![]() |
Hvordan skal jeg regne ut saus?
Nå har jeg laget sjaminjongsausen i boka og det er jo 10 karbiser. Har til nå spist 8 karbiser og skal ha 6 karbiser gjennom brokkoli.
Men så kommer det vanskelige regnestykket - hvordan regne ut hvor mye man kan ha av sausen ? Ble litt vanskelig når det ble både gram og dl...eller skulle jeg veid fløten ? Dessuten så er det vel fløten som utgjør karbisene mest ? Fordi 100 gr fløte er 2,9 gr karbis og siden det er 3 dl fløte i oppskriften og det er 10 karbiser totalt så er soppen som er 0,3 gr pr. 100 gr tilsammen i oppskriften totalt 0,9 dvs. 1 karbis og resterende 9 karbiser er gjennom fløten ? Blir det rett å ta total gram av hele oppskriften (gjøre om dl til gram) og dele på 100 for å finne ut hvor mye pr. gram ? Trenger ikke mer enn 2 gr for å dekke behovet og da ligger jeg på 16 gram karbis og 4 gr er gjennom egg, fløte og sopp. |
Sv: Hvordan skal jeg regne ut saus ???
100gram fløte tilsvarer ca 1 dl.
Hele sjampinjongsausen for 4 er 10 karber. Tar du 1/4-del er det 2,5 karber. Du trenger ikke være såååå pinlig nøyaktig... :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:11. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no