Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Ketolysekuren (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=110)
-   -   Ville bare tipse dere alle om en veldig karbohydratfattig aioli-dipp! (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=12587)

Tette80 20-04-07 14:20

Ville bare tipse dere alle om en veldig karbohydratfattig aioli-dipp!
 
Ta 3 egg i hurtigmikseren sammen med en halv chili, en halv hvitløk eller 4 fedd hvitløk. Visp dette sammen. Så sper du med masse soyaolje mens du mikser, helt til dippen får en rømmeligende konsistens. Om den skulle skille seg mens du heler i olja, ta oppi litt vann. Nydelig å dippe både kjøtt og grønt i!!!

:D

Summer 20-04-07 15:22

Sv: Ville bare tipse dere alle om en veldig karbohydratfattig aioli-dipp!
 
Dette hørtes godt ut. :)

Trolljenta 20-04-07 16:04

Sv: Ville bare tipse dere alle om en veldig karbohydratfattig aioli-dipp!
 
Hørtes godt ut ja, men soyaoljen burde vel byttes ut med en annen type kaldpresset olje.

Tette80 20-04-07 18:43

Sv: Ville bare tipse dere alle om en veldig karbohydratfattig aioli-dipp!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Trolljenta (Innlegg 262455)
Hørtes godt ut ja, men soyaoljen burde vel byttes ut med en annen type kaldpresset olje.


Soyaoljen inneholder ikke karber, om det var det du tenkte på :)

Gerd 20-04-07 18:57

Sv: Ville bare tipse dere alle om en veldig karbohydratfattig aioli-dipp!
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tette80 (Innlegg 262509)
Soyaoljen inneholder ikke karber, om det var det du tenkte på :)

Det er nok mer måten oljen er fremstilt på (kaldpresset/varmpresset)

Kopi fra annen link:

Sitat:

Vi får rimelig unyanserte råd fra våre ernæringsmyndigheter: "Bruk olje!" er hva vi får høre. Men de sier ikke at noen oljer er helseFREMMENDE mens andre er direkte UHELDIGE for vår helse. Og vi får ikke informasjon om at vi ikke bør steke i oljene (da er sjansen stor for at vi ødelegger oljen selv).

Maisolje, solsikkeolje og soyaolje bør HIVES, av fire ulike grunner:
1) De inneholder for mye flerumettet omega-6 fett, som virker betennelsesøkende (astma, revmatisme, allergier, fibromyalgi m.m.).
2) De er alltid varmpresset. Dette er en industriell prosess som blant annet gir avfallsstoffer som transfett, frie radikaler, dimerer og polymerer.
3) De egner seg IKKE for steking pga innholdet av flerumettet fett.
4) De vil ved bruk fortrenge sunne oljer som olivenolje, rapsolje, avokadoolje.



Olivenolje, rapsolje, avokadoolje og makadamiaolje inneholder mye enumettet fett som er positivt for fettforbrenning, ledd, hud m.m.
Linfrøolje, valnøttolje og tran inneholder mye omega-3, og er meget varmeustabile. Bør brukes som kosttilskudd, eller over salat.
Kokosolje (Cocosa) er den oljen med mest mettet fett, noe som er gunstig ved varmebehandling av mat.

På etiketten av alle oljene MÅ det stå kaldpresset eller xtra virgin, for at de skal være sunne.

Litt komplisert? Ehhh, ja. Men man trenger jo ikke huske hva alle disse omega-ene er for noe, bare man husker hva som er sunt og usunt... :cool:



Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:56.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no