![]() |
Invitert til 50årsdag - Hva med cognac....?
Stilte nok dette spørsmålet i feil tråd, og prøver derfor med en ny tråd :)
Skal på 50års-dag til helga. Har derfor lett lenge etter karb-innholdet i cognac, men har ikke funnet det. Ser at Torkil i sin bok sier at moderate mengder whiskey og blankt brennevin kan nytes. Er cognac annerledes? Regner vel egentlig med det ettersom cognac kan være tilsatt sukker/ karamell - antar disse er fy. Finnes noen 'klarerte' merker - eller synspunkter på dette? |
Sv: Invitert til 50årsdag - Hva med cognac....?
Vanlig cognac er helt greitt. All brennevin med 40+ alkoholprosent er i praksis så godt som karbohydratfrie så vidt jeg vet. Søker du på "carbohydrates brandy" i Google får du svar (jeg søker som oftest på engelsk fordi det gjerne gir flere svar). Det eneste minus med alkohol på lavkarbo er man ikke tåler så mye.
|
Sv: Invitert til 50årsdag - Hva med cognac....?
Takk for svar.
Det var på oppslag i wikipedia.no de hevdet at cognac ofte ble tilsatt sukker eller karamell for fargens skyld. Trodde dette gav et sukkerinnhold i selve drikken, men tilsetningen er kanskje før destillering... Forresten rart at ikke brennevin finnes i matvaretabellene (...sikkert et 'alkoholpolitisk' valg :rolleyes:) |
Sv: Invitert til 50årsdag - Hva med cognac....?
Brennevin 40 og 60 % er 0 karber. Står i matvaretabellen under drikkevare på Lavkarbo.no Ellers er det dårlig info om alkohol ja...
|
Sv: Invitert til 50årsdag - Hva med cognac....?
Du fikk meg til å slå opp på matvaretabellen på forsiden - og der står også verdiene for litt forskjellig sprit (men ikke cognac)...
lavkarbo.no - don't look further :) Samtidig så jeg at det sto bare 0,2 kh på tørr hvitvin. Kan noen si om det er en kommafeil? |
Sv: Invitert til 50årsdag - Hva med cognac....?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:26. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no