![]() |
Fortreffelige matvarer
Her kan dere skrive om geniale matvarer for en på lavkarbo og hvorfor de er det!
Jeg begynner med kremfløte : -Billig! Under 15 kroner for rundt 1000kcal. -Sunt fett. Ikke fått hard behandling. -Kan spees ut i mye forskjellig. Omelett,proteinshake,smoothie osv. Andre som har gullkorn å dele? |
Sv: Fortreffelige matvarer
Jeg synes ikke kremfløte passer inn i denne kategorien. For det første kan du ikke spise for mye av den, og mange reagerer negativt på fløte (minket vektnedgang, kløe osv). Det er jo ett melkeprodukt.
Jeg synes heller meierismør passer bedre. Det er rent fett, sunt, du trenger ikke å bekymre deg for å spise for mye og det er jo kjempegodt også - og dermed en "fortreffelig matvare". Det samme med fete kjøttstykker. Kjempesunt og meget mettende. EGG! (ett optimalt måltid direkte fra naturen) nøtter (kjempesunne, men ikke for mye av de) |
Sv: Fortreffelige matvarer
Smør er også meieriprodukt. Det er kanskje proteinet og sukkeret i fløte som ikke er helt optimalt for alle, og smør har mindre proteiner og sukker enn smør.
Leverpostei. Det er næringsrikt, fett og godt og lages av det sunneste kjøttet på et dyr, nemlig lever. Økologiske egg. Med et mer likt forhold mellom omega-3 og omega-6 i økologisk i en matvare som ellers har et passelig lite innslag av flerumettede fettsyrer, så er dette like selvfølgelig å ha i kjøleskapet som øl i kjøleskapene til en drukkenskapsforening. Tran. I en matverden med for mye omega-6 hjelper det å pøse på med tran for å balansere med omega-3. |
Sv: Fortreffelige matvarer
Keep it comin'!
Delte meninger om fløte virker det som. Noen tåler det kanskje ikke like godt. Jeg syntes det er mye enklere å få i meg 1 dl fløte enn tilsvarende mengde kalorier fra smør. (ja jeg brukte skjellsordet kalorier :D ) Mitt neste bidrag er Cottage Cheese: -Masse proteiner. Relativt billige proteiner. -Lite karb -Kan blandes med alt mulig. Kjøttdeig, turistproviant, litt snurring.. -Ikke for folk med melkeprotein-intoleranse Fløte + Cottage Cheese = billig fett og proteiner. Som donjuan sier er fett kjøtt helt konge, men i lengden trenger iallefall jeg noe variasjon fra koteletter og lignende. Kjører på med "matvare" #3, linfrøolje: -Masse, masse omega 3 for en rimelig penge. En god slurk tilsvarer mange piller med omega3-tilskudd. |
Sv: Fortreffelige matvarer
Sitat:
Forøvrig vil jeg slå et lag for Lindbergere jeg da, og si KESAM! Er jeg helt avhengig av, mye mindre fett og mildere smak enn rømme og creme fraiche. :rolleyes: Og den med vanilje er ypperlig erstatning for fløte til desserter/smoothies eller når man bare er fysen. Kan fryses og brukes som youghurt-is :D |
Sv: Fortreffelige matvarer
Kan signere på at kesam er fine greier. Men om man er streng på karbene må man ikke overdrive med dette produktet.
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Johannesbrødkjernemelet må jo nevnes her. Har så mange bruksområder at jeg ikke orker ramse opp. Hvis det er noen her som ikke har fått med seg hva dette er, så gjør et søk på det her inne.:D
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Og så indisk flatbrød da! Eller Pappadums, Puppodums som de også kalles. Inneholder 2 karber pr stk og kan brukes til tacoskjell, pastaplater, pizzabunn og sikkert litt mer som jeg ikke kommer på.:)
Hvorfor er det forresten ingen fler som blir med på å kaste nytt liv over denne gamle geniale tråden?:p |
Sv: Fortreffelige matvarer
Sitat:
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Fant brokkoli- og blomkålgrateng fra Eldorado i frysedisken i går. 3,2 karber/100 g. :)
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Sitat:
Perfekte pizzabunner (ganske tynn, sprø, fast og velsmakende) blir de hvis du bruker 2 stk oppå hverandre med et lag ost imellom. Da skal de ikke forbehandles. Kjempeenkelt! |
Sv: Fortreffelige matvarer
Sitat:
Fastfood for lavkarbere :) Akkurat den samme selges også på Rema under merket Landlord. |
Sv: Fortreffelige matvarer
*KYLLINGLÅR fra Prior: Ferdiggrillet, kan spises varm og kald. Gode og feite, mmmm.....:D
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Stooore poser med frosne Wok-grønnsaker. Fåes på Obs!
Kjempegreie hvis man feks skal lage kinamat. |
Sv: Fortreffelige matvarer
Sitat:
Jeg syns det er enklest (og best) å kjøpe grønsakene ferske på f.eks innvandrerbutikker, for da slipper jeg å bruke tid på å plukke ut de tingene jeg ikke kan spise og det er lettere å beregne vekt enn på de frosne. |
Sv: Fortreffelige matvarer
Sitat:
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Sitat:
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Må slenge inn en fortreffelig matvare jeg også:
*Laks! Den feiteste og godeste fisken blant fisker! Koteletter, fileter, røkt, vamrrøkt you name it! Spiser ikke kjøtt ellers, og laksen særlig har reddet meg på lavkarbo! Og ikke minst er det overlevelig for en student, når man får laksefileter fra First Price for 23 kr:D *Fransk fiskegrateng, dette er jeg-orker-ikke-å-lage-mat-mat. Den inneholder 4,5 (tror jeg) karber pr 100 gram, og er supergod:) |
Sv: Fortreffelige matvarer
Creme Cherie ost. Den er super fyse-mat, søt, feit og god og null karber. :D
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Sitat:
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Som hun skriver: Meny, og andre dagligvarebutikker. De finnes på innvandrerbutikker også, men er ikke alltid så godt merket. Rart det ikke er mer karber forresten, for kikerter og/eller linser har jo en del...
|
Sv: Fortreffelige matvarer
Angående melk...
Upasteurisert og uhomogenisert melk reagerer allergikere mindre på. Mange blir kvitt ulike matallergier ved å droppe vanlig melk. Pasteurisering er oppvarming av melken og dette dreper bakterier, både gode og dårlige, samt at det forrringer proteinene. Melkeallergi er enten laktoseintolerans og/eller allergi mot melkeprotein. Det meste av melk som råvare er pasterurisert (til fløte og til ost). Melk med lang holdbarhet er dessuten ultrapasteurisert (enda høyere temp). Homogenisering er at man knuser fettmolekyler og blander dem jevnt i melka. Dette forringer fettsammensetningen. Dette er ikke gjort med fløte eller smør. Et bedre alternativ enn helmelk er faktisk skummet melk tilsatt fløte. Da er fettet helt naturlig. Av vår frykt for bakterier i melken har vi industrialisert den, forbudt salg av upasteursiert melk. Og statistikk sier egentlig at melk fører til allergi (viktigste årsak er for tidlig introduksjon av melk og hvete i kosten til barn) Vi burde begynne å spørre etter upasteurisert melk på butikken... Ja-ja... fremskritt... |
Sv: Fortreffelige matvarer
Ligger nok mye i det. Jeg får vondt i magen av vanlig melk, men kan fint drikke fløte uten å merke noe.
|
Sv: Fortreffelige matvarer
:D nevnte til min kusine for en stund siden at jeg ikke trodde pasteurisering var bare bra :rolleyes: hun er veterinær og ble dypt sjokkert over at jeg har slike tanker. Tuberkulose kan jo overføres den veien. Jeg mener allikevel at det må gå an å sjekke melka for å være sikker på at den er frisk. Aner ikke hvordan tilstanden er i forhold til tuberkulose på den norske ku-bestanden.
Og som du skriver Energibunten bør vi spørre. Det gjør noe med viljen til å forandre ting. Den økologiske lettmelka var jo ikke homogenisert for noen år siden, men den solgte dessverre ikke godt nok da :( Jeg tåler sure melkeprodukter best, men fløte bedre enn melk. Melk er kun i kaffen hos meg, vet ikke hvorfor jeg ikke liker fløte der... skal jobbe litt med saken. Ellers kan jeg kanskje blande den ut med skummet? Takk for tips :) |
Sv: Fortreffelige matvarer
avocado...natures perfect food...sammen emd med egg da.
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:45. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no