![]() |
Vafler
Jeg ELSKER vafler. Etter 5 uker på null/minimalt med karbo kunne jeg tenkt meg å lage noen vafler. Noen som har en god oppskrift med så lite karber som mulig??
|
Sv: Vafler
Sitat:
|
Sv: Vafler
Hva med denne?
Lavkarbovafler: 2 egg søtstoff etter smak 2 ss bakemix 1 liten ts bakepulver masse kardemomme 100 gram smør 0,75 dl fløte La svelle i ti minutter, stek, enjoy! Serveres med rømme og rørte bær |
Sv: Vafler
Noen som vil meg godt her....:) takk takk
|
Sv: Vafler
Sitat:
|
Sv: Vafler
Jeg har stekt OE-vafler, som jeg syns er kjempegode. De inneholder litt bokhvete da... Men karboinnholdet per vaffelplate er vel ikke så ille. Ziggy la ut oppskriften her, jeg la den ut på nytt med bilde:
Min noe endrede oppskrift med bilder Opprinnelig oppskrift fra Ziggy den dypt savnede :) |
Sv: Vafler
Sitat:
|
Sv: Vafler
Du kan bytte ut bakemix med soyaprotein i min oppskrift.
|
Sv: Vafler
Takker og bukker, Albertine...:)
|
Sv: Vafler
Sitat:
Bokhvete har ca 75,5 gram karbo per 100 gram, altså mer enn hvetemel. :eek: Men du må se på summen. Man bruker 80 gram i hele røra, og fordelt på 12 vaffelplater blir det ca 5 gram karbo per hele vaffelplate, og det er jo ganske så overkommelig, egentlig? :D |
Sv: Vafler
Atte, kunne man ikke bare brukt hvetemel da? :p
Regner med at det er egenskapene og næringsinnholdet i bokhvete som er å foretrekke? |
Sv: Vafler
Sitat:
|
Sv: Vafler
Da var de testet ut. Fikk 3 vafler som så veldig innbydende ut, men smakte litt lite av det jeg vanligvis forbinder med vafler: søtt:) Hadde i 5 dråper stevia og litt vaniljeestrakt, men kunne sikkert hatt i mer. Kunne sikkert ha halvert smør mengden, det ble litt vel mye smørsmak på vaflene.
|
Sv: Vafler
Sitat:
|
Sv: Vafler
Så lenge du har friske bær og rømme på vaflene spiller det ikke så stor rolle at de ikke er så søte, synes jeg...
|
Sv: Vafler
*siljevanilje skal IKKE lage vafler, i fare for å bli avhengig*
|
Sv: Vafler
Sitat:
Har alltid lurt på denne bokhveten.. |
Sv: Vafler
Bokhvete er ikke korn i det hele tatt. har ikke noe med hvete å gjøre.
Det er en vakker ettårig urt som vanligvis blir ca 40 cm høy. Den tilhører gressfamilien og er en fjern slektning med den rabarbraen vi finner i havene våre. Den har små hvite til rødhvite blomster i kvastliknende klaser. Den trekantete frukten som blomsten utvikler seg til, og som er den som spises, er egentlig en nøtt som har en søtlig smak. Og den tørkes og males til mel...... Glutenfritt og alt ! http://www.holmen-crisp.no/bilder/bokhvete.jpg |
Sv: Vafler
Næringsinnhold bokhvete:
Total:350 Fat:2 18 6% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:76 264 85% Fiber:10 0 0%Protein:7 28 9%Alcohol:0 0 0% 66 netto karber pr 100 gram - altså relativt høyt, så det lønner seg ikke å bruke i store mengder. Jeg bruker 50 gram i brødet mitt, og da blir det lite pr skive. Vet ikke om det er like lurt i vafler.... |
Sv: Vafler
Skal man smelte smøret til røren?
Vi laver altså ikke så tit vafler i Danmark som i Norge ;) |
Sv: Vafler
En fordel å smelte smøret å ha det i røra ja. Da slipper du å smøre vaffeljernet hele tiden..
|
Sv: Vafler
Hææ. kom ikke inn her jeg!
Sitat:
|
Sv: Vafler
Sitat:
|
Sv: Vafler
Sitat:
HVORFOR KAN IKKE JEG HELLER KOMME MEG INN OG LESE MINE EGNE INNLEGG!!!!!!!! :confused: :confused: :confused: |
Sv: Vafler
Jeg kommer heller ikke inn. Og jeg som var blitt så vaffelsulten ...
|
Sv: Vafler
Sitat:
|
Sv: Vafler
Sitat:
Jeg vil se OPPSKRIFTA MI (eller var det mappa mi???) NÅ!!!! Ellers så klager jeg til kontrollkomiteen....:p :D :p |
Sv: Vafler
Sitat:
|
Sv: Vafler
Er det noe problem da.. Ziggy kan vel bare legge den ut på nytt.
|
Sv: Vafler
Sitat:
Neida... men litt morro kan man vel ha...:D :D :D |
Sv: Vafler
Fikk den frem uten problem jeg....... :wacko:
|
Sv: Vafler
Sikkert fordi du er moderator det, Nille :) Jeg fikk heller ikke tilgang...
|
Sv: Vafler
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Vafler
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Vafler
Se der ja, der var den! Har gjort noen endringer siden jeg la ut oppskrifta ser jeg... Takk for hjelpa, HP :)
|
Sv: Vafler
Sitat:
Fikk lyst på vafler nå :sikle: |
Sv: Vafler
Sitat:
Klart du skal få den... her er den; 9 stk egg 150-170 gr smelta meierismør (jeg bruker 170 gr smør) 1 beger Cottage Cheese 75 gr mel (jeg bruker bokhvete- eller havremel) 2-3 dl rømme eller fløte (fløte passer best når du lager pannekaker av røra) 1 ts salt Selv bruker jeg enten bokhvetemel (fås på helsekost), men har de det ikke der du handler, så kan du jo evt. bruke havremel... det har minst karber av alle de mer eller mindre tradisjonelle kornsortene... får du heller ikke tak i det, ja så gå for sammalt mel, helst grovt. Husk, du bruker ikke store mengder med mel her, så det blir sånn omtrentlig 1 gr karbo pr. hjerte, eller 6 gr karbo pr. rute. Tåler du gluten kan du evt bruke glutenmel istedet også, det inneholder lite karbo. Rent glutenmel inneholder bare 20 gr. karbohydrater pr. 100 gr, og ca. 75 gr proteiner. Da kan du evt også kutte ut Cottage Cheese'n om du vil, da proteinmengden er ivaretatt allerede. Selv gjør jeg det ikke, da jeg overhode ikke kjenner antydning til CC smak av vaflene... Ha alt i en bolle, og kjør det sammen med en stavmikser. La det svelle i ca 15 minutter. Deretter er det fritt fram å nye gode, velduftende rømmevafler.. etter at du har stekt dem (ikke sant, morroklumpen Fjonklen???) ;) :D ;) :D Vil du ha den søtere, kan du skrape ut innholdet i 1-2 vaniljestenger som du tilsetter røra før du kjører den sammen med en stavmikser. |
Sv: Vafler
Hmfr.. Ziggy spiser visst rå vaffelrøre med baniljesmak.. hva nå det siste er.. :p
|
Sv: Vafler
Sitat:
Neida.. oppskrifta er retta nå den... |
Sv: Vafler
Takk for svar! Nå har jeg testa vaffler til kampen og det smakte jo ikke værst med ost på. Men likevel minner smaken mye om omelett da og fargen er gul og vafflene blir løse i fisken. Men selv om jeg stekte lenge så forble de gule. Men hvilken temp. skal jeg egentlig bruke, jeg brukte 4. Men kanskje jeg skal bruke mer?
Men har det mye å si at jeg ikke brukte mixer? Brukte bare visp og da ble det jo litt klumper i røra. I tillegg så satt det seg veldig fast i toppen selv om jeg brukte litt smør. Vanskelige å ta ut også når de er ferdige. Blir det lettere å ta ut vafflene ut hvis tempen er større og at de er brune? Tror jeg bruker panna neste gang jeg. Det ble mye søl også rundt vaffeljernet. Jeg hater å rengjøre. Også fikk jeg lyst på ekte vafler når jeg smakte dem... Men de var jo gode til å være sunne lavkarbo vaffler da. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:00. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no