det som kan få mange til å innse at vårt moderne kosthold på langt nær er så helsebringende som flere av dagens selverklærte ernæringsspesialister unngår å nevne med så mye som et ord i dgens kostholdsdebatt... |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Jag vill inte diskutera olika kosthold.
Vi är alla olika. Allt som fungerar är rätt. Alla ska följa den väg som de tror på. Fungerar det så fortsätter de, fungerar det icke så byter de. Jag personligen har provat ut ett kosthold som fungerar optimalt för mig. Det har jag beskrivit i min bok. Av mailen som kommer till mig kan jag utläsa att det fungerar optimalt för alla gravt överviktiga män, och nästan optimalt för gravt överviktiga kvinnor. De som har en obetydlig övervikt, 10-15 kilo, bör fundera på saken. Inte för att mitt kosthold inte fungerer för dem, men för att det kanske är onödigt kraftiga metoder. Man får trots allt problem med omvärlden när man äter min kost i ett bröd- och sockerförgiftat samhälle. Jag kan för övrigt rapportera att jag har två underviktiga "patienter" som går upp i vikt på min kost. De är själaglada. Det visar att naturlig kost normaliserar kroppsvikten. Sten Sture |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Sitat:
I såfall tror jeg denne debatten vil stoppe like fort som den startet... for skal man søke å avdekke sannheten om kosthold og ernæring, ja så bør man møte andres argumenter med enda bedre motargumenter, og kan man hente inn dokumentasjon og støtte fra andre tilsvarende kostholdsfilosofier som understøtter egne argumenter, ja så er det vel ingenting som er bedre enn det??? Trodde faktisk vi hadde samme fokus på dette jeg... men nå virker det mere som det handler om en egenfokusering heller enn en mer eller mindre felles "lavkarbo-front" mot de såkalte ernæringsekspertene... Og seriøst... mener du virkelig at du ikke vil sette deg inn i og diskutere tilsvarende kosthold- og på den måten å samle flere motargumenter som kan brukes den pågående debatten??? Personlig mener jeg at det er gjennom meningsbrytnig med likesinnede og andre at ny kunnskap utvikles... så når man da ikke vil diskutere andre tilsvarende kostholdsfilosofier som kan bidra positivt i den pågående kostholdsdebatten med solide og vitenskapelig dokumenterte argumenter... ja så stiller jeg store spørsmålstegn ved selve motivet for å delta i den offentlige kostholds- og ernæringsdebatten... Er det bare for å promotere egen bok, eller er det for å bidra til å avdekke hva som har ført til at store deler av den skadinaviske befolkningen blir tykkere, og lider av stadig flere alvorlige livsstilssykdommer... Så som sagt... nå skjønner jeg heller lite av hva det egentlig er du mener her, Sten Sture... :confused: |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Nå vet vi jo at det har vært fusket med kreftforskningen og pengene vi har betalt inn frivelig til formålet har kanskje vært helt bortkasta. |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Leser du Lutz bok, side 159 til 162 så vil du finne en god del info og dokumentasjon på Lutz erfaringer gjennom hans virke som lege med denne typen kostanbefaling for undervektige i over 35 år, hvor han behandlet flere pasienter med denne typen symtomer med suksess... :) |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
Sitat:
Problemet med dette, er at det med denne kreftteorien- som faktisk ble utviklet allerede tidlig på 1950- tallet, like før DNA- teknologien så dagens lys- ikke er penger å tjene på hverken forebygging eller rehabilitering... for den eneste forebyggende og rehabiliterende behandlingen man har, er et evolusjonært tilpasset kosthold basert på kroppens faktiske cellebiologiske funksjonsmåte... og det kan man ikke ta patent på... Ergo finnes det heller ikke penger til denne typen forskning, da den multinasjonale legemiddelindustrien ikke har noe å tjene på denne typen forskning... og resultatet??? Jo, stadig flere i vårt moderne samfunn utvikler kostindusert kreft... uten at noe blir gjort med det... |
Sv: Skaldeman live på Dagbladet.no
En annen ting jeg har tenkt på er fettets legende effekt. For ikke så veldig lenge siden leste jeg en artikkel om oljer beskyttende evner. og da jeg er plaget med øreverk prøvde jeg med kaldpresset rapsolje inn i øregangen når det var hovent og hevelsen gikk helt tilbake i løpet av to timer. Dette har jeg prøvd flere ganger og det samme skjedde hver gang. På bakgrunn av dette tror jeg at oljer og fett også for den del, har en beskyttende effekt på kroppen. Men det er selvfølgelig viktig at fettet ikke er harskt, da har fettet motsatt virkning. Jeg tror også at melkefettet også har en sånn beskyttende effekt for du vet det at skummetmelken blir dårlig på smak på under en uke mens H-melken kan være like god etter tre uker. Nå dekker fettet over smaksfeil men det er nok ikke hele forklaringen. Vi vet jo også at CLA som fins i melkefett, har en viss legende effekt på kreft.
Og hva er det som kan gjøre fettet harskt: 1; Jo det kan være frost, Frost ødelegger cellemembranene, Altså den beskyttende hinnen rundt fettkulene. 2; det kan være for mye lys. Blir fettet utsatt for sterkt lys over lengre tid fettet harskne. 3; Og det kan være for mye varme og jo mer flerumetta fettsyrer det finst i oljen jo mindre tåler den varme. 4; tiden spiller også inn, jo gamlere oljen er jo større sjanse er det for at den er harsk. Så jeg lagrer alltid rapsoljen min i kjøleskapet for der står den mørkt og kaldt og der holder den seg i månedsvis. Omega3/tran må selvfølgelig også stå kald og brukes opp faderlig fort. olivenolje har litt færre flerumetta fettsyrer og blir tjukk i kjøleskapet, derfor har jeg den stående i skapet og ikke i fremme på benken som mange bruker, egentlig burde den stå i kjellerboden som er litt kaldere en kjøkkenet. Det er ikke farlig at oljen tjukkner, men det er så upraktisk. setter du oljen i varmen igjen så blir den tyntflytende igjen og er like god som før. Jo jeg har sett folk som har oljen stående fremme ved stekepannen, som har blitt rammet av kreft. Jeg tror det kan være en medvirkende årsak til kreften. Huff dette ble langt men jeg blir så ivrig når noen er enig i mine teorier:o |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:12. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no