![]() |
Harske eggeplommer?
Hei,
Noen vil ha det til at stive eggeplommer i hardkokt/stekt egg, er harske. Men er dette riktig? Er det virkelig slik at plommen må være flytende for at den skal være bra for oss? Noen som vet? :) |
Sv: Harske eggeplommer?
Sitat:
Hva er det som fører til at de blir harske da? at de utsettesfor varme over tid?? høres rart ut på meg... hadde heller ville tenkt over hvilken type fett jeg stekte egget i jeg da... men jeg spiser jo ikke egg så jeg vet ikke... |
Sv: Harske eggeplommer?
Sitat:
|
Sv: Harske eggeplommer?
Sitat:
Har aldri hørt om det før :) |
Sv: Harske eggeplommer?
Hmm, hvis kokte egg står noen dager i kjøleskapet kan de jo smake litt rart i plommen.. er ikke det de har vært utsatt for da?
|
Sv: Harske eggeplommer?
Sitat:
|
Sv: Harske eggeplommer?
Sitat:
|
Sv: Harske eggeplommer?
Sitat:
Men spørsmålet står fremdeles ubesvart. Når harskner en eggeplomme (dersom den kan harskne da)? Jeg ville satt pris på innspill på dette. :) |
Sv: Harske eggeplommer?
Jeg kan bare synse jeg også. Men etter min mening er det ikke harskning som skjer når eggeplommen stivner.
Harskning er etter min oppfatning noe som skjer med fettstoffer som har vært eksponert for oksygen for lenge og dermed oksiderer. Det kan ofte kjennes på smaken, f eks på havregryn, nøtter etc. Så vidt jeg kan huske skrev Kristian i Oboy-tråden at melk harskner når den blir utsatt for lys (jfr "solsmak" på melka når den har stått ute på frokostbordet om sommeren ...). Men jeg er ikke sikker på om det er den samme prosessen, om det er virkelig harskning. Men uansett stemmer det at plommen bør være flytende. Men jeg husker ikke akkurat hva det er som skjer når den stivner. Jeg får heller komme tilbake til det ... |
Sv: Harske eggeplommer?
Eggeplommene på hardkokte egg blir grønne, hvis man ikke fjerner skallet noenlunde snart. Så vidt jeg vet skyldes det at de inngår i forbinnelse med svovel, som finnes i eggene. Hvis man vil oppbevare de hardkoktywe eggene noen dager - det går godt an - bør man fjerne skallet med en gang de er kokt. Da blir de ikke grønne.
|
Sv: Harske eggeplommer?
Interisankt tema, Egg fra høns som er foret på mel og korn inneholder mye mettet fett og mettet fett harskner ikke så lett. Koker vi egget i fem minutter så blir eggehviten stiv og den inneholder jo bare vann og protein. Derfor tror jeg at det skjer en denaturering av proteinet. Eggeplommen inneholder like mye protein som eggehviten. derfor tror jeg at det samme skjer i eggeplommen og at det tar litt lengre tid fordi det tar lengre tid før varmen når plommen i egget fordi den ligger midt i egget. fettet i eggeplommen tåler nok oppvarmingen.
|
Sv: Harske eggeplommer?
Sitat:
om det grønne i egget er farlig vet jeg ikke men det grønne på poteten inneholder gift og bør ikke spises. |
Sv: Harske eggeplommer?
Det grønne på egget er ikke farlig. Det skjer bare fordi en koker det for lenge.... Når kokt egg er dårlig blir det ikke direkte harskt, - det blir bare seigt og klissete og lukter vondt.
|
Sv: Harske eggeplommer?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:13. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no