![]() |
Fitday ...?
Prøver å legge inn mine egne matvarer der, men når jeg feks har lagt inn blomkål: 1,9 protein, 2,9 karb, og 0,2 fett, så kommer dette opp---->
The number of Calories in the food does not match with the amount of fat, carbs, and protein. There should be about 12 Calories. Cals = fat X 9 + (carb - fiber) X 4 + protein X 4 + alcohol X 7 hva gjør jeg da!!!??? |
Sv: Fitday...???
Derfor bruker jeg Sparkspeople. Da får jeg ikke opp sånne ting.
|
Sv: Fitday ...?
Sitat:
|
Sv: Fitday ...?
ja jeg la inn 12 kcal istede. var feil på mye , men dette regne stykket har jeg sett før, så jeg regner med at det er riktig.
Kcal har jo uansett ikke noe å si. |
Sv: Fitday ...?
Sitat:
|
Sv: Fitday...???
Sitat:
Du får opp om du legger inn noe feil på Fitday, og formelen er den korrekte formelen for forholdet mellom næringsstoffene/kalorier/karber uansett hvilket program du bruker ............... |
Sv: Fitday ...?
Nemlig!:p
|
Sv: Fitday ...?
Vi viser visst mye mere kcal i norges matvaretabell, enn det som er riktig. Opptil det dobbelte på grønnsaker faktisk. Som Nille sa, formelen er jo den som er riktig uansett, så hvis antall karber er rett i matvaretabellen, går jeg ut fra det jeg.
kcal bryr jeg meg ikke stort om. Har forresten klart den 70/25/5 fordelinga i de siste dagene NIlle. Stolt!!! |
Sv: Fitday ...?
Nå har jeg testet dette på Fitday - ingen feil i programmet.
Blomkål inneholder pr. 100 gr 21 kcal Fett: 0.2 (husk punktum ikke komma) Karbo: 2.9 (legg inn netto karbo) Protein: 1.9 Hos meg var det ingen problemer |
Sv: Fitday ...?
ahaa ja.. punktum heretter!
|
Sv: Fitday ...?
Sitat:
|
Sv: Fitday ...?
Og HUSK at dere må legge til fiber da ! (Totale) karber i Fitday er netto karber som i matvare tabellen + fiber, - dette trekker du fra sjøl på totalregnskapet i Fitday.
F.eks. Fiberrik: Total: 342 Fat:14 126 37% Sat:0 0 0% Poly:0 0 0% Mono:0 0 0% Carbs:67 148 43% Fiber:30 0 0% Protein:17 68 20% Alcohol:0 0 0% Netto karber er altså: 37 karber pr 100 gram |
Sv: Fitday ...?
Nei, nå ble jeg bare forvirret igjen. Jeg som trodde jeg hadde skjønt det nå. :rolleyes:
|
Sv: Fitday ...?
Snodig, men den amerikanske blomkålen (cauliflower) inneholder
Total:10 Fat:0 1 9% Sat:0 0 1% Poly:0 0 4% Mono:0 0 1% Carbs:2 4 52% Fiber:1 0 0% Protein:1 3 38% Alcohol:0 0 0% Det er jo ikke desimaler i Fitday, men allikevel...... 1 karb pr 100gram (3.5 oz) Den norske inneholder 5.2 brutto karber og 2.9 netto (2,9 karber + 2,3 fiber = 5.2) Om dere legger det inn slik stemmer det vel heller ikke ? Noe er feil der, men jeg skjønner ikke hva/hvor |
Sv: Fitday ...?
Og brokkolien:
Total:29 Fat:0 3 12% Sat:0 0 2% Poly:0 1 6% Mono:0 0 1% Carbs:5 9 38% Fiber:3 0 0% Protein:3 12 50%Alcohol:0 0 0% Matvaretabellen: 28 kalorier, 3 fett, 6.1 karber, 3 fiber og 3.2 prot i sammenligning så der er de jo nesten enige..... |
Sv: Fitday ...?
Må tilføye at hele resten av lavkarboverdenen på alle de forum jeg har vært, bruker Fitday. Så jeg tror ikke et gram fra eller til spiller så stor rolle :)
kan vi fortsette under Fitday FAQ - der er det allrede samlet en del under Fitday. Senere i kveld flytter jeg denne tråden inn dit ! |
Sv: Fitday ...?
Det virker som at hvis jeg legger inn 2,9 karber, så kommer det bare 2 i fitday. Er det lurt å skrive 3 istede da eller??
netto karber?? What? forvirra..... I matvaretabellen på startsida her står det karber og til høyre fiber. Jeg legger inn karber slik det står i tabellen og fiber på den rubrikken under. Er ikke det riktig?? |
Sv: Fitday ...?
dietary fiber... hva er det da??
|
Sv: Fitday ...?
Sitat:
|
Sv: Fitday ...?
takker
|
Sv: Fitday ...?
Fy fader så bra det programmet er når man først har skjønt alt. Hekta på grafer og goals jeg nå. Artig!
|
Sv: Fitday ...?
Sitat:
|
Sv: Fitday ...?
Sitat:
Fitday er amerikansk og de opererer med annet oppsett. Du skal føre brutto karber, dvs. fra matvaretabellen karber + fiber under karber, og så spesifisere fiber under fiber. Når du da er ferdig med dagens regnskap tar du antall karber minus antall fiber og resultatet er netto karber. Vet ikke hvordan jeg kan forklare det mer nøye :o |
Sv: Fitday ...?
Du har også den mulighet å bruke Fitday slik jeg gør det.
Jeg bruker kun de matvarer jeg selv har lagt inn i tabellen, disse er lagt inn med netto karbo. Ettersom jeg allerede har trukket ut fibre trenger jeg ikke tenke mer på det og dagens totale karbo er da netto. Noe annet blir hvis du bruker den amerikanske listen over allerede reg. matvarer, da blir det fort mix i systemet. |
Sv: Fitday ...?
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:36. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no