Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Brun saus (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=15749)

Tittentei 07-11-07 09:48

Brun saus
 
Okei, nå har jeg søkt en stund her og får opp så utrolig mange poster. Bare en setning har saus i seg så kommer den jo opp......

Så da spør jeg her, hvilke brun saus kan jeg bruke til ribbe? Er det en oppskrift på en god lavkarbo saus eller kan jeg bare bruke pose saus?

lokkebiff 07-11-07 09:56

Sv: Brun saus
 
Kan du ikke bare lage av smør, joh.mel og vann? Samt løk og salt/pepper?

Tittentei 07-11-07 10:09

Sv: Brun saus
 
Det kan jeg sikkert ja:) Men jeg er ikke noen veldig god kokke når det gjelder å lage noe uten oppskrift, du vet ikke tilfeldigvis hvor mye johannesbrødmel jeg må ha i f.eks i 5 dl vann?

megselv 07-11-07 10:12

Sv: Brun saus
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av lokkebiff (Innlegg 361360)
Kan du ikke bare lage av smør, joh.mel og vann? Samt løk og salt/pepper?

Ikke no kokke her eller :knegg:
Men blander smelter jeg smør og bruner johannesen sammens med det da eller?

lokkebiff 07-11-07 12:10

Sv: Brun saus
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Tittentei (Innlegg 361369)
Det kan jeg sikkert ja:) Men jeg er ikke noen veldig god kokke når det gjelder å lage noe uten oppskrift, du vet ikke tilfeldigvis hvor mye johannesbrødmel jeg må ha i f.eks i 5 dl vann?

Prøv med en halv teskje.

Iset 07-11-07 12:14

Sv: Brun saus
 
Jeg ville bare laget en fløtesaus eller peppersaus og jevnet den med johannesbrødkjernemel. Det har du bare oppi sausen når den koker. Det går vel an å ha litt sukkerkulør i? Det kan vel ikke være mange karbene i 1-2 dråper?

nalana 07-11-07 12:51

Sv: Brun saus
 
Jeg synes brun saus er lettest å lage hvis man steker noe kjøtt først. Da koker man bare ut panna med litt vann, litt mer fløte og kanskje litt joh.mel i forhold til væskemengde. (Væskemengde får du vurdere ut i fra hvor mye god kjøttkraft du synes du har i panna)
Tror det står 1 teskje pr 5 dl på glasset, men når man bruker fløte kan man klare seg med ca halvparten.
Sånn pleier jeg å gjøre det, og smaken varierer jo ut i fra hva slags kjøtt man bruker, og så får man tilsette sine yndlingskrydderier.:)

PS: Du kan begrense søket ditt til å gjelde bare for oppskriftsforumet for eksempel. Eller så tror jeg også det er eget kapittel for saus der inne...


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:45.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no