![]() |
Mye sukker i barnemat
http://www.dagbladet.no/dinside/2004/07/05/402330.html
Dagbladet setter fokus på noe VELDIG viktig i dag! Jeg har alltid sagt at ferdiggrøt er som kakedeig - og det skal man putte i munnen på de uskyldige små 3-4 ganger om dagen fordi det er JERN i det...! :mad: Hvorfor Wenche Frølich hele tiden får uttale seg til media er imidlertid et mysterium. Hun som aldri har sett en pasient i hele sitt liv, bare forsker på matkvalitet og skriver brød-bøker. Hrmpf. Joda Wenche, det er sikkert bedre å gi grovbrød, margarin, hjemmelaget syltetøy og skummetmelk enn hva mange barn får i dag. Men hvor er egg? Oljer? Nøtter? Dette-brenner-jeg-for-hilsen-fra MHM |
Huff stakkars unger. Det er jo de som blir skadelidende på sikt.
Hvert 3. barn i USA ender med Diabetes sto det i artiklen...Ikke så ille her enda visstnok, men det kommer i rasende fart. At det ikke er innholdsdeklarasjon på snop og brus, er på en måte litt greit, for det vet vi jo er usunt og farlig. Da synes jeg det er myye viktigere å få frem hvor mye karbohydrater det faktisk er i det du nevner MHM og barneyoughurt (som er sååå sunt, liksom) og korn. Ungene fores i bøtter og spann med youghurt (mange nye varianter oppdaget jeg for noen dager siden) fordi foreldrene faktisk tror det bare er sunt. Og da har meieriene vært flinke med markedsføringen sin...det er jo ikke sant...se på det sukkerinnholdet da. Det er jo ren snop både det og grøtene du refererer til MHM. ARG..ARG...ARG |
Jeg også brenner for dette, men det er vel et lite skritt i riktig retning at den dama sier noe slikt? Er det ikke?
Det er egentlig ganske tragisk hvilke sukkermengder som er i barnemat, og jeg mener bestemt at mange barn kunne unngått hyperaktiv/ADHD stempelet om de hadde fått mindre sukker... Leste en artikkel om fargestoffer i alternativt nettverk magasinet... Der sto det om foreldre som ikke ble tatt på alvor av leger om at barna ders blir helt propell når de spiste snop med spesielle fargestoffer i... Og jeg bare tenker: Eh... ja, og for ikke å snakke om sukkeret i tillegg... Men altså: Behøver dette å være en problemstilling? Er det ikke bare til å kutte ut dette snopet da? Eller er det bare til å gå til legen å få noen tabletter som kverker symptomene på at barnets kropp ikke vil ha deisse stoffene, og som sikkert har kjempemasse bivirkninger for barnet.....:mad: |
Jeg fikk avkreftet av Astma og Allergi legen om at kostholdet til en som har ADHD/hyperaktiv ikke spiller en så stor rolle som vi tror. Bare 1 % av de som har denne diagnosen blir bedre av diett mente han.
Men jeg selvfølgelig enig i at det er altfor mye sukker i barnas mat. Jeg har en sønn som er VELDIG aktiv og har mye uro i kroppen. Barnehagen ville at vi gikk til legen for å utelukke at han får i seg mat i løpet av dagen som han reagerer på. Men som sagt mente legen at uroen i kroppen ikke hadde noen sammenheng med hva han spiste. Han er veldig allergisk mot diverse matvarer... Men vi ser jo at han blir mye mer "hyper" når han får i seg sukker. Og sukkererstatninger som feks er i light brus får han eksem av. Så nå er vi veldig påpasselig hva han får i seg av sukker :) Det blir lite prim og brunost framover for å si det sånn :p Foreløpig er han bare 2,5 år, så det er jo altfor tidlig å sette noe diagnose på han og jeg har heller ikke tro på at han har ADHD heller... |
Tror nok vi vil møte det samme hos de fleste leger desverre...:( Det er slik de er opplært til å tenke...
kostholdet har ingen virkning... Sykdommer bare kommer av seg selv de.. så må vi få medisiner som kverker symptomene... Det heter ikke å studere medisin for ingenting... Jeg tror det viktigste vi foreldre kan gjøre er å sjekke maten selv.. Vi trenger ikke gå til noen lege for å få noen generelle råd utfra deres synsvinkel, for det finnes så utrolig mange andre synsvinkler også, og legene har jo faktisk ikke en ærnæringsutdannelse, men en utdannelse i medisin. Så jeg synes vi foreldre skal ta bort ulike matvarer som sukker i kosten til barnet og observere dem selv og gjøre det som er best for barnet. At barn blir propell av sukker er jo ikke rart, det er jo ren energi vi fyrer opp systemet ders med... Enig med deg at en diagnose er alltfor tidlig,- og ville vært veldig stigmatiserende også... Men jeg personlig ville fjerne sukkeret for mitt og barnets beste uansett. :) |
Denne legen har jobbet med barne og ungdomspsykiarti i mange år før han har spesialisert seg på allergi og astma, så jeg tror han vet hva han snakker om :) Og forskningen på barn med ADHD har vært bra så vidt jeg har fått med meg.
Tror ikke vi skal skjære aller leger over en kam! |
Nei, vi skal ikke skjære alle leger over en kam, og det var ikke noe angrep på din lege heller, bare et uttrykk for at all forskining som blir gjort, blir gjort med et utgangspunkt og det utgangspunktert er ofte medisin. En får bare svar utfra hypotesene en stiller.... Så jeg velger å stille meg kritisk til dette, og forer ikke barnet mitt med sukker fordi en eller flere leger mener det skal være helt greit. Det finnes forskning som sier det motsatte også...:)
|
Oj, da har jeg formulert meg litt klønete. Legen mente at vi burde kutte ned til et minimum når det gjaldt sukker.
Men han ville ikke sette han på noe spesiell diett. |
Sitat:
Mine barn er ikke hyper men de har ett annet problem og det er bilsyke. For å unngå at de blir bilsyke så passer jeg på hva de spiser før vi drar på biltur og har funnet ut at syltetøy, nugatti og annet søtpålegg må unngås . Når det gjelder drikke så må brus, jus, nektar, leskedrikk og te med sukker unngås. Jus og leskedrikk er faktisk verst. Melk går helt fint. En gang fikk den yngste datteren min en proteinmeal (måltidserstatter) som innehold fruktose og det førte til at hun ble bilsjuk for første gang. |
Å, sånn å forstå... :)
Men en diett med minimalt med sukker er jo litt spesiell da..:p Men den har ikke noe navn..;) |
Sitat:
Ikke alle proteinbarer er like gode - de fleste ikke så veldig gode og inneholder mye sukker, så de blir også jeg uvel av.. |
Sitat:
Gutten min spiser aldri sjokoladepålegg da han er allergisk mot nøtter og sjokolade. Og syltetøy liker han ikke, så den saken er jo grei! Jus (eple og appelsin) blander jeg ut 50/50 med vann. Han legger ikke merke til det en gang :p Bra du har funnet ut hva som gjør barna dine bilsyke. Sliter heldigvis ikke med det vi da! |
Sitat:
Denne proteinbaren inneholdt ikke vanlig sukker men fruktose. Skikkelig lavGI mat altså. |
Sitat:
|
Sitat:
Kan du skaffe noe lesestoff/artikler om dette?? Jeg har scannet nettet og ikke funnet noe særlig bra. |
skal se hva jeg finner litt senere i dag. :)
Hp skulle skrive en artikkel fra Atkins forskning i dag sa han... Så nå skal jeg gå ut med poden og gi ham fred til det , så skal jeg se senere. :) Husker det har stått i Mat og Helse om intoleranser og alergier som kan gi psykiske symptomer til så ekstremt som psykoser... |
Sitat:
|
Sitat:
Da har jeg fått oversatt kapittelet i Atkinsboken om matintoleranser. Her er et utdrag av en studie utført med barn: Sitat:
|
Her er mer argumenter Lullen. Sitat fra Susanne Ehdin sin bok "Helbred deg selv". Hun har doktorgrad i immunologi, og har siden 1991 viet seg til psykoneuroimmunologi. Altså sterk faglig tyngde.
"Man kan få allergiske reaksjoner mot mat som påvirker både kroppen og psyken. Matallergier kan resultere i stor tretthet, langsom tankeprosess, irritabilitet, uro, aggressivitet, angst, depresjon, hyperaktivitet eller innlæringsproblemer. Den vanligste allergifremkallende maten er korn, melkeprodukter, egg, peanøtter og sitrusfrukter. Man kan også ha økt følsomhet for visse stoffer i maten, for eksempel fargestoffer eller konsistensgivere." "At aggressivitet kan være en allergisk reaksjon, har vært kjent av forskere siden begynnelsen av 1900-tallet. Man tror at allergenene (via histaminet) påvirker det sentrale nervesystemet og kanskje forårsaker en inflammatorisk hevelse i hjernen. Det er interessant å notere at en del av psykiatriens medisiner ligner de antihistaminene som vanligvis brukes i behandlingen av allergier". |
http://www.dagbladet.no/dinside/2004/07/20/403461.html
Les dette a' folkens! Og når dere leser sukker-oversikten nederst..... husk at en sukkerbit er 2 gram sukker, slik at det er verre enn det ser ut for...:eek: |
Takk for svar HP og MHM :)
|
Sitat:
|
Det er helt utrolig...
Og det som slår meg, er at man ikke skulle tro vi levde i år 2004.... |
Nestle grønnsakspure var ikke så ille men der er det vel heller ikke så mye protein.
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:52. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no