Marsipan
Hallo!
Har hørt snakk om at det går an å lage marsipan med søtstoff i stedet for melis. Er de noen som vet noe om hvordan dette gjøres? I så fall, hvilket søtstoff bør man bruke og hvor mye? Mange takk for svar :) |
Sv: Marsipan
Eller enda bedre: Kjøp Odense sin sukkerfire marsipan.
Jeg har laga marsipan med erythritol. :p Anbefales IKKE!!! :urk: |
Sv: Marsipan
`Hvor finnes sukkerfri marsipan?
|
Sv: Marsipan
I vanlige dagligvarebutikker.( her i bygda har de ikke fått den eller hørt om den ennå) Inneholder 37 gram karber pr 100g. Hvor mye av det som er sukkeralkoholer (som kan trekkes fra) har de ikke svara på ennå.... :)
|
Sv: Marsipan
Sukralose (Splenda) er i VOLUM likt sukker, så da er da bare å regne ut hvor mye 250 g sukker er i dl, og ta det samme av Splenda. Imidlertid har jeg erfart at det er smart å øke mengden eggehvitte når man bruker Splenda, den "suger" fukt på en annen måte enn sukker. Når jeg bake rmandelbunn må jeg doble mengden eggehvitte i fht det jeg brukte da jeg benyttet sukker.
|
Sv: Marsipan
Hjemmelaget marsipan I 200 g mandler 75-100 g fruktose (eller f.eks. 1,2 dl eller 8 ss Splenda) 1-2 ss rosenvann (fra apoteket eller innvandrerbutikk) eller evt. 1 ss eggehvite 1) Skåld 200 g mandler. Legg dem i ett lag på en bakeplate og la dem tørke ca. 10 minutter i en 100 grader varm ovn. 2) Kjør fruktosen/splanda i hurtigmixer til melis 3) Finhakk mandlene i en food processor og tilsett frukosen/splenda mens maskinen er i gang. 4) Tilsett 1-2 ss rosenvann mens motoren kjører og la den kjøre til det har dannet seg en jevn, sammenhengende marsipandeig. Ta opp deigen og elt den med hendene. Om manikke har rosenvann kan man bruke 1 ss eggehvite som piskes litt først Formes som ønsket. Oppbevares i kjøleskap. Opprinnelig postet: http://forum.lavkarbo.no/showpost.ph...7&postcount=46 Hjemmelaget marsipan II (denne er min favoritt) 500 g mandler 350 - 450 g fruktose (eller f.eks. 4-5 dl Splenda) 1 ts tragant (fra apoteket) (kan utelates) 1-2 ss eggehvite (1 ss om du bruker fruktose, 2 ss om du bruker Splenda) 1) Skåld 500 g mandler. Legg dem i ett lag på en bakeplate og la dem tørke ca. 10 minutter i en 100 grader varm ovn. 2) Kjør fruktosen/splanda i hurtigmixer til melis 3) Finhakk mandlene i en food processor og tilsett frukosen/splenda mens maskinen er i gang. 4) Tilsett tragant mens motoren kjører og la den kjøre til det har dannet seg en jevn, sammenhengende marsipandeig. Ta opp deigen og elt den med hendene. Formes som ønsket. Oppbevares i kjøleskap. Opprinnelig postet: http://forum.lavkarbo.no/showpost.ph...55&postcount=1 |
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Tusen takk:)
Da er alt klart til julemarsipanen:D |
Sv: Marsipan
Abonerer!! :D
|
Sv: Marsipan
Hallejula! :lykkelig:
Denne må man abbonere på! |
Sv: Marsipan
Hvordan "skålder" man mandler?
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Oohh,nå ble jeg lykkelig :D :D Så bra med en "egen" marsipanoppskrift!
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Helsikes sorbitol! Grrrr!!!
Og tusen takk snille Nille for oppskrifter! Skal prøves til jul! :D |
Sv: Marsipan
Mmmmm, herlig, jeg lager marsipan hver jul, og hadde trodd at det skulle bli unntak i år, men neida, Nilles oppskrift ligner helt på min, bare bytte ut melis med fruktose:hurra:
|
Sv: Marsipan
Ang. Skolding av mandler. Et tips lyder slik:
Sitat:
De kan tørkes i ovn også altså. :rodme: glemte å skrive at oppskriftene jeg har postet er basert på oppskrifter tidligere publisert her på forumet. Jeg som maser sånn om dette har glemt det selv ! En kommer fra Marianne som fant den i Bo Bede ukeblad og skrev den om: http://forum.lavkarbo.no/showpost.ph...7&postcount=46 Den andre kommer så vidt jeg husker fra Guro: http://forum.lavkarbo.no/showpost.ph...55&postcount=1 Sånn.... da er de rette kreditert ! |
Sv: Marsipan
Men dersom man ikke er så streng med ketolysen i jula, kan sorbitolmarsipanen være et alternativ da? Selv om den man lager selv er best såklart.
|
Sv: Marsipan
Sitat:
Jeg ville ikke brukt den. Går jo fort og lage selv da. :D |
Sv: Marsipan
Hadde jeg bare hatt no' kjøkkenmaskiner så..
Jaja, får se hva jeg får til :D |
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Sitat:
|
Sv: Marsipan
Har noen prøvd denne med splenda?
Når jeg miksa den ble jo bare halvparten igjen etter at lufta forsvant. Skal den det? |
Sv: Marsipan
Bare glem det. Den ble helt perfekt. :D Måtte bruke litt mer eggehvite da.
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:30. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no