Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Vafler (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8173)

114->92-95 01-03-06 13:41

Vafler
 
Jeg ELSKER vafler. Etter 5 uker på null/minimalt med karbo kunne jeg tenkt meg å lage noen vafler. Noen som har en god oppskrift med så lite karber som mulig??

HP 01-03-06 13:48

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av 114->92-95
Jeg ELSKER vafler. Etter 5 uker på null/minimalt med karbo kunne jeg tenkt meg å lage noen vafler. Noen som har en god oppskrift med så lite karber som mulig??

Egg, Cottage Cheese, litt havre, kanel, smør. Kjør i food-processor, stek. :)

Albertine 01-03-06 13:49

Sv: Vafler
 
Hva med denne?

Lavkarbovafler:

2 egg
søtstoff etter smak
2 ss bakemix
1 liten ts bakepulver
masse kardemomme
100 gram smør
0,75 dl fløte

La svelle i ti minutter, stek, enjoy!
Serveres med rømme og rørte bær

114->92-95 01-03-06 13:50

Sv: Vafler
 
Noen som vil meg godt her....:) takk takk

Anne 01-03-06 13:51

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Albertine
2 ss bakemix

Ser namme ut...men hva er det i den bakemixen, Albertine? Kan den erstattes av noe annet om jeg ikke har bakemix?

Iset 01-03-06 14:07

Sv: Vafler
 
Jeg har stekt OE-vafler, som jeg syns er kjempegode. De inneholder litt bokhvete da... Men karboinnholdet per vaffelplate er vel ikke så ille. Ziggy la ut oppskriften her, jeg la den ut på nytt med bilde:

Min noe endrede oppskrift med bilder

Opprinnelig oppskrift fra Ziggy den dypt savnede

:)

114->92-95 01-03-06 14:09

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset
Jeg har stekt OE-vafler, som jeg syns er kjempegode. De inneholder litt bokhvete da... Men karboinnholdet per vaffelplate er vel ikke så ille. Ziggy la ut oppskriften her, jeg la den ut på nytt med bilde:

Min noe endrede oppskrift med bilder

Opprinnelig oppskrift fra Ziggy den dypt savnede

:)

Det var bildet av de vaflene som gjorde at vannet begynte å renne i munnen min Iset. Bokhvete har jeg null erfaring med, hvor mange karber er det i det? Kan jeg bruke sojaprotein istedenfor?

Albertine 01-03-06 14:12

Sv: Vafler
 
Du kan bytte ut bakemix med soyaprotein i min oppskrift.

Anne 01-03-06 14:18

Sv: Vafler
 
Takker og bukker, Albertine...:)

Iset 01-03-06 14:35

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av 114->92-95
Det var bildet av de vaflene som gjorde at vannet begynte å renne i munnen min Iset. Bokhvete har jeg null erfaring med, hvor mange karber er det i det? Kan jeg bruke sojaprotein istedenfor?

Du kunne jo prøvd med soyaprotein ja. Konsistensen blir sikkert ikke den samme, siden bokhvete jo har samme bakeegenskapene som hvetemel, men du kan jo prøve. Si fra om det går bra, for da vil jeg og prøve det. :D

Bokhvete har ca 75,5 gram karbo per 100 gram, altså mer enn hvetemel. :eek:
Men du må se på summen. Man bruker 80 gram i hele røra, og fordelt på 12 vaffelplater blir det ca 5 gram karbo per hele vaffelplate, og det er jo ganske så overkommelig, egentlig? :D

Albertine 01-03-06 14:55

Sv: Vafler
 
Atte, kunne man ikke bare brukt hvetemel da? :p

Regner med at det er egenskapene og næringsinnholdet i bokhvete som er å foretrekke?

Iset 01-03-06 15:31

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Albertine
Atte, kunne man ikke bare brukt hvetemel da? :p

Regner med at det er egenskapene og næringsinnholdet i bokhvete som er å foretrekke?

Jo, men jeg prøver å tenke litt sunnere. Bokhvete er litt sunnere enn siktet hvete, er det ikke? :confused: Iallefall litt?

114->92-95 01-03-06 20:44

Sv: Vafler
 
Da var de testet ut. Fikk 3 vafler som så veldig innbydende ut, men smakte litt lite av det jeg vanligvis forbinder med vafler: søtt:) Hadde i 5 dråper stevia og litt vaniljeestrakt, men kunne sikkert hatt i mer. Kunne sikkert ha halvert smør mengden, det ble litt vel mye smørsmak på vaflene.

Iset 02-03-06 10:01

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av 114->92-95
Da var de testet ut. Fikk 3 vafler som så veldig innbydende ut, men smakte litt lite av det jeg vanligvis forbinder med vafler: søtt:) Hadde i 5 dråper stevia og litt vaniljeestrakt, men kunne sikkert hatt i mer. Kunne sikkert ha halvert smør mengden, det ble litt vel mye smørsmak på vaflene.

Jeg har alltid kardemomme i, masse kardemomme. Og litt kanel, og så mye søtstoff at det smaker godt (jeg smaker litt på røra), samt vanilje. De blir helt perfekte etter min smak iallefall. :D

Albertine 02-03-06 10:37

Sv: Vafler
 
Så lenge du har friske bær og rømme på vaflene spiller det ikke så stor rolle at de ikke er så søte, synes jeg...

Siljevanilje 02-03-06 11:01

Sv: Vafler
 
*siljevanilje skal IKKE lage vafler, i fare for å bli avhengig*

Trolljenta 11-04-06 23:19

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset
Jo, men jeg prøver å tenke litt sunnere. Bokhvete er litt sunnere enn siktet hvete, er det ikke? :confused: Iallefall litt?

Noen som har svaret på dette?
Har alltid lurt på denne bokhveten..

Nille 12-04-06 10:07

Sv: Vafler
 
Bokhvete er ikke korn i det hele tatt. har ikke noe med hvete å gjøre.
Det er en vakker ettårig urt som vanligvis blir ca 40 cm høy. Den tilhører gressfamilien og er en fjern slektning med den rabarbraen vi finner i havene våre. Den har små hvite til rødhvite blomster i kvastliknende klaser. Den trekantete frukten som blomsten utvikler seg til, og som er den som spises, er egentlig en nøtt som har en søtlig smak. Og den tørkes og males til mel......

Glutenfritt og alt !

http://www.holmen-crisp.no/bilder/bokhvete.jpg


Nille 12-04-06 10:10

Sv: Vafler
 
Næringsinnhold bokhvete:

Total:350 Fat:2 18 6% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:76 264 85% Fiber:10 0 0%Protein:7 28 9%Alcohol:0 0 0%

66 netto karber pr 100 gram - altså relativt høyt, så det lønner seg ikke å bruke i store mengder. Jeg bruker 50 gram i brødet mitt, og da blir det lite pr skive. Vet ikke om det er like lurt i vafler....

Stella 13-04-06 13:27

Sv: Vafler
 
Skal man smelte smøret til røren?
Vi laver altså ikke så tit vafler i Danmark som i Norge ;)

Fjonken 14-04-06 00:07

Sv: Vafler
 
En fordel å smelte smøret å ha det i røra ja. Da slipper du å smøre vaffeljernet hele tiden..

donjuanwannabe 08-06-06 23:14

Sv: Vafler
 
Hææ. kom ikke inn her jeg!

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset


Ziggy 08-06-06 23:25

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nille
Bokhvete er ikke korn i det hele tatt. har ikke noe med hvete å gjøre.
Det er en vakker ettårig urt som vanligvis blir ca 40 cm høy. Den tilhører gressfamilien og er en fjern slektning med den rabarbraen vi finner i havene våre. Den har små hvite til rødhvite blomster i kvastliknende klaser. Den trekantete frukten som blomsten utvikler seg til, og som er den som spises, er egentlig en nøtt som har en søtlig smak. Og den tørkes og males til mel......

Glutenfritt og alt !

http://www.holmen-crisp.no/bilder/bokhvete.jpg

Jupp, Nille... og så kan det brukes av alle med glutenallergi, da det ikke irriterer fordøyelsessystemet på samme måte som dagens moderne kornsorter gjør. Bokhvete er meget utbredt i gamle Sovjet, kjenner dere noen russere, tror jeg de fleste vil kjenne igjen bokhveten.

Ziggy 08-06-06 23:26

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av donjuanwannabe
Hææ. kom ikke inn her jeg!

Det har du rett i... det gjør ikke jeg heller...

HVORFOR KAN IKKE JEG HELLER KOMME MEG INN OG LESE MINE EGNE INNLEGG!!!!!!!! :confused: :confused: :confused:

guro 09-06-06 08:37

Sv: Vafler
 
Jeg kommer heller ikke inn. Og jeg som var blitt så vaffelsulten ...

Fjonken 09-06-06 09:39

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av guro
Jeg kommer heller ikke inn. Og jeg som var blitt så vaffelsulten ...

Finnes da mange andre gode vaffeloppskrifter på forumet.. !:D

Ziggy 09-06-06 09:42

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fjonken
Finnes da mange andre gode vaffeloppskrifter på forumet.. !:D

Næhæi!

Jeg vil se OPPSKRIFTA MI (eller var det mappa mi???) NÅ!!!!

Ellers så klager jeg til kontrollkomiteen....:p :D :p

guro 09-06-06 10:05

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fjonken
Finnes da mange andre gode vaffeloppskrifter på forumet.. !:D

Jeg har noen, men var nysgjerrig på denne akkurat nå da skjønner du! ;)

Fjonken 09-06-06 13:34

Sv: Vafler
 
Er det noe problem da.. Ziggy kan vel bare legge den ut på nytt.

Ziggy 09-06-06 15:20

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fjonken
Er det noe problem da.. Ziggy kan vel bare legge den ut på nytt.


Neida... men litt morro kan man vel ha...:D :D :D

Nille 09-06-06 22:47

Sv: Vafler
 
Fikk den frem uten problem jeg....... :wacko:

Huldr 09-06-06 22:50

Sv: Vafler
 
Sikkert fordi du er moderator det, Nille :) Jeg fikk heller ikke tilgang...

Ziggy 09-06-06 22:51

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nille
Fikk den frem uten problem jeg....... :wacko:

Vi får fram ei melding om at vi ikke har tilgang til der den ligger... så kanskje Albertine eller noen andre flytta den med seg inn i de lukkede forumene??? Ikke vet jeg, men her er meldinga v får...

Sitat:

Ziggy, you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
  1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
  2. If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.


HP 09-06-06 23:05

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Ziggy
Vi får fram ei melding om at vi ikke har tilgang til der den ligger... så kanskje Albertine eller noen andre flytta den med seg inn i de lukkede forumene??? Ikke vet jeg, men her er meldinga v får...
[/list]

Det er fordi oppskriften ligger som et innlegg i en dagbok som er arkivert etter brukerens ønske. Her er den:


Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Ziggy
OE pannekakerøre

Denne smaker overhode ikke eggeomelett...men nyyyydelige pannekaker eller vafler... som vaffel kan man jo evt. bytte ut fløte med rømme,men det har jeg ikke prøvd enda...

300 gr cottage cheese
9 egg
100 gr smeltet smør
1 ts salt
80 gr bokhvetemel
2 dl kremfløte
evt litt vann eller mere fløte til speing
Smør til steking

Ha alt i en bolle, og kjør det til en glatt masse med stavmikser eller i en blender. La røra stå å svelle i ca 15 minutter, og spe evt med vann om den blir for tykk.

Røra har en fordeling som er optimal... med 1,0 : 2,14 : 0,54, og består av 10,2 gr protein, 21,8 gr fett og 5,5 gr karbo pr 100 gr.

Denne oppskrifta holder til meg og madamen samt to smårollinger på 1,5 og 3 år...pluss til lunsj for en av oss dagen etterpå... det er jo mektige saker...

Stekes som vanlig pannekake, men snu den ikke før den virker "tørr" på toppen,og det dannes "bobler" under den, da er den klar til å snus... fungerer også farlig godt som vaffelrøre!

Jeg bruker å steke på 4 av 6 på ovnen vår, o så tar jeg panna av mens jeg legger bort den nystekte pannekaka, og smører panna med mere smør og har i mere røre som jeg vipper på panna og fordeler... da "boblekoker" det ikke som det ofte kan gjøre om man lar panna stå på for sterk varme. :D

Lagde med denne her hjemme, samtidig som både svigers og mitt eget opphav kom på besøk, og det ble til at de ale skulle ha med seg oppskrifta når de dro. Vet med sikkerhet at de har brukt denne oppskriften mange ganger....for dette smaker bare nyyyyydelig!!!! :p
__________________


Ziggy 09-06-06 23:12

Sv: Vafler
 
Se der ja, der var den! Har gjort noen endringer siden jeg la ut oppskrifta ser jeg... Takk for hjelpa, HP :)

Trolljenta 10-06-06 12:52

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Ziggy
Se der ja, der var den! Har gjort noen endringer siden jeg la ut oppskrifta ser jeg... Takk for hjelpa, HP :)

Kan vi få den oppdaterte versjonen?
Fikk lyst på vafler nå :sikle:

Ziggy 10-06-06 18:47

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Trolljenta
Kan vi få den oppdaterte versjonen?
Fikk lyst på vafler nå :sikle:



Klart du skal få den... her er den;

9 stk egg
150-170 gr smelta meierismør (jeg bruker 170 gr smør)
1 beger Cottage Cheese
75 gr mel (jeg bruker bokhvete- eller havremel)
2-3 dl rømme eller fløte (fløte passer best når du lager pannekaker av røra)
1 ts salt

Selv bruker jeg enten bokhvetemel (fås på helsekost), men har de det ikke der du handler, så kan du jo evt. bruke havremel... det har minst karber av alle de mer eller mindre tradisjonelle kornsortene... får du heller ikke tak i det, ja så gå for sammalt mel, helst grovt. Husk, du bruker ikke store mengder med mel her, så det blir sånn omtrentlig 1 gr karbo pr. hjerte, eller 6 gr karbo pr. rute.

Tåler du gluten kan du evt bruke glutenmel istedet også, det inneholder lite karbo. Rent glutenmel inneholder bare 20 gr. karbohydrater pr. 100 gr, og ca. 75 gr proteiner. Da kan du evt også kutte ut Cottage Cheese'n om du vil, da proteinmengden er ivaretatt allerede. Selv gjør jeg det ikke, da jeg overhode ikke kjenner antydning til CC smak av vaflene...

Ha alt i en bolle, og kjør det sammen med en stavmikser. La det svelle i ca 15 minutter. Deretter er det fritt fram å nye gode, velduftende rømmevafler.. etter at du har stekt dem (ikke sant, morroklumpen Fjonklen???) ;) :D ;) :D

Vil du ha den søtere, kan du skrape ut innholdet i 1-2 vaniljestenger som du tilsetter røra før du kjører den sammen med en stavmikser.

Fjonken 10-06-06 19:37

Sv: Vafler
 
Hmfr.. Ziggy spiser visst rå vaffelrøre med baniljesmak.. hva nå det siste er.. :p

Ziggy 10-06-06 20:03

Sv: Vafler
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fjonken
Hmfr.. Ziggy spiser visst rå vaffelrøre med baniljesmak.. hva nå det siste er.. :p

Yupp... bruker det som smoothie jeg. Deretter trener jeg som bare f**n, sånn at kroppstemperaturen blir såpass høy at de blir ferdigstekte i magen før de fordøyes. Sparer energi på denne måten, vet du... :p :cool: :p

Neida.. oppskrifta er retta nå den...

donjuanwannabe 10-06-06 20:09

Sv: Vafler
 
Takk for svar! Nå har jeg testa vaffler til kampen og det smakte jo ikke værst med ost på. Men likevel minner smaken mye om omelett da og fargen er gul og vafflene blir løse i fisken. Men selv om jeg stekte lenge så forble de gule. Men hvilken temp. skal jeg egentlig bruke, jeg brukte 4. Men kanskje jeg skal bruke mer?

Men har det mye å si at jeg ikke brukte mixer? Brukte bare visp og da ble det jo litt klumper i røra. I tillegg så satt det seg veldig fast i toppen selv om jeg brukte litt smør. Vanskelige å ta ut også når de er ferdige. Blir det lettere å ta ut vafflene ut hvis tempen er større og at de er brune?

Tror jeg bruker panna neste gang jeg. Det ble mye søl også rundt vaffeljernet. Jeg hater å rengjøre. Også fikk jeg lyst på ekte vafler når jeg smakte dem... Men de var jo gode til å være sunne lavkarbo vaffler da.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:00.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no