![]() |
Lage melblanding selv
Mel er frøet på planten hvete, generelt sett..
I sverige får man kjøpe linfrømel som inneholder 0 gram karbohydrat pr 100gram!!! Har ikke funnet noe slikt i norge enda, så da tenkte jeg at dette må en vell kunne klare å lage selv? innspill? |
Sv: Lage melblanding selv
Om du kjører linfrøene i hurtigmixeren? Det skulle vel bli sammalt linfrømel?
|
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
|
Sv: Lage melblanding selv
Postet denne i tilfelle noen finner på å lage mel selv, viktig å varmebehandle før man spiser det:)
Spørsmål: Jeg har hørt at linfrø kan inneholde blåsyre. Jeg spiser ca. 1 ss pr. dag i frokostblandingen min, er dette helsefarlig? Svar: Det er riktig at linfrø inneholder cyanogene glukosider som frigjøres til blåsyre (hydrogencyanid; HCN) i magen. Noe av blåsyren en får i seg omsettes og fjernes, men det er skadelig dersom en får i seg for mye blåsyre. En til to spiseskjeer av hele linfrø pr dag for en voksen person vil ikke føre til noen forgiftningsfare i følge Livsmedelsverket i Sverige Hele frø bør benyttes da knuste frø vil frigjøre mer HCN. Dersom en vil være helt sikker kan en jo varmebehandle knuste linfrø ved ca 90 – 100 grader i stekeovnen ca 20 min. Svaret er vurdert av Birgitte Paulsen, Seksjon for smittestoff og biotoksiner i Mattilsynet. |
Sv: Lage melblanding selv
vil tro det er lurt å varmebehandle slik at det ferdige produktet tørker litt.. Det er jo ganske fete frø
|
Sv: Lage melblanding selv
Fant mye info om flaxseeds her, kan noen bekrefte at det er linfrø det her er snakk om?
Hadde vært artig å sjekke om det er ok å lage grøt av linfrø, smak karboinnhold mm. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=81#summary |
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
|
Sv: Lage melblanding selv
Ser at det står 0 på karbo her men nesten 35% kostfiber, er dette ok å spise mens en er i/prøver å komme i ketose? eller er det bedre å vente til vedlikeholdsfasen?
Linfrø er en viktig kilde til omega-3-fettsyrer. Næringsinnhold Pr 100g tørr vareEnergi1564 kJ 377 kcalProtein24,5 gKarbohydrat0 ghvorav sukkerarter0 gFett31,0 ghvorav fettsyrer:mettede2,3 genumettede4,6 gflerumettede21,4 gKostfiber34,8 gNatrium0,06 g |
Sv: Lage melblanding selv
hva med å bruke mel av linfrø som en erstatning av hvetemel?
|
Sv: Lage melblanding selv
fant denne nettbutikken http://www.lillemolle.no/fidibus21.htm
de fører bordmøller for de av oss som ønsker å lage sitt eget komponerte mel :D Håper det kommer til nytte:D |
Sv: Lage melblanding selv
Men for en norsk i annonsen da!
:( :confused: :eek: Jada, jeg er bittelitt pirkete... Ellers så kvernene fine ut. |
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
Sitat:
|
Sv: Lage melblanding selv
*korrigert*
|
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
Ta det helt med ro nå :rolleyes: |
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
Viss mel av linfrø hadde vært et fullgodt alternativ til annet mel, tror du ikke det hadde vært i handelen allerede??? |
Sv: Lage melblanding selv
Må man ha mel utover de erstatningene som allerede finnes?
Soyamel, johannesbrødkjernemel, diverse bakemixer. Velger man lavkarbo så må man regne med å kutte endel ned på melforbruket. For min egen del må jeg si det kanskje har vært det minste problemet :rolleyes: Og definitivt noe man ikke tenker på etter en stund. Forøvrig ser jeg nytten av å tilsette malt linfrø i ting, da det som det blir nevnt er en kilde til bla omega 3. Og viktig med MALT siden det i hel form er lakserende! :D |
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
Dessuten har de en kort holdbarhetsdato når de er malt til mel pga det høge fett innholdet. Sitat:
Soyamel, protein mixer og andre smaker ikke godt i følge mange her på forumet. Videre gir de ikke fullværdige bakster. Vi kommer ingen vei i samfunnet dersom vi ikke kan diskutere ulike vinklinger på eksisterende og nye produkt. |
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
|
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
En og en, sammen for å forandre;) Dessuten, har du et fullverdig mel kan du lage deg andre ting en bare grøt;) Linfrø får man kjøpt i 25kg sekker hos bakerleverandører til en heeeeeelt annen pris en i butikken(ca 10 kr for 400gram hele frø), og en handdreven kvern får man helt ned i 650kr+ frakt.. Poenget mitt med denne tråden var at jeg og sikkert mange andre ikke akkurat digger å lage seg brød av ost, egg og bark( kanskje et ytterpunkt, men regner med du skjønner tegningen?) Se forresten teoriene mine om forbehandling av mel også :) |
Sv: Lage melblanding selv
Maler de kvernene der velidg fint mel?
Jeg har prøvd å male linfrø i mandelkverna, og i hurtigmikser-boksen som hører til stavmikseren min. Mandelkverna var helt håpløs til dette, frøene datt igjennom hullene i kverna. Og i hurtigmikseren ble ikke linfrøa finmalt, de ble bare delt et par ganger. Hadde vært greit med linfrø mel til bruk i brød, for jeg er ikke så gla i klumper i brødet... :rolleyes: |
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
Takk Lemen!! Forresten fann jeg linfrø sekker på 25 kg til 375 no som gi en kg pris på 12 kr. Er ikke sikker, men tipper på at 1kg blir 500gram mel.. Kan jo fks koke skallene , kjøle de ned og male de og, og bruke det som smakstilsetter/bindemiddel også |
Sv: Lage melblanding selv
Sitat:
En liten kommentar på sidelinja får du tåle. |
Sv: Lage melblanding selv
Hva med å stacke linfrø mel med noe annet? fks bark eller andre lavkarbo mel sorter?
btw: Jeg var i litt dårlig humør når jeg skrev det, beklager...Synes fremdeles at oftopic regler bør følges.. Ok med en kommentar på sidelinjen om man har kommet med noe konstruktivt angående tema som blir diskutert. |
Sv: Lage melblanding selv
Ja, jeg er enig i det, MrFee... Men det var nå ellers uttrykksmåten din jeg reagerte på!
Dessverre er det ikke mange alternative måter å lage mel på som jeg tåler så godt. Forsøker å unngå behovet. Hva med mandelmel? Eller kastanje-mel? Det siste er det kanskje mye karber i... Det virker i hvert fall litt tungvint å bruke linfrø, etter det jeg ser over. Både mandler og nøtter er i hvert fall lettere å male. Men jeg vil likevel være nøye med å fortelle nøyaktig hva som er brukt i tilfelle allergier! |
Sv: Lage melblanding selv
jeg går i alle tilfelle til innkjøp av en slik kvern som beskrevet av meg tidligere i denne tråden. Så kan jeg komponere et eller annet bakverk og komme med en tilbakemelding på dette.
Jeg og unngår hvetemel produkter, men det skal jo ned i så mye at om en fant noe som faktisk kan kalles fullerverdigt likt uten karbohydrat i så hadde det vert et mye bedre alternativ en ost, protein osv.. Med mindre noen kommer med tilbake melding på dette før, så tester jeg dette iløpet av mai og kommer med en tilbakemelding da :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:21. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no