Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Annen mat (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Posesauser (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=116)

Skorpia 27-01-04 18:39

Posesauser
 
Siden jeg får mange reaksjoner av garvede Atkinsere,gir jeg en advarsel før dere bruker noen av disse,de inneholder visse ting som egentlig ikke brukes under introduksjonen,(maisstivelse,hvetemel bla)

Mange som begynner med Atkins diett, lurer på hva de skal ha ved siden av kjøtt/fisk, grønnsaker og salat.
Det kan bli litt kjedelig med bare rømme eller smelta meierismør.
Og en kan jo ikke bli helt fanatiker heller.
Derfor har jeg tatt for meg og telt karbohydratene i de jeg hadde hjemme for øyeblikket.

Rosepeppersaus
4 pors

Posens innhold 8.91 gram karbo
tilsett
25g meierismør 0.25 g
0.5 dl matfløte 1.90 g
1.5 dl vann
Tilsammen utgjør hele posen ferdig laget på Atkins vis 11.06 gram karbo

Riktignok står det at det er 4 porsjoner, jeg ville spist halvparten dvs 2 pors.

Sammen med 200 gram broccoli/blomkål + kjøtt vil middagen komme på i underkant av 10 gram karbohydrater

Krydderbernaise

Posens innhold 13.76 g karb
Smør 75g----- 0.75 g karb
1/4 dl matfløte 0.95 g karb
2.75 dl vann

Tilsammen utgjør dette 15.46 gram karbo. Står at det er 6 porsjoner,men jeg ville spist 1/3 altså 5.15 gram

Bretagne kyllingsaus

Posens innhold 13.76 g karb
Smør 25g 0.25 g karb
0.5 dl matfløte 1.80 g karb
2.5 dl vann

4-5 pors. står det , ville spist 1/3 av 15.71 og det vil si 5.24 gram karbo


For å si det som det er ville jeg ikke holdt ut på Atkins uten sausene,og ved å blande fløte og vann istedet for melk får man mindre karbohydrater.

Ved å bruke kremfløte 35% istedet for matfløte 22% kan man redusere enda bittelitt :-)

Alle disse sausene er basert på TORO sauser.

Middagen er dagen høydepunkt:cool:

Håper det smaker.

Iset 27-01-04 18:56

så flott Skropia:) du er jo en engel :D

Maz 27-01-04 20:09

Atkins har en egen jevning og med den fikser en lett jevnede sauser selv. Bernaise er forresten (om hukommlesen tjener meg rett) karbofri om den lages skikkelig.

Dersom dere skal bestille Atkinsprodukter så anbefales virkelig jevningen. Nå følger jeg jo Lindberg men har jo lært i et langt svangerskap (hvor jeg kontrollerte karbohdrater uten å tenke slanking) at det er fult mulig å spise sauser som C delen av måltidet. Vet jo ikke GI på dette da men tenker en belastning på måltidet som et hele så blir det ikke uakseptabelt høyt om ikke noe annet drar opp.

HP 27-01-04 22:03

OBS!

TORO sauser inneholder mye raffinert hvete/stivelse/sukker. Dette er Peppersausen laget av:
Sitat:

Hvetemel, maisstivelse, salt, vegetabilsk fett, gjærekstrakt, farge (karamell), løk, sukker, smaksforsterker (glutamat), grønn pepper, aroma, myse, kjøttekstrakt, paprikaekstrakt.
Så hvis du er en garvet karbojunkie så bruker du TORO sauser bare unntaktsvis. Anbefales ikke på introduksjonen for noen. Den er bare 14 dager, så TORO klarer nok de fleste å unvære.

Bedre om du bruker litt spelt som gjevning, og er kreativ med krydderet... Fløte får også en "sausete" konsistens om du lar den koke inn...

Mitt om dette... ;)

Kristian 28-01-04 10:28

Min mor laget sausene selv med mel og smør. Det må da være mulig å lage saus på grovere mel eller soyamel eller rugmel. Jeg kan ikke å lage saus men det er vel noen som kan og har lyst til å teste ut dette. Vær så snill.

Takk til Skorpia som kommer med viktig informasjon

Summer 28-01-04 11:59

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kristian
Min mor laget sausene selv med mel og smør. Det må da være mulig å lage saus på grovere mel eller soyamel eller rugmel. Jeg kan ikke å lage saus men det er vel noen som kan og har lyst til å teste ut dette. Vær så snill.

Jeg lager saus med smør og dinkelmel (en hvetesort,bare sunnere ;) )
Jeg har lager med sammalt mel, og det gikk helt fint! (Har foresten bakt kake på govt mel også, og det synes jeg var kjempegodt! Mye mer smak! :)

Iset 28-01-04 12:30

dinkelmel er også kjent som speltmel og kan kjøpes i helsekosten. det finnes i fint, grovt, hele korn, "havregryn" osv. koster endel mer enn hvete, men er MYE sunnere (uansett hva Frølich sier :rolleyes: )

ville bare informere ;)

Summer 28-01-04 12:58

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset
dinkelmel er også kjent som speltmel og kan kjøpes i helsekosten. det finnes i fint, grovt, hele korn, "havregryn" osv. koster endel mer enn hvete, men er MYE sunnere.

Jepp. :)

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset
(uansett hva Frølich sier :rolleyes: )

Hva hun sier da?

Summer 28-01-04 14:36

Ville bare legge til noen fakta:

Sitat:

God smak og høy næringsverdi kjennetegner spelt. I hvete fins hovedparten av vitaminer og mineraler i skalldelene og i kimen. Men i spelt fins også mikronæringsstoffer i kornets kjerne - i frøhviten. Derfor er brød bakt med hvitt speltmel langt mer næringsrikt enn tilsvarende brød med hvetemel, hvor alle skalldelene er siktet fra.
Mer her:

http://www.klikk.no/showstream.asp?article=5121

Skorpia 28-01-04 15:54

Rosepeppersaus
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av HP
OBS!

TORO sauser inneholder mye raffinert hvete/stivelse/sukker. Dette er Peppersausen laget av:
Så hvis du er en garvet karbojunkie så bruker du TORO sauser bare unntaktsvis. Anbefales ikke på introduksjonen for noen. Den er bare 14 dager, så TORO klarer nok de fleste å unvære.

Bedre om du bruker litt spelt som gjevning, og er kreativ med krydderet... Fløte får også en "sausete" konsistens om du lar den koke inn...

Mitt om dette... ;)

Rosepeppersausen inneholder ikke sukker,men laktose(melkesukker) og det finnes både i fløte og rømme.
Dette gjelder de to andre sausene også, var i butikken og kikka på peppersausen i dag og det er helt riktig, den sto det SUKKER på.
Flott dere reagerer på dette, men som sagt for oss som jobber og ikke har så mye tid til overs, er dette redningen når en føler en har rømmen langt oppi halsen:)

Iset 28-01-04 16:01

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Lise
Ville bare legge til noen fakta:


Mer her:

http://www.klikk.no/showstream.asp?article=5121

dette skal jeg maile til den idiotiske dama. hun skrev i nettdiskusjonen jeg la ut linken til her tidligere, at speltmel IKKE var sunnere enn hvete, at det var det samme.

Skorpia 28-01-04 16:04

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Maz
Atkins har en egen jevning og med den fikser en lett jevnede sauser selv. Bernaise er forresten (om hukommlesen tjener meg rett) karbofri om den lages skikkelig.

Dersom dere skal bestille Atkinsprodukter så anbefales virkelig jevningen. Nå følger jeg jo Lindberg men har jo lært i et langt svangerskap (hvor jeg kontrollerte karbohdrater uten å tenke slanking) at det er fult mulig å spise sauser som C delen av måltidet. Vet jo ikke GI på dette da men tenker en belastning på måltidet som et hele så blir det ikke uakseptabelt høyt om ikke noe annet drar opp.

Det store problemet med dette ,er at det er så dyrt.300 kroner i frakt og 24% moms på det du kjøper. Så dette er min reserveløsning:) .
Var på jakt etter bernaisessens,men det føres bare av de virkelig store kjedene.Bla meny.
PS:er det ikke egg i bernaise da? Den inneholder karbo.

Maz 28-01-04 17:12

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Skorpia
PS:er det ikke egg i bernaise da? Den inneholder karbo.

Mulig det, teller ikke jeg som tenker GI.... Jeg har prøvd jevningen og den er genial. Virkelig verd det men du har rett i at det blir dyrt. Jeg bestilte en hel masse samlet og da blir enhetskosten lav for det er en fraktpris uavhengig av mengde.

Egentlig burde man slå seg sammen og bestille samlet.

Skorpia 28-01-04 18:05

Sauser
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kristian
Min mor laget sausene selv med mel og smør. Det må da være mulig å lage saus på grovere mel eller soyamel eller rugmel. Jeg kan ikke å lage saus men det er vel noen som kan og har lyst til å teste ut dette. Vær så snill.

Takk til Skorpia som kommer med viktig informasjon

Skal du lage sauser selv uten at det blir tynnt som vann,må du ha et fortykningsmiddel. Atkins har det,men det koster flesk,det samme med søtningsmiddler.
Bernaissaus kan du lage på Atkinsvis.men essensen finner du bare på butikker som Meny. Ihvertfall der jeg bor.

Men er det noen som har ideer,så kom med dem.

Skorpia 28-01-04 18:11

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Maz
Mulig det, teller ikke jeg som tenker GI.... Jeg har prøvd jevningen og den er genial. Virkelig verd det men du har rett i at det blir dyrt. Jeg bestilte en hel masse samlet og da blir enhetskosten lav for det er en fraktpris uavhengig av mengde.

Egentlig burde man slå seg sammen og bestille samlet.

Ja og tollen blir jo et sjokk.
24% i tillegg


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:32.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no