![]() |
Hvor får man kjøpt?
Finnes det ikke bakemix for brød? Sånn at man kan bake brødet selv mener jeg..
Har lett i alle butikkene rundt her, men finner ingenting..:confused: |
Sv: Hvor får man kjøpt?
Jo, det har nå ihvertfall vært i salg før.
Har du sett på Meny? |
Sv: Hvor får man kjøpt?
Jeg lette på Meny ja.. men fant ikke noe.. kanskje Ultra har?
|
Sv: Hvor får man kjøpt?
Sitat:
|
Sv: Hvor får man kjøpt?
De har det ikke i nettbutikken til Fedon heller - kanskje de har sluttet med den?
|
Sv: Hvor får man kjøpt?
Jeg har ikke funnet det noe sted nei.. sjekker hver gang jeg er i en ny butikk..:D
Så nå kjøper jeg "ferdigbrød" på Rema, mye billigere der enn andre steder..:) |
Sv: Hvor får man kjøpt?
Jeg fant bakeoppskrifter på to fedonbrød, men da må vi jo ta det fra bunnen av.
Dr. Lindbergs Solsikke Rugbrød 25 g gjær 7 dl lunkent vann 1 ½ ss extra virgin olivenolje eller rapsolje 1 ss melasse (helsekost) 1 ss fruktose 8 dl grov sammalt rug 3 dl fint rugmel 1/2 dl speltflak (helsekost) 1 dl solsikkekjerner 1 dl linfrø - helst grovknust 1 dl rugflak (helsekost) 1 dl havregryn 1 ss johannesbrødmel (helsekost, heter også carobpulver) 5 ss glutenmel 1 ss salt (LoSalt eller seltin) Rør gjæren ut i vannet, tilsett olje og melasse. Bland alt det tørre og rør det sammen med gjærvæsken. Elt deigen godt så den blir blank og smidig. Den skal ha tykk, grøtaktig konsistens. Fordeles i to godt smurte former. dekkes med plast og la dem heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Stek brødene nederst i ovnen på 200˚C til de er gjennomstekte, i ca. 45-60 minutter Avkjøles på rist. Dr. Lindbergs Valnøttbrød 7-7 ½ dl lunkent vann 25 g gjær 2 ss kaldpresset rapsolje 5 dl byggmel 2 dl speltkli (helsekost) 2 dl valnøttkjerner, grovhakket 1 ¾ dl grov sammalt rug 1 ½ dl glutenmel (helsekost) 1 ½ dl sammalt spelt (helsekost) 1 dl byggflak (helsekost) 1 dl linfrø, helst grovknuste ½ dl solsikkekjerner 2 ss johannesbrødkjernemel (helsekost) 4 ts salt 2 ts fruktose Rør gjæren ut i vannet, tilsett olje. Bland de tørre ingrediensene og rør dem sammen med gjærvæsken. Elt deigen godt ca. 15 min på lav hastighet i kjøkkenmaskin (gir best resultat). Deigen skal ha en tykk, men fuktig konsistens og skal ikke kunne formes med hendene. Fordel deigen i formene. Prikk brødene godt og dryss eventuelt på havregryn eller byggflak. Dekk med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Stekes nederst i ovnen på 200-220˚C, i ca 45-50 minutter... Avkjøles på rist. Jeg kjøper også som regel ferdige brød på Rema. De kutter jeg fort opp og fryser ned slik at jeg bare har noen få skiver tilgjengelig. Hvis man baker selv og kjøkkenbenken er full av hjemmebakte brødfristelser, så er det ikke lett å være på kur. |
Sv: Hvor får man kjøpt?
Sitat:
itte domt gitt |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:17. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no