![]() |
Frossen brokkoli fra Enghav
Fant netopp ut av at frossen brokkeli fra Enghav (som fås kjøpt i bl.a. Rema1000) kun inneholder 1,1 karb pr. 100 gram.
I frisk brokkeli er karb. innholdet 3,1. Er det noen som har en logisk forklaring på hvorfor det er lavere i renset forvellet brokkeli?. Sitter det meste av karbene i stilken og posen kun inneholder "bukettene". Jeg synes forskjellen er stor - men interessant. |
Sv: Frossen brokkeli fra Enghav
Det kan være, som du sier, at stilken har mer sukker enn buketten. Men du må også huske at næringsinnholdet i brokkoli alltid vil variere, alt etter jordsmonn, høstningstid, modenhet osv. En fersk brokkoli vil aldri ha akkurat 3,1 % karbohydrat pr 100 gram, og de frosne har heller ikke akkurat 1,1 g. På samme måte har aldri to gulrøtter helt det samme næringsinnholdet, og to biffer fra to forskjellige kyr er jo også ulikt sammensatt, f.eks.
Det er jo gjennomsnittsverdier og man må tillate en viss feilmargin. |
Sv: Frossen brokkeli fra Enghav
Jeg heller til å tro at Enghav må ha feilmerket pakkene sine, for det var da en veldig stor forskjell! :eek: :confused:
|
Sv: Frossen brokkoli fra Enghav
Stilken smaker jo vitterlig søtere enn buketten...:)
|
Sv: Frossen brokkoli fra Enghav
Godt at jeg aldri spiser stilken da, men kaster den ... :rodme:
|
Sv: Frossen brokkoli fra Enghav
Er jo ikke sikker at det ikke er næring, fiber og vitaminer osv som man kanskje har godt av i stilken selv om det er mer stivelse i den da :)
Og btw, på matvaretabellen står det 1,9 på både rå og kokt :) |
Sv: Frossen brokkoli fra Enghav
Spiser opp stilken mens jeg hakker brokkolien jeg. Når jeg var liten så var jeg flink jente dersom jeg spiste den;)
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:38. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no