Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Lavkarbo generelt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Flesk og duppe? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14037)

nøtta 02-08-07 23:34

Flesk og duppe?
 
hva er det egentlig ?? flsket sier seg vel selv men DUPPE :confused:

og gjett hvem film jeg ser på :p

nøtta 02-08-07 23:35

Sv: flesk ogduppe ?
 
oj det gikk vist litt raskt for seg i overskriften :o

eriksen 02-08-07 23:35

Sv: flesk ogduppe ?
 
Er det ikke en slags hvitsaus? :confused:

nøtta 02-08-07 23:38

Sv: flesk ogduppe ?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av eriksen (Innlegg 314094)
Er det ikke en slags hvitsaus? :confused:

åååja , jeg hakke peiling, har aldri spist det ...

også har man poteter til da eller ?

lokkebiff 02-08-07 23:41

Sv: flesk ogduppe ?
 
Ja, det er hvitsaus laget av baconfettet! (med melk og mel i) Serveres med poteter. GOD fornøyelse...:rolleyes:

nøtta 02-08-07 23:46

Sv: flesk ogduppe ?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av lokkebiff (Innlegg 314099)
GOD fornøyelse...:rolleyes:

hehe DIGG :cool: norsk husmannskost jeg sier bare yuuum :blinke: .....ugh

Photobscura 03-08-07 12:41

Sv: Flesk og duppe ?
 
(Rettet opp i tittelen jeg:))
Det er tusen variasjoner. Vi har ikke flesk og duppe akkurat, men noe som heter klubb og duppe, der klubben er laget av en type hvete (bok??) og sausen er laget av messmør (primaktig sak). Sjukt godt, og totalt blotta for næring!!!

Georgine 03-08-07 12:59

Sv: Flesk og duppe ?
 
Tenker på potetklubb og duppe jeg da :sulten: Det er mange år siden jeg har spist!

Potetklubb, baconfett og sirup :lol: Litt lite lavkarbovennlig kanskje? :D

Iset 03-08-07 13:01

Sv: Flesk og duppe ?
 
Ser du på Elling? :lol:

nøtta 04-08-07 00:03

Sv: Flesk og duppe ?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset (Innlegg 314347)
Ser du på Elling? :lol:

ehm ja ;) :D

Manina 04-08-07 13:37

Sv: Flesk og duppe ?
 
Duppe er en tjukk hvit saus med mye løk i.

Dadda 04-08-07 13:43

Sv: Flesk og duppe ?
 
Ingen løk i min duppe.
Har en variant fra Telemark.....bruker stekefettet i pannen etter å ha stekt flesket. Jevner med mel og sper ut med væske (melk+vann ev. kål-"kraft" eller etter andre grønnsker som kokes og serveres med). krydres med salt (hvis flesket ikke er salt i seg selv), pepper og muskat. Koker over svak varme til melsmaken er borte...
Godt men ikke lavkarbo :)

Bulldog 04-08-07 13:54

Sv: Flesk og duppe ?
 
Det burde vel la seg gjøre å lage en lavkarbo-variant? Stekt flesk, fløtesaus jevnet med johannesbrødkjernemel, og blomkål el i stedet for poteter?

Jeg fikk veldig lyst på "bestemormat" nå...

Dadda 04-08-07 16:49

Sv: Flesk og duppe ?
 
ja det hadde vært utrolig godt :D Har aldri brukt johannesbrødkjernemel. Fungerer det som vanlig mel? Og må man endre mengden?

Nannah 04-08-07 21:51

Sv: Flesk og duppe ?
 
Jeg bruker en tesked somregel når jeg jevner saus...prøv deg fram litt...du kan bare strø over sausen når den koker og røre godt...trenger mye mindre enn hvetemel :)

Dadda 05-08-07 09:05

Sv: Flesk og duppe ?
 
Takk Nannah ! Det skal jeg prøve:)

Kanutten 30-08-11 14:02

Sv: Flesk og duppe ?
 
Skal ha flesk og duppe til middag i dag. :sikle:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...NQ1yi98RM7rqHQ

Klubb er baller lagd av poteter og jeg skulle gjerne hatt det attåt, men men... Det MÅ være poteter i for at det skal kalles klubb. :ja: Hvis ikke er det melboller. :o

Skal i stedet ha kålrabistappe attåt. :sikle:

Photobscura 30-08-11 16:24

Sv: Flesk og duppe ?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Kanutten (Innlegg 1195703)
Det MÅ være poteter i for at det skal kalles klubb. :ja: Hvis ikke er det melboller. :o

Nope. Der jeg er fra er klubb av hvete.

VSB 30-08-11 23:05

Sv: Flesk og duppe?
 
og jeg er vant til fiskepudding/fløtepudding i duppa...

smgj 31-08-11 09:41

Sv: Flesk og duppe ?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 1195819)
Nope. Der jeg er fra er klubb av hvete.

Og der hvor jeg kommer fra er det raspeball av potet og rug (eller var det bygg:confused:).

Dupp er en suspekt saus av brunost, melk og sukker til klubben sammen med stekt flesk. Sikringskost for tømmerhoggere...

Photobscura 31-08-11 09:46

Sv: Flesk og duppe?
 
Hehe. Klubb/flesk/duppe-konseptet har så utrolig mange lokale varianter. Det er fascinerende! Og å si at det være sånn og sånn for å oppfylle kriterier er bare latterlig.
Sausen der jeg er fra blir også laget av noe brunostaktig, mamma bruker messmär, som er ca det samme som prim. Men man skal ikke lenger enn fra min fjelllbygd og ned i dalen før klubb og duppe smaker annerledes. Vi snakker tre fire mil, altså.

Carisma 31-08-11 16:07

Sv: Flesk og duppe?
 
Klubb er da laget av blod! Samme innhold ca som blodpølse.

Photobscura 31-08-11 16:39

Sv: Flesk og duppe?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Carisma (Innlegg 1196607)
Klubb er da laget av blod! Samme innhold ca som blodpølse.

Og så er vi i gang igjen ... :rolleyes:

lucifine 31-08-11 17:19

Sv: Flesk og duppe?
 
hehe har alltid trodd det var kompe jeg :flau:

Kanutten 31-08-11 17:48

Sv: Flesk og duppe?
 
Fra wikipedia...

Sitat:

Raspeball

Portal: Mat og drikke
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...omlemiddag.jpg http://bits.wikimedia.org/skins-1.17...gnify-clip.png
Norsk kompemiddag med saltkjøtt, vossakorv og kålrabistappe.


http://upload.wikimedia.org/wikipedi...-Cepelinai.jpg http://bits.wikimedia.org/skins-1.17...gnify-clip.png
Litauisk potetball.


Raspeball (klubb, komle, kumle, kompe, kump(e),potetball, klot, ball) er en tradisjonell matrett; en bolle av potet, mel, salt og vann, av og til fylt med fleskebiter og servert med sirup, duppe, stekt flesk, kålrabibiter, kålrabistappe eller saltkjøtt ved siden av. (I Bergen kan retten bli servert med poteter, kålrabistappe, saltkjøtt av får, flesk og Vossakorv. Dersom de serveres på kafeer, er det alltid på torsdager.) Retten er meget populær i Norge, Sverige, Litauen (der den er nasjonalrett), Latvia og Ukraina, og ellers i store deler av Sentraleuropa som tilbehør.
Utgangspunktet er skrelte poteter, som raspes eller males opp og blandes med mel for å få ballene til å henge sammen. Alt etter mengdeforholdet av potetmasse og forskjellige meltyper, vil produktet få forskjellig smak og konsistens.
Enkelte steder i landet lages massen ganske løs, og fingertykke terninger av kjøtt og flesk legges inn i midten av ballen før den legges i gryta for koking (kumpe/kumle med dott).
Andre steder lages deigen hardere og tilbehøret kokes for seg. (eksempelvis vestlandsk raspeball)
Navnevariasjonene vil ofte gi antydning om hvilke ingredienser som er brukt, og hvilket distrikt oppskriften kommer fra.
Varianten blodklubb lages av blod, mel, salt og flesk.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 18:47.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no