![]() |
Sjokolademousse
kom over en oppsskrift på sjolokademouse som hørtes veldig god ut. har ikke fått prøvd den selv ennå men... moro å høre tilbakemeldinger hvis noen prøver den:D
dette trenger du: 2 dl fløte 225 g sjokolade (mørk/sukkerfri) 4 stk eggeplomme 2 stk eggehvite 100 g melis (laget av splenda eller fruktose?) slik gjør du: 1) pisk fløten til myk krem og sett den kaldt. 2) smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. bruk lav temeratur og rør løitt i den underveis. 3) stivpisk eggehvitene med melis. bland forsiktig sammen den smelta sjokoladen med eggeplommene, vend inn kremen og til slutt de stivpiskede eggehvitene. 4) ha i sjokolademoussen i porsjonsformer eller en stor bolle. settes kjølig i minst 2 timer før servering. server sammen med litt pisket krem. strø litt hakket sjokolade over og pynt med ett mynte blad. namnam:D denne gleder jeg meg til å prøve:D men bør kanskje bli ferdig med de 14 dagene først? |
Sv: sjokolademousse
Her er en uten melis, som er heeeelt sykt god!
http://forum.lavkarbo.no/showthread....jokolademousse |
Sv: sjokolademousse
Her er en jeg la inn for en stund siden. Tenkte den kunne kunne komme frem igjen ettersom denne blir til super is.
Bare til opplysning:) Denne lager jeg alltid når jeg skal ha meg dessert. Ca 1-2 karbo pr porsjon:D Hei alle sjoko-elskere! Jeg har laget min egen oppskrift på sjokolade mousse som jeg vil dele med alle her inne!:) Den kan også fryses ned til is uten at det blir krystaller i den. Håper det smaker:) Sjokolade mousse ( Stoooore 4-5 porsj.! Eller ca 10 mindre porsj.) (Ca.19 gr netto karboh. i hele oppskriften) 85 gr. sukkerfri mørk sjokolade (Cavalier, fås på helsekosten, 25,- kr. platen, men skal man kose seg så skal man kose seg... ) 85 gr. sukkerfri lys sjokolade (samme merke som over, eller andre merker dere kjenner til eller foretrekker da..) 1/2 dl fløte 3 eggeplommer 2 dl. pisket kremfløte med ca to ts. søtstoff 3 eggehvitter stivpiskes med bittelitt salt for ekstra stivhet (men ikke nødv hvis du ikke vil..) 2 ts. god kakao for litt ekstra fyldig smak (kan droppes) Fremgangsmåte: Smelt sjokoladen sammen med fløten over svak varme. Ha i de frivillige teskjeene med kakao nå og rør/visp til det ikke er klumper. Avkjøl litt til lunken/kald. Bland inn de lett vispede egeplommene. Avkjøl helt til kald. Tilsett den vispede kremen forsiktig litt etter litt i sjokolaaden, slik at den blir kremete og fin. Tilslutt vendes de stivpiskede eggehvittene FORSIKTIG inn i sjokolade kremen slik at alt er luftig men godt blandet. Hell i en lekker glassbolle (ikke i en glassbolle som lekker... :p )for spising som moussedessert, og la den stå i minst tre timer tildekket i kjøleskap. Jeg har plastbegre igjen etter min tid som sukker-oliker hvor jeg spiste kos-begere m sjokoladepudding osvosv. De bruker jeg nå til og fryse ned restene etter desserten eller lager porsjoner med sjokolademuuusen i, for da har jeg en dessert liggende i fryseren klar til konsumering... (sje-lurrpp... ) Fryser du ned porsjonsbegere, la begeret stå på benken 10-15 min. så den blir litt mykere. Skal du spise den med eeeen gang du tar den ut av fryseren, er den ganske så hard. Hvis begeret står på benken i 20-30 minutter er den sjokolademousse igjen uten at den er rennende! Tadaaaa... PS! Du kan legge moussen i porsjonsbegerene og la de stå i kjøleskapet i de tre timene FØR du putter dem i fryseren. Men du MÅ ikke gjøre det. De blir like gode hvis du fryser dem ned med en gang. Men moussen blir nok bittelitt luftigere hvis de får stå de timene i kjøleskapet før du fryser dem ned. Syntes og merke en bitteliten forskjell... PPS! Prøv også og lage med Cavalier Hasselnøtt Milk i stedet for melkesjokolade. Uhmmm det også Hørte jeg noen sa <<Uhmm...>>???? Enjoy allesammen!! :hearts: |
Sv: sjokolademousse
mmmmmm, den hørtes namnam ut! demn å jeg prøve... kanskje til helgen!:)
|
Sv: sjokolademousse
Dette skal jeg også prøve !!!!!!!
Hekta på sjokolade fortsatt ......En god erstatning for Atkins barene. Takk for oppskriften! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:50. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no