![]() |
Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Jeg har sett at det er flere oppskrifter på brød her inne og tenkte prøve ut en av de.
Men vet ikke helt hvem jeg skal velge. Det står en oppskrift på bakemiks boksen og, er den god? (Har bakemiks men ikke soyaprotein.) |
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Jeg syns Isetbrødet er suverent :)
|
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Baker det som er på bakemiksboksen. Kjempegodt og mettende!
Helt ok når jeg ikke gidder lage mat (salat osv. ...) |
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Jeg anbefaler selvfølgelig mitt eget ! Men det passer ikke helt på Ketolysekuren. Perfekt for Atkins Vedvarende (etter nøttesteget på stigen) og vedlikehold.
GROVT NØTTEBRØD - berabeidet fra nabobrødet 5 egg 0,5 dl extra virgin olje av ettellerannetslag 3 ts Seltin (eller LO-salt) 2 dl sæterrømme 2 dl vann 1,5 ts bakepulver 100 gr kruskakli 75 gram sesamfrø 75 gram linfrø 100 gram valnøtter 100 gram solsikkefrø 50 gram bokhvete 1 ss fiber husk 1/2 ss karve (kan utelates - men det er knallgodt) Bland alt det tørre. Bland alt det våte - og bland tilslutt sammen. Er litt "sausete" først, men la det svelle 15-20 minutter. Rør igjen og hell i form dekket med bakepapir. Stek på 175 grader - midterste rille i 50 minutter. Jeg tar det ut av formen ganske raskt når det er ferdig - og legger det til avkjøling på rist. Når det er helt avkjølet skjærer jeg det i skiver og fryser 4 og 4 i hver sin pose og legger i fryser. Tar opp og legger i kjøleskap dagen for jeg skal bruke. Oppbevarer skivene i plastpose i kjøleskap til de er spist..... Det er ikke akkurat veldig lavt i karber, men mye lavere enn vanlig brød. En skive veier ca. 45-50 gram og har ca. 5 karber.... Det er litt tjukke skiver da og veeeeldig mettende. ele brødet veide 1110 gram. Næringsinnhold for hele brødet: Total: 4333 Fat:388 3492 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:211 416 9% Fiber:107 0 0%Protein:127 508 12%Alcohol:0 0 0% Kalorier: 4333 Fett: 388 gram (79 %) Netto karber: 105 gram (9 %) Protein: 127 gram (12 %) En skive veier ca. 45 gram og har da: Total: 176 Fat:16 142 79% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0%Carbs:9 17 9% Fiber:4 0 0%Protein:5 21 12%Alcohol:0 0 0% Kalorier: 176 Fett: 16 gram (79 %) Netto karber: 5 gram (9 %) Protein: 5 gram (12 %) |
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Jeg baker det som står på bakemix-boksen. og OE brødet. Greit å ha variasjon. Deler dei i skive og fryser. Enkelt og greit. :)
|
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Jeg har begynt å sette stor pris på Hildeborg sitt grovbrød. Det skal visstnok bare ha 1 g kbh pr. skive (spørs selvfølgelig hvor tjukke skiver du skjærer) Jeg skjærer også det opp i skiver, og fryser.
Hildeborgs grove proteinbrød (ca 1 g karbohydrat per skive) 4 egg 0.5 dl rapsolje 2 dl creme fraiche 2 dl vann 2 ts LO-salt/seltin 100 gr kuskakli 100 gr sesamfrø 100 gr linfrø 75 gr valnøtter 4 dl bakemiks 1 ss bakepulver Bland våte ingredienser og salt, tilsett resten av ingrediensene untatt bakepulver som tilsettes helt til slutt. Hell røren i smurt 2L-bakeform. Stekes midt iovnen ved 180 grader i 30-40 min. |
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Dette her er enkelt, greit og godt. Ellers så finnes det mange slike " beste brødet" tråder her inne....
Proteinbrød ( Amariel) 2 karber pr skive :) 4 egg 1/2 boks creme fraiche eller kesam 1.5 ts bakepulver 4 ss linfrø 60 g kruskakli 50 g sesamfrø 45 g solsikkekjerner 3 ss olje Pisk eggene lett og bland inn creme fraich eller kesam og olje tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens. Ha deigen i en bakepapirkledd brødform å la brødet steke på 180 g i 55 min.. Nederste rille.. Oppbevares i kjøleskap.. |
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Sitat:
|
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
Jeg baker dette brødet for tiden, fordi det er rimelig og lett tilgjengelige ingredienser. Smaker godt :) (Ligner på mange her inne...)
pisk: (blender hvis du bruker c.c) 3 egg 0,5 dl olje halvt beger kesam, c.c. el.l bland inn: 100g linfrø (ikke bløtlegg) 50g kruskakli 50g andre frø alt etter hva du har; gresskar, sesam, solsikke... 1 - 1,5 ts bakepulver et par ss havregryn hvis du kan Bruk silikonbrødform eller bakepapir i forma. 180 grader, en liten time i ovnen. Jeg brukte vanlig kesam og frøblanding av solsikke og sesam i dag, var det jeg hadde liggende. Anbefales med hakket hvitløk i deigen/røra! :) |
Sv: Hvilken oppskrift på brød anbefaler du?
2 Vedlegg
Hmm. burde kanskje bytte avatar? :o
Her er dagens bakst... |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:34. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no