![]() |
Hva kan jeg blande i rømmen?
...i rømmen? Liker ikke rømmesmaken spes godt, men hva kan jeg blande i den for å ha den som dressing?
Friske urter er meget vanskelig å få tak i her jeg bor :( |
Sv: Hva kan jeg blande..
Hva med tørkede urter - dill eller gressløk eller persille og hvitløk, smak til med litt blanndingskrydder (pass på at det ikke er (for mye) sukker i det) eller salt og pepper (rømme med dill og litt salt og pepper er nydelig til reker). Ta gjerne i litt fløte eller majones for å få en rundere smak.
Jeg bruker ofte et urtekrydder som heter Trocomare oppi rømma (kjøper det på helsekost og noen Meny-butikker). Lykke til :) |
Sv: Hva kan jeg blande..
Sitat:
Sitronsaft er godt oppi. Sammen med basilikum og oregano - f.eks. |
Sv: Hva kan jeg blande..
TAAAAAKK!!!
Jeg har jo ingen fantasi.... hjelpe meg... |
Sv: Hva kan jeg blande..
Jeg synes det er veldig godt å bare blande ut litt forskjellige krydder. Karri, spisskummen, pepper, grillgrydder, cayenne og hvasomhelst egentlig. Det blir ofte ganske likt sånn Holiday dipmix.
|
Sv: Hva kan jeg blande..
Min favorittdressing, passer til ALT! :)
Rømme (ca 2 dl, altså et beger det er tatt litt av) Ketchup uten sukker, ca 2 ss Chilisaus på flaske (tabasco e.l kjøpte en på innvandrerbutikk med veldig lite karber) Litt salt og pepper (tror jeg brukte sånn urtesalt, trocomare eller herbamare) Dill tøket går helt fint, eller fersk hvis du får tak i mmmm, godt til karbonader, kylling, spekepølse, egg og bacon.. ja ALT! |
Sv: Hva kan jeg blande..
Hva med å lage tzatziki??:)
|
Sv: Hva kan jeg blande..
Ahem...jeg tør nesten ikke si hva mitt favoritt tilsetningstoff i rømme var. Det var masse sukker. :o Nam nam....nå tror jeg at jeg ville valgt Splenda eller noe for å få søtsmaken.
De overnevnte forslagene høres deilige ut til å brues som dressing. |
Sv: Hva kan jeg blande..
Jeg bruker sitronpepper, men undres på om den har litt sukker i seg..
|
Sv: Hva kan jeg blande i rømmen?
Sitat:
Men hvorfor vil du spise rømme om du ikke liker det? Det finnes jo hundrevis av alternativer du trolig ville like. Min favorittoppskrift med rømme er 1 stykke kjøtt. 1 boks lettrømme kokes inn på medium varme i panne (må være lettrømme; sterrømme skiller seg) - funker bra både med og uten sopp. 1 blå castello ruccola-salat Stek kjøttstykket i en panne, og mot slutten av stekingen legger du blå castello oppå så den smelter noe. Overfør til tallerken, og legg rømmesausen ved siden av. Legg så på ruccola-salat. Hvis du vil ha karbohydrater med, kan du ovnssteke noen poteter (alt etter hva dietten din tillater), og dyppe godt i rømmesausen mens du spiser. Hell gjerne over med litt olivenolje; anbefaler den i gullfolie. |
Sv: Hva kan jeg blande i rømmen?
Har du prøvd creme fraische? :)
|
Sv: Hva kan jeg blande i rømmen?
Viss du ska spise fisk eller skalldyr er denne veldigt god!!!
Rømme fin kuttet rødløk fiskrogn ( rødkaviar i glass) |
Sv: Hva kan jeg blande i rømmen?
Sitat:
Jeg eeeelsker rømme m sånn potetgulldip. Alle smakene! Men det er vel ikke bra mtp lavkarbo?? Takk for oppskriften! Takk alle sammen for gode tips!!! :) |
Sv: Hva kan jeg blande..
Sitat:
Har du prøvd Stevia? Det er en supersøt urteekstrakt som ikke påvirker blodsukkeret og ikke inneholder karber - og som til og med er sunn! Var forbudt en stund, men nå har jeg hørt helsekostene selger den igjen - som dyrefor! Ellers får du kjøpt på www.stevia.no . Ser dyrt ut, men du trenger bare bittelitt av gangen. Rømme med litt bringebær, søtet med stevia - det er nammenam, det! :D |
Sv: Hva kan jeg blande i rømmen?
Melkeprodukter er en av de tingene jeg synes stevia passer dårlig til. Den beske smaken skinner veldig lett igjennom. Hvis du skal ha stevia i rømme eller melk må du være veeeldig forsiktig med mengden.
|
Sv: Hva kan jeg blande i rømmen?
Sitat:
|
Sv: Hva kan jeg blande i rømmen?
her er en base jeg lager til omtrent det meste av dressinger med rømme eller creme fraiche:
bland en liten spiseskje dijón-sennep, et par tre spiseskjeer majo og salt og pepper i rømmen. tilsett krydder etter behov. f.eks til fisk så passer det med kapers/dill/timian. bare tenk på hva som passer til hva. kan være greit å i ha bittelitt søtsmak for å veie opp mot de sure smakene, men det er opp til hver enkelt. jeg synes det er best au naturalia. men så elsker jeg da også rømme.... denne dressingen er veldig veldig god, og jeg er "berømt" for den blant venna mine.:) |
Sv: Hva kan jeg blande i rømmen?
For min del bruker jeg Kesam heller enn rømme.
En av favorittene er å blande den med litt sweet chilisaus. Vet at den inneholder litt sukker, men jeg er på lindberg så så lenge jeg passer på hva annet jeg har i meg den dagen så tror jeg ikke det er det som ødelegger. :rolleyes: Kan med hell bytte ut kesam med naturell youghurt i den varianten også. (anbefaler tyrkisk eller gresk da den er tykkere i konsistensen) Helt ypperlig til kyllingsalat eller scampi. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:54. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no