![]() |
Sara Bernhardt!
Dette er en julekake som jeg bare må ha. De to siste årene har jeg bakt med fruktose, men i år skal jeg prøve med Natreen eller Splenda. Husker ikke hvor mange denne oppskriften gir, men hvert år tenker jeg at neste år skal de (størrelsen) bli litt mindre, for de er mektige - tror nok rundt 30 stk.
3 eggehv. 20-30 g splenda/natreen (må nok smake meg til) 250 g finmalte mandler Stivpisk egehv. og tilsett søtt deretter mandler. Sett på bakepappir med ts (trykk de litt ned men det kan være en liten topp på). Stek på 160 gr. i ca. 10 min. Avkjøl 200 g smør - mykt 20-25 g splenda/natreen 3 eggepl. 1 pl. reven kokesjokolade (sukkerfri/70%) Pisk/rør sammen smør, søtt og eggepl til en smidig krem, tilsett sjokoladen og bland/pisk litt til. Ta en god ts med smørkrem på undersiden av bunnene, form til en liten topp - avkjøl. Glasur: 2 pl. kokesjokolade+2 ss delfiafett smeltes. Dypp smørkrem-delen av kakene i glasuren (dette kan være litt klissete, men det er vert det) og avkjøl . Jeg fryser mine ned i isbokser med matpapir mellom laga - og det er bare til å ta opp det du skal ha noen t i forvegen - eller oppbevar dem i kjøleskap. De skal serveres kalde (men sef. ikke frosne, de sklir jammenmeg ned da også gitt;) ) Skal bake disse til uken og kommer tilbake med hvordan resultatet ble. |
Sv: Sara Bernhardt!
Åh, så gode ut! Tusen takk for oppskriften! :)
|
Sv: Sara Bernhardt!
Sitat:
i smørkremen har jeg vanligvis hatt kakao, men tror jeg skal prøve med sjokolade i år..... og når jeg tar de i muffinsformene bruker jeg sprøytepose....til både bunnen og smørkremen....;) Gleder meg til jeg skal lage de, men må nok vente litt for ellers blir de spist opp.... :sikle: |
Sv: Sara Bernhardt!
Har du prøvd med kunstig søtning??
Egentlig veldig lurt med de formene, men blir de ikke veldig små i de muffinsformene (for det er de som er beregnet på karamell og knekk du mener, må skjekke i butikken imorgen )?? - men sprøytepose var jo genialt:D . Tar du kakene ut av muffins-formene før du har på smørkremen og glasuren? |
Sv: Sara Bernhardt!
Sitat:
jeg tenkte på vanloige muffinsformen som man lager muffens i, finnes jo store og små, hvis du synes de små er for små så tar du de store, de små blir en god munnfull:D Synes det er perfekt jeg for da kan jeg ta en ekstra ;) Kakene blir i formen heile tia, serverer de i formen også,så blir det ikke så mye gris....... Glasuren pleier jeg å bruke en teskje å helle over....snadder altså..... men gleder meg til tebakemeldig anngå. søtnings.:rolleyes: |
Sv: Sara Bernhardt!
:sikle: :sikle: :sikle:
Herregud, det er min favoritt-kake! :spent: Kan man lage den lavkarbo altså :spent: Å herregud, tilbakemelding asap :spent: |
Sv: Sara Bernhardt!
Sitat:
:lol: vet den er bare dødsgod.....farlig god..:sikle: ler her.......:lol: |
Sv: Sara Bernhardt!
:lol: He he, jeg ble litt ivrig.
Jeg er skikkelig kakemons! Eller er det kakemoms det heter?? Men det er jo helt utrolig hvor mye lavkarbo man kan lage. Nå tenker jeg spes på jul og bursdag og slikt da, skjønner at man ikke kan spise dette til hverdag ;) |
Sv: Sara Bernhardt!
Sitat:
|
Sv: Sara Bernhardt!
Da er kakene i fryser'n - og de ble perrrrrfekte:D - anbefales til alle som liker søte, seige konfektkaker.
Fulgte oppskriften, men smakte meg frem med søtstoff (ikke godt når det blir for mye): *Begynte med å piske eggehv. helt stiv (ca 5 min) før jeg tilsatte natreen-pulver (tror det var ca 2 dl. - nateen fordi jeg ikke hadde mer splenda), pisket litt til og rørte inn malte mandler med slikkepott. Deigen ble så fast at jeg kunne rulle kuler som jeg satt på platen - egentlig veldig greit (størrelse:litt mindre enn en 5'er tenker jeg)! Var litt usikker på om de kom til å ese/flate ut men det gjorde de ikke, så på det siste brettet trykket jeg kulene litt mer ned. Steket dem i ca. 10 min på 175 g - tok brettet med kakene rett fra ovnen og ut på et veldig kaldt rom (har fått tips om det for å få kakene seige) og de sto der til de var kalde - ble seige og fine! *Fyllet lagde jeg som beskrevet: pisket plumme+smør+splenda-melis, tilsatte finrevet sukkerfri sjokolade. Tok alt i en sprøytepose og vips så var det gjort; skviset en god klatt på undersiden av hver bunn! Avkjøl helt til fyllet er stivt!! *Til glasuren bukte jeg litt sukkerfri mørk sjoko og litt 70% (rester) samt 2 ss delfiafett. Holder i bunnen og dypper fyllet kjapt i blandingen og sett kjølig. Har kost meg med 2 stk i dag og de var virkelig gode, så denne oppskriften blir nok en gjenganger her i huset (min mor smakte også og hun syntes faktisk de var bedre enn de med sukker:rolleyes: ) |
Sv: Sara Bernhardt!
Nå får jeg siklesjokk her altså :sikle:
Disse mååååå jeg lage, gleder meg :spent: |
Sv: Sara Bernhardt!
jeg har også lagd disse i dag :D
men jeg brukte splenda... kanskje en ss eller noe. og jeg hadde ikke delfiafett, så det ble litt smør i steden :D |
Sv: Sara Bernhardt!
Ble de gode med mindre søtning?? De er jo utrolig mektige så jeg var også forsiktig med søtninge - men det ble nok en god del mer enn 2 ss!!
|
Sv: Sara Bernhardt!
Syntes de ble gode jeg. Den "kremen" i midten er jo så søt også, så deter greit at ikke det underste laget er så søtt
|
Sv: Sara Bernhardt!
1 Vedlegg
og her er resultatet... Det var vanskelig å dyppe de i smelta sjokolade, så jeg bare lot det renne over... og jeg er ikke noe konditor, så de ble ikke så fine...
|
Sv: Sara Bernhardt!
Smaken er viktigst ! De smakte vel godt vel ?
|
Sv: Sara Bernhardt!
Synes de så perfekt ut jeg :heia:
Gleder meg til jeg skal laga, bare jeg får tilbake steikeovnen snart (på reprasjon :hylgrine:) |
Sv: Sara Bernhardt!
Sitat:
Høres fantastisk ut :D |
Sv: Sara Bernhardt!
smaken var grei nok... litt for mye søtt og sjokolade for meg da, men jeg skal servere de, og veninnene mine er veldig glade i sjokolade, så jeg vil tro de faller i smak...
|
Sv: Sara Bernhardt!
Dersom du har delfiafett i glasuren så blir den tynnere - det er enklere å dyppe og blir kunn et tynt lag med sjoko på kaken - akkurat passe (bare pass på fingertuppene)!!
|
Sv: Sara Bernhardt!
Sitat:
|
Sv: Sara Bernhardt!
Sitat:
blir sikkert fine å servere... |
Sv: Sara Bernhardt!
De var jo kjempefine Jeef!!og så knallgode ut..*sikle*..
Spørs om jeg ikke lager disse og tar med meg til jul jah!!...Hohooo... |
Sv: Sara Bernhardt!
Jeg har forresten pleid å lage det som en rund kake også. Sikkert mulig med denne oppskriften også :ja:
|
Sv: Sara Bernhardt!
Sitat:
hmm......går heilt sikkert ann, bare fantasien som setter grenser... personlig liker jeg best små munnfulle;) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:33. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no