![]() |
Brødhue
Hei folkens, strålende nettsted/forum - jeg har lært mye av å lese her, takk til mange opplyste forum medlemmer.
Jeg er nå på dag 10 av induksjonen og har mistet 5 KG så langt, så jeg er en happy camper! Men det er en ting jeg savner, nemlig brød. Jeg må innrømme at jeg ikke har de store anlegg for baking, så mitt spørsmål blir: Har noen ett tips til hvor jeg kan kjøpe brød ( eller noe som ligner) som er forenelig med fortsatt ketose ? På forhånd takk, /Rune |
Sv: Brødhue
Klippte ut en oppskrift i en annen tråd. Ser du ikke har så lyst til å bake, men jeg anbefaler dette brødet alikevel. Det er kjempe enkelt, bare bland alt sammen og hell i godt smurt brødform. Bak tre om gangen så har du en evighet :)
6 egg 2 dl creme fraiche (el seterrømme) 1/2 dl rapsolje 2.5 dl soyaprotein 1 ss bakepulver 4 ss linfrø 50 gram sesamfrø 30 gram hvetekli 30 gram solsikkekjerner Drysset med blå valmuefrø på toppen Hele brødet inneholder ca 24 kh, og jeg får 17-18 skiver per brød (det blir stort). Dvs bare litt over 1 kh per skive!!! :D (og det er med min type soyaprotein som inneholder 10 kh per 100 gram) Og det smaker brød! :D Stekinga er som før: 180 grader -45 min! |
Sv: Brødhue
Tusen takk for svar!
Er redd resultatet av min baking ikke blir forenelig med noen kostholds filosofi, men jeg får se om jeg drister meg til å prøve i alle fall... |
Sv: Brødhue
Grattis med flott vekttap.:)
Kjøpebrød er ikke noe for oss i ketose, beklager... Men her er et brød gubben min spiser mye av som er saftig og godt: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=12006 Bakes med bakemix eller soysprotein. Jeg bruker tilsammen 400 gram hasselnøtter og mandler/valnøtter og tilsetter 100 gram linfrø. Dobler du oppskrifta blir det 3 store brød. Og alt blandes til en røre, ikke vanskelig i heletatt. Lykke til :) |
Sv: Brødhue
Kan nesten ikke kalles baking, siden det er en røre du ikke behøver å elte eller ta i en gang. Nesten som å lage vaffelrøre, bare litt flere ingredienser. Jeg hater også å bake, men som sagt, dette synes ikke jeg er baking.:p
|
Sv: Brødhue
Jeg spiser litt Fedonbrød innimellom, noen dager etter hverandre og andre ganger med noen dagers mellomrom. To tynne brødskiver ad gangen.
Er i ketose, men merker at vekten går saktere ned de ukene jeg har spist litt Fedonbrød. :) Har ikke stoppe opp i vektnedgangen, men det går saktere. :) Trixie :) |
Sv: Brødhue
Takk for oppskrift Distrea! Skal jammen prøve dette ja. 1 kb per skive burde være overkommelig ja.
|
Sv: Brødhue
3 egg
30 gram kruskakli En god dæsj knuste linfrø 1/2 beger rømme eller creme fraiche 1 ts natron 1-2 ts johannesbrødkjernemel (av og til har jeg 25 gram soyaflak fra SPIELBERGER oppi) Denne oppskrifta bruker jeg. Holder til 9 lapper som du legger med skje på bakepapir. Stekes i 15 minutter på 200 grader. Kjempegode!! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:13. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no