Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Lavkarbo generelt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Whey-protein til baking? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=13871)

Iset 19-07-07 09:44

Whey-protein til baking?
 
Jeg mener å ha lest at det kan brukes, men vil bare dobbeltsjekke. De hadde ikke soyaprotein på helsekosten da jeg var der sist, og jeg kjøpte heller med meg en Whey-protein uten smak. Kan jeg bruke denne i brød- og pizzabaking og diverse?

Sirene 19-07-07 11:45

Sv: Whey-protein til baking?
 
Jeg bruker en del whey (myse) protein til baking, når jeg har laget min egen glutenfire variant av fedonbrød. Erfaringen er, at det får røren til å heve ganske raskt, og da er det best å ikke la det heve for lenge, da bollene ellers blir ganske flate. Men det gir god smak og god konsistens, hvis man passer på dette.

Iset 19-07-07 13:01

Sv: Whey-protein til baking?
 
Tusen takk for svar, da prøver jeg å lage en pizzabunn i dag. :)

elian 19-07-07 20:18

Sv: Whey-protein til baking?
 
Blir ikke wheyproteinet ødelagt ved tempraturer over 120gr? :confused:

Iset 19-07-07 20:35

Sv: Whey-protein til baking?
 
Blir det? :nervøs:
Jeg mener å ha lest i oppskriftshefter fra bla. Multipower, at de har brukt whey-protein i både pannekaker og brød?

elian 19-07-07 20:39

Sv: Whey-protein til baking?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset (Innlegg 308383)
Blir det? :nervøs:
Jeg mener å ha lest i oppskriftshefter fra bla. Multipower, at de har brukt whey-protein i både pannekaker og brød?

Jeg leste noe om det inne på www.fitnessprat.no.... Skal se om jeg finner det... :)

Nille 19-07-07 20:46

Sv: Whey-protein til baking?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av elian (Innlegg 308364)
Blir ikke wheyproteinet ødelagt ved tempraturer over 120gr? :confused:

Når du blander det med så mange andre ting/ingredienser vil ikke temperaturen bli så høy at det er noen fare for at det ødelegges. Jeg har brukt det mange ganger uten problem !

Iset 19-07-07 20:58

Sv: Whey-protein til baking?
 
Da prøver jeg iallfall. :D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:54.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no