![]() |
Spinat/bacon-grateng
Mmmmmmm...
Jeg lagde nok til 4 personer: Stekte 1 pk bacon (i små biter), 4 fedd hvitløk, 1 hakket løk og 5 store champignon (i smp biter) i en gryte. Hadde en pakke frossen spinat nedi, og en halv boks matfløte. Kokte opp, og tilsatte salt og pepper. Tok den av platen, og rørte 3 egg nedi. Helte i ildfast form, og raspet ost på toppen. Stekte i ovnen på 225 grader i ca en halv time; måtte følge med da osten ble litt brent... så sikkert lurt å sette den nest nederst i ovnen (min sto i midten). Nammis, men obs: veldig mektig! |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Nå blir det spennende:
Har prøvd å lage denne retten nå. Hadde bomma litt på innholdet i kjøleskapet, så det ble ikkeno sopp. Det ble 1/4 gul løk, en bit purre, 2 fedd hvitløk, i underkant av 100 gram bacon i biter. 1 pk frossen spinat (375 gram) , 1,5 dl (1/2 kartong) kremfløte. Krydret med revet muskat, nykvernet pepper og litt maldon salt.og på toppen 200 gram revet mozzarella ost. Jeg pleier å lage kremet spinat av frisk spinat, så det var litt uvant. Også holdt jeg nesten på å blane oppi fetaost, - men motsto fristelsen ! Skal smake dette først ja - rapporterer senere ! |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
ANBEFALES !!!
Denne ble deeeeilig, - men tror jeg skal holde meg mer til oppskriften neste gang. MER enn 100 gram bacon. Litt mer salt, og soppen må med. Spiste litt i går og satte resten i kjøleskapet. Varmet opp idag og den smakte faktisk enda bedre (om mulig). Som om smaken har "satt" seg litt. Sambo, som vanligvis ikke klarer spinat, syns det var kjempegodt ! Har en liten snutt igjen, denskal jeg ha til frokost eller lunch i morgen ! :sikle: |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Har lagd nå - og spist ... Kjempegod! :sikle:
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
Så kjekt at dere likte den! Hadde en venninne på besøk - hun fikk oppvarmede rester og likte den kjempegodt. Denne skal gjentas!
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
Noen andre som også syns at denne smakte bedre dagen etter den var laget, altså som oppvarmet ? :sikle: Utrolig godt !
Lurer på å lage nå i helgen og ha med på jobb. Skal jobbe torsdag, fredag, lørdag OG søndag.....:mad: |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
Skulle inn her å skrive det, men nettet har vært nede her i flere timer ... stønn ... :eek: (sammen med tv'n og telefonen :rolleyes: ). Stakkars Nille, blir ikke mye helg på deg da ... Du får kose deg med gratengen :) |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Denne må prøves....kanskje jeg kan få i meg litt spinat jeg også ;)
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
jeg testa denne i dag, men jeg bytta ut baconen med soya vegobiter, i og med at jeg ikke spiser kjøtt.
hurra! kjempegodt, og my man bejubler fortsatt det han får servert på bordet, hehe:) ps: kanskje prøve med fersk spinat neste gang, ble så mye veske av den frosne, eller eventuellt la den steke lenger sånn at det fordamper. muskat slenger jeg i neste gang. gleder meg til å spise restene til kveldsmat! |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Jeg bruker frossen spinat når jeg lager en annen rett også. Og der pleier jeg å la spinaten ligge å tine inni posen først. Så heller jeg de over i en sil og lat den renne godt av, og klemmer ut de siste dråpene på slutten. Bruker du fersk må du ha ganske mye, fordi den fordamper så mye og 250 gram fersk blir bare en trist liten "klatt" :p
Hadde ikke tid til åla vannet renne av sist jeg lagde denne her, men skal prøve det nå i helgen. Da skal ejg lage dobbel porsjon - og ha med på jobb. Skal presentere det som Quiche, etter tips fra sambo som ikke liker spinat men spiste masse av denne. |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Jeg fikk ikke veldig mye væske ...
Men du sier noe med det med quiche, Nille ... :ja: Jeg har tidligere pleid å lage "gresk" pai/quiche med spinat, feta og oliven oppi. Tenkte litt på å prøve det oppi denne her neste gang ... Synd at man ikke bør spise spinat altfor ofte, får nå har jeg fått smaken på det igjen ... (det er oksalsyre i spinat, så man bør ikke spise det mer enn et par ganger i uka). |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
Oksalsyre er giftig, - derfor anbefales det av enkelte å ikke spise frisk spinat mer enn 2-3 ganger pr uke. Men om mat med oksalsyre (bl.a. rabarbra og spinat) varmebehandles kan man spise mer av den. Forskning har vist at varmebehandling setter ned oksalsyrenivået. Det er derfor det ikke finnes rapporter hvor spinat bl.a. er årsak til oksalsyreforgiftning. Den spises jo gjerne varmebehandlet. Baby bladene som brukes i salater har mindre syre. Dessuten skal det noe til å spise så mye råe blader at man blir forgiftet ! En lavkarbo diett er naturlig vanndrivende, og samtidig med at vi mister andre mineraler og salter gjennom urinen, mister vi oksalsyre (den er et "salt"). De som har hatt urinsyregikt/podagra og nyrestein bør ikke spise mye spinat eller matvarer med oksalsyre. For de med normal nyrefunksjon er det ikke farlig. I tillegg har spinaten så utrolig mange andre vitaminer/minraler så fordelene med å spise denne grønnsaken er ikke ubetydelig. |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Betyr det at man kan spise spinat så ofte man vil hvis den er varmebehandlet da, Nille? :)
Oksalsyre stjeler også kalk fra kroppen, leste jeg nå. Men det gjaldt også altså rå spinat ... |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Jeg har lest at utskillelsen av oksalsyre minker betrakelig i varmebehandlet mat, og at det ikke er noen fare for "forgiftning" om man spiser "normale mengder". Hva det betyr med normale mengder tør jeg ikke si. Men det er vel få som spiser kilovis av spinat hver dag......
Det anbefales som sagt ikke å spise RÅ spinat mer enn to-tre ganger i uken.... |
Sv: Spinat/bacon-grateng
boka mit heter "slank uten å spise - proteindietten" av en lege som heter charles clark. jeg regner med at når han ramser opp matvarer man kan spise ubegrenset av, så mener han det vel ikke litterært, an man bare kan ta en vognlass spinat og ete til magesekken sprekker, men at man ikke behøver å passe seg for hvor mye man spiser av det. men han skriver også at man bør presentere dietten for legen sin før man setter i gang. nå har ikke jeg lest hele boka ferdig da...
takk for tipset! jeg har ikka hatt noen av disse lidelsene det jeg vet, og jeg spiser aldri spinat i salat, bare varmebehandlet. du vet mye, du :) |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Tusen takk, Nille! Jeg trodde først du mente fersk spinat når du skrev frisk spinat, dvs at den ferske hadde mer oksalsyre enn den frosne, uansett varmebehandling.
Da går det an å spise denne gratengen hver dag om man vil, da ... :flau: Ja, Nille er stadig forbløffende i sin kunnskap ... :ja: Tenkte forresten neste gang jeg spiser laks at jeg skal ha fersk spinat med pinjekjerner til ... :sikle: Legger inn oppskrift jeg :) |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
Og vi tar gjerne fler spinat oppskrifter !! :sikle: Skal forresten lage gratengen her i tråden til alle på jobben til søndag. |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
*rulle rundt og holde seg på magen* (Iset: Den heter slank uten å sulte ...) |
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
Tenkte å teste ut denne, men en hel pakke frossen spinat?? Min pakke er vel 500 gram eller noe sånt...litt mye kanskje..:p
|
Sv: Spinat/bacon-grateng
Sitat:
Det er ikke ment for en person til et måltid da ......:p |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:52. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no